Τι θα πιούμε σήμερα;

Μηνύματα
118
Reaction score
205
Σήμερα αυτά ..........το εκ αριστερών δεν το θυμόμουν έτσι μάλλον χειροτερεψε ,το άλλο σταθερή αξία
Χρόνια πολλά
Εχω την ίδια ακριβώς γνώμη. Οντως η Μαντινεία του Τσέλεπου δείχνει κατώτερη, σε σχέση με παλαιότερα. Ανευρη, χωρίς αρώματα.
Από σύμπτωση ήπια το merlot του Λαζαρίδη και συμφωνώ, κλασική αξία.
 




Μηνύματα
426
Reaction score
516
Δεν το χω δοκιμασει, θα το κοιταξω.
Εχεις δοκιμασει malbec του torres η opus one, η του bodegas ?
γενικά δοκιμάζω σε όποια χώρα βρίσκομαι από τα φθηνότερα έως αυτά που μπορώ να πληρώσω
προτιμώ αυτά που είναι από κλήματα σε πολύ μεγάλο υψόμετρο καθώς δίνουν πλουσιότερο σώμα και εντονότερα αρώματα
Του Bodegas( υποθέτω εννοείς του Έλληνα Κροντηρα) το Donna Silvina ναι και συνεργάζεται στην Ελλάδα (αν δεν κάνω λάθος με τον Χαρλάυτη για το μοναδικό Ελληνικό Malbec ) .Το Opus one όχι
θα σου πρότεινα αυτό που το θεωρώ εξαιρετικό καθώς και το Cheval des Andes που το απολάμβανα για πολλά χρόνια στην εταιρεία που ήμουν μερικά χρόνια πίσω
Έχω φτιάξει μια λίστα για τα malbec που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσω (αν τα καταφέρω) και φυσικά όνειρό μου να επισκεφτώ την Mendoza (την Αργεντινή γενικά) όνειρο που ο covid 19 μου το 'φρενάρησε' απότομα καθώς ήταν προγραματισμένο για το 2020
 

Attachments





Μηνύματα
2.283
Reaction score
5.173
Τι είν' τούτο;

Οκ δεν είναι ίδια αλλά φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα παίζει...
 









Μηνύματα
426
Reaction score
516
Λιγάκι για να συνοδέψει το φαγητό. Δυστυχώς είναι το τελευταίο μπουκάλι που είχα καβατζα από αυτό το εξαιρετικό κρασί...Καμία σχέση οι επόμενες χρονιες
Πολύ καλή επιλογή ,από τα καλύτερα κτήματα της Σαντορίνης χωρίς καθόλου 'βαρέλι' στην γεύση (καμία σχέση με τα υπόλοιπα της ίδιας ποικιλίας του κτήματος)
Οι επόμενες χρονιές που αναφέρεις ήταν με την ίδια ετικέτα ή διαφορετική ?
Το λέω διότι ο κωδικός αυτός πιθανόν ήταν για εξαγωγή ή για αγορά στο Travel Retail (αεροδρόμια κ.λ.π.)
 

Μηνύματα
1.364
Reaction score
1.142
Αν θυμάμαι καλά και του 2017 είχε την ίδια ετικέτα(καμία σχέση με του 16 και πάλι).μετα οι επόμενες χρονιες έχουν κάποιες μικρές παραλλαγές...θεωρώ απλά πως ήταν εξαιρετική χρονιά του 2016. Δε ξέρω αν είχε μεγάλη παραγωγή το 16 αλλά ήταν κρασί που δεν έβρισκες πολύ εύκολα.και γι αυτο είχα πάρει αρκετά να υπάρχουν...
 

m1ts0s

News poster
Editor
Μηνύματα
2.331
Reaction score
3.635
ΒΤW ξανανοίγει ένα παλιό αποστακτήριο. Από το site του Serge Valentin

http://www.whiskyfun.com/#190521

"I'm happy to report that it is right today that Diageo have officially broadcasted the inauguration of refurbished Brora Distillery. Amongst friends, I'm calling this new step the beginning of 'Phase III' because in my book, there have been a Phase I and a Phase II. I'm trying to keep an already complicated story as simple as possible; remember the distillery was first named 'Clynelish' – we sometimes call it Old Clynelish to avoid any confusions with 'New Clynelish' – so that's 'Phase I' as Old Clynelish lasted from 1819 to May 1968, when they decided to close the Distillery since the 'new' Clynelish had been completed and had started producing. Then, in 1969 they decided to restart the old distillery to produce some peatier, 'Islay-style' whisky which was in very high demand from blenders. It first became 'Clynelish II' for a few months, until it was decided to rechristen the distillery 'Brora' from December 2, 1969 on. That's the beginning of 'Phase II' in my book, which lasted until March of 1983, when they closed the Distillery 'for good'. Then, I believe around 2017, Diageo decided to refurbish and reactivate the Distillery, with some important work to be done, but without any major changes or alterations done to the equipment and to the methods of production. For example, the now refurbished stills have not been changed, they were still there as we all know, probably because you couldn't take them out without cutting them into pieces – or dismantle the roof or the whole still house.

So right this morning, the Brora Wildcat Gates have been opened and the first official cask of Brora has been filled in 38 years. Which means that in my book 'Phase III' has started right today! There's been a ceremony this morning (rather a movie première), which I could attend 'virtually', and here are further bits of information that I could gather…

- The aim is 'to make Brora like it was then'.
- Fermentation will be long.
- The still house has been rebuilt using the original Brora stones.
- They'll use malt from Ord Maltings, as was the case before.
- Maximum production will be 800,000 litres a year.
- The distillery will be a carbon-neutral site.
- They'll welcome visitors from July 1st on.
- There will be a distillery exclusive bottling, a Brora 39 yo 1982.
- I've heard a Distillery rep, can't remember whom, say that 'they'll try to make it even better than in the past'. That's going to be the trickier part, if you ask me! "
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.155
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top