- Reaction score
- 30.991
καλλιτεχνικη ομελετα 
συμμετρικη σαλατα

συμμετρικη σαλατα

Στη ομελέτα και τις μπάμιες δεν έχω ανταγωνισμόκαλλιτεχνικη ομελετα
συμμετρικη σαλατα![]()
Υπονοείς κάτι για τις άλλες μέρες?Αντε ! καλός είσαι σήμερα.![]()
Στη ομελέτα( και τις μπάμιες) δεν έχω ανταγωνισμό
...εσυ και ο kotsidis john
![]()
![]()
Στο χωριόμ αυτό το πράμα το παραγγέλνεις "πιτα με σουβλάκι προβατίνα"σουβλακι με καλαμακι ?![]()
Τα χρόνια τα παλιά, μου έλεγε ο πατέρας μου ότι το εν λόγω έδεσμα πήρε το όνομά καλαμάκι διότι το σουβλι(ας το πω έτσι) ήταν κατασκευασμενο από καλάμι.... Το κοινό καλάμι που έχουμε στην Ελλάδα, στα χωράφια, ήταν δε χειροποίητο..... Πλέον είναι από μπαμπού (καλάμι και αυτό).....Από ποιο υλικό είναι κατασκευασμενα τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται ως σουβλάκια για το κρέας και από ποιο αυτά που χρησιμοποιούνται για να ρουφάνε το φραπογαλο στη συμπρωτευουσα;
Και με βάση το υλικό κατασκευής, ποιο από τα δύο αξεσουάρ δικαιούται, έστω και λίγο περισσότερο, να φέρει τον τίτλο "καλαμάκι";
Ερώτησις..!!
Ακριβώς νεαρέ μου!Τα χρόνια τα παλιά, μου έλεγε ο πατέρας μου ότι το εν λόγω έδεσμα πήρε το όνομά καλαμάκι διότι το σουβλι(ας το πω έτσι) ήταν κατασκευασμενο από καλάμι.... Το κοινό καλάμι που έχουμε στην Ελλάδα, στα χωράφια, ήταν δε χειροποίητο..... Πλέον είναι από μπαμπού (καλάμι και αυτό).....
Από την άλλη δικαιούται να ονομάζεται "σουβλάκι" μιας και δεν είναι τίποτα άλλο από μικρά κομμάτια κρέατος σε μια μικρή σούβλα....
Και τα δύο ονόματα σωστα είναι.
Όσο λάθος είναι το να πεις ότι πήγαμε με την παρέα για pizza και εσύ να έχεις παραγγείλει καρμπονάρα.Το λάθος όμως δεν είναι να λέμε το πιτογυρο "σουβλάκι";
Έλα συ από δω και θα πω στη Σταυρούλα να σου σαξει φασολάκια....Όσο λάθος είναι το να πεις ότι πήγαμε με την παρέα για pizza και εσύ να έχεις παραγγείλει καρμπονάρα.
Καλώς ή κακώς, τα καταστήματα που παρέχουν αυτά τα "εδέσματα", έχει επικρατήσει να λέγονται σουβλατζιδικα και το είδος του φαγητού" σουβλάκι" με την πολύ γενική έννοια.
Αν μεθαύριο έρθω από κει και παραγγείλουμε, εσύ μπορεί να πάρεις πιτόγυρα, εγώ πίτες με χοιρινό καλαμάκι και η Σταυρούλα πίτες με κοτόπουλο. Αλλά γενικά, δε θα είναι λάθος η περιγραφή ότι παραγγειλαμε σουβλάκια, από σουβλατζιδικο.
Στρώσε ένα σερβίτσιο παραπάνω για την Κυριακή.. Δε μπορώ νωρίτερα γιατί θα έχω την "εν λόγω"...Έλα συ από δω και θα πω στη Σταυρούλα να σου σαξει φασολάκια....
Κάποιοι άλλοι να λένε τυλιχτα.... Το βλέπω και σε καταλογους...
Να είχαμε τώρα δύο τρία μ απ ολα...![]()