8 ÷ 2(2 + 2)=;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.570
Όπως ξέρουν όλοι οι διαβασμένοι, η σωστή απάντηση στο ερώτημα είναι:
42
Και χρόνια τώρα οι μαθηματικοί ψάχνουν να βρουν τι είναι το 42, για παράδειγμα είναι:
42 = (-80538738812075974)^3 + 80435758145817515^3 + 12602123297335631^3
Διαβάζοντας την παραπάνω σελίδα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο Douglas Adams ήταν πολύ διαβασμένος.

Αλλά ποιο είναι το ερώτημα;
Και ποιος το θέτει καλύτερα;
Τι μου θύμησες τώρα! 👍

1619691934201.png

Reaction score
24.876
όχι λάθος , σεπτέμβρη ξανά.
και για να γίνει πιο ευνόητο (λέμε τώρα)

8:2(2+2) = 1 [χ8] [:2] [χ(2+2)] = 1 [χ8] [:2] [χ4]
η αδόκιμη αυτή χρήση αγκυλών γίνεται για να ξεχωρίσει κάπως ο τρόπος που μπορεί να γίνει η πράξη.
σε αυτό το στάδιο οι αγκύλες μπορούν να αλλάξουν θέση χωρίς να αλλάξει το αποτέλεσμα πχ
=1 χ 8 : 2 χ 4 = 1 : 2 χ 8 χ 4 = 1 χ 8 χ 4 :2 κλπ
πάντα 16 θα κάνει.

Last edited:

Reaction score
11.682
Κάνει ένα, εφόσον δεν υπάρχει παρένθεση που να προτεραιοποιει το 8÷2.
Έτσι όπως είναι γραμμένο, έχεις κάθε δικαίωμα να το γράψεις σε μορφή κλάσματος. 8/ 2(2+2).
Δεν κάνει ένα.
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το κάνεις έτσι που λες, γιατί τότε χαλάς την προτεραιότητα των πράξεων, στο βήμα τελευταίο βήμα, που λέει "οι πράξεις να γίνονται από αριστερά προς τα δεξιά".

Reaction score
16.983
Τι μου θύμησες τώρα! 👍

View attachment 210926
Αυτο το παραμύθι για παιδάκια το έχω:

90A9B3DF-7351-4DF3-9CB6-6B511BBBCE12.jpeg

42 είναι η απάντηση,αλλά ποια ήταν η αρχική ερώτηση?:biggrin:
Κάνει ένα, εφόσον δεν υπάρχει παρένθεση που να προτεραιοποιει το 8÷2.
Έτσι όπως είναι γραμμένο, έχεις κάθε δικαίωμα να το γράψεις σε μορφή κλάσματος. 8/ 2(2+2).
Αυτο έγραψα κι εγώ....αλλά γελάσαμε και λίγο....

16 Edit.

Εξαρτάται από την οπτικη γωνία του καθενός!:roflmao:

( 8 δια δυο επι τέσσερα )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.473
Το 7 πάντως είναι η απάντηση των όλων, του σύμπαντος και της ύπαρξης κλπ κλπ κλπ, όπως βεβαίως βεβαίως απεδείχθη μετά από εκατομμύρια έτη υπολογισμών του μεγαλύτερου υπερυπολογιστη του σύμπαντος στο the Hitchhiker's guide to the galaxy.

Εξ εφτά; 42.

Τόσο είπε ο υπερυπολογιστης δηλαδή, 42.

Εγω βρήκα τη ρίζα της απάντησης, το 7, μαζί με αυτό που πάντα χωράει παντού, το εξ.

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
1 κάνει βρε παίδες!
Εμεις το ξερουμε, "αυτο" το ξερει;😄😄😄😄

ΥΓ επι του σοβαρου θεματος: το αποτελεσμα ειναι οντως 1, γιαι διαιρουμε το ενα συνολο των 8 μοναδων δια του αλλου συνολου 2Χ(2+2).
Απλο ε; Το ξερω😁

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.570
Μετά την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε κάνει στην κατανόηση της Θεωρίας των Πάντων, μπορούμε να ασχοληθούμε λίγο και με τις πράξεις προσήμων.

Αμφιθέατρο πανεπιστημίου, Α' εξάμηνο μαθηματικών. Ο καθηγητής προσπαθεί να μυήσει τους νεαρούς φοιτητές στην επιστήμη των προσήμων, δίνοντας γλωσσικά ανάλογα για να τους διευκολύνει στην κατανόηση:
«σκεφτείτε ότι κατάφαση είναι το θετικό πρόσημο και άρνηση το αρνητικό. Στα ελληνικά, μια άρνηση συνδυασμένη με κατάφαση παράγει άρνηση: δεν έχω δίκιο, άρα έχω άδικο. Διπλή άρνηση παράγει κατάφαση: δεν είμαι αρνητής του κορωνοϊού, άρα πιστεύω στην ύπαρξή του
Τα σπυριάρικα από κάτω δεν αντιδρούν, οπότε ο καθηγητής αποφασίζει να προσθέσει την... τσαχπινιά του: «εξαίρεση αποτελεί η διάλεκτος των Ναβάχο της βορείου Αμερικής, όπου δυο αρνήσεις παράγουν και πάλι άρνηση. Ωστόσο, σε καμία γλώσσα στον κόσμο δε μπορεί η διπλή κατάφαση να παράξει άρνηση!»
Το ακροατήριο συνεχίζει να κοιτά με βλέμμα απλανές, όταν ξαφνικά ακούγεται μια φωνή από το πίσω μέρος της αίθουσας: «Ναι, καλά... :biggrin:»

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.723
1 κάνει βρε παίδες!

ΥΓ επι του σοβαρου θεματος: το αποτελεσμα ειναι οντως 1, γιαι διαιρουμε το ενα συνολο των 8 μοναδων δια του αλλου συνολου 2Χ(2+2).
Απλο ε; Το ξερω😁
Δίκιο έχετε, αλλά σσστ!
Με ένα σαμπ δεν πας μπροστά. :lol:

Reaction score
11.682

Απλο ε; Το ξερω😁
Διαφωνώ. Απόδειξε αυτό που γράφεις.

Reaction score
2.682
Μάλλον όπως έλεγε ο Κηλαηδόνης
Κάπου την έχουμε πατήσει.....
:lolsign::lolsign:

Ουπς... τώρα είδα ότι υπάρχει αντίστοιχο πόστ παραπάνω....σόρρυ...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.621
-> η ερώτηση ηταν ποια ειναι απαντηση στη ζωη το συμπαν και τα παντα...
εχω διαβασει τα 3 πρωτα (απο τα 4-5)μερη.
->ενα μερος τιτλοφορείται σχετικα "the life universe and everything" αλλα δεν το θυμαμαι τι ελεγε.

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Διαφωνώ. Απόδειξε αυτό που γράφεις.
Να αποδειξω τ; τι σημαινει η πραξη της διαιρεσης;
Αυτο: 2(2+2): 2(2+2) δεν ειναι ιδιο με 2(2+2):8; κι αυτο 8:8 δεν ειναι ιδιο με 8:2(2+2); αν ναι, σε ολα το αποτελεσμα δεν ειναι ιδιο, δηλ το 1; αν οχι τοτε ...δεν διαβασα σημερα κυριε!

Reaction score
11.682
Να αποδειξω τ; τι σημαινει η πραξη της διαιρεσης;
Αυτο: 2(2+2): 2(2+2) δεν ειναι ιδιο με 2(2+2):8; κι αυτο 8:8 δεν ειναι ιδιο με 8:2(2+2); αν ναι, σε ολα το αποτελεσμα δεν ειναι ιδιο, δηλ το 1; αν οχι τοτε ...δεν διαβασα σημερα κυριε!
Δεν πειράζει. Δεν ξέρεις μαθηματικά.

Όλη αυτή η επιμονή μου δεν ήταν για να μάθετε πόσο είναι το αποτέλεσμα της πράξης. Ούτε για να διαπιστώσω αν ξέρετε μαθηματικά (σαφώς ορισμένη επιστήμη δηλαδή). Σκασίλα μου.
Ο σκοπός ήταν να δείξω ότι αυτό που νομίζετε σωστό μερικοί, θα συνεχίσετε να το νομίζετε σωστό ακόμα και αν σας εξηγούν το αντίθετο. Και δεν το λέω εγώ ότι είναι σωστό, το λένε αυτοί που θεμελίωσαν τα μαθηματικά. Το να μη καταλαβαίνετε είναι πρόβλημα, δεν είμαι ψυχολόγος για να το ονομάσω. Και φυσικά αυτό εκτείνεται και σε άλλες εφηρμοσμένες επιστήμες και αλλού, όπως για παράδειγμα στο αντικείμενο αυτού του site.
Επίσης, όταν σας στριμώχνει κάποιος επίμονα με τα σωστά επιχειρήματα, στρίβετε με πλάγιους τρόπους, απαξιώνετε την ερώτηση, λέτε έλα μωρέ, με αυτό θα ασχολούμαι; Έχω σημαντικότερα να κάνω.

Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Και ξέρω κάποιους που το έχουν καταλάβει το παιχνίδι εδώ και καιρό.
Και πιστέψτε με, σας έπαιζα τόση ώρα, για να διασκεδάσω.

Reaction score
16.983
Δεν πειράζει. Δεν ξέρεις μαθηματικά.

Όλη αυτή η επιμονή μου δεν ήταν για να μάθετε πόσο είναι το αποτέλεσμα της πράξης. Ούτε για να διαπιστώσω αν ξέρετε μαθηματικά (σαφώς ορισμένη επιστήμη δηλαδή). Σκασίλα μου.
Ο σκοπός ήταν να δείξω ότι αυτό που νομίζετε σωστό μερικοί, θα συνεχίσετε να το νομίζετε σωστό ακόμα και αν σας εξηγούν το αντίθετο. Και δεν το λέω εγώ ότι είναι σωστό, το λένε αυτοί που θεμελίωσαν τα μαθηματικά. Το να μη καταλαβαίνετε είναι πρόβλημα, δεν είμαι ψυχολόγος για να το ονομάσω. Και φυσικά αυτό εκτείνεται και σε άλλες εφηρμοσμένες επιστήμες και αλλού, όπως για παράδειγμα στο αντικείμενο αυτού του site.
Επίσης, όταν σας στριμώχνει κάποιος επίμονα με τα σωστά επιχειρήματα, στρίβετε με πλάγιους τρόπους, απαξιώνετε την ερώτηση, λέτε έλα μωρέ, με αυτό θα ασχολούμαι; Έχω σημαντικότερα να κάνω.

Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Και ξέρω κάποιους που το έχουν καταλάβει το παιχνίδι εδώ και καιρό.
Και πιστέψτε με, σας έπαιζα τόση ώρα, για να διασκεδάσω.
Ok Petros!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.312
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian