2κάναλος Stereo Receiver και αναζήτηση ηχείων

Reaction score
4
Για ενισχυτή κλίνω προς τον Denon DRA-800H, παρά στον Marantz NR1200, που τουλάχιστον οπτικά με συγκινεί περισσότερο.
Με κέρδισαν τα παραπάνω Watt του Denon, 100W έναντι 75W του Marantz, που πιστεύω χρειάζονται για τον χώρο που θα παίζει,
περίπου 45τ.μ.
Επίσης διαθέτει HDMI ARC και θα τον συνδέσω και με την ΤV, αν και το ζητούμενο μου και η κάψα μου είναι ο καλός ήχος για την μουσική.

Ψάχνω ηχεία . Ηχεία βάσης, που να μην ακούγονται σαν τραντζιστοράκι όταν θα παίζουν χαμηλά.
Τι έχετε να μου προτείνετε;
Μπορώ να διαθέσω έως 1,300 ευρώ περίπου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, τα σέβη μου :)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.503
Καλησπέρα

για αρχή να ενημερώσω ότι για 45 τετραγωνικά θέλουμε πράμα για να γεμίσει...

από εκεί και μετά θα ήθελα να γνωρίζω τι είδους ακρόαση θέλεις να κάνεις με τα ηχεία που ψάχνεις....
σοβαρή...σε καρέκλα-καναπέ με ίσες αποστάσεις ηχείων κλπ.....ή απλά χρειάζεσαι ένα μουσικό χαλί σε όλο το σπίτι?

το ποσό είναι 1300 για ηχεία + τα 800 που κοστίζει ο denon?
θέλεις ντε κ καλά σύνδεση με την tv?

gid

Reaction score
10.191
Ψάχνω ηχεία . Ηχεία βάσης, που να μην ακούγονται σαν τραντζιστοράκι όταν θα παίζουν χαμηλά.
Σε 45τμ χρειάζεσαι δύο κύρια ηχεία (κατά προτίμηση δαπέδου) και δύο σαμπ.

Και ο Denon δεν είναι απαραίτητως ισχυρότερος του Marantz, απλά και μόνο επειδή δηλώνει περισσότερα βατ. Πρέπει να το ψάξεις περισσότερο. Όσοι εδώ τυχαίνει να γνωρίζουν τα δύο μηχανήματα θα σου πουν.

Reaction score
138
Ο marantz έχει και preout για τελικό η ενεργά ηχεία,για τον denon δεν είμαι σίγουρος αν έχει preout.

Reaction score
4
Καλησπέρα

από εκεί και μετά θα ήθελα να γνωρίζω τι είδους ακρόαση θέλεις να κάνεις με τα ηχεία που ψάχνεις....
σοβαρή...σε καρέκλα-καναπέ με ίσες αποστάσεις ηχείων κλπ.....ή απλά χρειάζεσαι ένα μουσικό χαλί σε όλο το σπίτι?

Γεια!
Ακρόαση αφοσιωμένη 'καθιστή" αλλά και να ακούω ενώ ασχολούμε με κάτι άλλο. Το 1300αρι είναι για τα ηχεία, και η σύνδεση με την TV νομίζω προσθέτει κάτι παραπάνω στην παρακολούθηση μιας ταινίας, άσε που βρίσκεται ακριβώς πάνω απ το ράφι που θα μπει ο ενισχυτής.

Reaction score
11.770
Όλα τα ηχεία που μετράνε σωστά και παίζουν καλά δυνατά, χαμηλά παίζουν σαν τρανζιστοράκια. Εκτός και αν γίνεται ισοστάθμιση loudness.

Reaction score
4
Καλησπέρα

Γεια!
Ακρόαση αφοσιωμένη 'καθιστή" αλλά και να ακούω ενώ ασχολούμε με κάτι άλλο. Το 1300αρι είναι για τα ηχεία, και η σύνδεση με την TV νομίζω προσθέτει κάτι παραπάνω στην παρακολούθηση μιας ταινίας, άσε που βρίσκεται ακριβώς πάνω απ το ράφι που θα μπει ο ενισχυτή

Reaction score
4
2 x Kali in 8 2nd wave
και
2 x presonus temblor 10
σύνολο λίγο κάτω από 1600 ευρώ
+κάνα 100άρι για βάσεις

και τα ρέστα ένα minidsp
Χαιρετώ και πάλι!
Με βάζεις σε μονοπάτια άγνωστα. Δεν ήξερα πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις στουντιακά ηχεία για home loundspeakers, υποθέτω για την διαυγεια τους και την απόδοση τους σε χαμηλές εντάσεις;
Για τα 2! subs που ζυγίζει το καθένα 18χγρ δεν έχω χώρο να τα βάλω, και όσο για το mindsp δεν γνωρίζα καν την υπαρξη και την χρησιμότητα του.

Attachments

gid

Reaction score
10.191
Σε 45τμ δεν έχεις χώρο να βάλεις δύο σαμπ;

Αν είναι τόσο σφιχτά τα πράγματα και η μόνη επιλογή είναι δύο ηχεία, τότε πρέπει τα ηχεία να έχουν μεγάλης διαμέτρου μεγάφωνο χαμηλών, και μια λύση θα ήταν αυτά. Πάντως η προσθήκη σαμπ θα είναι πάντα επιθυμητή ως απαραίτητη, ειδικά σε τόσο μεγάλο χώρο.

Reaction score
7.100
Για ενισχυτή κλίνω προς τον Denon DRA-800H, παρά στον Marantz NR1200, που τουλάχιστον οπτικά με συγκινεί περισσότερο.
Με κέρδισαν τα παραπάνω Watt του Denon, 100W έναντι 75W του Marantz, που πιστεύω χρειάζονται για τον χώρο που θα παίζει,
περίπου 45τ.μ.
Επίσης διαθέτει HDMI ARC και θα τον συνδέσω και με την ΤV, αν και το ζητούμενο μου και η κάψα μου είναι ο καλός ήχος για την μουσική.

Τι έχετε να μου προτείνετε;
Μπορώ να διαθέσω έως 1,300 ευρώ περίπου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, τα σέβη μου :)
Ξέχνα τον Denon......κατέβα στα 1000 για τα ηχεία και πάρε το σετ Yamaha A-S701 & NP-S303 . Hχεια βάσης για να γεμίσουν αυτό το χώρο λίγο δύσκολο. Πάρε ενα ζευγάρι με 400-450 και τα υπόλοιπα ένα υπογούφερ.

TGD

Reaction score
10.601
Πέρα από την τηλεόραση, τι άλλο θα συνδέσεις επάνω;
Γιατί από κει θα φανεί αν σε βολεύει τελικά η λύση των ενεργών ή όχι.

Reaction score
4
Πέρα από την τηλεόραση, τι άλλο θα συνδέσεις επάνω;
Γιατί από κει θα φανεί αν σε βολεύει τελικά η λύση των ενεργών ή όχι.
Γεια!
Θα συνδέσω ένα CD player και πιθανον ένα πικ απ

TGD

Reaction score
10.601
Και το HDMI είναι υποχρεωτικό; Αν ναι, τότε οι επιλογές για ενισχυτή σταματάνε σε αυτούς που έβαλες, εκτός αν πας για πολύυυ ακριβούς στερεοφωνικούς. Ή σε home theatre, αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν συζητάς καθόλου για πολυκάναλο. Αν πάρεις ήχο από την TV από την οπτική, τα πράγματα αλλάζουν και οι επιλογές είναι πολύυυ περισσότερες (και ανοίγει ο δρόμος για ενεργά).

Reaction score
4
Ξέχνα τον Denon......κατέβα στα 1000 για τα ηχεία και πάρε το σετ Yamaha A-S701 & NP-S303 . Hχεια βάσης για να γεμίσουν αυτό το χώρο λίγο δύσκολο. Πάρε ενα ζευγάρι με 400-450 και τα υπόλοιπα ένα υπογούφερ.
Γεια!
Ποια ακριβώς είναι η λειτουργία του streamer? Συμπληρώνει τον ενισχυτή ως προς τι;
HDMI ARC for TV?
Αυτά τα ηχεία παντρεύονται; B&W606S2 Anniversary edition

Reaction score
30
Αν δεν σε περιορίζει ο χώρος κοίτα και για δαπεδου. Και με βάση το χρηματικό όριο. Για 45τμ βέβαια είσαι πάρα πολύ καλά. Μακάρι να χα και γω τόσο χώρο. 😊

Reaction score
4
Και το HDMI είναι υποχρεωτικό; Αν ναι, τότε οι επιλογές για ενισχυτή σταματάνε σε αυτούς που έβαλες, εκτός αν πας για πολύυυ ακριβούς στερεοφωνικούς. Ή σε home theatre, αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν συζητάς καθόλου για πολυκάναλο. Αν πάρεις ήχο από την TV από την οπτική, τα πράγματα αλλάζουν και οι επιλογές είναι πολύυυ περισσότερες (και ανοίγει ο δρόμος για ενεργά).
Δεν νομίζεις ότι αξίζει να περάσει και η ΤV απ΄τον ενισχυτη; Αν ενώσεις την τηλεόραση με οπτική είναι το ίδιο σαν το ARC;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm