Αναλογία κοστους αναμεσα σε ηχεια και ενισχυτη

Reaction score
5.899
Απο βάλεις Hypex NC-400 σε ηχείο 200.000EUR δεν θα πλησιάζει κουνούπι στο χιλιόμετρο, τόσο ενοχλητικός θα είναι ο ήχος.
Εκτός αν βάλεις καλώδια Belden η mogami για να «κόψεις« τη μισή πληροφορία.
Το έχεις δοκιμάσει; Γιατί από ό,τι γνωρίζω ενεργά ηχεία αυτής της κατηγορίας εμπεριέχουν αντίστοιχους των Hypex ενισχυτές... Αλλά οκ, μπορείς με NC-1200. Αν ήμουν υπερβολικός με τα 200.000, ας το κάνουμε 100.000 ή έστω 50.000. ¨Ετσι και αλλιώς κανένας δεν δίνει >50.000 για ηχεία!

Last edited:

Reaction score
177
Καλησπερα μετα απο καιρο
εχω στο χώρο μου εναν accuphase E 211, παραχωρηση συγγενους λογω ανακαινισης.
Ο Δικος μου ενισχυτης ειναι ενας marantz nr 1200 με ηχεια dali ikon 7
Perpetum embner pe800 με nagaoka mp200 και phono της ελληνικης εταιρειας phos με 3 λυχνιες jj

Η πρωττης μου εντυπωση στην αλλαγη ενισχυτη ηταν συγκλονιστικη στο soundstage και σε δυναμη.
Το ερωτημα μου ειναι ποια πρεπει να ειναι η σχεση τιμης αναμεσα σε ενισχυτη κ ηχεια? Πρεπει να ειναι τα ηχεία ή ο ενισχυτης ακριβοτερος ??
Το ιδανικό θα ήταν να κινηθείς γυρω από την κατηγορια τιμής του συγκεκριμένου ενισχυτή, πιθανή αποκλιση θα ήταν προτιμότερο προς τα κάτω παρά προς τα πάνω, διότι τα ηχεία είναι σαν τα θηλυκά, μουλαρωνουν αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν.
Ο accu είναι εξαιρετικός και εύχομαι να βρει το ταίρι του

ΥΓ. Η οδήγηση είναι το Α αλλά όχι το Ω ;)

Last edited:

Reaction score
3.533
Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει κατά καιρούς απασχολήσει όλους μας. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω τελικά το υλικό που έχουμε να ακούσουμε όντως χρειάζεται τόσο ακριβά setup ή τελικά το high end είναι για λίγους και για λίγα υλικά; Το δικό μου υλικό (local ή streaming μέσω tidal) δεν νομίζω ότι χρειάζεται ηχεία, πηγές και ενισχυτές πολλών χρημάτων για να παίξει σωστά. Ποιο προτιμότερο είναι να φτιάξω το χώρο μου. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και όχι ντε και καλά σωστή για όλους.

Reaction score
5.899
Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει κατά καιρούς απασχολήσει όλους μας. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω τελικά το υλικό που έχουμε να ακούσουμε όντως χρειάζεται τόσο ακριβά setup ή τελικά το high end είναι για λίγους και για λίγα υλικά; Το δικό μου υλικό (local ή streaming μέσω tidal) δεν νομίζω ότι χρειάζεται ηχεία, πηγές και ενισχυτές πολλών χρημάτων για να παίξει σωστά. Ποιο προτιμότερο είναι να φτιάξω το χώρο μου. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και όχι ντε και καλά σωστή για όλους.
Δεν μίλησε κανείς για ακριβά σεταπ.Η απάντηση είναι ότι τα περισσότερα λεφτά πρέπει να πάνε στα ηχεία και όχι στα ενισχυτικά (όσα και νά'ναι αυτά τα λεφτά)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
Αρκει μονο να μην ξεπερναει η συνολικη αξια το κοστος ενος ζευγους ενεργων, υπογουφερ και dsp 🐒

Reaction score
65
Το ιδανικό θα ήταν να κινηθείς γυρω από την κατηγορια τιμής του συγκεκριμένου ενισχυτή, πιθανή αποκλιση θα ήταν προτιμότερο προς τα κάτω παρά προς τα πάνω, διότι τα ηχεία είναι σαν τα θηλυκά, μουλαρωνουν αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν.
Ο accu είναι εξαιρετικός και εύχομαι να βρει το ταίρι του

ΥΓ. Η οδήγηση είναι το Α αλλά όχι το Ω ;)
Ποια ηχεια θεωρεις ταιριαστα για αυτη την κατηγορια ενισχυτη??? Προβλεπω ν μενει στο σπιτι μου για αρκετα χρονια🥰😉😄

ika

News
Reaction score
16.759

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
A) Στον χώρο αυτόν απο την μικρή μου εμπειρία θέλεις 12 woofer

Απο vintaze .
-
-
Aπο τα πιο φρέσκα να έχει 2 7,1/2άρια - ή 2 8αρια woofer
-
-

Reaction score
11.759
Απο βάλεις Hypex NC-400 σε ηχείο 200.000EUR δεν θα πλησιάζει κουνούπι στο χιλιόμετρο, τόσο ενοχλητικός θα είναι ο ήχος.
Εκτός αν βάλεις καλώδια Belden η mogami για να «κόψεις« τη μισή πληροφορία.
Ποιά ηχεία των 200000 ευρώ είχες στο μυαλό σου; Δε νομίζω να είναι δα τόσο χάλια.

Reaction score
161
Δεν είναι θέμα χάι φαΐ… … χάι εντ… η απλά κάποιου που ακούει μονο μουσική χωρίς να θέλει να μπει σε συγκρίσεις με αλλα μηχανήματα…
Απλά… στο μπατζετ που αποφασίζει να δαπανήσει κάποιος… πως να σκεφτεί να διαθέσει τα χρήματα του..
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αυτό που πληρώνει κάποιος να μην ανταποκρίνεται και στην αξία του ήχου που ακούει…( εννοώντας πως κάποιος άλλος να έχει δαπανήσει λιγότερα χρήματα αλλα να έχει κάνει σωστότερο μαρσάρισμα μηχανημάτων) και το αποτέλεσμα να είναι εμφανώς καλύτερο…
Ακριβότερο.. δεν σημαίνει υποχρεωτικά και καλύτερο…

Reaction score
457
Τόσο ο χώρος σου, όσο και ο Accuphase, δείχνουν πως μπορείς να επιλέξεις σχεδόν τα πάντα από την συντριπτική πλειοψηφία των ηχείων της αγοράς και από κάθε κατηγορία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, επειδή τώρα η επιλογή ηχείου έχει αρκετό υποκειμενισμό, τόσο από την άποψη τι είδους μουσική ακούμε (αν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση), όσο και από την άποψη τι αρέσει στην ακοή, ένας μπούσουλας, ίσως είναι να ακούσεις ηχεία από τις βασικές κατηγορίες σχεδίασης (ομοαξονικό, κλειστή καμπίνα, bass reflex, πάνελ, κόρνα, βάσης, δαπέδου, κ.λ.π), και να δεις τι προτιμάς, και ανάλογα το budget να εντοπίσεις δυο-τρία μοντέλα από τα οποία να επιλέξεις αυτό που θα πάρεις τελικά. Ένα ταίριασμα που εμένα μου άρεσε, ήταν ο Accuphase με το Klipsh La Scala, σε μια έκθεση τα είχε στήσει ο αντιπρόσωπος που τότε ήταν κοινός (ο Λάϊος) δεν ξέρω αν είναι ακόμα.

Reaction score
23.202
Ποια ηχεια θεωρεις ταιριαστα για αυτη την κατηγορια ενισχυτη??? Προβλεπω ν μενει στο σπιτι μου για αρκετα χρονια🥰😉😄
¨Οτι και να κάνεις και να αποφασίσεις στο μέλλον, μιας και σου άρεσε τόσο πολύ το ήδη αποτέλεσμα, πέρνα κάποιο καιρό να αποκτήσεις ενα ρέφερενς στα αυτιά σου για το τι εστί καλός ήχος και μετά πάρε τον ενισχυτή παραμάσχαλα και πήγαινε να ακούσεις με αυτό ηχεία σε αντιπροσώπους (εαν δεν σου δίνουν ηχεία σπίτι). Αφού ακούσεις και θεωρήσεις ότι είναι καλός συνδυασμός , ίδια δεν θα παίξει ακριβώς στο σπίτι σου αλλά θα το "φέρεις" κάπως. Το θέμα είναι να κάνουν μια κάπως καλή "συνέργεια". Εαν είσαι και τυχερός ή επίμονος, μπορεί να πέσεις και πάνω σε καμιά καταπληκτική συνέργεια.
Απο άποψη τιμών ξεκίνα απο ίδια τιμή ενισυχυτή - ηχείων (άντε λιγο παρακάτω ενισχυτή) και κατέβαινε μέχρι να είναι 70 % ο ενισχυτής της τιμής των ηχείων. Μέχρι 50 %, μην κατεβαίνεις παρακάτω. Αφου δεις τι κανει εκεί, (και μόνο τότε) μπορείς να πας και ακόμα παρακάτω να δεις τι γίνεται και τι διαφορές υπάρχουν και εαν δικαιολογούν το αποτέλεσμα και το οικονομικό.

Last edited:

Reaction score
1.831
το συγκεκριμένο μοντέλο της accuphase το είχα για χρόνια.
Κοιτώντας προς τα πίσω και μετά από πολλές αλλαγές συστημάτων αναπολώ το πόσο "ολοκληρωμένος" ολοκληρωμένος είναι.
Με ένα ζευγάρι εύκολα ηχεία που να του ταιριάζουν σε ένα τυπικό οικιακό χώρο, το 95% των ανθρώπων που ενδιαφέρεται να ακούει τη μουσική του υπέροχα θα μείνει εκεί για πάντα.
Το ζήτημα είναι να μην ανήκεις στο 5% ή να μη προσπαθείς να μπεις εκεί.

Reaction score
65
το συγκεκριμένο μοντέλο της accuphase το είχα για χρόνια.
Κοιτώντας προς τα πίσω και μετά από πολλές αλλαγές συστημάτων αναπολώ το πόσο "ολοκληρωμένος" ολοκληρωμένος είναι.
Με ένα ζευγάρι εύκολα ηχεία που να του ταιριάζουν σε ένα τυπικό οικιακό χώρο, το 95% των ανθρώπων που ενδιαφέρεται να ακούει τη μουσική του υπέροχα θα μείνει εκεί για πάντα.
Το ζήτημα είναι να μην ανήκεις στο 5% ή να μη προσπαθείς να μπεις εκεί.
Το μικροβιο υπαρχει😉😄😄με τι ηχει τον ειχες παντρεψει??

Reaction score
1.831
Το μικροβιο υπαρχει😉😄😄με τι ηχει τον ειχες παντρεψει??
Ένα καλό ταίρι του ήταν ο Ορφέας της audio spectrum, ο HPCM.
Επίσης έπαιξε ανέλπιστα καλά και τον αντίστοιχο Ερμή.
Για αρκετό καιρό τον είχα με τα chario millenium II (τα έχω ακόμα).
Μετά είχα πάρει τον Ε406 ο οποίος ήταν δυνατότερος αλλά μακράν χειρότερος...

Γι'αυτό σου λέω, μην ασχολείσαι...πολύ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster