- Reaction score
- 97.096
Τι σχέση έχει αυτό με την ποπ μουσική, Δημήτρη;Απαντώ μόνο σε αυτό, και αρκεί, αν και θα μπορούσα να απαντήσω σε όλα:
Οι πωλήσεις που εχει κάνει και που θα κάνει στο μέλλον ο Μπετόβεν, σε όλες τις εκτελέσεις του, σαρώνουν ολα τα ποπ συγκροτήματα.
Πουλάει εδώ και τρεις αιώνες, και θα πουλάει για πάντα. Τους Coldplay δεν θα τους αγοράζει κανείς σε πενήντα χρόνια.
Εγώ εννοώ τα charts κι όχι τη διαχρονικότητα. Ένα τραγούδι είναι νο1 για 3-4 βδομάδες. Αυτό είναι δημοφιλές.
Αν το π.χ. νο256 είναι σε αυτή τη θέση για 2 αιώνες και πουλήσει συνολικά περισσότερα αντίτυπα, αυτό δεν λέει τίποτα για τη δημοφιλία του σε μία συγκεκριμένη περίοδο. Δείχνει ότι είναι κλασικό για το κοινό του.
Μιας και ανέφερες τον Μπετόβεν, η μόνη φορά που έγινε ποπ επιτυχία μία σύνθεσή του ήταν το 1976 από τον Walter Murphy.
Δεν θέλω να μειώσω την κλασική μουσική, Rosie μου. Έχω ακούσει περισσότερη κλασική από τους περισσότερους στο φόρουμ(έστω λόγω περιέργειας), έχω κάνει μαθήματα μουσικής στα νιάτα μου, έχω παρακολουθήσει ορχήστρες σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού (μη γελάτε, λόγω ιδιότητας είχα προσκλήσεις).Διαφωνω σε ολα παλι...σορρυ Αλεξανδρε...
, Παρακαλω θερμα οσους δεν εχουν εντρυφησει στην Κλασικη, να μη γραφουν τη γνωμη τους διοτι ειναι ήσσονος σημασιας για τους υπολοιπους. Αν το νημα αφορουσε λαικα, ή μεσαιωνικη φολκλορ της Ιρλανδιας, δε θα μιλουσα γιατι δεν τα γνωριζω.
Η Κλασικη μουσικη συγκρινομενη, ειναι η ευγενεστερη, ανωτερη ευαισθητοτερη, πολυπλοκοτερη και πιο ολοκληρωμενη μουσικη στον κοσμο. Μπορει οι ανθρωποι της να ηταν ψιλοαλητες πολλες φορες αλλά ταυτοχροναι αποτελει το αρτιοτερο δειγμα ανθρωπινης ευφυιας οσον αφορα στη μελωδια κ στη ρυθμολογια.
Μη σας θυμισω πού υπαρχει δισκος του Μπαχ ως δειγμα ανθρωπινου πολιτισμου...
Στο γούστο του καθενός δεν υπάρχει σωστό/λάθος, εξάλλου ο αέναος σνομπισμός των οπαδών της κλασικής μουσικής και των ουρλιαχτών... συγγνώμη... της Όπερας, ήταν και θα είναι ένας από τους λόγους που δεν έχει (λίγο) μεγαλύτερη αποδοχή από το ευρύ κοινό. Εκτός κι αν άνοιξε το νήμα για να πούμε πόσο μπας κλας είναι όσοι δεν ακούνε κλασική μουσική.
Σέβομαι όλα τα είδη μουσικής, ακόμα κι αυτά που σιχαίνομαι (π.χ. έντεχνο, παραδοσιακά). Και χαίρομαι που υπάρχει μουσική για όλα τα γούστα.