Ποιο sub?

Reaction score
9.061
Φίλε fotiadis τα focal που έχεις είναι γ@μ@τα ηχεία και φυσικά θα χρειαστείς ένα ανάλογο σαμπ.
Όντως το DB1D είναι το πιο ισχυρό ενεργό subwoofer που έχει κατασκευάσει ποτέ η B&W με 2000watt με 2 12ιντσα
έχει μια απόκριση χαμηλής συχνότητας που εκτείνεται κάτω από τα 9 Hz, και από τη στιγμή που συμφωνεί και ο Μανώλης δε χρειάζεται περεταίρω ανάλυση.

Reaction score
588
Μόνο εμένα μου φαίνεται πιο λογική η λύση του να πουλήσει (αν βρεθεί αγοραστής φυσικά) το υπάρχον sub και να αγοράσει ζευγάρι ίδιων, εξίσου ποιοτικών αλλά χαμηλότερου κοστολογίου subs; Από το να κάνει πειράματα με το αν θα ταιριάξει κάτι άλλο;

Καλή, χρυσή η focal, αλλά φθηνή δεν τη λες. Οπότε αν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αγοράσει ζευγάρι ποιοτικών sub (που στο μέλλον πιο εύκολα θα μπορεί να γίνει και τριάδα κλπ.) δεν είναι πιο λογικό;

Αν είχε τα χρήματα να πάρει κι άλλο focal δεν το συζητούσαμε. Αλλά αφού όχι;

Βέβαια λέει πως μίλησε και με τον Μανώλη, οπότε αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω.
Κοίταξε το Φόκαλ δεν θέλω να το αποχωριστώ γιατί μου αρέσει πολύ δεν το συζητώ προτιμώ το δεύτερο που θα αγοράσω αν δε μου κάτσει να το πουλήσω
το Φόκαλ όχι

Reaction score
3.967
Όντως φίλε τα λες πολύ σωστά τα ηχεία είναι καταπληκτικά και τα απολαμβάνω αλλά μας πιάνει τρελά με το κάτι παραπάνω

Πολύ σωστός
Φτιάξε το χώρο, φτιάξε το χώρο, φτιάξε το χώρο!!
Σε 25τμ τον καναπέ τον κουνάει και το 6αράκι γούφερ του Σοπρα!!!!
Το ξαναλέω, έχεις ηχεία διαμάντια, σαμπ καταπληκτικό, αν πάρεις άλλο θάναι το ίδιο (υπομονή όπως προτείνει ο Αλέξανδρος) κοίταξε πηγές και ενισχυτικά νάναι εξαιρετικά και ξεκίνα ραντεβού με... ψυχολόγο!!!:wink: (μπας και απαλλαγείς από τον ψυχαναγκασμό των σαμπς)
Φιλικά και χιουμοριστικά στα γράφω, καλές ακροάσεις!!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Φτιάξε το χώρο, φτιάξε το χώρο, φτιάξε το χώρο!!
Σε 25τμ τον καναπέ τον κουνάει και το 6αράκι γούφερ του Σοπρα!!!!
Το ξαναλέω, έχεις ηχεία διαμάντια, σαμπ καταπληκτικό, αν πάρεις άλλο θάναι το ίδιο (υπομονή όπως προτείνει ο Αλέξανδρος) κοιτά πηγές και ενισχυτικά νάναι εξαιρετικά ή πάρε 2 dutch&dutch και σέσε μας με τα kwlosubs
:biggrin:

Reaction score
130
Καλημέρα.
Έχουμε σχεδόν (7.2 χ 4.5) τον ίδιο χώρο. Και έχουμε και τον ίδιο άνθρωπο που μας σετάρει το σύστημα.
Λοιπόν έχω κι εγώ, ένα sub. Όχι διότι με πιάσανε οι τσιγκουνιές αλλά απλά......διότι έτσι μου είπε ο "γιατρός"!! Αν είναι να κάνουμε άλλα από αυτά που λέει αυτός που ξέρει (γι΄ αυτό άλλωστε τον φωνάζουμε) τότε τι νόημα έχει να τον ρωτάμε;;
Κι΄ έμενα μου το ξεκαθάρισε : ότι η βελτίωση μπορεί να έρθει μόνο από κάποια φροντίδα στο χώρο και όχι από άλλο sub.!!!
Άλλωστε το "ξύλο " που τρώω εγώ στο στήθος από την ατάκα, και το κούνημα που αισθάνονται οι άλλοι στον πρώτο όροφο (εγώ είμαι στο τρίτο) επιβεβαιώνει αυτό που μου είπε ο Μανώλης ότι "είσαι πολύ καλά, όπως είσαι".
Αυτό που μετράει είναι το σωστό δέσιμο και γενικά η ρυθμίσεις. Εφόσον αυτά έγιναν από άνθρωπο επαγγελματία και γνώστη του αντικειμένου,......ΤΕΛΟΣ, μη ψάχνεσαι άλλο!!!
Πάντα φιλικά1

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.571
Μόνο εμένα μου φαίνεται πιο λογική η λύση του να πουλήσει (αν βρεθεί αγοραστής φυσικά) το υπάρχον sub και να αγοράσει ζευγάρι ίδιων, εξίσου ποιοτικών αλλά χαμηλότερου κοστολογίου subs; Από το να κάνει πειράματα με το αν θα ταιριάξει κάτι άλλο;

Καλή, χρυσή η focal, αλλά φθηνή δεν τη λες. Οπότε αν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αγοράσει ζευγάρι ποιοτικών sub (που στο μέλλον πιο εύκολα θα μπορεί να γίνει και τριάδα κλπ.) δεν είναι πιο λογικό;

Αν είχε τα χρήματα να πάρει κι άλλο focal δεν το συζητούσαμε. Αλλά αφού όχι;

Βέβαια λέει πως μίλησε και με τον Μανώλη, οπότε αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω.
+1.

Είπα και γω για τη φοκαλ, ότι πουλάει ακριβά το τομάρι της.

Βεβαίως το αξίζει, κι αν έχεις τα λεφτά όρμα, αλλά αφού δε τα έχεις, δεν.

Στους δορυφόρους έκανες την υπέρβαση κοστολογίου, και όλα καλά όλα ανθηρα.

Στα σαμπ το πας στραβά.

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα στο κεφάλι σου πως έχεις 2 επιλογές:

1. Παίρνεις και δεύτερο φοκαλ

2. Πουλάς το φοκαλ και παίρνεις 4 όμοια σαμπ που να τα αντέχει το πορτοφόλι σου.

Πολύ σωστά λες να πας έως και σε 4 σαμπ. Είναι η καλύτερη λύση για ομοιογενές και χωρίς σκαμπανεβασματα απόκρισης μπασο.

Στα 4 σαμπ, αν 1 είναι ή δεν είναι φοκαλ, χεστηκε η φατμε. Και να είναι, δε κερδίζεις τίποτα, θα χαθεί πίσω από τα υπόλοιπα.

Το ποίημα είναι απλό λοιπόν. 😎

Τώρα όσον αφορά τα "ποιοτικά" σαμπ, από τον επαγγελματικό χώρο των μόνιτορ, υπάρχει ως οικονομική επιλογή το dynaudio, τα υπόλοιπα μάλλον τσιμπάνε συγκριτικά. Επίσης είναι κλειστής καμπίνας τα εν λόγω, που σαφώς είναι πλεονέκτημα.

Τα αρενταλ, έχουν εξαιρετικές μετρήσεις, είναι επίσης σοβαρή επιλογή, και οικονομική.

Στη θέση σου δε θα κοιτούσα τίποτε άλλο.

ΥΓ. Όσο γμημενα κορυφαίο και να είναι το 1 σαμπ, τα 4 ομοια θα παίζουν καμιά 200-αργιά χιλιάδες φορές καλύτερα.
Όποιος διαφωνεί, δεν ξέρει που παν τα 4, να πα ν'ασχοληθει με το ψάρεμα.

Reaction score
588
Στα 4 σαμπ, αν 1 είναι ή δεν είναι φοκαλ, χεστηκε η φατμε. Και να είναι, δε κερδίζεις τίποτα, θα χαθεί πίσω από τα υπόλοιπα.
Δηλαδή Κώστα αν κατάλαβα καλά αν αγοράσω 3Χ 1961 SUBWOOFER 1S
Θα είναι καλή λύση
Και να μείνει το Φόκαλ εννοείται

Reaction score
7.889
Θα είναι καλή λύση
τα 3 μικρά με ένα μεγάλο σίγουρα θα σε καλύψει σε ομοιογένεια αλλά το μεγάλο θα το έχεις να ''κοιμάται''

Reaction score
588
δώρο από την πεθερά σου είναι και είσαι τόσο συναισθηματικά δεμένος? :p :laugh:
Πέρα από την πλάκα ειλικρινά μιλάω δεν δένομαι συναισθηματικά καθόλου με τα μηχανήματα τα αγοράζω τα πουλάω οτι ναναι αν κάτι δε μαρέσει το ‘χω στείλει κατευθείαν
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει αυτό το sub της Φόκαλ δεν μπουμπουνίζει δεν είναι της πλάκας Επιμένω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ για κανέναν άλλο λόγο

Μην το υποτιμάς

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει αυτό το sub της Φόκαλ δεν μπουμπουνίζει δεν είναι της πλάκας
το αν μπουμπουνίζει ή όχι.... μακάρι να είχε να κάνει μόνο με το όνομα της εταιρίας...;)

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.803
.......άκουσε και μια άλλη γνώμη .

Με τα 1800e θα έφτιαχνα το χώρο μου και θα έμενα με τα διαμαντάκια που έχεις .

*Ακόμα και " παραθυρόφυλλα θα έβαζα " αν ήταν να ακούσω με καλύτερη ποιότητα απο αυτή που ακούς μέχρι σήμερα .
Ξέρεις πώς θα ακούγετε το sab που έχεις σε φροντισμένο και φτιαγμένο χώρο ;
Ραψωδία .....Ποίημα .....Κέντημα ,
....εν αρχή ην ο χώρος .

* Ρώτα τον Μανώλη τι φροντίδα θέλει ο χώρος σου .

.- :drinks:

Reaction score
588
.......άκουσε και μια άλλη γνώμη .

Με τα 1800e θα έφτιαχνα το χώρο μου και θα έμενα με τα διαμαντάκια που έχεις .

*Ακόμα και " παραθυρόφυλλα θα έβαζα " αν ήταν να ακούσω με καλύτερη ποιότητα απο αυτή που ακούς μέχρι σήμερα .
Ξέρεις πώς θα ακούγετε το sab που έχεις σε φροντισμένο και φτιαγμένο χώρο ;
Ραψωδία .....Ποίημα .....Κέντημα ,
....εν αρχή ην ο χώρος .

* Ρώτα τον Μανώλη τι φροντίδα θέλει ο χώρος σου .

.- :drinks:
Σωστά

Ο άνθρωπος το είπε από την αρχή το σαλόνι σου είναι σχετικά καλό αλλά στις γωνίες πρέπει να βάλεις σίγουρα θα σε έλεγα και στην οροφή αλλά θα σε δείρει οι γυναίκα σου έτσι μου είπε

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Γιαννη μίλησες με τον Χατζηστάμου απο athens pro audio για το focal που θες; Ξεκάθαρες κουβέντες, Χρίστο ειμαι ο γιάννης θελω το focal sw1000 be και η τιμή του τιμοκαταλόγου ΔΕΝ μου κάνει !

Αν μίλησες και δεν σε κάλυψε, με Γαλλία επικοινώνησες ; Αυτοί και αυτοί είναι γνήσιοι απόγονοι του Ανδρέα (ενας είναι ο Ανδρεάς) και σε κατ'ιδιαν επικοινωνία θα πάρεις σίγουρα καλύτερη τιμή.

Τέλος δες σε παρακαλώ και το focal 1000f που αν και στο ellanta κοστιζει 1300 ευρω, στη γαλλία το βρίσκεις 750 τιμοκατάλογο. Γεγονός που σημανει οτι επειδή ως focal είμαστε πάνω απ'ολα ΠΑΣΟΚ μπορείς με ελάχιστο μασαζ να αγοράσεις 3αδα κάτω απο 2κ.

Προ 10ημέρου κυκλοφορουσαν και κατι sopra 2 κάτω απο 9k to ζευγάρι. Τιμοκατάλογος και αυτά ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.571
Θα είναι καλή λύση
Η παραμονή του φοκαλ σε πακέτο άλλων σαμπ, θα δώσει μόνο προβλήματα.
Θα κάνει χειρότερο το αποτέλεσμα.

Ξαναδιάβασε τι έκατσα κι έγραψα, έχεις 2 επιλογές, ή μόνο φοκαλ, ή μόνο άλλης μάρκας, το μίγμα δε στο δίνω σαν επιλογή.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88