Αυτό,το...κάτι άλλο...




Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Επόμενη καταχώρηση το λογισμικό Boom3D
Εκτελεί upmixing και προβλέπει επίσης εξωτερικά ηχεία εκτός των ακουστικών στις συσκευές εξόδου.Προσφέρει δωρεάν δοκιμή - 15 ημέρες αρχικά συν άλλες 15 μετά από registration από πλευράς χρήστη.

Παρακάμπτεται αναλυτική περιγραφή πρώτον επειδή αυτή επιφυλάσσεται για την οριστική επιλογή και δεύτερον, εξαιτίας του περιορισμού σε desktop περιβάλλον που υποχρεώνει τον χρήστη laptop σε κατέβασμα της παρακάτω εφαρμογής:

Πρώτη επιλαχούσα καταχώρηση η εφαρμογή Spatial Sound Card:


Οι εκδόσεις της εικονικής κάρτας ήχου αφορούν αποκλειστικά σε συστήματα 64bit και δεν παρέχουν upmixing,αλλά υπόσχονται τη βέλτιστη χωρική αίσθηση σε native format έως 7.1
[
Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν αποκλείει πριν την εμπλοκή της εικονικής κάρτας στη διαδρομή του σήματος να προηγείται κάποιος ψηφιακός αναπαραγωγός που θα έκανε ο ίδιος το upmixing....
Επειδή η λειτουργία της πραγματοποιείται σε εικονικό πεδίο πρέπει αφότου οριστεί ως προεπιλογή στη διαχείριση συσκευών ήχου να περάσουμε στην ενότητα ΄΄ακρόαση΄΄ στο παράθυρο ιδιοτήτων ορίζοντας εκεί ως πηγή ακρόασης την πραγματική κάρτα ήχου που χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή.Πρέπει επίσης να μεριμνούμε ώστε να βρίσκεται πάντα σε ταυτόσημο format προς το εκάστοτε native format αναπαραγωγής (λ.χ. stereo,5.1 , 7.1)
Υποχρεωτικό ακόμα είναι η ενεργοποίηση του λογισμικού της από το εγκατεστημένο στην επιφάνεια εργασίας εικονίδιο πριν από το άνοιγμα του εμπλεκόμενου αναπαραγωγού στον υπολογιστή.

Δεν γινόταν η ανωτέρω εφαρμογή ν'αποτελέσει πρώτη επιλογή δια τους εξής λόγους :
Πρώτον,η ΄΄δωρεάν΄΄ δοκιμή στην έκδοση L απαιτούσε ...πληρωμή 9,99 ευρώ (από ολικό κόστος προϊόντος 68 ευρώ στο Thomann) για ενεργοποίηση.
Δεύτερον,η έκδοση Pro στη δική της δωρεάν δοκιμή συνοδευόταν από ψηφιακό watermark με παρεμβολή θορύβου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τρίτον,η εγκατάσταση σε διάφορους απαιτούμενους drivers μπορούσε να δημιουργήσει μπλοκαρίσματα στην ομαλή απόδοση ιδίως σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα.

Οπότε οδηγούμαστε στην οριστική λύση που θα παρουσιαστεί αναλυτικότερα στη συνέχεια...
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Το λογισμικό HeSuVi (Headphone Surround Virtualizarions) αποτελεί συμπληρωματική εφαρμογή για το APO Equalizer.
Κύρια λειτουργία του είναι να μετατρέπει οποιοδήποτε μοντέλο ακουστικών σε πολυκαναλικό σύστημα ακρόασης.Οι δε πρόσθετες λειτουργίες του δημιουργούν ανέλπιστη ευελιξία για τους χρήστες ακουστικών.
Εννοείται ότι για την αποστολή του πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο το APO.Για την εικονική σύνδεση επίσης με την κανονική κάρτα ήχου στον υπολογιστή ή το συνδεδεμένο DAC χρειάζεται η εφαρμογή VBcable
Οι ανωτέρω είναι όλες δωρεάν εφαρμογές και τελευταίο συστατικό για το εγχείρημα είναι το κατέβασμα του αναπαραγωγού VLC ,ο οποίος χρειάζεται για να παίξει το πολυκαναλικό σήμα δοκιμής που θα πιστοποιεί την ολοκληρωμένη εγκατάσταση.
Μπορούμε να κατεβάσουμε και ανεξάρτητο πολυκαναλικό αρχείο για δοκιμαστική αναπαραγωγή μετά την εγκατάσταση...

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει εν συντομία τα βήματα για την περάτωση στην εγκατάσταση:

Δεν θα μείνουμε όμως μόνο με αυτό,αφού θα δοθεί έμφαση - με τα σχετικά screenshots - σε ορισμένα σημεία από αυτήν...

Καταρχάς εφόσον διαθέτουμε εναλλακτικούς υπολογιστές,καλό θα ήταν να επιλέξουμε έναν που δεν θα σκοπεύαμε να χρησιμοποιούμε υπό διαφορετικά σενάρια ούτως ώστε να μην έχουμε συνεχόμενες εναλλαγές ρυθμίσεων ως προς τη διαχείριση συσκευών ηχου.Προτιμότερο επίσης είναι ο υπολογιστής να είναι σχετικά καινούριος και με επεξεργαστή τουλάχιστον Ι5 και όχι άνω της επταετίας σε προδιαγραφές.

Επόμενο σημείο,έχοντας κατεβάσει τα αντίστοιχα αρχεία .ZIP δεν κάνουμε απευθείας εκτέλεση των αρχείων .exe από εκείνα,αλλά μεταφέρουμε τα περιεχόμενα σ'έναν ξεχωριστό φάκελο που θα έχουμε ανοίξει - λ.χ. υπό τον τίτλο 7.1 Headphones.Από τα περιεχόμενα στον φάκελο θα επιλέξουμε διαδοχικά ν'ανοίξουμε τα επιμέρους αρχεία .exe με την εντολή ΄΄Εκτέλεση ως διαχειριστής΄΄.Η σειρά εκτέλεσης θα είναι VLC-APO-VBcable-HeSuVi ...Βλέπουμε στο σχετικό screenshot παράδειγμα με την εφαρμογή VBcable και το αρχείο .exe για λειτουργικό σύστημα 64bit :
hesuvi.png


Με την εγκατάσταση του driver για το VBcable μπορούμε ν'ανοίξουμε το παράθυρο με τη διαχείριση συσκευών ήχου.Κανονικά θα πρέπει να έχει προστεθεί στις διαθέσιμες συσκευές.Το ορίζουμε ως προεπιλεγμένη συσκευή πρώτα στην υποενότητα ΄΄Αναπαραγωγή΄΄...
hesuvi.png


Κλικάροντας στο πλαίσιο ΄΄Ρύθμιση παραμέτρων΄΄ ορίζουμε ΄΄Περιφερειακός Ήχος 7.1΄΄
hesuvi.png

Επιστρέφουμε προσωρινά στην κανονική κάρτα ήχου που θα χρησιμοποιείται και βεβαιωνόμαστε ότι οι δικές της παράμετροι θα βρίσκονται σε στερεοφωνική (δικαναλική) αρχιτεκτονική.

Πίσω ξανά στο VBcable ως προεπιλεγμένη συσκευή,κλικάρουμε διαδοχικά ΄΄Ιδιότητες > Για Προχωρημένους΄΄ 'όπου επιλέγουμε ανάλυση σε όποιο πλήθος bit θέλουμε,αλλά η συχνότητα δειγματοληψίας πρέπει να είναι είτε 44100 είτε 48000 Hz.Στο παρακάτω παράδειγμα διακρίνουμε και τις λοιπές επιλογές στη συγκεκριμένη ενότητα:
hesuvi.png


Περνάμε κατόπιν στην υποενότητα ΄΄Εγγραφή΄΄ όπου κι εκεί ορίζουμε το VBcable ως προεπιλεγμένη συσκευή.Κλικάροντας τις ΄΄Ιδιότητες΄΄ από αυτήν την ενότητα ορίζουμε όπως φαίνεται παρακάτω να γίνεται ακρόαση από τη συσκευή που θα είναι η πραγματική κάρτα ήχου,είτε η ενσωματωμένη στον υπολογιστή είτε εξωτερικό DAC.
hesuvi.png



Κατά την εγκατάσταση του HeSuVi εμφανίζεται πλαίσιο με την επιλογή να ενσωματωθεί η εφαρμογή στο APO Equalizer.Την εγκρίνουμε και ακολούθως θα εμφανιστεί για πρώτη φορά το εικονίδιο με τα πράσινα ακουστικά στη γραμμή εργασιών.Τότε προτού επανεκκινήσουμε τον υπολογιστή για την οριστική εγκατάσταση πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο επιλέγοντας ΄΄καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών΄΄.Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο,τότε κατά την επανεκκίνηση το εικονίδιο δεν θα εμφανιστεί,οπότε θα πρέπει να γίνει επανεγκατάσταση και νέα επανεκκίνηση μέχρις ότου να έχει δοθεί η εντολή καρφιτσώματος....

Έχοντας περατώσει την εγκατάσταση και με την επανεκκίνηση του υπολογιατή θα κλικάρουμε από τη γραμμή εργασιών το εικονίδιο του HeSuVi ώστε να εμφανιστεί ο πίνακας ελέγχου που θα μας απασχολήσει στη συνέχεια...
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Η ενεργοποίηση του VBCable αχρηστεύει το εσωτερικό volume στα Windows.Αυτό στην περίπτωση του γράφοντος δεν έχει σημασία,αφού υπάρχει εξωτερικός ενισχυτής ακουστικών οπότε το master volume είχε κλειδωθεί στο 100% πριν την ενεργοποίηση της εφαρμογής.Για όποιον όμως θα ήθελε αυξομειώσεις από τον ίδιον τον υπολογιστή τότε θα έπρεπε κάθε φορά ν'απενεργοποιεί τις εφαρμογές και αφότου άλλαζε τη master στάθμη να γινόταν επαναφορά αυτών.Άλλη λύση θα ήταν να χρησιμοποιεί το volume από τον εκάστοτε χρησιμοποιούμενο ψηφιακό αναπαραγωγό...

O πίνακας ελέγχου εμφανίζεται ως ξεχωριστό παράθυρο κλικάροντας το εικονίδιο του HeSuVi από τη γραμμή εργασιών:
hesuvi.png

Κλικάροντας στο πλαίσιο ΄΄7.1 Test΄΄ επιδεικνύεται η άρτια εφαρμογή στο upmixing...Αυτό θα ήταν χρήσιμο ιδίως όταν γίνεται εναλλαγή σεναρίων στη διαχείριση συσκευών ήχου καθώς και όταν ο υπολογιστής θα μεταβαίνει από κατάσταση ενεργοποίησης σε hibernation,αφού είναι δυνατόν να διακόπτεται από μόνη της η εφαρμογή σε τέτοιες μεταβάσεις.Κρίνεται προτιμότερο να κάνει ο υπολογιστής τερματισμό λειτουργίας με την εκάστοτε λήξη ακρόασης.

Το HeSuVi χρησιμοποιεί τη μηχανή Συνέλιξης του APO ώστε να περνά το σήμα μέσα από εναλλακτικές Κρουστικές δωματίων (Room Impulse Responses).Η κύρια ενότητα στον πίνακα ελέγχου περιλαμβάνει πλήθος εναλλακτικών επιλογών με σύντομη περιγραφή.Οι πλέον ενδιαφέρουσες είναι οι οικογένειες dts , dht και gsx...

Από τη στιγμή που θα έχουμε διαρκώς ενεργοποιημένη μηχανή Συνέλιξης διαπιστώθηκε πως δεν αποδίδει καλά η παρεμβολή επιπλέον σταδίου Συνέλιξης - λ.χ. για ισοστάθμιση.Κάτι τέτοιο όμως δεν πειράζει,αφού η ενσωμάτωση σε περιβάλλον APO εμφανίζει ανεξάρτητη ενότητα configuration στις ενότητες της οποίας μπορούν να βρεθούν προφίλ ισοστάθμισης για πληθώρα σύγχρονων αλλά και παλαιότερων ακουστικών.
hesuvi2.png

hesuvi2.png

hesuvi2.png
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Συμπλήρωμα με δύο screenshots που δείχνουν την πρόσθετη ευελιξία από τον πίνακα ελέγχου στο λογισμικό :
HeSuVi eq.png

hesuvi2.png
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Κοίτα να δεις:
Άμα έχεις τρινοβ δε κάνεις τέτοια.

Ή να στο πω αλλιώς;
Άμα κάνεις τέτοια, δεν έχεις τρινοβ.

Δηλαδή, για να γίνω σαφής:
Τέτοια κάνεις άμα δεν έχεις τρινοβ.
 





Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Πάρτε DEQX.

Εγώ αυτό θα πάρω, εάν βέβαια πρώτα πάρω το ΟΚ απο τον Bhutia.
Να υποθέσω ότι εννοείς το ανανεωμένο μοντέλο Pre-4...
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Να υποθέσω ότι εννοείς το ανανεωμένο μοντέλο Pre-4...
Κανονικά εάν είναι να αγοράσει κάποιος καλά είναι να αγοράσει το 8 αλλά πές και για το 4. :)
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Κανονικά εάν είναι να αγοράσει κάποιος καλά είναι να αγοράσει το 8 αλλά πές και για το 4. :)
Δίνοντας συμβουλή γενικού χαρακτήρα, άμα μπορείς με αυτό ν'αντικαταστήσεις μαζί DAC και προενισχυτή στην αλυσίδα και δεν θα σ'ενδιέφεραν η πολυκαναλική σύσταση με τη σαφώς ανώτερη ευελιξία του Trinnov τότε προχώρα...
Δηλαδή το DEQX να συνδεόταν κατευθείαν μεταξύ πηγής και τελικών με την όλη επεξεργασία στο σήμα να παρέμενε σε ψηφιακό πεδίο.Αν είναι να έμπαινε ως πρόσθετος κρίκος στην αλυσίδα χωρίς να έφευγαν από τη μέση τα τωρινά DAC & προ τότε άστο.

Έχε επίσης υπ'όψιν ότι χρησιμοποιεί τσιπάκια Sabre σειράς Pro για AD & DA μετατροπές.Αν συμπαθείς πιο παραδοσιακές τύπου multibit λύσεις δεν γίνεται να εγγυηθώ το πόσο θα σου άρεσε στο σκέλος του DAC.
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Δίνοντας συμβουλή γενικού χαρακτήρα, άμα μπορείς με αυτό ν'αντικαταστήσεις μαζί DAC και προενισχυτή στην αλυσίδα και δεν θα σ'ενδιέφεραν η πολυκαναλική σύσταση με τη σαφώς ανώτερη ευελιξία του Trinnov τότε προχώρα...
Δηλαδή το DEQX να συνδεόταν κατευθείαν μεταξύ πηγής και τελικών με την όλη επεξεργασία στο σήμα να παρέμενε σε ψηφιακό πεδίο.Αν είναι να έμπαινε ως πρόσθετος κρίκος στην αλυσίδα χωρίς να έφευγαν από τη μέση τα τωρινά DAC & προ τότε άστο.

Έχε επίσης υπ'όψιν ότι χρησιμοποιεί τσιπάκια Sabre σειράς Pro για AD & DA μετατροπές.Αν συμπαθείς πιο παραδοσιακές τύπου multibit λύσεις δεν γίνεται να εγγυηθώ το πόσο θα σου άρεσε στο σκέλος του DAC.
Κάτι δε λέει και για δυνατότητα διατήρησης του dac σου αλλά και για κάτι Burr Brown έστω 1794, 1795 ξερω γώ ; Τα έχεις συνυπολογίσει αυτά στην παραπάνω συμβουλή σου ;
Δεν τα εχω διαβάσει καλά ακόμη.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Κάτι δε λέει και για δυνατότητα διατήρησης του dac σου αλλά και για κάτι Burr Brown έστω 1794, 1795 ξερω γώ ; Τα έχεις συνυπολογίσει αυτά στην παραπάνω συμβουλή σου ;
Δεν τα εχω διαβάσει καλά ακόμη.
Αυτός που πρέπει να τα μελετήσει καλά προτού αγοράσει είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για DEQX...Ως μη υπαγόμενος ο ίδιος σ'εκείνους λέω γενικώς ότι η επεξεργασία δεν υποβαθμίζεται τροφοδοτώντας την αρμόδια γι αυτήν συσκευή με ψηφιακό σήμα αντί αναλογικού. Σε κάθε περίπτωση όμως τα τσιπάκια του επεξεργαστή θα μένουν στην αλυσίδα.
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Αυτός που πρέπει να τα μελετήσει καλά προτού αγοράσει είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για DEQX...Ως μη υπαγόμενος ο ίδιος σ'εκείνους λέω γενικώς ότι η επεξεργασία δεν υποβαθμίζεται τροφοδοτώντας την αρμόδια γι αυτήν συσκευή με ψηφιακό σήμα αντί αναλογικού. Σε κάθε περίπτωση όμως τα τσιπάκια του επεξεργαστή θα μένουν στην αλυσίδα.
Έτσι είναι , ναι. Το κατάλαβα απο το πρώτο πόστ σου. Να, απλώς λέω ....
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.121
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top