Οι τιμες (κυριως) των hi end συσκευων θα ανεβουν καθετα... Πολλες εταιρειες θα κλεισουν!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.623
Σιγά τα hi end. Κουραφέξαλα.
Όλα όσα πουλάει ο μπουκάλης είναι φτηνομηχανήματα της σειράς, ούτε για δεύτερο σύστημα για το εξοχικό δεν τα παίρνω.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.324
Οι αγγελίες του χριστιανού είναι κάπως έτσι:

<< Πωλείται μισό κιλό σπορέλαιο ελαφρώς χρησιμοποιημενο. >>

Απορώ γιατί ασχολείστε. 😋
μας ψάρωσε με τον φωσφορούχο μπρούτζο :biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.696

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.675
μας ψάρωσε με τον φωσφορούχο μπρούτζο :biggrin:
Μην το γελάς, ο φωσφορούχος μπρούντζος είναι ψαρωτικό υλικό.
Όπως επίσης και ο αλουμινούχος που είναι πάρα πολύ σκληρός, ιδανικός για ακίδες ηχείων.
Εμένα μ΄ αρέσει και ο ορείχαλκος όμως και τον χρησιμοποιώ πολύ στις κατασκευές.
Αν τον γυαλίσεις κιόλας είναι κόσμημα.

Υ.Γ.
Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν και μπερδεύονται, άλλο ο μπρούντζος και άλλο ο ορείχαλκος.
Μπορεί να μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια στις ιδιότητές τους.
Και τα δύο είναι κράματα του χαλκού.
Το ένα είναι χαλκός με κασσίτερο και το άλλο χαλκός με ψευδάργυρο.

mouseslept

Buckalis Επαγγελματίας
Reaction score
343
τα πικάπ που θα γίνουν απλησίαστα για τα 2 κιλά μπρούτζου που από τα 13 πήγε στα 28 και αύριο στα 48 ευρώ;
και τα άλλα μέταλλα; και το ρεύμα;
εσύ δηλαδή σαν μηχανουργός όταν παραδίδεις ένα έργο το βασικό κόστος είναι το υλικό (όταν μιλάμε για αλουμίνιο/μπρούτζο/χάλυβα και όχι κάτι ιδιαιτέρως εξεζητημένο) ή οι ώρες κατεργασίας και η απόσβεση του κεφαλαίου;

δηλαδή μια χαιεντ συσκευή των 12000 ευρώ με 40 κιλά αλουμίνιο και 3 κιλά χαλκό (που δεν έχει τόσο ούτε στον μ/σ αλλά έστω) , τι μέρος των 12000 είναι τα υλικά αυτά ; το 3% το 5% ;

όχι άλλο κάρβουνο.
Δεν ειμαι μηχανουργος φιλε μου, Μηχανολογος - μηχανικος (σχεδιαστης) ειμαι.... τα υλικα που ανεφερες στο παραδειγμα ειναι καπου 30% του κοστους.

Μην το γελάς, ο φωσφορούχος μπρούντζος είναι ψαρωτικό υλικό.
Όπως επίσης και ο αλουμινούχος που είναι πάρα πολύ σκληρός, ιδανικός για ακίδες ηχείων.
Εμένα μ΄ αρέσει και ο ορείχαλκος όμως και τον χρησιμοποιώ πολύ στις κατασκευές.
Αν τον γυαλίσεις κιόλας είναι κόσμημα.

Υ.Γ.
Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν και μπερδεύονται, άλλο ο μπρούντζος και άλλο ο ορείχαλκος.
Μπορεί να μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια στις ιδιότητές τους.
Και τα δύο είναι κράματα του χαλκού.
Το ένα είναι χαλκός με κασσίτερο και το άλλο χαλκός με ψευδάργυρο.
Δεν θελεις πολυ σκληρο μεταλλο για να γειωσεις την ενεργεια απο πικαπ... Αυτο που χρειαζεται ειναι να επιταχυνει διαρκως η ενεργεια μεσα στο "ποδι" γιαυτο η επιλογη των υλικων που θα συνδιαστουν με το μεταλλο και η σειρα τους εχει τεραστια σημασια.... Το Ακεταλ για παραδειγμα πρεπει να προηγειται του τεφλον και νε την σειρα του το τεφλον να προηγειται του βακελιτη.

Last edited:

Reaction score
7.038
Όχι τίποτε άλλο αλλά μας τελείωσαν και κορωνοϊός και καραντίνες!

Reaction score
25.477
τότε συνάδελφε έπρεπε να μπορείς να κάνεις καλύτερα τους υπολογισμούς αυτούς.
το κόστος των υλικών αυτών είναι κλάσμα του κόστους εξέλιξης/υποστήριξης/διαφήμισης κλπ μιας τέτοιας συσκευής.
η επιλογή ακριβών υλικών - ειδικά στο αισθητικό κομμάτι - έχει να κάνει αυστηρα με θέματα marketing και μια κάποια ανταμοιβή στον πελάτη οτι δεν έδωσε χχχχχ ευρώ για ένα σχέδιο , αλλά "να κοίτα ποιότητα κατασκευής το εργαλείο"
τα λεφτά είναι στις εργατοώρες που απαιτούνται για να φτάσει μια συσκευή να σχεδιαστεί/εξελιχθεί/κατασκευαστεί/πωληθεί κλπ και φυσικά στο κέρδος και την απόσβεση της επένδυσης.

Reaction score
4.985
Ασχετο , μπορείς να μου στείλεις το όνομα του χασάπη και την διέυθυνση στο χαλάνδρι αν θυμάμαι καλά.
...!!!!
Ακομα κι αν δεν υπηρχε Μπουκαλης αυτο το site, για πολλους λογους, επρεπε να τον ευφευρει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut