Επιλογή συστήματος!

Reaction score
76
Την κυριακή πούλησα τα ηχεία που είχα. Οπότε τώρα δεν έχω τίποτα. (εχω κάτι χρέπια αλλα τα έχουμε για τα πανηγύρια το πάσχα) :p

Reaction score
149
Όταν λες ότι ο ενισχυτής είναι αδύναμος, γενικά σε όλες τις πηγές πχ ραδιόφωνο,cd ή μόνο στο πικαπ;
Θυμάσαι καθόλου τα ηχεία, ίσως αν τα ψάξεις στο διαδίκτυο να βρεις τα χαρακτηριστικά τους.

Last edited:

Reaction score
76
Όταν λες ότι ο ενισχυτής είναι αδύναμος, γενικά σε όλες τις πηγές πχ ραδιόφωνο,cd ή μόνο στο πικαπ;
Θυμάσαι καθόλου τα ηχεία, ίσως αν τα ψάξεις στο διαδίκτυο να βρεις τα χαρακτηριστικά τους.

Αδύναμος σε Watt (60 watts per channel into 4Ω ) και σε ποιότητα μάλλον (βέβαια παιζει να έφταιγαν τα ηχεία μου, που τα τουήτερ ήταν λίγο τελέιωμένα)

Ta άλλα ηχεία μπορώ να τα βρω αυριο αλλά σε ποιότητα θυμάμαι οτι δεν λέγαν τιποτα.

Reaction score
149
ΟΚ ο ενισχυτής δεν είναι και ο καλύτερος και καλό θα ήταν κάποια στιγμή στο μέλλον να τον αλλάξεις , αλλά προς το παρόν και με βάση τον περιορισμό στον προϋπολογισμό σου ίσως θα μπορούσες να συμβιβαστείς με αυτόν.
Έχεις κάποιον γνωστό να σου δανείσει ηχεία ώστε να διαπιστώσεις αν επαρκεί για το χώρο και τα ακούσματα σου;

wnet

Nearfield
Reaction score
18.397
Έντιμο όμως είναι να γίνεται σαφές ότι μια τέτοια επιλογή χάνει κατά πολύ ως προς το value for money σε σχέση με ενα αντίστοιχης αξίας σύστημα που βασίζεται σε ψηφιακή πηγή...
To value for money αλλάζει αναλογα με το τι θεωρεί ο καθένας... value. :whistling: :)

Reaction score
76
IFI ZEN Phono
θα βάλω αγγελία για ζήτηση.

άση τον περιορισμό στον προϋπολογισμό σου ίσως θα μπορούσες να συμβιβαστείς με αυτόν.
Έχεις κάποιον γνωστό να σου δανείσει ηχεία ώστε να διαπιστώσεις αν
Το θέμα είναι οτι παιζει αυριο μεθαυριο να πουληθεί ο ενισχυτής και για το διάστημα αυτό θα χρησιμοποιούσα μια behringer pp400 για να τα συνδέσω σε δύο edifier 1800tIII.

Πριν από αυτά είχα δύο technics sb ex3 125W rms που με βάση τον ενισχυτη έφταναν πολύ πιο χαμηλά και τον χώρο μου τον γέμιζαν με ήχο. Κυρίως χαμηλές ομως και για αυτό και τα αλλάζω

Reaction score
12.543
Για την ιστορία, δεν είχα κρατήσει ονόματα ποιοί απαντάγανε στο νήμα. ηθελα να δείξω οτι παρά τα όσα διάβασα για την χαμηλότερη 'ποιότητα' που θα λάβει κάποιος αν δώσει 600 και οχι 3Κ οτι συνεχίζω να θέλω να ασχοληθώ, αλλά ψάχνω στα λεφτά μου τί αξίζει περισσότερο.
Η εμπειρία μου στο βινύλιο είναι λιγοστή και εστιάζεται στα εφηβικά μου χρόνια και όσα πικάπ είχα ήταν δώρο ή καβάτζωμα απο τον πατέρα μου. Εν ολίγοις ξεκίνησα με ένα Lenco DJ2000Β και κάποτε κατάφερα να τσουρνέψω το πολυαγαπημένο και προσεγμένο Ariston RD11S του πατέρα μου ( το οποίο το είχε πάντα σαν δεύτερο πικάπ για τις "καλές" ακροάσεις καθώς δεν ήθελε να το κουράζει, μιλάμε για τρέλα ). Άλλη απόδοση, άλλη συμπεριφορά ως προς τις δονήσεις. Εκεί που το Lenco είχε πλαδαρό μπασάκι, το Ariston είχε ένα τσαμπουκαλεμένο και κοφτό, με ρυθμό μπάσο, θυμάμαι ο ήχος του ήταν πεντακάθαρος. Το Ariston ενέπνευσε και τον κολλητό μου να ασχοληθεί με το βινύλιο, όταν το έβαλε δίπλα στα ηχεία του να λυσσομανάνε και να μη μπουμάρει όσο και αν γκάζωνε, παγερά αδιάφορο το σκασμένο.
Εύρημα πρώτο: είναι σημαντική η διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό πικάπ και ένα "μέτριο", πόσο μάλλον ένα κακό πικάπ. Και επειδή έχω ακούσει αυτή τη διαφορά, γι'αυτό πετάγομαι και λέω τα δικά μου όταν διαβάζω περί υπεροχής αναλογικού ήχου απο πικάπ της πλάκας. Θέλει ποιοτικό εξοπλισμό το εγχείρημα, αν πει κάποιος ότι θέλει να ακούσει ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει το βινύλιο.
Πάμε παρακάτω. Ο πατέρας μου λοιπόν, όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τα βινύλια ( και έχει αρκετά ), δεν είχε πάντα το Ariston. Είχε και ένα Thorens και τα πρώτα του βινύλια τα έπαιζε με κάκιστα πικάπ ( του άρεσε η μουσική, το βινύλιο τότε ήταν το καλύτερο μέσο, ξεκίνησε δηλαδή περίπου όπως εσύ ). Κάποια απο αυτά τα βινύλια λοιπόν, επειδή μου αρέσουν τα τραγούδια, τα έχω λιώσει κι εγώ με τη σειρά μου, γνωρίζω το περιεχόμενο απ'έξω και ανακατωτά. Σε πληροφορώ ότι έχω βρει το ίδιο υλικό σε mp3 320kbps και όσο αναβαθμίζω τα ψηφιακά μου, τόσο περισσότερο απορώ με τις πληροφορίες που ανακαλύπτω, που στο καλό ήταν κρυμμένες. Απάντηση: Στα φθαρμένα αυλάκια και στη σκόνη που αυτά έχουν μέσα τους.
Εύρημα δεύτερο: Επειδή προφανώς θα ψαχτείς σε μεταχειρισμένα βινύλια, εξαρτάσαι απο τη μεταχείριση που έκανε ο προηγούμενος κάτοχος και ξεκινάς εκ πρωιμίου με το δεδομένο ότι τα αυλάκια δεν είναι σε κατάσταση καινούργιου. Παράρτημα του δεύτερου ευρήματος: Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με το βινύλιο, χρειάζεται πλυντήριο για να έχει πεντακάθαρα τα αυλάκια τους.
Τρίτο εύρημα: πανάκριβο υλικό, τυχεροί όσοι είχαν λεφτά πριν μια δύο δεκαετίες και σάρωναν συλλογές που έφευγαν για ένα κομμάτι ψωμί καθώς αρκετοί ήθελαν να τις ξεφορτωθούν. Οι καιροί άλλαξαν, το βινύλιο επανέρχεται ως μόδα και οι πολυαγαπημένοι μαύροι δίσκοι έχουν πάρει τα πάνω τους.
Με το κόστος δημιουργίας μιας καλής και ευρείας συλλογής ΤΩΡΑ, χτίζει κάποιος ένα super σύστημα ακόμα και με genelec που λέει ο λόγος, ενεργοί δορυφόροι, subs, dirac you name it. Χίλιοι δίσκοι και πολλά λέω.
Συνολικά δηλαδή, αφήνοντας στην άκρη τους ρομαντισμούς και ασχολούμενος με αυτό που ακούει το αυτάκι μου, το στήσιμο ενός βινυλιακού συστήματος και μιας ικανού μεγέθους συλλογής, δεν αξίζει. Όσοι τις έχουν, να τις χαίρονται και φυσικά, να ασχολούνται και με τον εξοπλισμό.

Αυτό ήταν το σκεπτικό πίσω απο τη τοποθέτηση και στο νήμα που έθιξες και για την αναφορά σου τοποθετήθηκα και σε αυτό το νήμα. Όχι δηλαδή για να σου κάνω υποδείξεις, αλλά για να ξεκαθαρίσω τη στάση μου ως προς εκείνο το νήμα και άλλα παρόμοια απο νέους στο χώρο που ακούνε για δήθεν υπεροχή του αναλογικού ήχου, παρασύρονται απο τη μόδα και δεν ξέρουν ούτε που πάνε να μπλέξουν, ούτε ότι ηχητικά υπάρχουν σαφώς καλύτερες εναλλακτικές.
To value for money αλλάζει αναλογα με το τι θεωρεί ο καθένας... value. :whistling: :)
Σαφώς. Εγώ σαν value for money εκλαμβάνω την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση του συστήματος για να μου φτύνει στα μούτρα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και στον όρο "σύστημα" συμπεριλαμβάνω και τον χώρο. Ως γνωστόν πάσχω σε πολλούς τομείς, αλλά τουλάχιστον έχω βάλει μυαλό. Είναι μια καλή αρχή!!!

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
των ηχείων που είχα?
Σε ποιο αναφέρεσαι?
ποσο δυνατα ακους ή ποσο δυνατα επιθυμεις να ακους.
technics mk2(μεταχειρισμενο) -phono stage-προενισχυτης - ενεργα
η σειρα αγορας και προτεραιοτητας ειναι στον εκαστοτε ενδιαφερομενο.
εφοσων υπαρχει πικαπ για την ωρα.. πηγαινεις για την υπολοιπη αλυσιδα..
περαστικα 🐒

Reaction score
12.543
ποσο δυνατα ακους ή ποσο δυνατα επιθυμεις να ακους.
technics mk2(μεταχειρισμενο) -phono stage-προενισχυτης - ενεργα
η σειρα αγορας και προτεραιοτητας ειναι στον εκαστοτε ενδιαφερομενο.
εφοσων υπαρχει πικαπ για την ωρα.. πηγαινεις για την υπολοιπη αλυσιδα..
περαστικα 🐒

Άρα, προενισχυτής με xlr εξόδους. Ε, να βάλουμε και ένα καλό ενσωματωμένο phono stage και να γράφει και musical fidelity στη πρόσοψη. Πουλιέται, δγιαδώστε!!

(αστειάκι!)

Edit: Αν ήμουν στη θέση του συμφορουμίτη, θα διάβαζα και δεν θα έκανα τίποτα απολύτως. Δες δηλαδή ποιος συνδυασμός ηχείων και ενισχυτή σε ενδιαφέρει. Δες το κόστος και στο ίδιο budget τσέκαρε ενεργά ηχεία. Θα χρειαστείς προενισχυτή μεν, αλλά για αρχή βάζεις και ένα πιο "απλό". Αφού δηλαδή τώρα στήνεις, κάτσε και δες πως θα έχεις πιο στέρεες βάσεις για το σύστημα που θα χτίσεις. No need to rush!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
Άρα, προενισχυτής με xlr εξόδους. Ε, να βάλουμε και ένα καλό ενσωματωμένο phono stage και να γράφει και musical fidelity στη πρόσοψη. Πουλιέται, δγιαδώστε!!

(αστειάκι!)

Edit: Αν ήμουν στη θέση του συμφορουμίτη, θα διάβαζα και δεν θα έκανα τίποτα απολύτως. Δες δηλαδή ποιος συνδυασμός ηχείων και ενισχυτή σε ενδιαφέρει. Δες το κόστος και στο ίδιο budget τσέκαρε ενεργά ηχεία. Θα χρειαστείς προενισχυτή μεν, αλλά για αρχή βάζεις και ένα πιο "απλό". Αφού δηλαδή τώρα στήνεις, κάτσε και δες πως θα έχεις πιο στέρεες βάσεις για το σύστημα που θα χτίσεις. No need to rush!
ναι αστροναυτη.. εναν τετχοιο σαν αυτο που εχεις... να βρουμε για το παιδι.. τον δικο σου θα τον παρω εγω.. 🐒

Reaction score
12.543
ναι αστροναυτη.. εναν τετχοιο σαν αυτο που εχεις... να βρουμε για το παιδι.. τον δικο σου θα τον παρω εγω.. 🐒
Ωπ?! Κρυφός θαυμαστής;;;; χαχαχαχαχαχα!!!

Το θέμα είναι να μη βιαστεί να ψωνίσει. Δηλαδή, αν είναι να πάρει ολοκληρωμένο ενισχυτή μικρής ισχύος με μικρά ηχεία για να χρησιμοποιήσει τον ενισχυτή σαν προενισχυτή μετά, δεν κάνει δουλειά, πεταμένα λεφτά. Έρευνα, πλάνο και σιγά σιγά να το υλοποιήσει.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
.. αν εχει ενσωματωμένο phono γιατι οχι... ας συμπληρώσω.. αλλα μπλεκουμε μετα με compliance της εκαστοτε νεκροκεφαλης, γι αυτο και το παρέλειψα.
μη γελας καθολου Αστερι.. οντως τον εχω βαλει στο ματι... και ναι σε συνδιασμο με ενεργα.. 🐒 :smoke: :beach:
Το θέμα είναι να μη βιαστεί να ψωνίσει. Δηλαδή, αν είναι να πάρει ολοκληρωμένο ενισχυτή μικρής ισχύος με μικρά ηχεία για να χρησιμοποιήσει τον ενισχυτή σαν προενισχυτή μετά, δεν κάνει δουλειά, πεταμένα λεφτά. Έρευνα, πλάνο και σιγά σιγά να το υλοποιήσει.
νεαρος μου φενεται...θα ειναι της ηλικιας..αν δεν παθει δεν θα μαθει.. οπως ολοι μας (καπου) λιγοτερο ή περισσοτερο.
προτιμας να τα φαει στα ναρκωτικα ? και στις γυναικες που ζητουν χρηματικο αντιτιμο ως ανταλλαγμα για τις υπηρεσιες τους ? πες μου.. 🐒
υγ: και καποιος να του μιλησει για τα ταργκετ κερβζ. 8-)

Last edited:

Reaction score
12.543
.. αν εχει ενσωματωμένο phono γιατι οχι... ας συμπληρώσω.. αλλα μπλεκουμε μετα με compliance της εκαστοτε νεκροκεφαλης, γι αυτο και το παρέλειψα.
μη γελας καθολου Αστερι.. οντως τον εχω βαλει στο ματι... και ναι σε συνδιασμο με ενεργα.. 🐒 :smoke: :beach:
Χωρίς υποχρέωση αγοράς, αν ποτέ ξεμαντρωθούμε και είσαι στην Αθήνα, με τη προϋπόθεση ότι δεν θα έχει φύγει το μηχάνημα, θα με ενδιέφερε να τον ακούσω να οδηγεί ενεργά ηχεία.

νεαρος μου φενεται...θα ειναι της ηλικιας..αν δεν παθει δεν θα μαθει.. οπως ολοι μας (καπου) λιγοτερο ή περισσοτερο.
προτιμας να τα φαει στα ναρκωτικα ? και στις γυναικες που ζητουν χρηματικο αντιτιμο ως ανταλλαγμα για τις υπηρεσιες τους ? πες μου.. 🐒
υγ: και καποιος να του μιλησει για τα ταργκετ κερβζ. 8-)
Όποια ηλικία κι αν έχει, βρίσκεται σε ένα χώρο που παρέχεται απλόχερα η γνώση και η εμπειρία των μελών του. Άρα, προτού ψωνίσει, καλό είναι να ασχοληθεί με τη διαθέσιμη τεχνολογία μέρος της οποίας αντιμετωπίζεται όπως το λιβάνι απο τον εξαποδώ ( π.χ. dsp, target curves, ενεργά ηχεία ), να μάθει και πράγματα που πολλοί παραβλέψαμε στα πρώτα μας βήματα ( π.χ. συμβολή του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα, βλέπε φροντίδα χώρου ), να τα βάλει όλα σε μια σειρά και να δει πόσα απο αυτά που θα μάθει τον ενδιαφέρουν για να επενδύσει σε αυτά, άρα να βγάλει το πλάνο αγορών. Τότε θα στήσει ένα σύστημα που θα κρατήσει για πολλά χρόνια και θα το γουστάρει χωρίς να υποφέρει ποτέ απο αναβαθμίτιδα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
και εγω που το γνωριζω, γιατι αγοραζω ακομα δισκους .. να μονο φετος για να καταλαβεις εχω αγορασει το αντιτιμο του προενισχυτη σε βινυλιο... 🐒
ας παει να αγορασει οτι του΄ρθει στο κεφαλι μη νομιζει οτι κανει κατι παραπανω απο μια τρυπα στο νερο, οπως οι περισσοτεροι (βαζω και εμενα μεσα,αλλα εγω ειμαι εξ'ορισμου ουρανιο talkshow αθλιοτητας).
παντως, η πραγματικη μου απορια ειναι που πανε οι νεοι και τα βρισκουν τα πικαπ και τους δισκους ως προτυπο μοντελο !?!

Last edited:

Reaction score
12.543
παντως, η πραγματικη μου απορια ειναι που πανε οι νεοι και τα βρισκουν τα πικαπ και τους δισκους ως προτυπο μοντελο !?!
Έχω πάει σε bar σε κάποιο νησί και ο ιδιοκτήτης καμάρωνε για τον λαμπάτο τελικό που οδηγούσε τα ηχεία του και για το ότι έπαιζε βινύλιο. Ο άνθρωπος είναι μερακλής και φίλος του γαμπρού μου μεν, αλλά έχει αυτή τη λόξα. Και καλά κάνει, αλλά να μια πηγή προτύπου. Τότε που είχα πάει μάλιστα, μου ζήτησε τη γνώμη μου για καλωδια ηχείων. Κόμπιασα επειδή είχα τα Kimber και ήταν ακριβά. Αν με ρωτούσε σήμερα θα του έλεγα " βάλε μονομπλόκια πίσω απο τα ηχεία, οδηγησέ τα με xlr, ρύθμισε και ένα dsp με target curve του γούστου σου και πάρε mogami ηχείων". Μετά απο όλα αυτά, θα του ζητούσα και 50€ για να τηρήσω τη παράδοση κατά τα νέα audio πρότυπά μου. :p :p :p
Δεύτερη περίπτωση, μια ταινία που έπαιζε ο Jason Statham, που έκανε τον άγριο, σκληρό εκτελεστή, αλλά στο ήρεμο σπίτι του είχε βινυλιακό σύστημα. Για περίπου ένα λεπτό βλέπαμε τον Jason να καθαρίζει το βινύλιο, να βάζει τη βελόνα στο αυλάκι, μάλιστα τσακώθηκε με τον συμπρωταγωνιστή και εκπαιδευόμενο τελικά εκτελεστή επειδή του πείραξε το σύστημα ( αυτό μου θυμίζει εμένα και τον πατέρα μου βέβαια, χμμμμ :p ). Ο σκληρός εκτελεστής δηλαδή και η ευαίσθητη πλευρά του ( βινύλιο ).
Τρίτη, αν και όχι βινυλιακή, η τούρκικη σειρά Φτερωτός έρωτας ή όπως λεγόταν. Ο μαλλιαρός τύπος λοιπόν, ο μέγας γκόμενος, ο πετυχημένος, είχε στο σαλόνι του full McIntosh σύστημα. Πάρε τα νεούδια να ονειρεύονται McIntosh με τα τεράσια βιούμετρα. Οι McIntosh μπορεί να είναι καλοί, αλλά πόσοι απο όσους τους ονειρεύονται, γνωρίζουν πραγματικά τί εστί McIntosh...?
Τέταρτη και βινυλιακή, το φαινόμενο MK2. Ανεξάρτητα του πόσο καλό ή όχι είναι το συγκεκριμένο πικάπ, λίγοι είναι αυτοί που το γνωρίζουν ως προς τις δυνατότητές του πριν το αγοράσουν. Απο το πλήθος κομπαστικών αναρτήσεων σε γνωστή σελίδα, υποψιάζομαι ότι είναι κάτι σαν τη πανδημία, κολλάει ένας και μετά όλοι όσοι τον συναναστρέφονται.
Βάλε τώρα και τη γνωστή παπάτζα περί υπεροχής του αναλογικού ήχου που υποστηρίζουν οι παλιοί. Βάλε τώρα και τον παράγοντα της συλλογής και δες το αποτέλεσμα.
ΟΚ, κάποιοι συλλέγουν βιβλία, άλλοι γραμματόσημα, άλλοι vintage μηχανήματα, άλλοι καλή ώρα, δίσκους. Εγώ προτιμώ να συλλέγω πληροφορία αντί βιβλίων ( την ουσία του βιβλίου δηλαδή ), όπως και να ακούω όσο πιο καθαρά και ποιοτικά μπορώ τη μουσικούλα μου ( τη πληροφορία του μέσου στο οποίο έχει γραφτεί αυτή δηλαδή ).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
για τους νεους κατω των 25 λεω (και γω νεοτατος ειμαι αλλα τα εχω κλεισει τα 30 αν και δε μου φενεται) .. το μεκανικ ειναι η ταινια του στειθαμ. (απο τις ταινιες που παιζει βεβαια το λοκ στοκ ειναι για νεους αντε και το αλλο με το μπρατπιτ μετα το σνακ σνατς) 🐒

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
Φτερωτός έρωτας
α!! τωρα το προσεξα αυτο.. ελα, ναι καλα ντακς, η Ντεμετ πολυ ωραιο παιδι (λιγο στα ποδια χανει) ... ο πρωταγωνιστης εμενε σε μια τρογλη, και αλλο τοσο τρογλη ηταν και ο ιδιος... τεσπα ας κανουν μπρατσα πρωτα οι νεοι ...χαχαχαχα...
εγω λογικοτατο να βλεπω Τουρκικά σιριαλ ... εσυ απο που και ως που? 🐒
το μικρα πσεματα ηταν καλο απο τα τουρκικα εσκαγε και μια γκοθου στη πισινα στο πρωτο επεισοδιο ... 8-)

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος