Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.452
Μιας και πιάσαμε κουβέντα για τον ιδιαίτερο πάτο μας ( :biggrin: ), ποια είναι η γνώμη σας για το Endura Xtract GelBibshort; Δεν την ξέρω ως εταιρία, με ελκύει, κυρίως, το gel στον πάτο. :laugh: Η διαφορά του με αυτό, έγκειται στο γεγονός ότι το δεύτερο έχει πιο νέο/αναθεωρημένης σχεδίασης gel pad, αλλά δεν έχω πειστεί ότι αξίζει τα €10 (ή τα €35 χωρίς έκπτωση) της διαφοράς .

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.667
Μιας και πιάσαμε κουβέντα για τον ιδιαίτερο πάτο μας ( :biggrin: ), ποια είναι η γνώμη σας για το Endura Xtract GelBibshort; Δεν την ξέρω ως εταιρία, με ελκύει, κυρίως, το gel στον πάτο. :laugh: Η διαφορά του με αυτό, έγκειται στο γεγονός ότι το δεύτερο έχει πιο νέο/αναθεωρημένης σχεδίασης gel pad, αλλά δεν έχω πειστεί ότι αξίζει τα €10 (ή τα €35 χωρίς έκπτωση) της διαφοράς .
Είχα ένα παλιά ένα endura bib, όταν πρώτο ξεκίνησα ποδηλασία.
Θυμάμαι πως δεν ήταν κακό, έχασα όμως πολύ γρήγορα βάρος, έπαψε να με κάνει και το χάρισα, πλέον το χαίρεται άλλος κ@λος.
Μπαίνοντας όμως τελευταία στη διαδικασία, διαπίστωσα πως το FS260 έχει παντού τα καλύτερα σχόλια από αυτούς που το αγόρασαν.

wizzy

Reaction score
22.452
Είχα ένα παλιά ένα endura bib, όταν πρώτο ξεκίνησα ποδηλασία.
Θυμάμαι πως δεν ήταν κακό, έχασα όμως πολύ γρήγορα βάρος, έπαψε να με κάνει και το χάρισα, πλέον το χαίρεται άλλος κ@λος.
Μπαίνοντας όμως τελευταία στη διαδικασία, διαπίστωσα πως το FS260 έχει παντού τα καλύτερα σχόλια από αυτούς που το αγόρασαν.
OK, thanks!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.495
Έχω χάσει και κλαίω
το παλιό μου κολάν,
που ένιωθά τα ποδάρια
μ' αύτο να ξαμολάν

Πόσες γύρες καλές
μου 'χε δώσει γοργές
μ' αλουμίνιο αρχικά
και με κάρμπον μετά.

Μα έχασά τα κιλά μου
σ' άσφαλτο και σε χώμα
και καινούργιο το έδωσα
κι άλλος το κανε λιώμα.

Πώς περάσαν τα χρόνια,
τι ο κόσμος φοράν!
Αχ ποιόν κwlo να ντύνει
το παλιό μου κολάν.

Last edited:

Reaction score
2.324
Gel pad με πάχος 15χιλ έχεις ξαναβάλει στον κώλοσ? Ρωτάω γιατί είναι pad περίεργο αφενός, αφετέρου το μεγάλο πάχος του θα αλλάξει την ιδανική απόσταση καβάλου - πεντάλ (θα σε σηκώσει πιο ψηλά στην σέλα) ενώ ένα που είχα με gel σε "στρατηγικά σημεία" μου έσπασε τα νεύρα (μετακινούνται σε συνθήκες πίεσης πχ καθιστός με πάτημα σε ανηφόρα και χορεύει ο κώλος καρσιλαμά) και το χάρισα. Για αυτό που φαντάζομαι πως ψάχνεις δες το endurance oriented της dhb (wiggle) τώρα που έχει προσφορές. Στην αρχή είναι σπαστικό με τις τριπλές στρώσεις να ενοχλούν αλλά μόλις πατηθεί είναι σούπερ (το έχω). Τα gel όπως καταλαβαίνεις δεν θα πατηθούν ούτε και θα στρώσουν ποτέ.

wizzy

Reaction score
22.452
Gel pad με πάχος 15χιλ έχεις ξαναβάλει στον κώλοσ? Ρωτάω γιατί είναι pad περίεργο αφενός, αφετέρου το μεγάλο πάχος του θα αλλάξει την ιδανική απόσταση καβάλου - πεντάλ (θα σε σηκώσει πιο ψηλά στην σέλα) ενώ ένα που είχα με gel σε "στρατηγικά σημεία" μου έσπασε τα νεύρα (μετακινούνται σε συνθήκες πίεσης πχ καθιστός με πάτημα σε ανηφόρα και χορεύει ο κώλος καρσιλαμά) και το χάρισα.
Ναι, είχα. Το πρώτο bib short που είχα, ένα της Funkier από τη σειρά του 2014, ήταν με gel και ήταν μια χαρά. Το συγκεκριμένο bib short το φορούσα πολύ καιρό και πάντοτε μου άρεσε (με κέρδισε!) η αίσθηση του gel στον κώλο. Τα φαινόμενα που επισημαίνεις δεν τα παρατήρησα/δεν μου συνέβηκαν. Ένα από τα bib shorts που έχω τώρα είναι κι αυτό της Funkier, χωρίς gel και δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που είχα πριν. Έχω κι άλλα δύο bib shorts της Castelli, με το "κανονικό" pad (αφρός?) κι είναι ΟΚ, όπως εξακολουθώ να κλίνω προς το gel.

Συν του ότι το gel διατηρεί πάντοτε τη φόρμα του και το πάχος του, επομένως η επιζητούμενη άνεση δεν μειώνεται με τη χρήση, όπως, αντιθέτως, συμβαίνει με τα μη-gel pads.

Για αυτό που φαντάζομαι πως ψάχνεις δες το endurance oriented της dhb (wiggle) τώρα που έχει προσφορές. Στην αρχή είναι σπαστικό με τις τριπλές στρώσεις να ενοχλούν αλλά μόλις πατηθεί είναι σούπερ (το έχω). Τα gel όπως καταλαβαίνεις δεν θα πατηθούν ούτε και θα στρώσουν ποτέ.
Στο wiggle βρήκα αυτό, μάλλον, όμως, δεν αυτό στο οποίο αναφέρεσαι.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.495
Με τις παπαριές σας έχω βραχεί τρεις φορές αυτή την εβδομάδα, προχθές δε έγινα κανονικά και με τον νόμο εντελώς λούτσα.
Θα ξεναγυρίσω σε ενεργοβόρο ice και θα μαρσάρω όποτε δω να στέκεται από πίσω μου στα φανάρια ποδηλάτης.

wizzy

Reaction score
22.452
Με τις παπαριές σας έχω βραχεί τρεις φορές αυτή την εβδομάδα, προχθές δε έγινα κανονικά και με τον νόμο εντελώς λούτσα.
Θα ξεναγυρίσω σε ενεργοβόρο ice και θα μαρσάρω όποτε δω να στέκεται από πίσω μου στα φανάρια ποδηλάτης.
Ε, μα κι εσύ, βγήκες να ποδηλατήσεις υπό την καταιγίδα "Genesis" και χωρίς κατάλληλο ρουχισμό; Δεν φταίμε εμείς που είσαι άσχετος!:boast::roflmao:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.495
Ποιον ρουχισμό, στην επιστροφή από το γραφείο πάντα την παθαίνω!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.667
Ναι, είχα. Το πρώτο bib short που είχα, ένα της Funkier από τη σειρά του 2014, ήταν με gel και ήταν μια χαρά. Το συγκεκριμένο bib short το φορούσα πολύ καιρό και πάντοτε μου άρεσε (με κέρδισε!) η αίσθηση του gel στον κώλο. Τα φαινόμενα που επισημαίνεις δεν τα παρατήρησα/δεν μου συνέβηκαν. Ένα από τα bib shorts που έχω τώρα είναι κι αυτό της Funkier, χωρίς gel και δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που είχα πριν. Έχω κι άλλα δύο bib shorts της Castelli, με το "κανονικό" pad (αφρός?) κι είναι ΟΚ, όπως εξακολουθώ να κλίνω προς το gel.

Συν του ότι το gel διατηρεί πάντοτε τη φόρμα του και το πάχος του, επομένως η επιζητούμενη άνεση δεν μειώνεται με τη χρήση, όπως, αντιθέτως, συμβαίνει με τα μη-gel pads.

Στο wiggle βρήκα αυτό, μάλλον, όμως, δεν αυτό στο οποίο αναφέρεσαι.
Γιώργο τα bib είναι καθαρά προσωπικό θέμα, έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους.
Έχει να κάνει με το ποσό επιθετικά οδηγάς, με τη σέλα, με τη γεωμετρία του πλαισίου, με το ποσό αφράτο ποπουδάκι έχει ο καθένας από εμάς, γενικά είναι από τα θέματα που δεν μπορείς να προτείνεις σε κάποιον ένα bib ως το καλύτερο που υπάρχει.
Πρέπει να ξοδευτείς, να δοκιμάσεις και να καταλήξεις.
Προσωπικά έχω καταλήξει στα aero της dhb, όχι ως τα καλύτερα αλλά ως τα πιο ανθεκτικά. Έχω τρία για κάθε μέρα, βάλε, βγάλε, πλύνε.

Και εγώ όπως λέει ο Σάκης αποφεύγω τα bib με gel γιατί έχουν χοντρό pad και μου αλλάζουν τη ιδανική θέση πατήματος

wizzy

Reaction score
22.452
Υπάρχουν ποδηλατικά αδιάβροχα, Conan!
Γιώργο τα bib είναι καθαρά προσωπικό θέμα, έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους.
Έχει να κάνει με το ποσό επιθετικά οδηγάς, με τη σέλα, με τη γεωμετρία του πλαισίου, με το ποσό αφράτο ποπουδάκι έχει ο καθένας από εμάς, γενικά είναι από τα θέματα που δεν μπορείς να προτείνεις σε κάποιον ένα bib ως το καλύτερο που υπάρχει.
Πρέπει να ξοδευτείς, να δοκιμάσεις και να καταλήξεις.
Προσωπικά έχω καταλήξει στα aero της dhb, όχι ως τα καλύτερα αλλά ως τα πιο ανθεκτικά. Έχω τρία για κάθε μέρα, βάλε, βγάλε, πλύνε.
DHB δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω. Ίσως στο μέλλον, ευχαριστώ πάντως.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.667
DHB δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω. Ίσως στο μέλλον, ευχαριστώ πάντως.
Είναι στο δρόμο τα καινούρια aero 2, θα γράψω ανατυπώσεις στο μέλλον σε σχέση με τα προηγούμενα aero.
Το wiggle τα βγάζει αρκετά συχνά σε προσφορές τα ρούχα της dhb, τότε και μόνο αξίζει ως μια καλή αγορά

Reaction score
25.402
ΟΧΙ ΜΗΗΗΗΗΗ!!!!!

η επιστροφή δεν μας ενοχλεί , να και αν χιονίζει να και αν βρέχει.
ε στην ανάγκη το βάζεις στο μετρό και πας σπίτι

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo