Accuphase, Luxman ή Pass....;

Reaction score
1.275
A
Χαρακτηριστικά παραδείγματα...φιλολογούσας στασιμότητας...Είμαι δε βέβαιος χωρίς να διαβάσω το παραμικρό από τους ανωτέρω συνδέσμους ότι δεν αναφέρεται καν η μέση συνεχόμενη στάθμη ακρόασης υπό την οποία θα έχουν προκύψει οι όποιες εντυπώσεις.
Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω πως θα θέλατε ο reviewer να κριτικάρει την απόδοση των "μηχανημάτων" και σε υψηλές στάθμες ή έστω ν' αναφερθεί στα όρια διαχείρισης ισχύος που μπορεί να "κινηθεί" η συσκευή πριν "σκληρύνει" ο ήχος της κι απολεσθεί κάθε "έλεγχος" ( ψαλιδισμός, υπεροδήγηση και "τέλος διαδρομής" αναρτήσεων). Ακούω κι εγώ δυνατά και καταλαβαίνω!

Reaction score
1.275
Ο ανθρωπος αγορασε εναν απο τους καλυτερους ολοκληρωμενους της αγορας και οι περισσοτεροι εδω εχουν πεταξει το συστημα του στα σκουπιδια ηδη (και τα ηχεια του)
Δηλαδή οι περισσότεροι, κατά δική σας καταμέτρηση, που μπήκαν στον κόπο κι είχαν τη διάθεση ν΄απαντήσουν στην ερώτηση που τέθηκε, αντί γνώμης, έχυσαν χολή. Δε συμμερίζομαι την γνώμη σας. Διατηρώ τις καλύτερες των εντυπώσεων από το ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξαν τόσοι πολλοί άνθρωποι, σε τόσο μικρό χρόνο για να βοηθήσει καθένας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούσε!
Επιτρέψτε μου (αδιάφορο αν μου το αρνηθείτε) να εμπιστεύομαι πολύ όλους τους ανθρώπους που προτίθενται και σπεύδουν να με βοηθήσουν με τη γνώμη τους, όταν τους το ζητώ.
βασισμενοι στα προσωπικα τους γουστα η αναγκες
Έτσι γίνεται πάντα! Πού βρίσκετε την αρνητική πρωτοτυπία; Η γνώμη καθενός είναι βγαλμένη μέσα από τις γνώσεις και τα βιώματά του. Για του λόγου το αληθές, ακόμα και στην ιατρική γνωμάτευση, που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη κλπ,κλπ,κλπ συχνά γίνεται καταφυγή και σε "μια δεύτερη".
Φυσικα οπως ολοι οι Ελληνες ειναι καλυτεροι προπονητες απο αυτους που καθονται στον παγκο μιας ομαδας.
Προσωπικά παίζω μέσα φουλ επίθεση, ακόμα και στα "φιλικά", κι έχω δεκαετίες να κρατήσω πετσέτα στον πάγκο. Κι ας είμαι γηραιός! Τουτέστιν έχω λιώσει παντελόνια σε σχεδιαστήρια, πάγκους εργαστηρίου και μαραγκούδικα, οπότε το ευφυολόγημα περί νεοελληνικής κουλτούρας δεν μ' αγγίζει.
Καλοριζικος φιλε ειμαι σιγουρος πως θα ακουσεις πολυ μουσικη με τον Pass.
Εύχομαι με τη σειρά μου, γι ατέλειωτες ώρες μουσικής απόλαυσης, που αυτός είναι κι ο σκοπός της "μοναχικής" μας περιπλάνησης στη χώρα της ψευδαίσθησης(=η ορχήστρα σπίτι μου).;)

Reaction score
397
Διαβάζοντας όλα αυτά και όντας οχι και το πιο έμπειρο μέλος μου γεννήθηκαν 2 απορίες.:

1) Από που προκύπτει ότι ο Int 25 είναι 'από τους καλύτερους ολοκληρωμένους της αγοράς'? Ρωτάω εντελώς καλοπροαίρετα, γνωρίζω προφανώς τι εστί pass labs και την καταπληκτική δουλειά στους τελικούς της τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά για τον συγκεκριμένο ολοκληρωμένο τίποτα. Ελπίζω μόνο να μην εννοείτε το review του stereophile.
Στο ψάξιμο βρήκα και μερικές μετρήσεις, stereophile βέβαια.
328D60FF-410A-4D0A-99F5-4723A4A61A78.jpeg 51E61CAF-CC80-4085-9604-D3EEA452D0EE.jpeg F182135D-1754-4AA9-9475-E463B7C5116D.jpeg

2) Εφόσον η κατάσταση του χώρου είναι τέτοια που δεν σηκώνει ούτε ένα κανονικό ηχείο γιατί επενδύθηκαν 5Κ σε ενισχυτή και μάλιστα σε ενισχυτή με ιδιαιτερότητες (25W για 88db ηχεία, χωρίς balanced εισόδους και με σχεδίαση που πιθανότατα παραπέμπει σε παλιότερες δεκαετίες)?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007
Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω πως θα θέλατε ο reviewer να κριτικάρει την απόδοση των "μηχανημάτων" και σε υψηλές στάθμες ή έστω ν' αναφερθεί στα όρια διαχείρισης ισχύος που μπορεί να "κινηθεί" η συσκευή πριν "σκληρύνει" ο ήχος της κι απολεσθεί κάθε "έλεγχος" ( ψαλιδισμός, υπεροδήγηση και "τέλος διαδρομής" αναρτήσεων). Ακούω κι εγώ δυνατά και καταλαβαίνω!
Ακόμα παραπέρα,ν'αναγνώριζε με όλες τις διατυπώσεις πως η αντιλαμβανόμενη από τον ακροατή τονική συμπεριφορά του ηχοσυστήματος μεταβάλλεται σε συνάρτηση με τη μέση συνεχόμενη στάθμη αναπαραγωγής.

Στη συγκεκριμένη πάντως περίπτωση με τα 25 Watt και δεδομένη τη μέση τιμή ευαισθησίας από τα συνδεδεμένα ηχεία αναμένονται φαινόμενα αποκοπής ισχύος κατά τις στιγμιαίες ενεργειακές κορυφώσεις του προγράμματος ακόμα και σε μέτρια μέση συνεχόμενη στάθμη στη θέση ακρόασης,ιδίως στη ζώνη 85-90 dB που αντιστοιχεί στο όριο ασφάλειας για την ακοή σε παρατεταμένη ακρόαση...

Πού έγκειται λοιπόν η όλη ΄΄αχρηστία΄΄ στην παρούσα υπόθεση...Όχι τόσο στις ίδιες τις συσκευές και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα για την προβλεπόμενη απόδοση όσο στην αστοχία του όλου στησίματος...Η υστέρηση στις χαμηλές απαιτεί υψιπερατό κροσάρισμα των main ηχείων με αυτόνομα sub και μελετημένη τοποθέτηση στις επιμέρους ηχητικές μονάδες.Το υψιπερατό κροσάρισμα αναμένεται να βελτιώσει και τη διαχείριση ενέργειας από την πλευρά των main καθαρίζοντας περαιτέρω τις μεσαίες οκτάβες.

Όσο ΄΄ανεπανάληπτες΄΄ ταξιδιωτικές εμπειρίες και να προκύπτουν από ανάλογους συνδυασμούς συσκευών,εφόσον οι τέσσαρες πρώτες οκτάβες; παραμένουν ατακτοποίητες η ΄΄μαγεία΄΄ υποβαθμίζεται με την αντίληψη του ακροατή να μην απομονώνει τα θετικά στοιχεία από τ'αρνητικά.

sony fan

"Επαγγελματίας"
Reaction score
113
τι σημαινει κανονικο ηχειο? οσοι ακουμε σε ηχεια βασεις χρονια εχουμε καποιο βιτσιο? balanced? τι μανια ειναι αυτη με το balanced οταν ειδικα δεν υπαρχουν πολλοι fully balanced ενισχυτες εκτος αν εννοοειτε να εχουν απλα balanced εισοδους. και σχεδιαση που παραπεμπει σε αλλες δεκαετιες? τι νεωτερικο σας αρεσει προσωπικα στον σχεδιασμο ενισχυτων? τι καλυτερο θα κανατε απο τον nelson pass στην σχεδιαση του εν λογω ενισχυτη? αλλοι εδω στο ποστ λενε μονο με vintage ακους καλα, εσεις λετε η σχεδιαση ειναι παρωχημενη ( παντως πρεπει να ακουσετε ενισχυτη με ενα σετ τρανζιστορ στην εξοδο μονο σιγουρα). γενικα οπως εγραψα πριν ο καθενας μιλαει ορμωμενος απο τα γουστα του και την εμπειρια του. second harmonic distortion? οσοι ακουνε λαμπα σιγουρα ξερουν πολλα για αυτο κανει τον ηχο πολυ ''γλυκο''. χωρις καμια παρεξηγηση απλα μιλαει κανεις ποτε για μουσικη? ακουει κανεις μουσικη η μετρησεις και αποψεις?
2) Εφόσον η κατάσταση του χώρου είναι τέτοια που δεν σηκώνει ούτε ένα κανονικό ηχείο γιατί επενδύθηκαν 5Κ σε ενισχυτή και μάλιστα σε ενισχυτή με ιδιαιτερότητες (25W για 88db ηχεία, χωρίς balanced εισόδους και με σχεδίαση που πιθανότατα παραπέμπει σε παλιότερες δεκαετίες)?

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Δηλαδή οι περισσότεροι, κατά δική σας καταμέτρηση, που μπήκαν στον κόπο κι είχαν τη διάθεση ν΄απαντήσουν στην ερώτηση που τέθηκε, αντί γνώμης, έχυσαν χολή. Δε συμμερίζομαι την γνώμη σας. Διατηρώ τις καλύτερες των εντυπώσεων από το ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξαν τόσοι πολλοί άνθρωποι, σε τόσο μικρό χρόνο για να βοηθήσει καθένας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούσε!
Επιτρέψτε μου (αδιάφορο αν μου το αρνηθείτε) να εμπιστεύομαι πολύ όλους τους ανθρώπους που προτίθενται και σπεύδουν να με βοηθήσουν με τη γνώμη τους, όταν τους το ζητώ.

Έτσι γίνεται πάντα! Πού βρίσκετε την αρνητική πρωτοτυπία; Η γνώμη καθενός είναι βγαλμένη μέσα από τις γνώσεις και τα βιώματά του. Για του λόγου το αληθές, ακόμα και στην ιατρική γνωμάτευση, που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη κλπ,κλπ,κλπ συχνά γίνεται καταφυγή και σε "μια δεύτερη".

Προσωπικά παίζω μέσα φουλ επίθεση, ακόμα και στα "φιλικά", κι έχω δεκαετίες να κρατήσω πετσέτα στον πάγκο. Κι ας είμαι γηραιός! Τουτέστιν έχω λιώσει παντελόνια σε σχεδιαστήρια, πάγκους εργαστηρίου και μαραγκούδικα, οπότε το ευφυολόγημα περί νεοελληνικής κουλτούρας δεν μ' αγγίζει.

Εύχομαι με τη σειρά μου, γι ατέλειωτες ώρες μουσικής απόλαυσης, που αυτός είναι κι ο σκοπός της "μοναχικής" μας περιπλάνησης στη χώρα της ψευδαίσθησης(=η ορχήστρα σπίτι μου).;)
Συγγνωμην μα ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησε στο αρχικο μου ερωτημα -πλην του John Markou με πμ και τον ευχαριστω. Ολοι κατόπιν... εορτης - και σας ευχαριστω βεβαια, αλλα ο "γαμος" εγινε και ο "βιος" θα κριθει σε λιγο!
Συνεπως θεωρω καθε κριτικη ακαιρη πλεον..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007
Συγγνωμην μα ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησε στο αρχικο μου ερωτημα -πλην του John Markou με πμ και τον ευχαριστω. Ολοι κατόπιν... εορτης - και σας ευχαριστω βεβαια, αλλα ο "γαμος" εγινε και ο "βιος" θα κριθει σε λιγο!
Συνεπως θεωρω καθε κριτικη ακαιρη πλεον..
Δηλαδή άμα κάποιος σου είχε διαμηνύσει αντί ολοκληρωμένου να βρεις τελικό ενισχυτή.sub κι επεξεργαστή να διαχειριστεί το σήμα θα του είχες δώσει οπωσδήποτε σημασία... :sneaky:

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Δηλαδή άμα κάποιος σου είχε διαμηνύσει αντί ολοκληρωμένου να βρεις τελικό ενισχυτή.sub κι επεξεργαστή να διαχειριστεί το σήμα θα του είχες δώσει οπωσδήποτε σημασία... :sneaky:
Γιατι οχι; άλλο το αν ακολουθούσα την αποψη του

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007
Γιατι οχι; άλλο το αν ακολουθούσα την αποψη του
Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να βρεις άκρη και να ευχαριστιέσαι το νέο σου απόκτημα...Παράλληλα αναρωτιέμαι αν θα πνιγούμε από τα γέλια ή από τα ΄΄περιττώματα ταύρου΄΄ που συνοδεύουν τέτοιες δηλώσεις... :biggrin:

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να βρεις άκρη και να ευχαριστιέσαι το νέο σου απόκτημα...Παράλληλα αναρωτιέμαι αν θα πνιγούμε από τα γέλια ή από τα ΄΄περιττώματα ταύρου΄΄ που συνοδεύουν τέτοιες δηλώσεις... :biggrin:
Αν αξιολογεις ως ευπρεπη και αξιολογη την "ρηση" σου παω ... pass😰

Reaction score
23.183
η αντιλαμβανόμενη από τον ακροατή τονική συμπεριφορά του ηχοσυστήματος μεταβάλλεται σε συνάρτηση με τη μέση συνεχόμενη στάθμη αναπαραγωγής.
Επιπρόσθετα το rεverbaration στους μικρούς χώρους (που στην ουσία δεν υπάρχει) μετατρέπεται σε τονική ανισορροπία μέσα στο αυτί.

Στα άλλα διαφωνώ χα χα για την ουσία της χρησιμότητας τους ....περί δοκιμής σε μεγάλες εντάσεις , κάθε μηχάνημα έχει οριστεί να εξετάζεται και να κρίνεται μέχρι εκεί που έχει σχεδιαστεί. Αλλίως έπρεπε να πάρει ενα άλλο μηχάνημα. Αλλά σε τέτοιες εντάσεις δε νομίζω να ακούει κάποιος. Επίσης μπορεί να έχει άλλα καλά και προτερήματα που του κάθισαν καλά στο αυτί. ¨ολα πρεέι να τα βέπεις κάποιος εν συνόλω (και τις μετρήσεις). Αυτά βέβαια σαν γενικές αρχές. Στο συγκεκριμένο μπορεί να έχτε δίκιο.

Επίσης παραμόρφωση μπορεί είναι επιθυμητή . Δεν σημαίνει ότι κάποιο μηχάνημα που προσ΄διδει κάποιυ είδους παραμορφώσεις είναι χειρότερο απο ένα που δεν τις έχει.

Επίσης ο Pass είναι προφανές ότι πάει για το καλύτερο IMD και το λιγότερο harmful περιορίζοντας την χρήση ολοκληρωμένων που το πλήθος τους, θα άυξαναν το non linearity και άρα nasty IMD.

Last edited:

Reaction score
29.547
Επίσης παραμόρφωση μπορεί είναι επιθυμητή . Δεν σημαίνει ότι κάποιο μηχάνημα που προσ΄διδει κάποιυ είδους παραμορφώσεις είναι χειρότερο απο ένα που δεν τις έχει.
Οι παραμορφώσεις δεν είναι ποτέ επιθυμητές .
Εκτός από τους λυχνιολάγνους που τους αρέσουν . Μεγειά τους και χαρά τους.
ΑΝ ΟΜΩΣ το ζητούμενο είναι η αναπαραγωγή του ηχογραφηθέντος υλικού στην μέγιστη δυνατή ποιότητα , τότε καμία παραμόρφωση και κανένας θόρυβος δεν είναι επιθυμητά.

Reaction score
23.183
Οι παραμορφώσεις δεν είναι ποτέ επιθυμητές .
Εκτός από τους λυχνιολάγνους που τους αρέσουν . Μεγειά τους και χαρά τους.
ΑΝ ΟΜΩΣ το ζητούμενο είναι η αναπαραγωγή του ηχογραφηθέντος υλικού στην μέγιστη δυνατή ποιότητα , τότε καμία παραμόρφωση και κανένας θόρυβος δεν είναι επιθυμητά.
Καλή τύχη να ακούσεις τον ήχο απο τις κοσνόλες στα στούντιο, χωρίς να βάλεις δινστορτιον. :D Γιατί το βάζουν νομίζεις το θέλουν ?

Πολλά είναι μαγέιρεμα. Απο το 1950 που εφυρεθηκε το στουντιο.

ΚΑι στην αναπαραγωγή νομίζω κάπως έτσι είναι , συμβιβασμοί. Αυτό που λές σωστό αλλά στην θεωρία.
Προτεραιότητα δίνεται στην...ειλικρίνεια.
Σωστό στην ειλικρίνεια και στην ανάγκη αυτού που ακούει να δέχται την αλήθεια. Αλλιώς ότι και να λέει κάποιος δεν έχει σημασία, τζάμπα μιλάει (προυπόθεση βέβαια και αυτός που μιλάει να λέει την αλήθεια). χα χα

Last edited:

Reaction score
29.547
Κοίτα ! είναι γνωστό ότι στα στούδια , βάζουν και παραμορφώσεις και echo και delay και κομπρεσσάρουν άσχημα πολλές φορές , και limiters βάζουν , και ότι θες κάνουν . Τα γνωρίζω όλα αυτά , έχω φάει κάμποσες ώρες της ζωής μου σε στούδια. Και οι κιθαρίστες τα bad boys της μουσικής βάζουν παραμόρφωση και κα και.
ΟΜΩΣ , πέρα από αυτά που έχουν ηχογραφηθεί και έχουν περάσει από ένα master τίποτα άλλο δεν πρέπει να προστίθεται ή να αφαιρείται ,εν ήδη χαι φαι ή χαι εντ άποψης . Η μουσική προς ακρόαση είναι αυτή που γράφτηκε. Τέλος.

Reaction score
23.183
Κοίτα ! είναι γνωστό ότι στα στούδια , βάζουν και παραμορφώσεις και echo και delay και κομπρεσσάρουν άσχημα πολλές φορές , και limiters βάζουν , και ότι θες κάνουν . Τα γνωρίζω όλα αυτά , έχω φάει κάμποσες ώρες της ζωής μου σε στούδια. Και οι κιθαρίστες τα bad boys της μουσικής βάζουν παραμόρφωση και κα και.
ΟΜΩΣ , πέρα από αυτά που έχουν ηχογραφηθεί και έχουν περάσει από ένα master τίποτα άλλο δεν πρέπει να προστίθεται ή να αφαιρείται ,εν ήδη χαι φαι ή χαι εντ άποψης . Η μουσική προς ακρόαση είναι αυτή που γράφτηκε. Τέλος.
Ναι το ξέρω και έτσι πρέπει να είναι. Αλλά στην πρα΄ξη δεν είναι.

Στα στούντιο, (άσε τους ρικάδες κλπ), όλοι οι άλλοι, το θέμα είναι ότι δεν το κάνουν μόνο για έκφραση και "δημιουργία" κλπ που λέει και νομίζει ο κόμσος. Και αυτοί θα θέλανε ενα ουδέτερο αποτέλεσμα. Απλώς αυτό που βγαίνει απο τις κονσόλες δεν είναι καλό ηχητικά και "ανγκάζονται" να κάνουν ότι κάνουν. Δεν είναι δηλαδή άσχετοι. Η επεξεργσία τα εφε τα op amps στις κονσόλες κλπ "κλέβουν" κάποια πράγματα (που δεν έχουν μελετηθεί καλά τι γίνεται) που αναγκάζονται ακόμα και με distortion να τα "αναπληρώοσυν" αλλίως το άκουμσα είναι άδειο, βαρετό. Δηλαδή μπορεί να πετύχουν καλύτερη ουδετερότητα αλλά δεν το θέλουν γιατί αυτή η ουδετερότητα που προκύπτει δεν είναι καλή ή προτιμητέα στο αυτί. Δεν ξέρουν γιατί και δεν συνεργάζονται με τους επιστήμονες (και το αντίθετο) για να βρούν τι φταίει και ποιοι είναι οι συσχετισμοί.
Να πούμε την αλήθεια οι επιστήμονες γκρινιάζουν και τα ρίχνουν στους mix eng αλλά οι mix eng δεν έχουν και τίποτε να κερδίσουν, εδω που τα λέμε, για να βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταλάβουν. ¨Εχουν μια δουλεια να κάνουν, την κάνουν όσο καλύτερα μπορούν. Ξέρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Σιγα μην έχουν στα πόδια τους τους επιστήμονες να τους πρήζουν για να βγάλουν εργασίες ή να αναδειχθούν στην καριέρα τους.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007
...
Σωστό στην ειλικρίνεια και στην ανάγκη αυτού που ακούει να δέχται την αλήθεια. Αλλιώς ότι και να λέει κάποιος δεν έχει σημασία, τζάμπα μιλάει (προυπόθεση βέβαια και αυτός που μιλάει να λέει την αλήθεια). χα χα
Προαπαιτούμενο δε στη συνεννόηση είναι όποιος μιλάει - είτε είναι ειλικρινής είτε όχι - να ξέρει τουλάχιστον τι λέει...:sneaky:
Συνεννόηση θα μπορούσε να προκύψει ακόμα και κατά την απουσία ειλικρίνειας μεταξύ συνομιλητών.
...
Επίσης ο Pass είναι προφανές ότι πάει για το καλύτερο IMD και το λιγότερο harmful περιορίζοντας την χρήση ολοκληρωμένων που το πλήθος τους, θα άυξαναν το non linearity και άρα nasty IMD.
Θαυμάζω την αισιοδοξία όσων θεωρούν ότι μπορούν να εκτιμούν κατά την ακρόαση χαμηλότερες τιμές IMD από συγκεκριμένες συσκευές της αλυσίδας σε πλημμελώς στημένα ηχοσυστήματα...

Reaction score
3.528
Καλησπέρα και από μένα. Καλοάκουστο και να το κατάευχαριστηθείς σου εύχομαι. Θα μπορούσα να σου πω αν έχεις κάνει καλά ή όχι μόνο άμα το άκουγα και θα ήταν καθαρά υποκειμενική η γνώμη μου γιατί θα ήταν η προσωπική μου. Οπότε αφήστε τις μετρήσεις και χαρείτε λίγο και με τα αυτιά και ας μην μετράνε καλά. Για μια μαγική ψευδαίσθηση ζούμε σε ένα ψεύτικο κόσμο.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
457
Καλοάκουστος και από εμένα, μετέφερε μας τις εντυπώσεις σου μετά τα πρώτα ακούσματα και συγκριτικά με αυτόν που έχεις ήδη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis