Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.440
Άραγε γιατί την έκανε στην Αγιά και όχι στην Λάρισα;
Στην Αγιά έχει καλύτερη αστυνομία. Σε 24 ώρες θα έχουν βρει τους ενόχους.
:lolsign: :lolsign:

Μένει στο Μεταξοχώρι, δίπλα από την Αγιά. Η Λάρισα είναι και 30χλμ δρόμος.

• Like
Reactions: ika

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.259
Σε συνέχεια των πολιτικών.

Το ζητούμενο δεν είναι το τι θα θέλαμε αλλά το κατά πόσο είναι εφικτό να υπερισχύσει. Από κόμματα "διαμαρτυρίας" έχουμε να φάνε κι οι κότες. Το πώς θα μπορούσαν να υλοποιήσουν στην πράξη όλα αυτά που υπόσχονται, χωρίς να γίνουμε άνω-κάτω, κανείς τους δεν το ξέρει.

Είναι γνωστό εδώ μέσα ότι η προσωπική μου ιδεολογία ταυτίζεται με ένα πολύ μικρό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας. Θα ήμουν παρανοϊκός αν περίμενα την επικράτησή της.

Το πιο προφανές είναι να επιλέξουμε την παράταξη που ταιριάζει έστω και λίγο με τις θέσεις μας και έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Μέσα σε αυτή θα υπάρχουν σίγουρα στελέχη που βρίσκονται πιο κοντά στη δική μας σκέψη. Αυτά θα υποστηρίξουμε.

Είμαι από τους πρώτους που στραβωσα με τον κεντρώο Κυριάκο και το άνοιγμα προς όσους κορόιδευα, τύπου "Ποτάμι". Δεν είμαι συντηρητικός δεξιός, είμαι αυτό που οι αριστεροί λένε "νεοφιλελεύθερος".

Κι όμως, πιστεύω ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Γιατι υπολογίζω κι έναν άλλο παράγοντα. Αρκετοί θα με καταλάβετε:

Από οικονομικής πλευράς προέχει να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή σταθερότητα ώστε να μπορούμε να συντηρούμε το εισόδημά μας που είναι αποτέλεσμα οργάνωσης και προγραμματισμού.

Αυτό απαιτεί σοβαρότητα και λογικές αποφάσεις μέσα στο εγχώριο και διεθνές κατεστημένο. Όποιος πολιτικός θέλει να με κάνει beta tester στο μεγαλεπήβολο όραμά του θα φάει μούτζα ξεγυρισμένη.

Υ.Γ. Ο κύριος λόγος που ο Κυριάκος έχει ανοιχτεί τόσο πολύ προς τα αριστερά είναι οι επερχόμενες εκλογές με το νέο σύστημα, ως άμυνα σε πιθανές συνεργασίες αντιπάλων.
Συνυπογράφω :thumbsup:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.360
Χωρις να το εχω ψαξει..................ναι αυτο διαβασα. Θα ηθελα, αν εχεις καποια επισημα στοιχεια (ή καποιο λινκ) να τα δω.
Έχει αναφερθεί και εδώ, μερικές σελίδες πίσω ότι μόνο οι μισθώσεις για τα εναέρια φέτος ήταν 30 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έχω το λινκ και δεν θα ψάξω να το βρω γιατί είναι τόσο αυτονοήτο ότι δεν θα μπορούσε το συνολικό budget για τη δασοπροστασία να είναι 1,7 εκατομμύρια. Ούτε καν για τη συντήρηση για τα ιδιόκτητα μέσα μας δεν νομίζω πως φτάνουν 1,7 εκατομμύρια.

Άρα τι επίσημα στοιχεία; Είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου που δεν χρειάζεται κανένα στοιχείο για να καταλάβεις ότι είναι τραγικό ψέμα.

Αν υπήρχε πολιτικός που μπορούσε να μειώσει το budget της δασοπροστασίας στα 1,7 εκατομμύρια (έστω με το σημερινό επίπεδο ετοιμότητας) θα τον ψήφιζα μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Reaction score
25.788
αυτή τη μλκ με τις ανεμογεννήτριες πρέπει να την δει εισαγγελέας άμεσα , είτε γιατί είναι αλήθεια , είτε γιατί είναι φαιδρά ψέμματα που είναι και το πιθανότερο.

τι θα πει ξεφορτώνουν ανεμογεννήτριες ; τις είχαν στο υπόστεγο στη γερμανία και φέρανε τώρα που βρήκαν ευκαιρία να τις βάλουνε ;
τι σκατά νομίζετε ότι είναι μια ανεμογεννήτρια 100+ μέτρων ύψους με 50+ μέτρα εκπέτασμα; ανεμιστήρας από τα lidl;

από την παραγγελία στην κατασκευή θέλει μήνες , για τη μεταφορά τους εβδομάδες και για την εγκατάσταση πάλι μήνες.
για να μπει ανεμογεννήτρια (που μάλιστα ήρθε χθες με πλοίο στην ελευσίνα ) στα καμμένα , αν υποθέσουμε οτι ξεκινάνε τώρα που μιλάμε , πρέπει να ανοίξουν καινούριους δρόμους στην κορυφογραμμή , να φτιάξουν καινούριες παρακάμψεις από Χαλκίδα μέχρι τις Ροβιές ή να φαρδύνουν τον δρόμο σε σημεία που θα περάσουν τα 25+μετρα πτερύγια και οι πυλώνες , αφού ανοίξει ο δρόμος να γίνουν τοιχία ενίσχυσης στα απόκρυμνα σημεία , να κατασκευαστεί η βάση από τσιμέντο , να πήξει και μετά να αρχίσει η συναρμολόγηση . Από σήμερα το πρωι να ξεκινήσουν τις γεννήτριες τις θέλουν το νωρίτερο σε 10 μήνες .

συνεπώς συνεχίστε να διαδίδετε τις παπαριές του προνιουζ και του μιλιτέγ χωρίς να σκέφτεστε καν αν έχουν βάση όλα αυτά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.259
Εξαιρετική παπάτζα το Pro News. Είναι στην Block list στο λογαριασμό μου.

Αν κάποιος δει αυτό το βίντεο θα καταλάβει ότι ακριβώς λέει.

Αν όμως έχει ψάξει και έχει ενημερωθεί θα καταλάβει ότι λένε μ@λ@κιες.

Πάμε λοιπόν.

Όποιο σημείο της χώρας έχει καεί και υπάρχει ήδη άδεια οι ανεμογεννήτριες θα μπουν κανονικά.

Όποιο σημείο της χώρας έχει καεί και δεν υπήρχε άδεια πριν την πυρκαγιά, αν πάρει άδεια θα μπουν κανονικά.

Η μόνη διαφορά είναι στην προστασία του αναδασωτέου χαρακτήρα που έχει κηρυχθεί η περιοχή. Δηλαδή το έργο της εταιρείας μετά την πυρκαγιά είναι ακόμα δυσκολότερο.

Η πυρκαγιά δεν απαγορεύει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών είτε υπάρχει άδεια είτε όχι. Το μόνο που καταφέρνει είναι να δυσκολέψει το συνολικό έργο.

Στο παρελθόν υπήρχαν δύο νόμοι και ο ένας αναιρούσε τον άλλο. Πλέον με το νέο νόμο, και σύμφωνα με τους WWF, Green Peace και αρκετούς νομικούς που έχουν αναλύσει το θέμα όσο δεν πάει σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και sites, είναι ότι καλύτερο υπάρχει και προστατεύει το δάσος.

Το προστατεύει καθώς η εγκατάσταση ανεμογεννητριών δεν απαγορεύεται δε δασικές εκτάσεις, ενώ ταυτόχρονα το καμένο δάσος δυσκολεύει αρκετά την εγκατάσταση καθώς ο εγκατάστασης είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον αναδασωτέο χαρακτήρα του.

Reaction score
25.788
για την ιστορία , ο περιφεριακός στο Αλιβέρι έγινε (ή έστω επισπεύτηκε) για να περάσουν οι ανεμογεννήτριες που πήγαιναν στην Κάρυστο (όπως και όλο το οδικό δίκτυο μέχρι εκεί).
έχω χαζέψει πολλές φορές την διαδικασία να περάσει το κάθε εξάρτημα από κει με μήκος πολύ πάνω από τα 20 μέτρα.
θυμίζω ότι το κλασσικό τρέιλερ που μεταφέρει τα μεγάλα εμπορευματοκιβώτια έχει ωφέλιμο μήκος 12μ και προφανώς δεν φτάνει ούτε για αστείο να κουβαλήσει οτιδήποτε πέραν της γεννήτριας

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.924
προχθές ένας φίλος που δουλεύει στον ΟΑΕΕ βγάζει ανακοίνωση στο fb ότι πλέον η υπηρεσία μετακομίζει στο κτήριο του ΕΦΚΑ κλπ κλπ κ καλέστε στο τάδε νούμερο για ραντεβού κλπ κλπ

γράφει από κάτω μία

- και το προηγούμενο κτήριο του ΟΑΕΕ που είναι και ιδιόκτητο τι θα γίνει?

της γράφω

- θα το κάψουν για να βάλουν ανεμογεννήτριες

δεν φαντάζεστε τι έγινε από κάτω....:cry::lolsign:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.440
Οι ανεμογεννήτριες είναι κακάσχημες. Ασχημαίνουν πάρα πολύ το τοπίο.
Είναι μια χαρά για την Βόρεια Θάλασσα.
Άντε και για μερικά ακατοίκητα ξερονήσια που βόσκουν πρόβατα, αν και δεν νομίζω να συμφέρει να τις συνδέσεις με το δίκτυο.
Για λόγους αισθητικής και όχι μπουρδολογίας.

Για το δυναμικό μας ΦΒ μέχρι να σβήσει ο Ήλιος.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.805
......ό Έλληνας είναι ...να μην του πειράξεις την τσέπη του .
.......ό Έλληνας είναι .....να δουλεύω ενα μήνα ....για όλο τον χρόνο .
.......ό Έλληνας είναι .....να έχω 200 + κυψέλες και να δουλεύω μισό μήνα ....για όλο τον χρόνο .

-
-
-

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads