8 ÷ 2(2 + 2)=;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.722
Όχι ο Δημήτρης, το avsite!

Το έχουμε απαγορεύσει δημόσια αλλά υπάρχει και το p.m.
Μάρκου γιατί νεύρα, δεν συμφωνείς;

Reaction score
6.225
Αφού είμαστε πλέον σχετικά κοντά στην επίλυση του θέματος της πρόσθεσης και της διαίρεσης, ας θέσω κι εγώ κατιτίς προς επίλυση:

View attachment 210872

Να προειδοποιήσω ότι η σωστή απάντηση δεν είναι "Δεκάξ" :biggrin:
Περιμένω τον Higgs για διευκρινήσεις....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.572
Προτείνω ν' αφήσουμε για λίγο στην άκρη τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση που είναι περίπλοκες, για ν'ασχοληθούμε αρχικά με τις σαφώς απλούστερες προσθαφαιρέσεις.
Ορίστε ένα παράδειγμα για να τις κατανοήσουμε:

Ένας βιολόγος, ένας φυσικός κι ένας μαθηματικός στέκονται μπροστά σε ένα σπίτι που μοιάζει άδειο. Βλέπουν δύο άτομα να μπαίνουν και, λίγο αργότερα, τρία να βγαίνουν.
Ο βιολόγος προσπαθεί να ερμηνεύσει το φαινόμενο δηλώνοντας: «Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, πρέπει να έχουν αναπαραχθεί».
Ο φυσικός προσφέρει μια διαφορετική εξήγηση: «Δε μπορεί, πρέπει να υπήρξε σφάλμα στη μέτρηση».
Τελικά, ο μαθηματικός δίνει τη λύση στο αδιέξοδο, λέγοντας: «Αν μπει ακόμη ένα άτομο μέσα, τότε το σπίτι θα είναι ξανά άδειο.»

Ελπίζω να βοήθησα. :biggrin:

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.740
Πήγε η γυναίκα μου και άλλαξε το πάσγουορντ στο ρούτερ κι έβαλε αυτό:
View attachment 210872

Να προειδοποιήσω ότι η σωστή απάντηση δεν είναι "Δεκάξ" :biggrin:
Την παρακάλεσα να το αλλάξει και μού είπε να βάλει την ημερομηνία του γάμου μας.
-Άστο όπως είναι, τής είπα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.572
Αγαπητό AVsite,

αποφάσισα να γράψω σε αυτό το θέμα, μια που ταιριάζει σε ένα πρόβλημα που με απασχολεί. Αφορά αφενός το ηχοσύστημά μου, αφετέρου τα μαθηματικά -συγκεκριμένα τους δεκαδικούς που πάντα με δυσκόλευαν.
Πριν μερικά χρόνια που πήγαμε στο καινούριο μας σπίτι, φώναξα κάποιον κύριο να μας εγκαταστήσει τα ηχεία στο σαλόνι. Αυτός μου είπε ότι μας έβαλε σύστημα 7.2. Σε ερώτησή μου τι σημαίνει αυτό, απάντησε ότι είναι τα ηχεία και σαμπγούφερς, είπε και κάτι άλλα που δεν τα κατάλαβα.
Πριν λίγες μέρες πρόσεξα (βασικά η γυναίκα μου το είδε πρώτη) ότι στο σαλόνι μας υπάρχουν 7 ηχεία γύρω-γύρω, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά εκείνα τα 0.2 σαμπγούφερς.
Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθειά σας για να μου λυθούν οι ακόλουθες απορίες:

• γιατί μου έβαλε μόνο 0.2 σαμπγούφερς, αφού ο σωστός αριθμός είναι δεκάξ; Υπάρχει περίπτωση να του είχαν τελειώσει ή -ακόμα χειρότερα- να κράτησε τα υπόλοιπα για τον εαυτό του;
  • που βρίσκονται αυτά τα 0.2 σαμπγούφερς που μας έβαλε, και δε μπορούμε να τα βρούμε;
  • κυρίως όμως, τι είναι τα σαμπγούφερς; Έχουν καμία σχέση με το αβάνς; Ρωτάω γιατί, προ καιρού που ήμουν στο συνεργείο, ένας άλλος καλός κύριος απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις μου σχετικά με το αν έκαναν καλό σέρβις στο αυτοκίνητό μου, λέγοντας στο βοηθό του: "Ρε Μάκη, βάλε άλλο μισό κιλό αβάνς στο αμάξι του κυρίου. Κερασμένο από εμένα!" Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την προσθήκη το αυτοκίνητο μου αποδίδει πολύ καλύτερα στις μεσοχαμηλές στροφές. Καθώς μάλιστα, με σύσταση του ιδίου κυρίου άλλαξα και μπουζοκαλώδια, βελτιώθηκαν σημαντικά οι χροιές του κινητήρα.
Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Ειλικρινά δικός σας,
Απελπισμένος-στο-σαλόνι

ΥΓ Μπορεί να μας κορόιδεψαν στο θέμα των σαμπγούφερς, αλλά τουλάχιστον μας έδωσαν δώρο δυο πολύ ωραία τετράγωνα σκαμπό. Το χειμώνα τα βάζουμε και καθόμαστε δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι τα βγάζουμε στον κήπο και παίζουμε τάβλι με τη γυναίκα μου σ' ένα τραπεζάκι που πήραμε από τους γύφτους.

Reaction score
11.632
Αγαπητό AVsite,

αποφάσισα να γράψω σε αυτό το θέμα, μια που ταιριάζει σε ένα πρόβλημα που με απασχολεί. Αφορά αφενός το ηχοσύστημά μου, αφετέρου τα μαθηματικά -συγκεκριμένα τους δεκαδικούς που πάντα με δυσκόλευαν.
Πριν μερικά χρόνια που πήγαμε στο καινούριο μας σπίτι, φώναξα κάποιον κύριο να μας εγκαταστήσει τα ηχεία στο σαλόνι. Αυτός μου είπε ότι μας έβαλε σύστημα 7.2. Σε ερώτησή μου τι σημαίνει αυτό, απάντησε ότι είναι τα ηχεία και σαμπγούφερς, είπε και κάτι άλλα που δεν τα κατάλαβα.
Πριν λίγες μέρες πρόσεξα (βασικά η γυναίκα μου το είδε πρώτη) ότι στο σαλόνι μας υπάρχουν 7 ηχεία γύρω-γύρω, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά εκείνα τα 0.2 σαμπγούφερς.
Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθειά σας για να μου λυθούν οι ακόλουθες απορίες:

• γιατί μου έβαλε μόνο 0.2 σαμπγούφερς, αφού ο σωστός αριθμός είναι δεκάξ; Υπάρχει περίπτωση να του είχαν τελειώσει ή -ακόμα χειρότερα- να κράτησε τα υπόλοιπα για τον εαυτό του;
  • που βρίσκονται αυτά τα 0.2 σαμπγούφερς που μας έβαλε, και δε μπορούμε να τα βρούμε;
  • κυρίως όμως, τι είναι τα σαμπγούφερς; Έχουν καμία σχέση με το αβάνς; Ρωτάω γιατί, προ καιρού που ήμουν στο συνεργείο, ένας άλλος καλός κύριος απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις μου σχετικά με το αν έκαναν καλό σέρβις στο αυτοκίνητό μου, λέγοντας στο βοηθό του: "Ρε Μάκη, βάλε άλλο μισό κιλό αβάνς στο αμάξι του κυρίου. Κερασμένο από εμένα!" Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την προσθήκη το αυτοκίνητο μου αποδίδει πολύ καλύτερα στις μεσοχαμηλές στροφές. Καθώς μάλιστα, με σύσταση του ιδίου κυρίου άλλαξα και μπουζοκαλώδια, βελτιώθηκαν σημαντικά οι χροιές του κινητήρα.
Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Ειλικρινά δικός σας,
Απελπισμένος-στο-σαλόνι

ΥΓ Μπορεί να μας κορόιδεψαν στο θέμα των σαμπγούφερς, αλλά τουλάχιστον μας έδωσαν δώρο δυο πολύ ωραία τετράγωνα σκαμπό. Το χειμώνα τα βάζουμε και καθόμαστε δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι τα βγάζουμε στον κήπο και παίζουμε τάβλι με τη γυναίκα μου σ' ένα τραπεζάκι που πήραμε από τους γύφτους.
καταπληκτικό
πνευματώδες
πουλάς τα .... σκαμπό. ;
Ανταλλάσσω με 4 καρέκλες από τον Δημητράκη (το καλό παιδί) :whistling: :lol:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.572
Τα σκαμπό έχουν συναισθηματική αξία, γιατί καθήμενος σε ένα από αυτά, πέτυχα τη μια και μοναδική νίκη μου στο τάβλι έναντι της γυναικός.
Πουλώ όμως ένα μεταλλικό κουτί με πολλά καλώδια που μου είχε βάλει εκείνος ο κύριος κάτω από την τηλεόραση. Δε γνωρίζω τι ακριβώς κάνει, αλλά σκοπεύω να το αντικαταστήσω με ένα σεμέν της μαμάς.

ΥΓ Το ξέρω ότι σας ανάβω φωτιές, αλλά μπορείτε να με βοηθήσετε πόσο κάνει Δεκάξ μείον 0.2; Θέλω να καλέσω τον εν λόγω κύριο για να τον καθυβρίσω.

ika

News
Reaction score
16.019
το 8 ÷ 2(2 + 2)= και το 8 ÷ 2 (2 + 2)= είναι το ίδιο σαν υπόλογισμός;

Reaction score
11.632
το 8 ÷ 2(2 + 2)= και το 8 ÷ 2 (2 + 2)= είναι το ίδιο σαν υπόλογισμός;
Θεωρητικά ναι , αλλά
Η δεύτερη παράσταση υπονοεί ....υποψία παρένθεσης στο 8 δια 2
Εκεί πιστεύω γίνεται το μπέρδεμα

TGD

Reaction score
9.912
Όπως ξέρουν όλοι οι διαβασμένοι, η σωστή απάντηση στο ερώτημα είναι:
42
Και χρόνια τώρα οι μαθηματικοί ψάχνουν να βρουν τι είναι το 42, για παράδειγμα είναι:
42 = (-80538738812075974)^3 + 80435758145817515^3 + 12602123297335631^3
Διαβάζοντας την παραπάνω σελίδα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο Douglas Adams ήταν πολύ διαβασμένος.

Αλλά ποιο είναι το ερώτημα;
Και ποιος το θέτει καλύτερα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.317
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian