Αλλάζω ενισχυτή...

Reaction score
67
Καλημέρα σε όλους,

Κάτοχος συστήματος Audiolab 8000M για αρκετά χρόνια αλλά θέλω να αλλάξω εδώ και καιρό σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, να γλύτωσω καλώδια προενισχυτή - μονομπλοκς, να εξοικονομήσω χώρο, να εκσυγχρονίσω συνδεσιμότητα και γενικώς να δοκιμάσω και κάτι άλλο.

Ακούω:

Από Focal 826V τα οποία προς το παρόν τα κρατάω.
Κυρίως : web radios σε χαμήλες και μεσαίες εντάσεις (παίζω σπάνια δυνατά) - Αρχεία απο laptop (apple) και μεγάλη γκάμα δίσκων από ένα CD player της Project. Σπάνια βινύλια.
Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω στρημάρει (spotify, tidal, κτλπ).
Δεν έχω DAC.

Βάσει μπάτζετ βλέπω τον HEGEL H390 σαν μια overall λύση αλλά ψάχνω και για εναλλακτικές προτάσεις διότι δεν είμαι ειδικός και έχω καιρό να ασχοληθώ με τα καινούρια συστήματα που υπάρχουν στην αγορά.

Θενκς!

Last edited:

Reaction score
5.901
Καλημέρα σε όλους να αλλάξω εδώ και καιρό σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, να γλύτωσω καλώδια προενισχυτή - μονομπλοκς, να εξοικονομήσω χώρο, να εκσυγχρονίσω συνδεσιμότητα και γενικώς να δοκιμάσω και κάτι
Για μένα, για το 2022 και το μέλλον........ NAD M33
https://nadelectronics.com/product/m33-bluos-streaming-dac-amplifier/

ή ("λιγότερο" hiend)
Coctail audio X35
https://www.cocktailaudio.com/home/sub01_05.php

• Like
Reactions: sps

Reaction score
7.089
O ήχος που βγάζει το συστημά σου σε ικανοποιεί? Αν ναι απλά αγόρασε ένα streamer.Αν δεν σε ικανοποιεί ή αν απλά θέλεις κάτι καλύτερο,προσπάθησε να ακούσεις με τα ηχεία σου ,στον χώρο σου (πολύ δύκολο) άλλα ενισχυτικά. Ο ΝΑD M33,που προτάθηκε,είναι μια εξαιρετική συσκευή,αλλά με 5500 ευρώ,αγοράζεις καλύτερο συνδυασμό ,ενισχυτή και streamer.

Reaction score
67
O ήχος που βγάζει το συστημά σου σε ικανοποιεί? Αν ναι απλά αγόρασε ένα streamer.Αν δεν σε ικανοποιεί ή αν απλά θέλεις κάτι καλύτερο,προσπάθησε να ακούσεις με τα ηχεία σου ,στον χώρο σου (πολύ δύκολο) άλλα ενισχυτικά. Ο ΝΑD M33,που προτάθηκε,είναι μια εξαιρετική συσκευή,αλλά με 5500 ευρώ,αγοράζεις καλύτερο συνδυασμό ,ενισχυτή και streamer.

Θα ήθελα κάτι καλύτερο, πιο σύγχρονο και δυνατό (ωστε μελλοντικά να καλύπτει και μια αναβάθμιση ηχείων χωρίς περιορισμούς) ενω παράλληλα να πιάνει και λιγότερο χώρο, να απλουστεύει την κατάσταση που έχω τώρα.

Streaming όπως έγραψα και πάνω, δεν ασχολούμαι καν πέρα από το γεγονός οτι θέλω να μειώσω χώρο και προσθέτοντας μια ακόμα συσκευή δεν εξυπηρετεί καθόλου.

Reaction score
7.089
Θα ήθελα κάτι καλύτερο, πιο σύγχρονο και δυνατό (ωστε μελλοντικά να καλύπτει και μια αναβάθμιση ηχείων χωρίς περιορισμούς) ενω παράλληλα να πιάνει και λιγότερο χώρο, να απλουστεύει την κατάσταση που έχω τώρα.

Streaming όπως έγραψα και πάνω, δεν ασχολούμαι καν πέρα από το γεγονός οτι θέλω να μειώσω χώρο και προσθέτοντας μια ακόμα συσκευή δεν εξυπηρετεί καθόλου.
Eχεις δίκιο,το έγραψες αλλά το κατάλαβα ανάποδα.......άρα θέλεις ένα καλό ολοκληρωμένο για να αντικαταστήσεις το σετ προ-τελικών. Ο Hegel 390 είναι πολυ καλή επιλογή και έχει και ψηφιακό-δικτυακό τμήμα. Από την άλλη βέβαια αν δεν πρόκειται να το αξιοποιήσεις,γιατί να το πληρώσεις. Την επιλογή να αλλάξεις τους τελικούς με κάτι καλύτερο,το έχεις σκεφτεί? Σκέψου ότι αν πας σε ολοκληρωμένο στην κατηγορία που θέλεις,θα έχεις ένα κομμάτι ,αλλά αρκετά ογκώδες (εκτός και αν πας σε class d).....οι μονομπλόκ μπορούν να πάνε και δίπλα στα ηχεία όμως. Το πιο σημαντικό όμως έιναι να ακούσεις την όποια επιλογή.

Last edited:

Reaction score
67
Eχεις δίκιο,το έγραψες αλλά το κατάλαβα ανάποδα.......άρα θέλεις ένα καλό ολοκληρωμένο για να αντικαταστήσεις το σετ προ-τελικών. Ο Hegel 390 είναι πολυ καλή επιλογή και έχει και ψηφιακό-δικτυακό τμήμα. Από την άλλη βέβαια αν δεν πρόκειται να το αξιοποιήσεις,γιατί να το πληρώσεις. Την επιλογή να αλλάξεις τους τελικούς με κάτι καλύτερο,το έχεις σκεφτεί? Σκέψου ότι αν πας σε ολοκληρωμένο στην κατηγορία που θέλεις,θα έχεις ένα κομμάτι ,αλλά αρκετά ογκώδες (εκτός και αν πας σε class d).....οι μονομπλόκ μπορούν να πάνε και δίπλα στα ηχεία όμως. Το πιο σημαντικό όμως έιναι να ακούσεις την όποια επιλογή.
Σωστά, το ψηφιακό και δικτυακό κομάτι που μου λείπει αφορα το DAC που δεν έχω και το Airplay αφου κυρίως ακούω μέσω λαπτοπ είτε σταθμούς είτε αρχεία δικά μου ριπαρισμένα απο CDs.

Ο ολοκληρωμένος θα είναι οντως ογκώδης αλλα τουλάχιστον ενα κομάτι, δυστυχώς τους τελικούς που έχω τώρα δεν μπορώ να τους παώ διπλα στα ηχεία και φυσικά απο 125wpc των audiolab πάω σε 250 στο συγκεκριμένο μοντέλο της HEGEL που για να γίνει αυτό με τελικούς μιλάμε για πολύπερισσότερο όγκο αποτι έχω τώρα...

gid

Reaction score
10.161
Ο ολοκληρωμένος θα είναι οντως ογκώδης αλλα τουλάχιστον ενα κομάτι, δυστυχώς τους τελικούς που έχω τώρα δεν μπορώ να τους παώ διπλα στα ηχεία και φυσικά απο 125wpc των audiolab πάω σε 250 στο συγκεκριμένο μοντέλο της HEGEL που για να γίνει αυτό με τελικούς μιλάμε για πολύπερισσότερο όγκο αποτι έχω τώρα...
Ένας τελικός κλάσης D δε θα σε επιβάρυνε ούτε σε όγκο ούτε σε βάρος.... Και θα σου έδινε εύκολα τα 250 βατ.... Βέβαια αν έχεις ήδη αποφασίσει για ολοκληρωμένο....

Reaction score
7.039
Από προ-μονομπλοκ ( αν κατάλαβα καλά )σε ολοκληρωμένο με όλα, δηλαδή λίγο θάλασσα λίγο κρασί και λίγο το αγόρι μου είναι μεγάλη υποβάθμιση.
Εκτός και αν πας σε ολοκληρωμένο κατηγορίας 5Χ και πάνω ίσως και να ακούς ξαναλέω ίσως στο περίπου όπως ακούς τώρα.
Το streaming είναι πολύ ωραίο για να φτιάξεις λίστες και να παίζει όταν έχεις κάνα τσιμπούσι. Μπορούμε επίσης να το χαρακτηρίσουμε σαν το σύγχρονο κασσετόφωνο. Είναι δε χρησιμότατο για να ακούς άλμπουμ ναι δεις αν σου κάνουν και να τα αγοράζεις μετά σε βινύλιο ή cd.
Όταν θες να κάνεις ακρόαση μόνο βινύλιο ή cd.

Reaction score
67
Από προ-μονομπλοκ ( αν κατάλαβα καλά )σε ολοκληρωμένο με όλα, δηλαδή λίγο θάλασσα λίγο κρασί και λίγο το αγόρι μου είναι μεγάλη υποβάθμιση.
Είναι όντως?
Δυστυχώς δεν μπορώ να δοκιμάσω πριν καταλήξω για να καταλάβω κιόλας τι ρισκάρω να χάσω...δλδ να ακουσω κάτι κατώτερο από τους audiolab.

Last edited:

Reaction score
7.039
Είναι όντως?
Δυστυχώς δεν μπορώ να δοκιμάσω πριν καταλήξω για να καταλάβω κιόλας τι ρισκάρω να χάσω...δλδ να ακουσω κάτι κατώτερο από τους audiolab.
Εγώ προσωπικά αν ήθελα ντε και καλά streaming θα πήγαινα σε ένα στριμεράκι με κάποιο dac on board ή και χώρια.
Από μονομπλοκ δεν θα πήγαινα ποτέ σε ολοκληρωμένο εκτός και αν ήταν 5πλάσιας αξίας αλλά και πάλι θα το σκεφτόμουνα πολύ για διάφορους λόγους πχ δυό ξεχωριστές τροφοδοσίες που είναι το σημαντικότερο.
Επίσης αν θυμάμαι καλά τα ηχεία σου μπορεί και να κατεβαίνουν στα 2 ωμ οπότε μια χαρά είναι τα μονομπλοκ!!

Reaction score
67
Εγώ προσωπικά αν ήθελα ντε και καλά streaming θα πήγαινα σε ένα στριμεράκι με κάποιο dac on board ή και χώρια.
Από μονομπλοκ δεν θα πήγαινα ποτέ σε ολοκληρωμένο εκτός και αν ήταν 5πλάσιας αξίας αλλά και πάλι θα το σκεφτόμουνα πολύ για διάφορους λόγους πχ δυό ξεχωριστές τροφοδοσίες που είναι το σημαντικότερο.
Επίσης αν θυμάμαι καλά τα ηχεία σου μπορεί και να κατεβαίνουν στα 2 ωμ οπότε μια χαρά είναι τα μονομπλοκ!!
Σίγουρα από ισχύ είμαι καλυμένος, δεν έχω θέμα, το μόνο που με απασχολεί είναι μια compact λύση να γλυτωσω καλώδια και όγκους αντάξια όμως του συστήματος που έχω τώρα…ωστόσο αν είναι να παω σε κάτι κατώτερο ηχητικά και να πληρώσω από πάνω μένω ως έχει!
Μακάρι να μπορούσα να δοκιμάσω αλλά πολύ δύσκολα να καταφέρω να βρω τον Hegel demo…

Reaction score
5.901
Αφού το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι ένας ολοκληρωμένος απλός, χωρίς dac και δικτυακές ευκολίες ψαξε για κάποιον ισχυρό ενισχυτή dual mono που θα μπορεί να οδηγησει οποια μελλοντικά ηχεία. Η Nord Acoustics εχει εναν ολοκληρωμενο βασισμενο σε Hypex NC500. Επίσης η Emotiva πιθανα να εχει.

Reaction score
15.469
Σίγουρα από ισχύ είμαι καλυμένος
εμενα παντως μου ειπε μια φορα ο ημιθεος οτι δε τα χω ακουσει τα ηχεια μου
- κατι φοκαλ μιαολια πιο παλια απο τα δικα σου και με τα ιδια βατ -
να δεις πως τα πε ... α ναι , αντιδραστικα φορτια ...

Reaction score
67
Αφού το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι ένας ολοκληρωμένος απλός, χωρίς dac και δικτυακές ευκολίες ψαξε για κάποιον ισχυρό ενισχυτή dual mono που θα μπορεί να οδηγησει οποια μελλοντικά ηχεία. Η Nord Acoustics εχει εναν ολοκληρωμενο βασισμενο σε Hypex NC500. Επίσης η Emotiva πιθανα να εχει.
Για την ακρίβεια με ενδιαφέρει να έχει και dac και δικτυακή συνδεσιμότητα, όπως λέω και πάνω μου έχουν λείψει αυτά από το σύστημα που έχω τώρα.

εμενα παντως μου ειπε μια φορα ο ημιθεος οτι δε τα χω ακουσει τα ηχεια μου
- κατι φοκαλ μιαολια πιο παλια απο τα δικα σου και με τα ιδια βατ -
να δεις πως τα πε ... α ναι , αντιδραστικα φορτια ...
Δεν διαφώνω απλά με έχουν βάλει σε σκέψεις τα λεγόμενα του φίλου για το πόσο αξίζει να φύγω απο ένα μονομπλοκ σύστημα 125W σε εναν ολοκληρωμένο στα 5K- 250W

Reaction score
7.039
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω μιας και δεν έχω προσωπική αποψη για τους Hegel αφού βρήκα και λίγο χρόνο, βλέπω ότι ο συγκεκριμένος φαίνεται σοβαρό μηχάνημα.
Αναφέρει δε στα χαρακτηριστικά του ότι σηκώνει μέχρι 2 ωμ οπότε είσαι οκ από τροφοδοσία.
Τα δικα μου ηχεία ενώ στα specs αναφέρουν αν θυμάμαι καλά 4ωμ - στο και δέκα με ψηφιακή πηγή κλιπάρανε bryston stereo 2X600 watt. Πρόσφατα τα μέτρησε άνθρωπος που ήρθε για φροντίδα χώρου και είδα ότι κατεβαίνουν στο 1 ωμ οπότε δεν υπάρχει απορία γιατί κοκκίνιζε έστω στιγμιαία ο ενισχυτής από την ντροπή του😀 και εννοείται ότι το καταλάβαινες και αμέσως χαμήλωνες ένταση.
Έχω διαβάσει για παρόμοιες "κατηφόρες" σε focal οπότε ξεκάθαρα τίθεται θέμα τροφοδοσίας.
Έχουμε λοιπόν να συγκρίνουμε από την μία ένα πιο παλιό μηχάνημα με δύο τροφοδοσίες με ένα πολύ "φρέσκο" μηχανάκι με πολλά καλούδια αλλά μία τροφοδοσία και σίγουρα διαφορετικό ήχο το οποίο όμως δείχνει να είναι και αυτό σοβαρό.
Ειλικρινά τώρα που το έψαξα και εγώ προβληματίστηκα😊

Reaction score
5.901
Για την ακρίβεια με ενδιαφέρει να έχει και dac και δικτυακή συνδεσιμότητα, όπως λέω και πάνω μου έχουν λείψει αυτά από το σύστημα που έχω τώρα.
Οκ, ο Hegel (που είναι εξαιρετικός) έχει στην καινούργια έκδοση του dac και streaming;
Θυμόμουνα την παλιά έκδοση που ήταν καθαρόαιμος ενισχυτής μόνο.
Στην ίδια κατηγορία τιμής είναι με τον NAD M33 που σου πρότεινα. Εγώ προσωπικά για λόγους ευκολίας μεταφοράς, χαρακτηριστικών και ενεργειακής κατανάλωσης θα προτιμούσα τον NAD.

• Like
Reactions: sps

Reaction score
25.504
Ο m33 διαθέτει και Dirac. Δεν μπορούν να συγκριθούν μηχανήματα με τέτοιου επιπέδου dsp με αλλά χωρίς αυτό.
Ο χρήστης ακούει σε ψηλές στάθμες οπότε η δυνατότητα ή μη ικανής οδήγησης μπορεί να μην γίνει αντιληπτή εύκολα.
Τι να πεις ότι υποβαθμίζεις το σύστημα όταν από διακριτούς προ και τελικούς 20ετιας πας σε λύση όλα σε ένα με Dirac ενδεχομένως είναι ως και ψευδές.
Επιπλέον το συμμάζεμα και η ευκολία χρήσης πιθανότατα θα οδηγήσουν σε δυνατότητες χρήσης του συστήματος περισσότερο από ότι σήμερα κάτι που από μόνο του είναι μια αναβάθμιση.
Προσωπικά πιστεύω ότι τα συστήματα του παρελθόντος με προ τελικούς καλώδια κλπ είναι περισσότερο για γούστα από αισθητικής απόψεως και λιγότερο ουσίας σε μη dedicated και treated χώρο που λίγο πολύ διαθέτουν ελάχιστοι.
Προφανώς η απαίτηση για συμμάζεμα απορρέει από την μη ύπαρξη τέτοιου χώρου , οπότε το Dirac μάλλον θα προσφέρει περισσότερα από όσα ο χαρακτήρας της audiolab.

sps

Reaction score
563
Καλημέρα, να καταθέσω την άποψη μου σαν πρώην ιδιοκτήτης Hegel H390 (και νυν ιδιοκτήτης Hegel H590.....αν λέει κάτι αυτό).
Έχουν περάσει από το σύστημα μου και Classe (προ τελικός) και Bryston.
Πιστεύω ότι θα είναι ότι το καλύτερο δώρο στα ηχεία σου (έχει φοβερό έλεγχο "Damping Factor")
Σαν μηχάνημα είναι ότι πιο σύγχρονο, παρά πολύ καλό DAC και συνεργασία με ethernet συσκευές.
Εάν το σκέπτεσαι θα σου έλεγα να το δοκίμαζες. Θα τον αγοράσεις σίγουρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo