Ποιο sub?

Reaction score
588
Εγω θα προτεινα ανεπιφυλακτα. Α πας στην λυση των 3, δηλαδη + 2 Χ 1961 SUBWOOFER 1S. 1800€ Καινούργια.
Αν μπορεις που μπορεις να τα τοποθετησεις σωστα και με μια καλη ρυθμιση θα κεντανε.
Γιάννη μια ζωή είχα sab που ήτανε φθηνά δηλαδή το 1000 €
Από διάφορες μάρκες θα σου πω την εμπειρία μου ότι δεν έχουνε καλό έλεγχο με μία λέξη θα με πεις πως να έχουνε καλό έλεγχο με τα λεφτά που δίνεις.
Γι’αυτό έχω και τους ενδοιασμούς μου εμπειρίες έχω πολλές γνώσεις δεν έχω εμπειρίες εχω γιατί τις έχω πληρώσει
Το focal που έχω μπορεί να μην κουνάει τον καναπέ αλλά τον έλεγχο που έχει και την ποιότητα που βγάζει του βγάζω το καπέλο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Γιάννη μια ζωή είχα sab που ήτανε φθηνά δηλαδή το 1000 €
Από διάφορες μάρκες θα σου πω την εμπειρία μου ότι δεν έχουνε καλό έλεγχο με μία λέξη θα με πεις πως να έχουνε καλό έλεγχο με τα λεφτά που δίνεις.
Γι’αυτό έχω και τους ενδοιασμούς μου εμπειρίες έχω πολλές γνώσεις δεν έχω εμπειρίες εχω γιατί τις έχω πληρώσει
Το focal που έχω μπορεί να μην κουνάει τον καναπέ αλλά τον έλεγχο που έχει και την ποιότητα που βγάζει του βγάζω το καπέλο.
είσαι κ εσύ λίγο από αυτούς τους πλασίμπο μου φαίνεται.... :biggrin:

Reaction score
6.234
Δεν νομίζω να κάνουν για την δουλειά που θες τα σαμπ που ψάχνεις. Ίσως τα arendal και να κάνουν αλλά το παίζεις λίγο κορώνα γράμματα. Έχεις μιλήσει με αντιπρόσωπο μήπως βρεις κανενα ίδιο ακόμα;
είσαι κ εσύ λίγο από αυτούς τους πλασίμπο μου φαίνεται.... :biggrin:
Όχι Χάρη ένα pa θα του φανεί πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλει από ένα svs.

Reaction score
588
Δεν νομίζω να κάνουν για την δουλειά που θες τα σαμπ που ψάχνεις. Ίσως τα arendal και να κάνουν αλλά το παίζεις λίγο κορώνα γράμματα. Έχεις μιλήσει με αντιπρόσωπο μήπως βρεις κανενα ίδιο ακόμα;

Όχι Χάρη ένα pa θα του φανεί πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλει από ένα svs.
Υπάρχει το ίδιο κάνει 3500€
Εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου το πολύ με 1800 €
Δεν θέλω να δώσω περισσότερα.
Και να σας πω την αλήθεια πιο πολυ πηγαίνω στο B&W
Δεν είναι bassreflex

Τα svs πολύ καλά σαμπ αλλά δε νομίζω ότι ταιριάζουνε έχω ακούσει πολλά τα θεωρώ λίγο όχι μουσικά

Last edited:

Reaction score
2.827
Όχι φίλε εγώ είμαι άσχετος και δεν το λέω ειρωνικά για να μην παρεξηγηθώ το λέω κυριολεκτικά;)
Γιαυτό ρωτάω κιόλας αν είναι να κάνω το λάθος να κάνω το μικρότερο
Μα το point με τα sub είναι η σωστή ενσωμάτωση τους με το σύστημα των δορυφόρων
Την βρώμικη δουλειά την έχουν κάνει ήδη οι μηχανικοί της focal με το sub που ήδη έχεις.
Υποθέτω αν ανακατέψεις τα sub παίρνοντας διαφορετικά , θα έχεις χειρότερο αποτέλεσμα από ότι με ένα.
Εκτός αν έχεις ήδη έναν υπερβαρβάτο προσέσορα.
( σαν παπαγαλάκι του ear και του buhtia νοιώθω με αυτά που γράφω)

Reaction score
7.889
καλησπέρα. Για να βλέπω μεταχειρισμένο sub 3 προφανώς είναι αυτό που έχω βάλει αγγελία.

Το sub είναι θηρίο από κάθε άποψη. Το δίνω γιατί λόγο διδύμων δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος.

τα 1961 θεωρώ ότι είναι πολύ μικρά γι αυτό που θέλεις.

το sub 3 βέβαια είναι τεράστιο.

δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με μικρά svs κάτω από pb4000 - pb16

και το καινούργιο sub 2v = sub 3 με τον νέο ενισχυτή έχει κοντά στα 3000€
Όσον αφορά το μουσικά sub αυτό πιο πολύ έχει να κάνει με την όλη κατασκευή των sub.

Πέρασαν πολλά svs από τον χώρο μου, μόλις άκουσα τα arendal έσβησαν όλα τα άλλα. ατάκα και γρήγορο πλησιάζει το χτύπημα pa sub.

τα έχω γράψει αναλυτικά στο δικό μου νήμα.

Reaction score
588
καλησπέρα. Για να βλέπω μεταχειρισμένο sub 3 προφανώς είναι αυτό που έχω βάλει αγγελία.

Το sub είναι θηρίο από κάθε άποψη. Το δίνω γιατί λόγο διδύμων δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος.

τα 1961 θεωρώ ότι είναι πολύ μικρά γι αυτό που θέλεις.

το sub 3 βέβαια είναι τεράστιο.

δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με μικρά svs κάτω από pb4000 - pb16

και το καινούργιο sub 2v = sub 3 με τον νέο ενισχυτή έχει κοντά στα 3000€
Ναι αυτό είναι

Reaction score
588
Και μια άλλη ερώτηση που ήθελα να κάνω τη διαφορά έχει το bassreflex με το κλειστού τύπου

Reaction score
7.889
Και μια άλλη ερώτηση που ήθελα να κάνω τη διαφορά έχει το bassreflex με το κλειστού τύπου
Εκμεταλλεύεται τον όγκο της καμπίνας και τη ''τρύπα'' για να βγάλει μεγαλύτερη ένταση και με περισσότερη έκταση προς τα κάτω.

Reaction score
6.234
Ανεβάζοντας το group delay φυσικά. Αν δεν έχει γίνει και καλός σχεδιασμός είναι άστα να πάνε. Για να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται:
Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις να φτιάξεις σωστό σαμπ με bass reflex ενώ αντίστοιχα είναι πολύ δύσκολο να αποτύχεις να φτιάξεις ένα sealed.

Reaction score
9.061
Καλημέρα και από το site της SVS ....

και ....

Reaction score
7.889
Ανεβάζοντας το group delay φυσικά. Αν δεν έχει γίνει και καλός σχεδιασμός είναι άστα να πάνε. Για να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται:
Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις να φτιάξεις σωστό σαμπ με bass reflex ενώ αντίστοιχα είναι πολύ δύσκολο να αποτύχεις να φτιάξεις ένα sealed.
Ευτυχώς η arendal "ξέρει" να σχεδιάζει άριστα sub το οποίο φαίνεται και σε μετρήσεις αλλά και από τις ακροάσεις.

Reaction score
588
Καλήμερα μίλησα με τον κύριο Μανώλη και μου είπε ότι το B&W db1 είναι πάρα πολύ καλό ηχείο και ότι μπορεί να δέσει με τα ηχεία που έχω και είναι πιο ασφαλή επιλογή
Επειδή ξέρει το χώρο μου μου είπε ότι πρέπει να φροντίσω και το χώρο μου

Επίσης ανέφερε ότι το μπάσο του είναι στακατο
Αλλά δεν κουνάει καναπέδες

Reaction score
3.967
Έχεις ήδη ένα καταπληκτικό σύστημα ηχείων.
Φτιάξε το χώρο όπως σου προτείνει ο Μανώλης και όταν ξανανέβει και σε τιουνάρει, τότε να αποφασίσεις αν και ποιο σαμπ να αγοράσεις.
Σε παροτρύνω να κάτσεις εκεί που είσαι βασικά και να φροντίσεις το υπόλοιπο σύστημα απολαμβάνοντας τη μουσική που ακούς.
Έχω ακούσει τα sopra σου με πολλούς συνδυασμούς ενισχυτικών και ήταν σχέτη απόλαυση, αλλά υπήρχαν διαφοροποιήσεις (όσο ανέβαινε το μπατζετ......)σαφείς!!!

Reaction score
7.889
Καλήμερα μίλησα με τον κύριο Μανώλη και μου είπε ότι το B&W db1 είναι πάρα πολύ καλό ηχείο και ότι μπορεί να δέσει με τα ηχεία που έχω και είναι πιο ασφαλή επιλογή
Επειδή ξέρει το χώρο μου μου είπε ότι πρέπει να φροντίσω και το χώρο μου

Αλλά δεν κουνάει καναπέδες
Βάση σχεδίασης του B&W και πάλι πάμε προς Arendal διπλού woofer όπως το sub 2 - 3 ή τα new sub 2s - 2v
Αυτό ακριβώς που περιέγραψα όταν έφυγα από svs και πήγα σε arendal.

Reaction score
588
Έχεις ήδη ένα καταπληκτικό σύστημα ηχείων.
Φτιάξε το χώρο όπως σου προτείνει ο Μανώλης και όταν ξανανέβει και σε τιουνάρει, τότε να αποφασίσεις αν και ποιο σαμπ να αγοράσεις.
Σε παροτρύνω να κάτσεις εκεί που είσαι βασικά και να φροντίσεις το υπόλοιπο σύστημα απολαμβάνοντας τη μουσική που ακούς.
Έχω ακούσει τα sopra σου με πολλούς συνδυασμούς ενισχυτικών και ήταν σχέτη απόλαυση, αλλά υπήρχαν διαφοροποιήσεις (όσο ανέβαινε το μπατζετ......)σαφείς!!!
Όντως φίλε τα λες πολύ σωστά τα ηχεία είναι καταπληκτικά και τα απολαμβάνω αλλά μας πιάνει τρελά με το κάτι παραπάνω

Πολύ σωστός

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.031
Μόνο εμένα μου φαίνεται πιο λογική η λύση του να πουλήσει (αν βρεθεί αγοραστής φυσικά) το υπάρχον sub και να αγοράσει ζευγάρι ίδιων, εξίσου ποιοτικών αλλά χαμηλότερου κοστολογίου subs; Από το να κάνει πειράματα με το αν θα ταιριάξει κάτι άλλο;

Καλή, χρυσή η focal, αλλά φθηνή δεν τη λες. Οπότε αν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αγοράσει ζευγάρι ποιοτικών sub (που στο μέλλον πιο εύκολα θα μπορεί να γίνει και τριάδα κλπ.) δεν είναι πιο λογικό;

Αν είχε τα χρήματα να πάρει κι άλλο focal δεν το συζητούσαμε. Αλλά αφού όχι;

Βέβαια λέει πως μίλησε και με τον Μανώλη, οπότε αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω.

Reaction score
6.234
Εγώ θα σου πω άλλη μια και τελευταία φορά ;) να κάτσεις όπως είσαι μέχρι να βρεις ένα ίδιο σε μτχ η να το πάρεις απόφαση να πληρώσεις ένα ιδιο σε καινούργιο η σε κάποια προσφορά καταστήματος. Αλλιώς αυτό που λέει ο @symos είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Μόνο εμένα μου φαίνεται πιο λογική η λύση του να πουλήσει (αν βρεθεί αγοραστής φυσικά) το υπάρχον sub και να αγοράσει ζευγάρι ίδιων, εξίσου ποιοτικών αλλά χαμηλότερου κοστολογίου subs; Από το να κάνει πειράματα με το αν θα ταιριάξει κάτι άλλο;

Καλή, χρυσή η focal, αλλά φθηνή δεν τη λες. Οπότε αν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αγοράσει ζευγάρι ποιοτικών sub (που στο μέλλον πιο εύκολα θα μπορεί να γίνει και τριάδα κλπ.) δεν είναι πιο λογικό;
αυτό ήθελα να γράψω χθες....καλή, χρυσή η focal.....ναι
αλλά κατά τα ψέματα από εμπειρία αλλά και από όσες μετρήσεις έχω δει....ποτέ μια παραδοσιακή εταιρία κατασκευής ηχείων δεν μας έδωσε ένα sub αντίστοιχο με τα λεφτά που πληρώνεις

δεν ξέρω τι φταίει...αλλά αυτή είναι η αλήθεια

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88