Οι τιμες (κυριως) των hi end συσκευων θα ανεβουν καθετα... Πολλες εταιρειες θα κλεισουν!

Reaction score
23.125
Άμα μπορείς να βρίσκεις αρκετά στοιχεία για να βγάζεις διάφορα ενισχυτικά ΄΄άχρηστα΄΄,τότε μάλλον εσύ κάνεις πλάκα ζητώντας επιβεβαιώσεις σε άλλες πληροφορίες.

Οι χαμηλές ΄΄με τα όλα τους΄΄ εξαρτώνται πρώτα από τη συνεργασία χώρου-ηχείων και ύστερα θα εξετάζονταν τοπολογίες στον τελικό ενισχυτή ως προς το ενδεχόμενο να έπαιζαν εκείνες ρόλο.
Το δε ενδεχόμενο στην περίπτωση των SET συνήθως αφορά σε μη ευνοϊκό τρόπο...
Beg to differ για το spoiler.

Τα άλλα εννοούνται και δεν έχουν σχέση με αυτό που θέλω να "μεταδώσω" σαν ιδέα. Μιλάμε για το τέλειο τώρα απο όλα τα aspects (για αυτούς που το κυνηγάνε , όχι εμένα).
Εξακολουθείς όμως να μην αναφέρεις καν τις συσκευές ώστε να παραδειγματιζόμασταν και οι υπόλοιποι κι ενδεχομένως να προέκυπτε κάποιο ενδιαφέρον από τη δική μας μεριά... :wink:
Δεν παίζουν ρόλο οι συσκευές αλλά να ξέρεις τι ζητάς. Οπότε κανένα νόημα. Με πολλές συσκευές και τρόπους και βαλάντιο, μπορέις να πλησιάσεις κάτι καλό ακουστικά, αρκεί να ξέρεις τι ζητάς... αυτό είναι το ζητούμενο (για εμένα τουλάχιστον). Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο και δρόμο. Δεν θα του υποδείξω εγω, μόνο ιδέες για προβληματισμό πετάω εγω. Οι απόψεις μου εξάλλου στο θέμα δεν είναι "επαληθεύσιμες" με την έννοια που απαιτείται εδω, αλλά μια πιο προσωπική , εμπειρική διαδικάσια. εξάλλου όπως είπε κάποιο "η πραγματικά βαθιά γνώση είναι η εμπειιρία".

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Beg to differ για το spoiler.

Τα άλλα εννοούνται και δεν έχουν σχέση με αυτό που θέλω να "μεταδώσω" σαν ιδέα. Μιλάμε για το τέλειο τώρα απο όλα τα aspects (για αυτούς που το κυνηγάνε , όχι εμένα).
If you beg to differ,let us know what you've got... :sneaky:

H επικαλούμενη ΄΄τελειότητα΄΄ δεν ξεκινά από τον τελικό,αλλά από τις ηχειακές πηγές και τη χωροταξία.Οποιαδήποτε υποχώρηση απόκρισης ή παρασιτική ενέργεια στις πρώτες οκτάβες στερούν πολύτιμη για την απόλαυση πληροφορία.

Reaction score
12.542
Ως γνωστόν, η ενασχόληση με καβλώδια, είναι μια φτηνή εναλλακτική λύση για όσους αδυνατούν οικονομικά να προβούν στην σωστή επιλογή της ενεργής πολυενίσχυσης, όπου προφανώς τα κοστολογια εκτοξεύονται.

Δηλαδή αυτό

View attachment 250995

Και βεβαίως αυτό

View attachment 250996

Είναι πολύ φτηνότερα από αυτά

View attachment 250994

Και ισχύει το εξής

View attachment 250997
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα οικονομικής αδυναμίας. Αυτά τα ανακόντα χρησιμοποιούνται σε συστήματα αρκετά μεγάλης χρηματικής αξίας, άρα υποθέτω ότι η διαφορά στα χρήματα είναι απο πολύ μικρή έως ανύπαρκτη. Δεν μου το βγάζει κανείς πλέον απο το μυαλό όμως, ότι επί ίσοις όροις, ένα ενεργά πολυενισχυόμενο σύστημα πάντα θα υπερτερεί έναντι ενός παθητικά οδηγούμενου.

Αυτό ++ ενώ το κάθε κανάλι του τελικού μου ασκεί ωμή βία απευθείας στο μεγάφωνο που οδηγεί. ++

εκτός απο το κοινωνικό του θέματος της βίας, είναι κακό και ακουστικά, αντίθετα απο ότι όλοι λένε και διαβάζεις.

Αυτό οδηγεί σε αυτό το απαράδεκτο σφυρί, αδιαφοροποίητο, μονότονο χωρίς χρώμα μπάσο των σολιντ στειτ που καταλαβαίνεις την μουσική γνώση αυτών που το θεωρούν καλό και το διαφημίζουν. Πάρε αυτόν που λέει ο Ιαρ παραπάνω για τα χαμηλά σου μόνο, να δεις τι εστί μπάσο που τα έχει όλα. :)
Δεν πειράζει, τα ηχεία είναι για να κακοποιούνται, όχι για να τα έχουμε στα πούπουλα. Τους αρέσει η ωμή βία. Χαστούκια απο τον ενισχυτή μέχρι ( σχεδόν ) τελικής πτώσης!

Τώρα, ως προς το χρώμα στο μπάσο, αν εννοείς την αδυναμία ενός ενισχυτή να ελέγξει τα μεγάφωνα που οδηγεί, ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν θα πάρω. Δεν λέω ( πλέον ) ότι εκτιμώ μόνο μηχανήματα της κλάσης του Bryston, αλλά απαιτώ τον έλεγχο που έχει και ο Bryston. Τώρα, αν θα παίζει ένας Class D ή ένας Bryston, λίγο με απασχολεί. Αφού όμως διαθέτω τους Bryston, δεν βρίσκω λόγο να τους αλλάξω. Εκτώς βέβαια αν αλλάξω ριζικά σύστημα, άρα δεν θα χρειάζομαι τους Bryston. Έχω μέλλον ακόμα για κάτι τέτοιο.
Πλέον όμως, απαιτώ απο το σύστημά μου να έχει ταχύτητα πολυβόλου, αφού την έχω ακούσει. Και αυτός είναι ο λόγος που παρ'όλο που απαιτούνται πολλές ρυθμίσεις και μετρήσεις ακόμα για να πω ότι παίζει αξιοπρεπώς το σύστημά μου, είναι κάποιες αρετές της ενεργής πολυενίσχυσης που δεν μου επιτρέπουν το πισωγύρισμα στη παθητική εκδοχή, ενώ αυτές τις αρετές κανένα καλώδιο δεν ήταν σε θέση να μου τις προσφέρει.

mouseslept

Buckalis Επαγγελματίας
Reaction score
343
Άμα μπορείς να βρίσκεις αρκετά στοιχεία για να βγάζεις διάφορα ενισχυτικά ΄΄άχρηστα΄΄,τότε μάλλον εσύ κάνεις πλάκα ζητώντας επιβεβαιώσεις σε άλλες πληροφορίες.

Οι χαμηλές ΄΄με τα όλα τους΄΄ εξαρτώνται πρώτα από τη συνεργασία χώρου-ηχείων και ύστερα θα εξετάζονταν τοπολογίες στον τελικό ενισχυτή ως προς το ενδεχόμενο να έπαιζαν εκείνες ρόλο.
Το δε ενδεχόμενο στην περίπτωση των SET συνήθως αφορά σε μη ευνοϊκό τρόπο...
Δεν ειναι σωστο αυτο... Ο ογκος των χαμηλων συχνοτητων ειναι που επειρεαζεται απο τον χωρο/τοποθετηση των ηχειων... Ο ελεγχος και η αναλυση τους ομως, ειναι κυριως θεμα ενισχυτη.

Reaction score
12.542
Δεν ειναι σωστο αυτο... Ο ογκος των χαμηλων συχνοτητων ειναι που επειρεαζεται απο τον χωρο/τοποθετηση των ηχειων... Ο ελεγχος και αναλυση ομως ειναι κυριως θεμα ενισχυτη.
Ναι, αλλά χρειάζεται και ο κατάλληλος χώρος, ο οποίος θα πρέπει να είναι και κατάλληλα φροντισμένος ώστε να αναδείξει τις δυνατότητες του ενισχυτή και του συστήματος στο σύνολο. Δηλαδή, χρειάζονται και τα δύο. Ιδανικά, σωστό σύστημα σε σωστό χώρο.

Reaction score
23.125
If you beg to differ,let us know what you've got... :sneaky:

H επικαλούμενη ΄΄τελειότητα΄΄ δεν ξεκινά από τον τελικό,αλλά από τις ηχειακές πηγές και τη χωροταξία.Οποιαδήποτε υποχώρηση απόκρισης ή παρασιτική ενέργεια στις πρώτες οκτάβες στερούν πολύτιμη για την απόλαυση πληροφορία.
Και αυτά εννοούνται, είπα εγω το αντίθετο ? Πάντως πολλοί υποτιμούν τον ρόλο του ενισχυτή. Κακώς κατα την γνώμη μου. Τωρα μιλάμε για ενα "αποσπασματικό" θέμα και μιλάμε για ενισχυτές. Το "σύνολο" βέβαια είναι πιο σημαντικό, εννοειται.

Υ.Γ : Οποιαδήποτε υποχώρηση απόκρισης αφορά την "ακρίβεια" αυτού που ακούς και όχι τόσο τον ήχο που ακούς.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Ε, και ποσο ηρθε το ματς?
Πρακτικά, ισοπαλία. 😎

Μεταξύ μας, οι αντιληπτές ακουστικές διαφορές ανάμεσά τους, ήταν υποδεεστερες καλωδίων, σχεδόν ανύπαρκτες, και μόνο με πολύ γρήγορη εναλλαγή (πρόσφατη ακουστική μνήμη) αμυδρά αντιληπτές.

Ένα ανεπαίσθητο ρολ οφ στα πρίμα, με ελαφρώς μειωμένη ταχύτατα σε ακούσματα ηλεκτρονικής μουσικής, και λίγο υποδεέστερος έλεγχος και έκταση χαμηλών συχνοτήτων. Κατά την γνώμη μου, τρίχες κατσαρές. Αν μου έβγαζες τον διακοπτικο ενισχυτή μου στα κρυφά ένα βράδυ και μου έβαζες αυτόν τον λαμπατο, μα τον τουτατη την επόμενη μέρα δεν θα καταλάβαινα καμία διαφορά. Ίδια έπαιζαν στο 99,9%.

Στην ευρύτερη περιοχή των μεσαίων, καμιά αντιληπτή διαφορά. 0%.

Απίστευτο, έως εξωπραγματικό, αλλά είναι αλήθεια, αυτός είναι ο μόνος λαμπατος ενισχυτής που έχω ακούσει στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στο χαϊ ενδ, που παίζει τόσο "σωστά", ώστε ο ήχος του να μη ξεχωρίζει από σύγχρονα διακοπτικά ενισχυτικά. 😎

Βεβαίως το κοστολόγιο του εν λόγω ήταν εξωπραγματικό, σα τον ήχο του. 😁🤣😂

Οπότε, ποιο είναι το συμπέρασμα;

Απλό. Αγαπητοί λαμπολάγνοι, αν θέλετε τον καλύτερο ήχο λυχνίας, μην ψάχνετε made in India λαμπατο, Πάρτε απλώς ένα σύγχρονο διακοπτικό ενισχυτή, τα χυπεξ είναι ιδιαίτερα προσιτά. Πείτε στον εαυτό σας ότι είναι λαμπατα, και τέλος. 😜

ΥΓ. Η "ισοπαλία" δεν ήταν μόνο η δικιά μου εκτίμηση, αλλά και του ιδιοκτήτη του εν λόγω λαμπατου. Πρακτικά κανένας μας δεν μπορούσε να διακρίνει ηχητική διαφορά μεταξύ τους, σε πληθώρα μουσικών αρχείων.
Η σύγκριση τη εποχή εκείνη, έγινε προφανώς με κλας τ της τριπαθ, με εξελιγμένο πρωτότυπο ισχύος περί τα 2 κιλοβατ στο κανάλι. 😎

Last edited:

Reaction score
23.125
Πρακτικά, ισοπαλία. 😎

Μεταξύ μας, οι αντιληπτές ακουστικές διαφορές ανάμεσά τους, ήταν υποδεεστερες καλωδίων, σχεδόν ανύπαρκτες, και μόνο με πολύ γρήγορη εναλλαγή (πρόσφατη ακουστική μνήμη) αμυδρά αντιληπτές.

Ένα ανεπαίσθητο ρολ οφ στα πρίμα, με ελαφρώς μειωμένη ταχύτατα σε ακούσματα ηλεκτρονικής μουσικής, και λίγο υποδεέστερος έλεγχος και έκταση χαμηλών συχνοτήτων. Κατά την γνώμη μου, τρίχες κατσαρές. Αν μου έβγαζες τον διακοπτικο ενισχυτή μου στα κρυφά ένα βράδυ και μου έβαζες αυτόν τον λαμπατο, μα τον τουτατη την επόμενη μέρα δεν θα καταλάβαινα καμία διαφορά. Ίδια έπαιζαν στο 99,9%.

Απίστευτο, έως εξωπραγματικό, αλλά είναι αλήθεια, αυτός είναι ο μόνος λαμπατος ενισχυτής που έχω ακούσει στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στο χαϊ ενδ, που παίζει τόσο "σωστά", ώστε ο ήχος του να μη ξεχωρίζει από σύγχρονα διακοπτικά ενισχυτικά. 😎

Ουυυυυυ :D Ριβιου είναι αυτό ? χα χα.

Τεσπά είδες που είναι καλοί οι λαμπάτοι (σαν τους D) ? Πόσο έκανε ο D της συγκρισης ? (300 -400 ευρώ ?)

ΟΚ οι D έχουν πολυ καλό μπάσο. Εγκρίνω

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.237
Πρακτικά, ισοπαλία. 😎

Ναι, αλλα τωρα θα βγει το Ενκορέξ και τερμα τα αλατα στο πλυντηριο...οχι συγνωμη... και θα ειναι δγυο φορες καλυτεροτερο!
Αμ πως :
Hypex Announces New and Improved NCOREx Class-D Amplifier Technology | audioXpress

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
αλλα τωρα θα βγει το Ενκορέξ
Δεν έχει κανένα νόημα η ενασχόληση με καλύτερα ενισχυτικά στάδια.

Ήδη είναι τόσο καλά, σε τόσο χαμηλή κατηγορία τιμής, που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με τπτ περισσότερο, όσο εκκεντρικός τελειομανής κι αν δήθεν είσαι. Κοροιδιλικια, καραγκιοζιλικια.

mouseslept

Buckalis Επαγγελματίας
Reaction score
343
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα οικονομικής αδυναμίας. Αυτά τα ανακόντα χρησιμοποιούνται σε συστήματα αρκετά μεγάλης χρηματικής αξίας, άρα υποθέτω ότι η διαφορά στα χρήματα είναι απο πολύ μικρή έως ανύπαρκτη. Δεν μου το βγάζει κανείς πλέον απο το μυαλό όμως, ότι επί ίσοις όροις, ένα ενεργά πολυενισχυόμενο σύστημα πάντα θα υπερτερεί έναντι ενός παθητικά οδηγούμενου.

Δεν πειράζει, τα ηχεία είναι για να κακοποιούνται, όχι για να τα έχουμε στα πούπουλα. Τους αρέσει η ωμή βία. Χαστούκια απο τον ενισχυτή μέχρι ( σχεδόν ) τελικής πτώσης!

Τώρα, ως προς το χρώμα στο μπάσο, αν εννοείς την αδυναμία ενός ενισχυτή να ελέγξει τα μεγάφωνα που οδηγεί, ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν θα πάρω. Δεν λέω ( πλέον ) ότι εκτιμώ μόνο μηχανήματα της κλάσης του Bryston, αλλά απαιτώ τον έλεγχο που έχει και ο Bryston. Τώρα, αν θα παίζει ένας Class D ή ένας Bryston, λίγο με απασχολεί. Αφού όμως διαθέτω τους Bryston, δεν βρίσκω λόγο να τους αλλάξω. Εκτώς βέβαια αν αλλάξω ριζικά σύστημα, άρα δεν θα χρειάζομαι τους Bryston. Έχω μέλλον ακόμα για κάτι τέτοιο.
Πλέον όμως, απαιτώ απο το σύστημά μου να έχει ταχύτητα πολυβόλου, αφού την έχω ακούσει. Και αυτός είναι ο λόγος που παρ'όλο που απαιτούνται πολλές ρυθμίσεις και μετρήσεις ακόμα για να πω ότι παίζει αξιοπρεπώς το σύστημά μου, είναι κάποιες αρετές της ενεργής πολυενίσχυσης που δεν μου επιτρέπουν το πισωγύρισμα στη παθητική εκδοχή, ενώ αυτές τις αρετές κανένα καλώδιο δεν ήταν σε θέση να μου τις προσφέρει.
Εζησα πολυ καιρο με στουντιακο Bryston 4b ΝRB PRO στο 2o kai μετα στο 3ο συστημα μου.... Δεν λεω. καλο ελαγχο εχει... για push pull ομως... Θα ελεγα πως θα τον προτιμουσα απο εναν Krell η ML οσο κοντα και αν ειναι οι τελευταιοι σε ελεγχο, αλλα σιγουρα πιο πισω απο YBA...

Ομως σε συγκριση με μια καλη (και μοιραια ακριβωτερη) υλοποιηση Single ended, δεν παυει λες: "το καημενο το pushpouλακι"...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
οι D έχουν πολυ καλό μπάσο.
Έχουν και τέλεια υγρά ζουμερά μεστά κι αληθοφανή μεσαία, και φυσικά αραχνοΰφαντες μεταξένιες και απολαυστικές υψηλές συχνότητες, σε συνδυασμό με άπειρο βάθος στη μουσική σκηνή, εξαιρετικό εστιασμό των οργάνων, διάκριση μεταξύ τους, κι ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει η κούτρα σου για τον ήχο.

Δηλαδή, οι κλας ντε, δεν έχουν κανένα ελάττωμα.

Οτιδήποτε παίζει διαφορετικά από τους κλας ντε, είναι επειδή έχει κάποιο πρόβλημα. 😎

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Δεν ειναι σωστο αυτο... Ο ογκος των χαμηλων συχνοτητων ειναι που επειρεαζεται απο τον χωρο/τοποθετηση των ηχειων... Ο ελεγχος και η αναλυση τους ομως, ειναι κυριως θεμα ενισχυτη.
Πρέπει να μας εξηγήσεις ποιες παράμετροι καθορίζουν τον έλεγχο και ανάλυση δεδομένου setup στις χαμηλές συχνότητες ...
Έχουν περιγραφεί όλα στο ΄΄Κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον΄΄,οπότε ας μη θεωρηθεί ότι θα επιδίωκα να φέρω σε ΄΄δύσκολη΄΄ θέση τον συνομιλητή,τουλάχιστον όχι στο παρόν forum όπου μπορεί να τα βρει εύκολα σ'ένα μέρος... :wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Πόσο έκανε ο D της συγκρισης ? (300 -400 ευρώ ?)
Όχι, τόσο έκανε μόνο η ντανα πυκνωτών sikorel στην τροφοδοσία του. 😁🤣😂

Πες 2-3 χιλιάρικα να είσαι μέσα. 😎

Τα δε ηχεία στο εν λόγω συγκριτικό, ήταν τα κορυφαία της σονους φαμπερ, τα οποία επίσης κοστολογουνται σε επίπεδο μονοκατοικίας. 🤣😂

Επαναλαμβάνω, αν δεν έγινε αντιληπτό, ότι στην ευρύτερη μεσαία περιοχή (φωνές, βιολιά, τρομπετοσαξόφωνα κλπ) δεν υπήρχε καμία περίπτωση να καταλάβεις διαφορά μεταξύ λαμπατου και διακοπτικου.

Σοκαριστική ήταν η εμπειρία αυτή για τον ιδιοκτήτη του εν λόγω λαμπατου, διότι ότι άλλο είχε ακούσει, έπαιζε πολύ υποδεέστερα αυτού του ενισχυτή λυχνίας, και με μεγάλη διαφορά μάλιστα, οπότε περίμενε κατά τον ίδιο τρόπο ο κορυφαίος λαμπατος του να "πατήσει" σε ντετέ από το πρώτο άκουσμα τον ταπεινό διακοπτικο ενισχυτή μου, μα έμεινε με ανοιχτό το στόμα, γιατί απλώς δεν άκουγε καμία διαφορά.

Το σύστημά του ήταν ιδιαίτερα ακριβό, και εντυπωσιακός ήταν ο μεγάλος προενισχυτής του με μπαταρίες.

Γνώστης του θέματος, παλιός στο χόμπι, κυρίως κλασσική μουσική ακούει, αλλά όχι μόνο.

Μεγάλος χώρος, περιποιημένος ηχητικά, και είχε άπειρους δίσκους βινυλίου. Το εν λόγω συγκριτικό έγινε κατά 80% με βινύλιο, και 20% με μουσικά αρχεία.

Σε blind test, αν ήμασταν 20 άνθρωποι, βάζω στοίχημα ότι θέλετε πως κανένας δε θα μπορούσε να διακρίνει ποιος ενισχυτής έπαιζε. No way. 😎

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.237
Δεν έχει κανένα νόημα η ενασχόληση με καλύτερα ενισχυτικά στάδια.

Ήδη είναι τόσο καλά, σε τόσο χαμηλή κατηγορία τιμής, που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με τπτ περισσότερο, όσο εκκεντρικός τελειομανής κι αν δήθεν είσαι. Κοροιδιλικια, καραγκιοζιλικια.
Και τι θα κανει η χάυπεξ, θα τους απολυσει ολους και θα πουλαει τα ιδια μεχρι να σβησει ο ηλιος?
Δεν παει ετσι ρε μαστορα.
Δγυο φορες καλυτερο το 'κανα, σου λεει.

Και μια που σε πετυχα και γραφουμε ο,τι να'ναι εδω...
διαβαζαν εκει στη Belden καθε μερα στο αβσάιτ, καποιον Κόστασέαρ να λεει συνεχεια, παρτε μπελντενακι με 1 εβλο και παρτε μπελντενακι με ενα εβλο.
Ετσι ειστε σου λεει. Θα βγαζω εγω ενα σκασμο χιλιομετρα καλωδια τη μερα και θα τα δινω μπιρ παρα?
Οχι κυριε, θα κονομησω κι εγω.
Παρτε λοιπον xlr με οχτακοσα ευρω να στρωσετε χαρακτηρα.
Κοραλοπορτοκαλοκοκκινο τζακετακι, μουράτα θερμοσυστελλομενα
και neutrik βυσματα για να "συγκρατηθει το κοστος":gotcha: και να υπαρχει και δυνατοτητα ακριβοτερης εκδοσης αν τσιμπησουν οι πελατες.
Και εγενετο Εικονοκλάστ!
Belden ICONOCLAST XLR Cable Review | Audio Science Review (ASR) Forum

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Γι'αυτό αγαπάμε αμίρ.

Οι μετρήσεις και ο εξοπλισμός του, μπορούν να διακρίνουν απείρως περισσότερα από τα αφτχιά οποιουδήποτε.

Όποιος διατείνεται για το αντίθετο, απλώς ταΐζει το τέρας του πλασεμπο που τρέφει μέσα του, από τότε που μπήκε στην υψηλή κοινωνία του χαϊ ενδ. 😜

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.578
:lolsign::lolsign:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508
Νεότερο μέλος