- Reaction score
- 29.556
Αλήθειες με την ΖΗΝΑ .
μας ψάρωσε με τον φωσφορούχο μπρούτζοΟι αγγελίες του χριστιανού είναι κάπως έτσι:
<< Πωλείται μισό κιλό σπορέλαιο ελαφρώς χρησιμοποιημενο. >>
Απορώ γιατί ασχολείστε.![]()
...κ χωρις δεη...Κι η πυγολαμπιδα βγάζει φως από τον κωλο, αλλά δε το κανουμε θέμα.![]()
Τσ τσ τσ ΑΠΘ ? Όχι Οξφόρδη, ούτε καν έστω Κέιμπριτζ, ? καλά LSE άστο, καλύτερα ΑΠΘ.και υπομονή....πολύ υπομονή
όχι ρέι...το ΠΑΣΟΚ
σχολή μαλακομαγνήτη...στο ΑΠΘ
Ασχετο , μπορείς να μου στείλεις το όνομα του χασάπη και την διέυθυνση στο χαλάνδρι αν θυμάμαι καλά.
Μην το γελάς, ο φωσφορούχος μπρούντζος είναι ψαρωτικό υλικό.μας ψάρωσε με τον φωσφορούχο μπρούτζο![]()
Δεν ειμαι μηχανουργος φιλε μου, Μηχανολογος - μηχανικος (σχεδιαστης) ειμαι.... τα υλικα που ανεφερες στο παραδειγμα ειναι καπου 30% του κοστους.τα πικάπ που θα γίνουν απλησίαστα για τα 2 κιλά μπρούτζου που από τα 13 πήγε στα 28 και αύριο στα 48 ευρώ;
και τα άλλα μέταλλα; και το ρεύμα;
εσύ δηλαδή σαν μηχανουργός όταν παραδίδεις ένα έργο το βασικό κόστος είναι το υλικό (όταν μιλάμε για αλουμίνιο/μπρούτζο/χάλυβα και όχι κάτι ιδιαιτέρως εξεζητημένο) ή οι ώρες κατεργασίας και η απόσβεση του κεφαλαίου;
δηλαδή μια χαιεντ συσκευή των 12000 ευρώ με 40 κιλά αλουμίνιο και 3 κιλά χαλκό (που δεν έχει τόσο ούτε στον μ/σ αλλά έστω) , τι μέρος των 12000 είναι τα υλικά αυτά ; το 3% το 5% ;
όχι άλλο κάρβουνο.
Δεν θελεις πολυ σκληρο μεταλλο για να γειωσεις την ενεργεια απο πικαπ... Αυτο που χρειαζεται ειναι να επιταχυνει διαρκως η ενεργεια μεσα στο "ποδι" γιαυτο η επιλογη των υλικων που θα συνδιαστουν με το μεταλλο και η σειρα τους εχει τεραστια σημασια.... Το Ακεταλ για παραδειγμα πρεπει να προηγειται του τεφλον και νε την σειρα του το τεφλον να προηγειται του βακελιτη.Μην το γελάς, ο φωσφορούχος μπρούντζος είναι ψαρωτικό υλικό.
Όπως επίσης και ο αλουμινούχος που είναι πάρα πολύ σκληρός, ιδανικός για ακίδες ηχείων.
Εμένα μ΄ αρέσει και ο ορείχαλκος όμως και τον χρησιμοποιώ πολύ στις κατασκευές.
Αν τον γυαλίσεις κιόλας είναι κόσμημα.
Υ.Γ.
Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν και μπερδεύονται, άλλο ο μπρούντζος και άλλο ο ορείχαλκος.
Μπορεί να μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια στις ιδιότητές τους.
Και τα δύο είναι κράματα του χαλκού.
Το ένα είναι χαλκός με κασσίτερο και το άλλο χαλκός με ψευδάργυρο.
...!!!!Ασχετο , μπορείς να μου στείλεις το όνομα του χασάπη και την διέυθυνση στο χαλάνδρι αν θυμάμαι καλά.