Οι τιμες (κυριως) των hi end συσκευων θα ανεβουν καθετα... Πολλες εταιρειες θα κλεισουν!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.990
Ε, όχι άσπιλος ο @Decembered. Άσπιλος είμαι εγώ που ακούω τα πάντα (εκτός EDM). Ο Δεκέμβριος ακούει άντε 2-3 είδη. :D Άσε που ακούει αυτά τα Αβάντ γκάρντ, πως τα λένε.:D

Πάντως, σοβαρά τώρα, δεν χρειάζεται να πίνεις ουίσκυ ή να συζητάς με κανέναν καλλιτέχνη για να τον γνωρίσεις. Τον καλλιτέχνη ο σκοπός είναι να γνωρίσεις το έργο του. Αυτό θα ήθελε και αυτός. Εκτός βέβαια εαν είσαι και εσυ μουσικός και πρέπει να του μιλήσεις για άλλους λόγους επαγγελματικούς αλλά και πάλιι οι μουσικοί γνωρίζονται καλύτερα, όταν παίζουν μεταξύ τους. Αυτό μου λένε οι περισσότεροι πάντως. Εαν ένας μουσικός σε κάνει να θές να τον γνωρίσεις, κάτι λάθος κάνει αυτός ή ο ακροατής.

Την επιθυμία αυτήν την έχουν εκφράσει πάρα πολλοί εδω μέσα πάντως, όχι μόνο ο νηματοθέτης, για να λέμε του στραβού το δίκαιο.
Αναμάρτητος δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να είναι όποιος δεν φανερώνει το παραμικρό πάνω σ'ένα setup που μας αναφέρει διαρκώς πόση απόλαυση του προσφέρει. :sneaky:
...

Αυτό είναι μια συμφωνία σε principals και αυτό μετράει. Τώρα πως θα το επιτύχει (ή προσπαθει) κανείς ... με μετρησεις , με ότι μπορεί για να καλυτερέψει το άκουσμα , είναι άλλη ιστορία.
Χρειαζόμαστε τις μετρήσεις για να κάνουμε το setup να παίξει στον χώρο ακρόασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα επέτρεπαν οι ιδιότητες των συσκευών που το απαρτίζουν.Οι μετρήσεις δεν βελτιώνουν τις ίδιες τις συσκευές,αλλά τη συνέργεια με όσους παράγοντες μεσολαβούν μέχρις ότου φτάσει η ηχητική ενέργεια στα ώτα μας.

Όποιος έχει κάποιο μαγικό setup το οποίο να συνδεόταν απευθείας με το ακουστικό νεύρο και το αντίστοιχο κέντρο του εγκεφάλου,τότε η συμπεριφορά σ'εκείνο θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις ίδιες τις συσκευές ,οπότε be my guest για οποιαδήποτε τοπολογία και πηγή θα προτιμούσε στη σύνθεσή του...

Reaction score
23.072
Αναμάρτητος δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να είναι όποιος δεν φανερώνει το παραμικρό πάνω σ'ένα setup που μας αναφέρει διαρκώς πόση απόλαυση του προσφέρει. :sneaky:

Χρειαζόμαστε τις μετρήσεις για να κάνουμε το setup να παίξει στον χώρο ακρόασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα επέτρεπαν οι ιδιότητες των συσκευών που το απαρτίζουν.Οι μετρήσεις δεν βελτιώνουν τις ίδιες τις συσκευές,αλλά τη συνέργεια με όσους παράγοντες μεσολαβούν μέχρις ότου φτάσει η ηχητική ενέργεια στα ώτα μας.

Όποιος έχει κάποιο μαγικό setup το οποίο να συνδεόταν απευθείας με το ακουστικό νεύρο και το αντίστοιχο κέντρο του εγκεφάλου,τότε η συμπεριφορά σ'εκείνο θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις ίδιες τις συσκευές ,οπότε be my guest για οποιαδήποτε τοπολογία και πηγή θα προτιμούσε στη σύνθεσή του...
Δεν καταλαβαίνω τις ερωτήσεις σου βρε Bhutia, μάλλον είναι πιο σοφιστικέ απο αυτό που μπορώ να απορροφήσω.

Αλλά απο όσο καταλαβαίνω, να απαντήσω. Δεν υπάρχουν μαγικά σετ απ. Ναι και οι άλλες συσκευές (όλες) καθορίζουν το αποτέλεσμα. Τοπολογίες εισχυτών έχω αναφέρει. Εχω 3 διαφορετικές. Κάθε μια έχει κάποια καλά και κάποια κακά εξαρτόμενο απο πολλούς παράγοντες (πολλούς απο τους οποίους αναφέρεις και εσύ πολύ καλύτερα). Δεν έχω τίποτε εναντίον των μετρήσεων επειδή δεν έχω την γνώση ή διάθεση και χρόνο να κάνω. Αυτό είναι κομπλεξικό. Τι το ενοχλητικό βρίσκεις να μου αρέσει το σύστημα μου ? Εαν το αναφέρω τότε μπορεί να επηρρεάσω και μάλιστα για κακό. Επίσης, δεν έχει νόημα να αναφέρω, γιατί αυτά που θεωρώ εγω ότι συμβάλλουν τεχνικά είναι τόσο μακρυά απο αυτά που γράφονται εδω στο σάιτ, που μόνο σύγχυση θα προκαλούσαν. Θες να παραδεχτώ ότι δεν ξέρω καν τι ακούω ? Ούτε σε αυτό έχω πρόβλημα. Συσκευές έχεις ενα σωρό να κρίνεις και το κάνεις. Αφού έχεις ανοιξει ανάλογα νήματα. Εγω δεν είμαι κανένας "επαγγελματίας" του ήχου, να έχω ακούσει ή μετρήσει άπειρες συσκευές, ώστε να έχω και άποψη. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα με τα μέσα και γνώσεις που διέθετα μια συγκεκριμένη εποχή. Έχω και τεχνικό αντίλογο σε κάποια που γράφονται αλλά τα ήξερα τότε που αγόρασα. Δεν μπορώ τώρα να τα ξαναψάχνω για να αποδείξω ότι είναι "έτσι" ή "αλλιώς" κάποια πράγματα.. Αυτός είναι ρόλος που δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω τις γνώσεις να διεκδικήσω ή να υπερασπιστώ. Και να είχα τις βασικές γνώσεις θέλει πολύ χρόνο, έστω και να το προσπαθήσω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.990
Δεν καταλαβαίνω τις ερωτήσεις σου βρε Bhutia, μάλλον είναι πιο σοφιστικέ απο αυτό που μπορώ να απορροφήσω.

Αλλά απο όσο καταλαβαίνω, να απαντήσω. Δεν υπάρχουν μαγικά σετ απ. Ναι και οι άλλες συσκευές (όλες) καθορίζουν το αποτέλεσμα. Τοπολογίες εισχυτών έχω αναφέρει. Εχω 3 διαφορετικές. Κάθε μια έχει κάποια καλά και κάποια κακά εξαρτόμενο απο πολλούς παράγοντες (πολλούς απο τους οποίους αναφέρεις και εσύ πολύ καλύτερα). Δεν έχω τίποτε εναντίον των μετρήσεων επειδή δεν έχω την γνώση ή διάθεση και χρόνο να κάνω. Αυτό είναι κομπλεξικό. Τι το ενοχλητικό βρίσκεις να μου αρέσει το σύστημα μου ? Εαν το αναφέρω τότε μπορεί να επηρρεάσω και μάλιστα για κακό. Επίσης, δεν έχει νόημα να αναφέρω, γιατί αυτά που θεωρώ εγω ότι συμβάλλουν τεχνικά είναι τόσο μακρυά απο αυτά που γράφονται εδω στο σάιτ, που μόνο σύγχυση θα προκαλούσαν. Θες να παραδεχτώ ότι δεν ξέρω καν τι ακούω ? Ούτε σε αυτό έχω πρόβλημα. Συσκευές έχεις ενα σωρό να κρίνεις και το κάνεις. Αφού έχεις ανοιξει ανάλογα νήματα. Εγω δεν είμαι κανένας "επαγγελματίας" του ήχου, να έχω ακούσει ή μετρήσει άπειρες συσκευές, ώστε να έχω και άποψη. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα με τα μέσα και γνώσεις που διέθετα μια συγκεκριμένη εποχή. Έχω και τεχνικό αντίλογο σε κάποια που γράφονται αλλά τα ήξερα τότε που αγόρασα. Δεν μπορώ τώρα να τα ξαναψάχνω για να αποδείξω ότι είναι "έτσι" ή "αλλιώς" κάποια πράγματα.. Αυτός είναι ρόλος που δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω τις γνώσεις να διεκδικήσω ή να υπερασπιστώ. Και να είχα τις βασικές γνώσεις θέλει πολύ χρόνο, έστω και να το προσπαθήσω.
Ζεν σου έκανα ερώτηση...Λέω μόνο ότι ζεν κάνει να λογαριάζεις τον εαυτό σου ΄΄άμωμο΄΄ ως προς τις ακροαματικές προθέσεις.Οι δε πρόσθετοι παράγοντες ζεν έχουν άμεση συνάρτηση με τις ίδιες τις συσκευές,οπότε γι αυτό αξίζει να μετράμε τις επιδόσεις δεδομένου setup υπό τις εκάστοτε συνθήκες ακρόασης.

Ζεν κατάσταση γενικώς...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Να..
Αll you need for pleasure.. (με σήμα το πουλάκι :p)

download.jpgvrtvr.jpg

Θέλω να βρω γαμώτ' ένα τέτοιο (να κάνω και μετρήσεις :roflmao:) να θυμηθώ τα νιάταμ' (γεμίσαμε πολύπριζα, σταδιάλααα) 8-)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.990
Να..
Αll you need for pleasure.. (με σήμα το πουλάκι :p)

View attachment 251144

Θέλω να βρω γαμώτ' ένα τέτοιο να θυμηθώ τα νιάταμ' (γεμίσαμε πολύπριζα, σταδιάλααα) 8-)
Με σήμα το...push-pullάκι.Το παίρνουμε και το βάζουμε στα πόδια... :lol:

Reaction score
23.072
Ζεν σου έκανα ερώτηση...Λέω μόνο ότι ζεν κάνει να λογαριάζεις τον εαυτό σου ΄΄άμωμο΄΄ ως προς τις ακροαματικές προθέσεις.Οι δε πρόσθετοι παράγοντες ζεν έχουν άμεση συνάρτηση με τις ίδιες τις συσκευές,οπότε γι αυτό αξίζει να μετράμε τις επιδόσεις δεδομένου setup υπό τις εκάστοτε συνθήκες ακρόασης.

Ζεν κατάσταση γενικώς...
Να μετράμε , γιατί να μην μετράμε. (όσοι ξέρουν και μπορούν και να τις ερμηνεύουν κιόλας, δεν είναι μόνο να μετράμε , φαντάζομαι). Ποιός είπε το αντίθετο. Αλλά και οι συσκευές παίζουν ρόλο, νομίζω. Και εγω "μετράω" μη νομίζεις, απλώς με άλλο τρόπο.

Κάτσε να ψάξω το άμωμος τώρα. Μου βάζεις και δύσκολες λέξεις.

το Ζ τί είναι πάλι ? χα χα. Έχει σχέση τίποτε με τον Πούτιν ?

Reaction score
23.072
Με σήμα το...push-pullάκι.Το παίρνουμε και το βάζουμε στα πόδια... :lol:
Να π.χ. εδω δεν ξέρω εαν κάνεις πλάκα ή όχι.

Θές να πείς ότι δεν μπορείς να διακρίνεις και να ξεχωρίσεις διαφορές ανάμεσα σε τοπολογίες ? ¨Ή ότι δεν έχουν σημασία γιατί σε εναν σωστό φροντισμένο χώρο , δεν θα γίνονταν αντιληπτές όποτε δεν έχουν τόσο σημασία ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.990
Να π.χ. εδω δεν ξέρω εαν κάνεις πλάκα ή όχι.

Θές να πείς ότι δεν μπορείς να διακρίνεις και να ξεχωρίσεις διαφορές ανάμεσα σε τοπολογίες ? ¨Ή ότι δεν έχουν σημασία γιατί σε εναν σωστό φροντισμένο χώρο , δεν θα γίνονταν αντιληπτές όποτε δεν έχουν τόσο σημασία ?
Χαίρομαι να διαπιστώνω από ανεξάρτητες πηγές ότι ο σχολιασμός μου λειτουργεί ακριβώς όπως προοριζόταν.

Reaction score
23.072
Χαίρομαι να διαπιστώνω από ανεξάρτητες πηγές ότι ο σχολιασμός μου λειτουργεί ακριβώς όπως προοριζόταν.
Ναι αλλά κάνεις λάθος και στα δύο απο την εμπειιρία μου. Οπότε ? σου λέω δεν υπάρχει κοινό σημείο συζήτησης. Χάσμα. Δεν ξέρω γιατί δεν ακούς διαφορά, είτε σε φροντισμένο (ακόμη μεγαλύτερη), είτε σε αφρόντιστο χώρο (με κάποιους αναλογισμούς βέβαια - εγκεφαλικές προσθοαφαιρέσεις τουλάχιστον των εκάστοτε συνθηκών και των συντελεσθέντων παραγόντων λόγω εμπειρίας). Εγω πάντως ακούω. Τι να πω.
...ειχα κρατησει το Penguin Cafe για οταν ξυπνήσω 🐒
View attachment 251145 View attachment 251147

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.240
(όπως ελεγα)... βρισκω critical, να (ανα)γνωρίζει κανείς τις ελλειψεις (σε αποκριση, δυνατοτητες και ολα αυτ-χι-α) , οι οποιες αν δύναται να καληφθουν (treatment, dsp,subwoofers).. τοτε μενει μονο η μουσικη , οπου εκει θα εχουμε μονο ελλείψεις.. :king: :angel:
How about ourselves?
Αλλωστε εμεις δεν ειμαστε η μουσικη..οταν η μουσικη σταματα?
Προσωπικα παντως περναω αρκετα και μεγαλα διαστηματα απομονωμένος απο τη μουσικη.. 🐒
..και βεβαια, δίνω ελάχιστη σημασια στο μεσο, η προμήθεια των φυσικων μεσων αποτελεί περισσοτερο προφαση και έναυσμα για περισσοτερη εξερεύνηση. (...)

Reaction score
7.038
Τώρα το παρατήρησα!! Όμορφο!!! Και επιτέλους τα θηρία παίρνουν αέρα!! Με γειες!!!!
Έπεσε παντόφλα από τη γυναίκα γιατί στο άλλο που είχα φτιάξει εγώ δεν είχα ρίξει βερνίκι και δεν μπορούσε να το ξεσκονίσει.
Ρε αγάπη είναι ακριβές της λέω αυτές οι βλακείες.
- Δεν με νοιάζει. Μη γυρίσεις σπίτι χωρίς ρακ! :p

Μέχρι και...αναλόγιο για τους δίσκους LP...Φευγάτο.
Ευχαριστώ Bhutia μου. Ιδέα κολλητού βινυλιολάγνου :)

Reaction score
23.072

για @Decembered που δεν τον ενθουσιάζει η ίντι.
Έπεσε παντόφλα από τη γυναίκα γιατί στο άλλο που είχα φτιάξει εγώ δεν είχα ρίξει βερνίκι και δεν μπορούσε να το ξεσκονίσει.
Ρε αγάπη είναι ακριβές της λέω αυτές οι βλακείες.
- Δεν με νοιάζει. Μη γυρίσεις σπίτι χωρίς ρακ! :p

Ευχαριστώ Bhutia μου. Ιδέα κολλητού βινυλιολάγνου :)
Πήρε κάτι το μάτι μου ανθρακονήματα στις γωνίες του ράκ ?. Τρώγονται λογικά και αυτές όπως και τα βινύλια σε περίπτωση πείνας που έρχεται. Προνοητικό. :D

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
...
Ποσο δυσκολη ειναι η επικοινωνια στην εποχη της πληροφοριας!
Πάνω κάτω στα ίδια είμαστε βρε editor.. 😕
Σε πολλές παρέες υπάρχουν άτομα που διαφωνούν για χρόνια (και πεθαίνουν έτσι) επαναλαμβάνοντας τα ίδια επιχειρήματα..
Το ίδιο συμβαίνει και με πολυπληθείς ομάδες ανθρώπων.
Μακάρι να ήταν αλλιώς..
Να ''έπεφτε'' το διαδίκτυο και να ''στρώναμε'' όλοι ε?
Για φαντάσου.. :lol:
Η σημαντικότερες διαφορές που εντοπίζω είναι πως τα γραπτά στα forum μένουν και πως μιλούν πολλοί ταυτόχρονα.. 8-)

Reaction score
11.748
Απευθύνομαι σε όλους τους αναγνώστες...Χαρακτήρες σαν το ΄΄κοιμισμένο ποντίκι΄΄ που...βρυχάται δεν κάνει να επισύρουν θυμό.Εάν στόχος τους είναι τοξικό τρολάρισμα τότε χρειάζεται περιφρόνηση,εάν πάλι έχουν πράγματι εδραιωμένα στη συνείδηση όσα εκφράζουν τότε χρειάζεται...συμπόνοια και οίκτος.

Ένας ακόμα λόγος γι αυτό είναι ότι καταλογίζουν ΄΄μίσος΄΄ για τη Μουσική σε όσους υποστηρίζουν τεχνικά δεδομένα,ενώ παράλληλα διατρανώνουν ότι δεν θα μπορούσαν ν'ακούσουν οι ίδιοι μουσικά κομμάτια χωρίς συσκευές συγκεκριμένης κατηγορίας,όπως λ.χ. βινυλιοσυστήματα ,SET με interstage αρχιτεκτονική κ.ο.κ..
Τί ωραία που τα λες και πόσο δίκιο έχεις!

Last edited:

Reaction score
4.985
Ένας ακόμα λόγος γι αυτό είναι ότι καταλογίζουν ΄΄μίσος΄΄ για τη Μουσική σε όσους υποστηρίζουν τεχνικά δεδομένα,ενώ παράλληλα διατρανώνουν ότι δεν θα μπορούσαν ν'ακούσουν οι ίδιοι μουσικά κομμάτια χωρίς συσκευές συγκεκριμένης κατηγορίας,όπως λ.χ. βινυλιοσυστήματα ,SET με interstage αρχιτεκτονική κ.ο.κ..

Μερικες φορες για να παμε παρακατω και να ευημερησουν ολοι
θα πρεπει απλα να παραδεχτουμε: Αυτο δεν με αφορα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.990
Ναι αλλά κάνεις λάθος και στα δύο απο την εμπειιρία μου. Οπότε ? σου λέω δεν υπάρχει κοινό σημείο συζήτησης. Χάσμα. Δεν ξέρω γιατί δεν ακούς διαφορά, είτε σε φροντισμένο (ακόμη μεγαλύτερη), είτε σε αφρόντιστο χώρο (με κάποιους αναλογισμούς βέβαια - εγκεφαλικές προσθοαφαιρέσεις τουλάχιστον των εκάστοτε συνθηκών και των συντελεσθέντων παραγόντων λόγω εμπειρίας). Εγω πάντως ακούω. Τι να πω.

...
Ποσο δυσκολη εχει γινει η επικοινωνια στην εποχη της πληροφοριας!
Κοίτα σύμπτωση...Τέτοια άποψη διαμορφώνω και ο ίδιος διαβάζοντας ορισμένες αποκρίσεις...:sneaky:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.573
Κατά τη δική μου άποψη πάντως ο μόνος...΄΄άσπιλος΄΄ ως προς την αγάπη για τη Μουσική φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής ο...Decembered.
Ευγε Μαιμουμου πηρες και τα ευσημα του Μεσιε Μπουτια;):drinks:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera