Studio Ακουστικά μέχρι 240 ευρώ για gaming και ηλεκτρονικη μουσικη

Reaction score
2
Για πείτε καμία ιδέα για studio ακουστικά για gaming αλλά και ηλεκτρονικη μουσικη στο pc μέχρι τα 240 ευρώ γιατί τα παλιά τα Razer έχουν αρχίσει να διαλύονται από την πολύ χρήση.

Έχω δει μερικά όπως ας πούμε τα seinnheiser gsp-500 η τα logitech gpro αλλά θέλω να μου πείτε και εσεις την γνώμη σας.

Reaction score
2
https://drop.com/buy/massdrop-sennheiser-hd6xx και λίγα παραπάνω για έναν dac/amp και είσαι σούπερ

Αυτον τον καιρο διαβαζα παρα πολυ καλα θετικα λογια για τα Philips Audio Fidelio X2HR https://www.skroutz.gr/s/19927794/Ph...elio-X2HR.html και για τα https://www.skroutz.gr/s/4207515/Bey...T-990-Pro.html αρκετα και θετικα λογια..

σαν dac amp χρησιμοποιω την soundblaster ae-9

https://us.creative.com/p/sound-blas...d-blaster-ae-9

Με βαση αυτα που διαβασα και σε reviews και στο redit λενε οτι τα BeyerDynamic-DT-990-Pro και τα Philips Audio Fidelio X2HR ειναι παρα πολυ καλα στο gamimg και στο genre της ηλεκτρονικης μουσικης ,, και επειδη ειμαι λατρης της ηλεκτρονικης μουσικης θα ειθελά να αγορασω studio ακουστικα που να κανουν και για gaming αλλα και για το EDM. που περιλαμβανει ολα τα ειδη ηλεκτρονικης μουσικης.

Θα ειθελα να ακουσω τις γνωμες και τις αποψεις σας για τα 2 αυτα ακουστικα. σημειωση εχω ακουσει οτι επειδη εχουν αυτο το v-shape soynd τα BeyerDynamic-DT-990-Pro και τα Philips Audio Fidelio X2HR οτι αυτο δινει καλυτερη εμφαση στον ηχο στην ηλεκτρονικη μουσικη επειδη γενικος η ηλεκτρονικη μουσικη εχει μπασο και treple κυριως σε trance και uplifting κομματια..

Γενικως εχω ακουσει οτι και τα 2 αυτα ακουστικα ειναι παρα πολυ καλα και στο gamimg κομματι.
Απο το massdrop μονο απο αμερικη αγοραζεις΄; μεσω ευρωπης δεν γινεται;

Last edited:

Reaction score
2
απο θεμα ηλεκτρονικης μουσικης πχ trance, house, techno.. psy trance,., jungle and etc πιστευεις οτι τα fidelio x2 ειναι παρα πολυ καλα;

Θελω ρωτησω κατι στο θεμα ηλεκτρονικης μουσικης πχ trance, house, techno.. psy trance,., jungle and etc σε studio ακουστικα τι ειναι αυτο που μας ενδιαφερει πιο πολυ; το μπασο και το imaging και το treble΄; η και ανοιχτωσια; ρωταω επειδη δεν ειμαι εμπειρος στο θεμα ακουστικων ειδικα για το ειδος ηλεκτρονικης μουσικης πχ trance, house, techno.. psy trance,., jungle and etc

κοιτα σαν απλως χρηστης οταν ακουω πχ ηλεκτρονικης μουσικη με ενδιαφερει το μπασο,, τα καθαρα details,, απο τα vocals,, και treble , πχ θελω να ακουω τα παντα οσα γινονται σε ενα κομματι. με καταλαβαινεις πως το εννοω;
Πχ ο ηχος απο τα sentheisaizers οταν παραγεται ο ηχος θελω να τον ακουω παρα πολυ καθαρα.. ,, ενα κομματι πχ trance θελω να ακουω πολυ καθαρα τα details που παραγονται εκεινη την στιγμη, και το beat , αλλα και ολες οι μελωδιες να ειναι πολυ καθαρες... δεν ξερω πως αλλιως να στο εξηγησω,,

θελω να πω πως θα ακουγονται τα τραγουδια με τα Philips Audio Fidelio X2HR πχ κατσε να δεις και καπια λινκς απο τραγουδια ,.,.
psy trance

trance

deep house ktl

Last edited:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.370
Δεν ξέρω για τα philips... τα DT990 pro όμως τα έχω...
Flat δεν τα λες, έχουν το V shape sound που λες, με λίγο περισσότερη έμφαση στα πρίμα κατά τη γνώμη μου.
Εγώ τα έχω για mixing κυρίως (και ελαφρύ mastering) και εκεί κάνουν καλά τη δουλειά τους στο να ακούω λεπτομέρειες που με τα monitors δεν θα πρόσεχα τόσο.... οπότε προφανώς δε βρίσκονται τυχαία σε πολλά studios και ας είναι στην οικονομική κατηγορία.
Gaming του τύπου να χρειάζεται να ακούσω από που έρχεται ο ...εχθρός δεν κάνω... δε μπορώ να σου πω, αν και κρίνοντας από τις λεπτομέρειες που ακούω στη μουσική μάλλον καλά θα τα πάνε.
Trance όμως ακούω (κυρίως psy)... (αν και σπάνια με ακουστικά) και με ικανοποιούν απόλυτα.
Κάτι που μ' ενοχλεί είναι τα μαξιλαράκια που είναι από κάτι σαν βελούδο και ενώ είναι πολύ καλά σαν αίσθηση, μοιάζουν μόνιμα λερωμένα χωρίς να είναι (κάνει κάτι κυματισμούς το βελούδο ανάλογα με τη φορά των ινών και έτσι φαίνεται σε σημεία μαύρο).

αυτό άκουγα όσο έγραφα...

Reaction score
2
Δεν ξέρω για τα philips... τα DT990 pro όμως τα έχω...
Flat δεν τα λες, έχουν το V shape sound που λες, με λίγο περισσότερη έμφαση στα πρίμα κατά τη γνώμη μου.
Εγώ τα έχω για mixing κυρίως (και ελαφρύ mastering) και εκεί κάνουν καλά τη δουλειά τους στο να ακούω λεπτομέρειες που με τα monitors δεν θα πρόσεχα τόσο.... οπότε προφανώς δε βρίσκονται τυχαία σε πολλά studios και ας είναι στην οικονομική κατηγορία.
Gaming του τύπου να χρειάζεται να ακούσω από που έρχεται ο ...εχθρός δεν κάνω... δε μπορώ να σου πω, αν και κρίνοντας από τις λεπτομέρειες που ακούω στη μουσική μάλλον καλά θα τα πάνε.
Trance όμως ακούω (κυρίως psy)... (αν και σπάνια με ακουστικά) και με ικανοποιούν απόλυτα.
Κάτι που μ' ενοχλεί είναι τα μαξιλαράκια που είναι από κάτι σαν βελούδο και ενώ είναι πολύ καλά σαν αίσθηση, μοιάζουν μόνιμα λερωμένα χωρίς να είναι (κάνει κάτι κυματισμούς το βελούδο ανάλογα με τη φορά των ινών και έτσι φαίνεται σε σημεία μαύρο).

αυτό άκουγα όσο έγραφα...

Ειπες οτι ακους Trance και (κυρίως psy)... (αν και σπάνια με ακουστικά) και οτι σε ικανοποιούν απόλυτα.

δηλαδη ποσο ,σκορ rate θα εβαζες για trance,psy) με αριστα το 10

δηλαδη απο το 0 μεχρι 10 ποσο θα τα εβαζες?? τα τα DT990 pro

απλα δες και τα video που εχω βαλει εδω για να δεις τι ειδους μουσικη ακουω.

Reaction score
208
Καλημέρα και από εμένα....έχω τα fidelio x2, έχω και τα 701 της akg... δυστυχώς δεν έχω κάποιο της byerdynamic.
Μια ερώτηση από εμένα γιατί τέθηκε το θέμα στούντιο? Με ποια λογική θα χρησιμοποιηθούν γιατί τα ακουστικά και τα δύο που αναφέρεις είναι ανοικτού τύπου?

Κατά τα άλλα συμφωνώ με το φίλο panoramix προσθέτωντας κάποια στοιχεία για το x2 που ίσως σε βοηθήσουν ίσως σε μπερδέψουν λίγο ακόμη.

Ένα βασικό στοιχείο που χρειάζεται ένας χρήσης ακουστικών είναι η άνεση...τα x2 παρόλο που είναι βαριά και αυτό έχει να κάνει με την εξαιρετική τους ποιότητα των υλικών, ωστόσο είναι πολύ άνετα...βέβαια δεν έχω λόγο να πιστέψω ότι δεν είναι και τα 990.

Είναι και τα δύο ανοικτού τύπου, ήτοι δεν έχουν πλήρη απομόνωση από το περιβάλλον, με κέρδος όμως τον αέρα και την λίγο πιο ανοιχτή σκηνή σε σχέση με τα κλειστού.

Τα x2 δεν είναι τόσο απαιτητικά σε ενίσχυση, καθώς δείχνουν το χαρακτήρα τους κατά 90% και από ένα απλό κινητό...για αυτό το 10% η κάρτα πρέπει να είναι υπεραρκετή...τώρα για τον ήχο τους, το μόνο μείον αλλά και πλεονέκτημα από την άλλη είναι ότι δεν είναι υψηλής πιστότητας (hi fi) αλλά έτσι κουρδισμενα για να είναι ευχάριστα....έχουν πολύ πλούσιο μπάσο, απολαυστικοτατο και μεταξενιες υψηλές, που έχουν πληροφορία αλλά που δεν ξυνουν ποτέ...έχουν ένα θέμα με τα έγχορδα με την έννοια οτι δεν ακούγονται αληθοφανή, αλλά σε όλα τα άλλα σπέρνουν από άποψη fun fact.

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να τα απολαμβάνει και να τα χρησιμοποιεί αρκετά συχνά με το κινητό παρακολουθώντας YouTube, αλλά και για ταινίες όπου μπάσο και φωνές είναι θεϊκές... κατ' επέκταση θεωρώ και στο gaming καθώς δεν παίζω καθόλου.

Άρα ναι τα byerdynamic είτε 770, 880 ή 990 είναι πιο "ακουστικό" αλλά για να έχει νόημα θα πρέπει να πάει κάποιος μόνο στις σειρές με τα πολλά ohm που είναι όμως πιο απαιτητικά σε ενίσχυση...θεωρώ απο τα γραφόμενα ότι δεν θα τους λείπει το μπάσο όμως αρκετοί ρίχνουν μέσω ισοστάθμισης τα πρίμα γιατί τσιμπάνε λίγο...άρα τα φέρνουν πιο κοντά στο x2 κατ'εμέ.

Τέλος τα x2 λογικά πρέπει να είναι πιο συγχωρητικα σε κακής ποιότητας τραγούδια έναντι των 990 που πρέπει να είναι πιο αυστηρά και απαιτητικά στις πηγές.

Εγώ τι θα έκανα? Θα προσπαθούσα να ακούσω τα 712 με τη δική μου κάρτα εάν δεν το έχεις κάνει ήδη, καθώς τα akg βοηθιουνται αρκετά από την ενίσχυση...γεμίζουν μεσοχαμηλα και αποκτούν λίγο σώμα που τα κάνουν πιο ευχάριστα στο άκουσμα.

Θα κοιτούσα και για αγορά από το εξωτερικό για το x2 γιατί κατά καιρούς σε κάποια amazon βγαίνουν απίστευτες προσφορές ή και για κάποια αγγελία, πχ εδώ (δεν έχω καμία σχέση με τον πωλητή για λόγους διαφάνειας το αναφέρω)

Άρα με αυτό τον τρόπο στα λεφτά που θέτεις θα έπαιρνα δύο ζευγάρια αντί για ένα πχ akg και x2 ή x2 και byerdynamic τα 770 για να έχω ένα ανοιχτό και ένα κλειστό.

Αυτά από εμένα και ελπίζω να βοήθησα λίγο και να μην τα έκανα χειρότερα... χαχα

Reaction score
2
Θελω ρωτησω κατι στο θεμα ηλεκτρονικης μουσικης πχ trance, house, techno.. psy trance,., jungle and etc σε studio ακουστικα τι ειναι αυτο που μας ενδιαφερει πιο πολυ; το μπασο και το imaging και το treble΄; η και ανοιχτωσια; ρωταω επειδη δεν ειμαι εμπειρος στο θεμα ακουστικων ειδικα για το ειδος ηλεκτρονικης μουσικης πχ trance, house, techno.. psy trance,., jungle and etc

κοιτα σαν απλως χρηστης οταν ακουω πχ ηλεκτρονικης μουσικη με ενδιαφερει το μπασο,, τα καθαρα details,, απο τα vocals,, και treble , πχ θελω να ακουω τα παντα οσα γινονται σε ενα κομματι. με καταλαβαινεις πως το εννοω;
Πχ ο ηχος απο τα sentheisaizers οταν παραγεται ο ηχος θελω να τον ακουω παρα πολυ καθαρα.. ,, ενα κομματι πχ trance θελω να ακουω πολυ καθαρα τα details που παραγονται εκεινη την στιγμη, και το beat , αλλα και ολες οι μελωδιες να ειναι πολυ καθαρες... δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω,,

θελω να πω πως θα ακουγονται τα τραγουδια με τα Philips Audio Fidelio X2HR ??

Reaction score
2.166
Ακούγεσαι σα να τα έχεις τα "Philips Audio Fidelio X2HR " και να περιμένεις επιβεβαίωση.
Καλά ακουστικά είναι, ιδίως αν τα βρεις με ~150ευρώ από έξω. Το μόνο αρνητικό είναι η ποιότητα κατασκευής, με διαφορά δεξιού-αριστερού ακουστικού, όπως βρήκε ένας ειδικός: https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/brands-philips/fidelio-x2hr/
"The 3rd one I measured did not have channel imbalance. The other 2 that were measured did have channel imbalance."

Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά και καλά ακουστικά στα χρήματα που δίνεις αλλά δε διευκρινίζεις
1. Θες ανοιχτού τύπου (που είναι τα X2HR) ή κλειστού;
2. Έχεις ενισχυτή ακουστικών ή ακούς απευθείας από την κάρτα ήχου;

Συμβουλή μου είναι να πάρεις κάτι το οποίο θα αντέξει στο χρόνο και να έχει ανταλλακτικά (ανταλλακτικά μαξιλαράκια δεξιά-αριστερά αλλά και κεφαλής, αφαιρούμενο καλώδιο) οπότε θα σου πρότεινα:
- Ανοικτού τύπου : Sennheiser 58X / 6XX / 600 / 650 και Beyerdynamic DT 990 Pro (μη-αφαιρούμενο καλώδιο αλλά επισκευάζεται εύκολα)
- Κλειστού τύπου : SENNHEISER HD25-1-II (επιλογή πολλών DJs) και Beyerdynamic DT 770

Κατά τ' άλλα δες και τη λύση ενισχυτή+DAC με το εφέ SX-Fi της Creative το οποίο ιδίως για ηλεκτρονική μουσική (αλλά και για gaming) είναι χρήσιμο να το έχεις (εγώ έχω το SX-Fi Amp και στο συστήνω ανεπιφύλακτα).

Reaction score
2.166
Τέλος, είναι σημαντικό (και σχεδόν βέβαιο) ότι θα χρησιμοποιήσεις ισοστάθμιση, ότι ακουστικά κι αν πάρεις.

Συστήνεται το EquilizerAPO που είναι δωρεάν, όπως και το Peace:

Πώς θα ισοσταθμίσεις; Ξεκίνα από το reference curve και άλλαξε ρυθμίσεις όπως σε βολεύει.
Πώς θα φτιάξεις τη reference curve για τα ακουστικά σου; Υπάρχουν κάποιοι που δίνουν απλόχερα τις ρυθμίσεις, ένας καλός είναι αυτός:

και οι ρυθμίσεις που προτείνει:

π.χ. για τα Philips μπορείς να ξεκινήσεις ορίζοντας στο Peace του EquilizerAPO τα ακόλουθα:

x2hr.png

Reaction score
2
Ακούγεσαι σα να τα έχεις τα "Philips Audio Fidelio X2HR " και να περιμένεις επιβεβαίωση.
Καλά ακουστικά είναι, ιδίως αν τα βρεις με ~150ευρώ από έξω. Το μόνο αρνητικό είναι η ποιότητα κατασκευής, με διαφορά δεξιού-αριστερού ακουστικού, όπως βρήκε ένας ειδικός: https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/brands-philips/fidelio-x2hr/
"The 3rd one I measured did not have channel imbalance. The other 2 that were measured did have channel imbalance."

Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά και καλά ακουστικά στα χρήματα που δίνεις αλλά δε διευκρινίζεις
1. Θες ανοιχτού τύπου (που είναι τα X2HR) ή κλειστού;
2. Έχεις ενισχυτή ακουστικών ή ακούς απευθείας από την κάρτα ήχου;

Συμβουλή μου είναι να πάρεις κάτι το οποίο θα αντέξει στο χρόνο και να έχει ανταλλακτικά (ανταλλακτικά μαξιλαράκια δεξιά-αριστερά αλλά και κεφαλής, αφαιρούμενο καλώδιο) οπότε θα σου πρότεινα:
- Ανοικτού τύπου : Sennheiser 58X / 6XX / 600 / 650 και Beyerdynamic DT 990 Pro (μη-αφαιρούμενο καλώδιο αλλά επισκευάζεται εύκολα)
- Κλειστού τύπου : SENNHEISER HD25-1-II (επιλογή πολλών DJs) και Beyerdynamic DT 770

Κατά τ' άλλα δες και τη λύση ενισχυτή+DAC με το εφέ SX-Fi της Creative το οποίο ιδίως για ηλεκτρονική μουσική (αλλά και για gaming) είναι χρήσιμο να το έχεις (εγώ έχω το SX-Fi Amp και στο συστήνω ανεπιφύλακτα).
#

ακουσε με θα σου απαντησω σε αυτα που μου ειπες σταυρο.

Θελω να ειναι ανοιχτού τύπου (που είναι τα X2HR) και θα τα ακουω απο την καρτα ηχου μου
απλα αυτο που ρωταω τα X2HR θα κανουν για trance, house, techno.. psy trance,., jungle μουσική και το gaming ?

Εχω ακουσει οτι τα dt990 prο ειδικα για trance, house, techno.. psy trance,., jungle μουσική ειναι παρα πολυ καλα ισχυει αυτο;;

Πχ πιστευεις οτι τα dt990 prο ειναι καλυτερα απο το X2HR για trance, house, techno.. psy trance,., jungle μουσική κτλ? εννοω παντα για ηλεκτρονικη μουσικη..

απλα με ενδιαφερει που εκει δινω εμφαση ειναι στο ειδος μουσικης που ακουω..οπως trance, house, techno.. psy trance,., jungle μουσική

περα απο αυτο σαν καρτα ηχου εχω αυτην και πες μου αν ειναι καλη σε daC και amp/

Εχω μια τελευταια απορια σχετικα με την καρτα ηχου που εχω και θελω να δειτε αν και θα σας στειλω φοτος και στοιχεια της καρτας ηχου μου, να δειτε αν εχει παρα πολυ καλο dacamp σε σχεση με τα dacamp που υπαρχουν στην αγορα

Interface
PCI Express x1
Dynamic Range 129 dB (Stereo, DAC), 123 dB (Stereo, ACM module)
Total Harmonic Distortion
0.0001% (Stereo, DAC), 0.0004% (Stereo, ACM module)
Sampling Rate DSP Playback
16-bit / 44.1, 48, 88.2, 96 kHz | 24-bit / 44.1, 48, 88.2, 96 kHz | 32-bit / 44.1, 48, 88.2, 96 kHz
Sampling Rate Direct
16-bit / 48, 96, 192, 384 kHz | 24-bit / 48, 96, 192, 384 kHz | 32-bit / 48, 96, 192, 384 kHz
Sampling Rate Recording Mic Input:
16-bit / 16, 44.1, 48, 88.2, 96 kHz | 24-bit / 44.1, 48, 88.2, 96 kHz | 32-bit / 44.1, 48, 88.2, 96 kHz
Aux and S/PDIF Input:
16-bit / 44.1, 48, 88.2, 96, 192 kHz | 24-bit / 44.1, 48, 88.2, 96, 192 kHz
What U Hear Input:
16-bit / 44.1, 48 kHz | 24-bit / 44.1, 48 kHz
Headphone Amp
Supports 16 - 600 ohms impedance
Connectivity
Main Card:
2 x RCA front L/R channel out, 1 x 1/8" Center / Sub out, 1 x 1/8" Surround L/R out, 1 x Optical S/PDIF out, 1 x Optical S/PDIF in
Audio Control Module (ACM):
1 x 1/8" headset out / microphone in, 1 x 1/8" dedicated microphone in, 1 x XLR / TRS microphone, instrument, balanced line input, 2 x RCA line input
Power 1 x PCI Express 6-pin (required for ACM)
Quick reply to this message

Attachments

Last edited:

head-stef

Headphones
Reaction score
2.417
Για πείτε καμία ιδέα για studio ακουστικά για gaming αλλά και ηλεκτρονικη μουσικη στο pc μέχρι τα 240 ευρώ γιατί τα παλιά τα Razer έχουν αρχίσει να διαλύονται από την πολύ χρήση.

Έχω δει μερικά όπως ας πούμε τα seinnheiser gsp-500 η τα logitech gpro αλλά θέλω να μου πείτε και εσεις την γνώμη σας.
Αν δεν χρειάζεσαι ασύρματη σύνδεση, μην αγνοήσεις τα Sennheiser HD-650, ιδίως τώρα που η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη από τα 400+ ευρώ που κόστιζαν κάποτε. Είναι ανοιχτού τύπου (ακούγονται στο περιβάλλον σε δυνατές εντάσεις), αλλά είναι κορυφαία σε ανάλυση, τονική ισορροπία και άνεση. Δύσκολα θα βρεθούν καλύτερα ακουστικά απ' αυτά κάτω των 800 ευρώ και δικαίως θεωρούνταν η απόλυτη αναφορά μέχρι οι κατασκευαστές να αποφασίσουν να κινηθούν σε τιμές άνω του χιλιάρικου σε δυναμικά ακουστικά. Παλαιότερα, άκουσα αρκετά από τα ακριβά Beyerdynamic και ενώ είναι εξαιρετικά κατασκευασμένα και με πολύ αναλυτικό ήχο, μπροστά στα HD-650, σχεδόν δεν ακούγονται. Ο λόγος είναι πολύ απλός: τα υπερτονισμένα πρίμα. Η beyer είναι από τις εταιρίες που διατηρούν σημαντική απόκλιση από την τονική ουδετερότητα στα περισσότερα μοντέλα τους πιθανόν επειδή τα προορίζουν για επαγγελματική κυρίως χρήση, όπου πρέπει να αναδυκνείονται λάθη ή προβλήματα στις ηχογραφήσεις. Οι φωνές όμως ακούγονται με αφύσικα έντονα συριστικά και σε ηλεκτρονική μουσική θα κουράσουν γρήγορα. Αντίθετα, τα HD-650 έχουν τέτοια φυσικότητα και πληρότητα φάσματος που προσφέρονται για ξεκούραστες πολύωρες ακροάσεις με κάθε είδος μουσικής. Κάποιοι που έχουν συνηθίσει να ακούν με πολύ "τσιτωμένα" πρίμα μπορεί να προτιμήσουν τα λίγο πιο "λαμπρά" HD-600, αλλά τα 650 έχουν υπέροχα, πλήρη και ξεκούραστα πρίμα. Επιπλέον εκπληκτικά φυσικές μεσαίες και μια ιδέα τονισμένες χαμηλές. Δεν χρειάζονται καθόλου EQ αν ο στόχος είναι η φυσικότητα στον ήχο. Αν μπορέσεις άκουσέ τα κάπου με τη μουσική που σ' αρέσει.

Reaction score
2
Αν δεν χρειάζεσαι ασύρματη σύνδεση, μην αγνοήσεις τα Sennheiser HD-650, ιδίως τώρα που η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη από τα 400+ ευρώ που κόστιζαν κάποτε. Είναι ανοιχτού τύπου (ακούγονται στο περιβάλλον σε δυνατές εντάσεις), αλλά είναι κορυφαία σε ανάλυση, τονική ισορροπία και άνεση. Δύσκολα θα βρεθούν καλύτερα ακουστικά απ' αυτά κάτω των 800 ευρώ και δικαίως θεωρούνταν η απόλυτη αναφορά μέχρι οι κατασκευαστές να αποφασίσουν να κινηθούν σε τιμές άνω του χιλιάρικου σε δυναμικά ακουστικά. Παλαιότερα, άκουσα αρκετά από τα ακριβά Beyerdynamic και ενώ είναι εξαιρετικά κατασκευασμένα και με πολύ αναλυτικό ήχο, μπροστά στα HD-650, σχεδόν δεν ακούγονται. Ο λόγος είναι πολύ απλός: τα υπερτονισμένα πρίμα. Η beyer είναι από τις εταιρίες που διατηρούν σημαντική απόκλιση από την τονική ουδετερότητα στα περισσότερα μοντέλα τους πιθανόν επειδή τα προορίζουν για επαγγελματική κυρίως χρήση, όπου πρέπει να αναδυκνείονται λάθη ή προβλήματα στις ηχογραφήσεις. Οι φωνές όμως ακούγονται με αφύσικα έντονα συριστικά και σε ηλεκτρονική μουσική θα κουράσουν γρήγορα. Αντίθετα, τα HD-650 έχουν τέτοια φυσικότητα και πληρότητα φάσματος που προσφέρονται για ξεκούραστες πολύωρες ακροάσεις με κάθε είδος μουσικής. Κάποιοι που έχουν συνηθίσει να ακούν με πολύ "τσιτωμένα" πρίμα μπορεί να προτιμήσουν τα λίγο πιο "λαμπρά" HD-600, αλλά τα 650 έχουν υπέροχα, πλήρη και ξεκούραστα πρίμα. Επιπλέον εκπληκτικά φυσικές μεσαίες και μια ιδέα τονισμένες χαμηλές. Δεν χρειάζονται καθόλου EQ αν ο στόχος είναι η φυσικότητα στον ήχο. Αν μπορέσεις άκουσέ τα κάπου με τη μουσική που σ' αρέσει.

τι εννοεις Οι φωνές όμως ακούγονται με αφύσικα έντονα συριστικά και σε ηλεκτρονική μουσική θα κουράσουν γρήγορα ??

πως το εννοεις αυτο??

περα απο αυτο πες μου κατι τα X2HR θα κανουν για trance, house, techno.. psy trance,., jungle μουσική και το gaming ?

Εχω ακουσει οτι τα dt990 prο ειδικα για trance, house, techno.. psy trance,., jungle μουσική ειναι παρα πολυ καλα ισχυει αυτο;;

head-stef

Headphones
Reaction score
2.417
τι εννοεις Οι φωνές όμως ακούγονται με αφύσικα έντονα συριστικά και σε ηλεκτρονική μουσική θα κουράσουν γρήγορα ??

πως το εννοεις αυτο??

περα απο αυτο πες μου κατι τα X2HR θα κανουν για trance, house, techno.. psy trance,., jungle μουσική και το gaming ?

Συγνώμη, έγραφα βιαστικά. Επαναδιατυπώνω:
α) Οι φωνές (τραγούδι) ακούγονται με αφύσικα τονισμένες υψηλές συχνότητες, Αυτό γίνεται αντιληπτό στα συριστικά σύμφωνα δηλ. "σ", "ζ".
β) Τα ακουστικά σε ηλεκτρονική μουσική θα κουράσουν γρήγορα όταν έχουν τονισμένες υψηλές συχνότητες, αφού συχνά η ηλεκτρονική μουσική έχει ήδη έντονες υψηλές συχνότητες (όπως και χαμηλές).

Τα Fidelio X2HR δεν τα έχω ακούσει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά γενικά η σειρά Fidelio της Philips θεωρείται επιτυχημένη. Τα DT990 όπως βλέπω από τα διαγράμματα απόκρισης συχνοτήτων ακολουθούν τη γνωστή "σχολή" των beyerdynamic έχοντας ιδιαίτερα τονισμένη την περιοχή συχνοτήτων πάνω από 5 kHz (treble ή αλλιώς πρίμα). Αυτό, σε όσα ακουστικά το έχω συναντήσει (κυρίως σε παλαιότερα αλλά ακριβά beyer που άκουσα σχολαστικά στην αντιπροσωπία τους), κάνει την ακρόαση κουραστική και δεν προσφέρεται για πολύωρη χρήση, σε κανένα είδος μουσικής.
Γενικά, τα καλύτερα ακουστικά σε κάθε κατηγορία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τονική ισορροπία, δηλ. δεν προβάλλουν επιλεκτικά κάποια περιοχή συχνοτήτων. Αυτό, όπως και την άνεση, πρέπει να το προσέξει κανείς πριν δώσει αρκετά χρήματα σε ακουστικά. Γι' αυτό είναι σημαντικό, αν μπορείς, να φορέσεις και να ακούσεις τα ακουστικά πριν τα πάρεις.

Reaction score
2
Πάνος, για τι μουσική τα θες;

τα θελω για ηλεκτρονικης μουσικη πχ trance, house, techno.. psy trance,., jungle
αλλα οπως σας ειπα πολλα ατομα στο redit που εχουνε και τα dt990, pro alla kai ta fidelio x2hr λενε οτι και τα 2 ακουστικα ειναι παρα πολυ καλα για ηλεκτρονικης μουσικη πχ trance, house, techno.. psy trance,., jungle

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939
Πχ ο ηχος απο τα sentheisaizers οταν παραγεται ο ηχος θελω να τον ακουω παρα πολυ καθαρα.. ,, ενα κομματι πχ trance θελω να ακουω πολυ καθαρα τα details που παραγονται εκεινη την στιγμη, και το beat , αλλα και ολες οι μελωδιες να ειναι πολυ καθαρες...
Αυτό που περιγράφεις το κάνουν τα HD650 που σου προέτεινε ο head-stef. Πάρε αυτά τα ακουστικά, ηχητικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα gaming headset που τους κολλάνε την ετικέτα gaming και τους βάζουν τιμή υπερδιπλάσια αυτής που θα άξιζαν, απλώς γιατί απευθύνονται σε γκαβλωμένους gamers με ανοιχτή τσέπη.

Αν παίζεις δικτυακά, ή στρημάρεις, οπότε χρειάζεσαι μικρόφωνο, πάρε ένα κανονικό, καλής ποιότητας μικρόφωνο, ας πούμε αυτό. Η κάρτα σου το υποστηρίζει (χρειάζεται phantom power για να δουλέψει).

Βέβαια, ο προϋπολογισμός πάει αρκετά παραπάνω, αλλά... gaming headset? Σοβαρά τώρα;

Reaction score
2
Αυτό που περιγράφεις το κάνουν τα HD650 που σου προέτεινε ο head-stef. Πάρε αυτά τα ακουστικά, ηχητικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα gaming headset που τους κολλάνε την ετικέτα gaming και τους βάζουν τιμή υπερδιπλάσια αυτής που θα άξιζαν, απλώς γιατί απευθύνονται σε γκαβλωμένους gamers με ανοιχτή τσέπη.

Αν παίζεις δικτυακά, ή στρημάρεις, οπότε χρειάζεσαι μικρόφωνο, πάρε ένα κανονικό, καλής ποιότητας μικρόφωνο, ας πούμε αυτό. Η κάρτα σου το υποστηρίζει (χρειάζεται phantom power για να δουλέψει).

Βέβαια, ο προϋπολογισμός πάει αρκετά παραπάνω, αλλά... gaming headset? Σοβαρά τώρα;
Τα Fidelio X2HR και τα Dt990 pro δεν κανουν για ηλεκτρονικη μουσικη πχ trance, house, techno.. psy trance,., jungle , techno, ktl?

1588146423326.png

Attachments

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.822
Members
38.501
Νεότερο μέλος
apostolhs1910