Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.656
σουβλακι με καλαμακι ? :idk:
Στο χωριόμ αυτό το πράμα το παραγγέλνεις "πιτα με σουβλάκι προβατίνα"
Στην Αθήνα έτσι έχει το πράμα άμα θες να συνεννοηθείς και να φας κάποια στιγμή...

Last edited:

Reaction score
30.455
Από ποιο υλικό είναι κατασκευασμενα τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται ως σουβλάκια για το κρέας και από ποιο αυτά που χρησιμοποιούνται για να ρουφάνε το φραπογαλο στη συμπρωτευουσα;
Και με βάση το υλικό κατασκευής, ποιο από τα δύο αξεσουάρ δικαιούται, έστω και λίγο περισσότερο, να φέρει τον τίτλο "καλαμάκι";
Ερώτησις..!!

Reaction score
5.360
Από ποιο υλικό είναι κατασκευασμενα τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται ως σουβλάκια για το κρέας και από ποιο αυτά που χρησιμοποιούνται για να ρουφάνε το φραπογαλο στη συμπρωτευουσα;
Και με βάση το υλικό κατασκευής, ποιο από τα δύο αξεσουάρ δικαιούται, έστω και λίγο περισσότερο, να φέρει τον τίτλο "καλαμάκι";
Ερώτησις..!!
Τα χρόνια τα παλιά, μου έλεγε ο πατέρας μου ότι το εν λόγω έδεσμα πήρε το όνομά καλαμάκι διότι το σουβλι(ας το πω έτσι) ήταν κατασκευασμενο από καλάμι.... Το κοινό καλάμι που έχουμε στην Ελλάδα, στα χωράφια, ήταν δε χειροποίητο..... Πλέον είναι από μπαμπού (καλάμι και αυτό).....
Από την άλλη δικαιούται να ονομάζεται "σουβλάκι" μιας και δεν είναι τίποτα άλλο από μικρά κομμάτια κρέατος σε μια μικρή σούβλα....
Και τα δύο ονόματα σωστα είναι.

Reaction score
30.455
Τα χρόνια τα παλιά, μου έλεγε ο πατέρας μου ότι το εν λόγω έδεσμα πήρε το όνομά καλαμάκι διότι το σουβλι(ας το πω έτσι) ήταν κατασκευασμενο από καλάμι.... Το κοινό καλάμι που έχουμε στην Ελλάδα, στα χωράφια, ήταν δε χειροποίητο..... Πλέον είναι από μπαμπού (καλάμι και αυτό).....
Από την άλλη δικαιούται να ονομάζεται "σουβλάκι" μιας και δεν είναι τίποτα άλλο από μικρά κομμάτια κρέατος σε μια μικρή σούβλα....
Και τα δύο ονόματα σωστα είναι.
Ακριβώς νεαρέ μου!

Reaction score
30.455
Το λάθος όμως δεν είναι να λέμε το πιτογυρο "σουβλάκι";
Όσο λάθος είναι το να πεις ότι πήγαμε με την παρέα για pizza και εσύ να έχεις παραγγείλει καρμπονάρα.
Καλώς ή κακώς, τα καταστήματα που παρέχουν αυτά τα "εδέσματα", έχει επικρατήσει να λέγονται σουβλατζιδικα και το είδος του φαγητού" σουβλάκι" με την πολύ γενική έννοια.
Αν μεθαύριο έρθω από κει και παραγγείλουμε, εσύ μπορεί να πάρεις πιτόγυρα, εγώ πίτες με χοιρινό καλαμάκι και η Σταυρούλα πίτες με κοτόπουλο. Αλλά γενικά, δε θα είναι λάθος η περιγραφή ότι παραγγειλαμε σουβλάκια, από σουβλατζιδικο. Τη στιγμή βέβαια της παραγγελίας εξειδικευεις. Δε θα παραγγείλεις σουβλάκι με γύρο, αλλά πίτα με γύρο.

Reaction score
5.360
Όσο λάθος είναι το να πεις ότι πήγαμε με την παρέα για pizza και εσύ να έχεις παραγγείλει καρμπονάρα.
Καλώς ή κακώς, τα καταστήματα που παρέχουν αυτά τα "εδέσματα", έχει επικρατήσει να λέγονται σουβλατζιδικα και το είδος του φαγητού" σουβλάκι" με την πολύ γενική έννοια.
Αν μεθαύριο έρθω από κει και παραγγείλουμε, εσύ μπορεί να πάρεις πιτόγυρα, εγώ πίτες με χοιρινό καλαμάκι και η Σταυρούλα πίτες με κοτόπουλο. Αλλά γενικά, δε θα είναι λάθος η περιγραφή ότι παραγγειλαμε σουβλάκια, από σουβλατζιδικο.
Έλα συ από δω και θα πω στη Σταυρούλα να σου σαξει φασολάκια.... :roflmao:
Κάποιοι άλλοι να λένε τυλιχτα.... Το βλέπω και σε καταλογους...
Να είχαμε τώρα δύο τρία μ απ ολα... :geek:

Reaction score
30.455
Έλα συ από δω και θα πω στη Σταυρούλα να σου σαξει φασολάκια.... :roflmao:
Κάποιοι άλλοι να λένε τυλιχτα.... Το βλέπω και σε καταλογους...
Να είχαμε τώρα δύο τρία μ απ ολα... :geek:
Στρώσε ένα σερβίτσιο παραπάνω για την Κυριακή.. Δε μπορώ νωρίτερα γιατί θα έχω την "εν λόγω"... :roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou