Speaker Matching

Reaction score
7
Και εγώ δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεται ο προ....... και αν θέλει προ ας βρει έναν μτχ., να δώσει τον Denon και να πάρει ένα ζευγάρι ενεργά και να ξεμπερδεύει. Όσο για τα ηχεία, ο άνθρωπος ζήτησε κάτι καινούργιο και του προτείναμε τι θα ταίριαζε στην τσέπη του, στον χώρο του και στον μικρό ενισχυτή που έχει. Αν περάσουμε στα μεταχειρισμένα ηχεία και αν φτάσουμε και σε ηχεία 30+ ετών........ θα χαθούμε τελείως.
Επίσης κάτι που το θεωρώ λίγο άκομψο...... δεν προτείνουμε δημόσια, κάποια συσκευή, που μπορεί να θέλουμε να πουλήσουμε (εμείς ή κάποιος φίλος μας). Ας γίνει αυτό με προσωπικό μήνυμα. Είναι κάτι που το βλέπω όλο και πιο συχνά στο φόρουμ (από συγκεκριμένα μέλη) και προσωπικά με χαλάει λίγο. Προσωπικό μήνυμα και πουλήστε και το ραδιόφωνο του παππού σας.
Είναι μπερδεμένη αλλά όχι και τόσο φίλε μου, αρχικά ήθελα να φτιάξω δικό μου ενισχυτή δεν είχα τα λεφτά οπότε έφτιαξα προ, τον έκανα όπως ήθελα και τον έραψα στα μέτρα μου, όμως ρωτάω πως επιρρεαζει αυτό το Matching των ηχείων?
Γιατί το έχουμε αναλύσει τόσο το θέμα του προενισχυτή όσον αφορά Matching power amplifier - speakers? Παρακαλώ να μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχουμε κολλήσει σε αυτό το σημείο (περί προενισχυτή) τα υπόλοιπα στοιχεία καταλαβαίνω γιατί είναι ανάγκη να συμπεριληφθουν. Ακουστική χωρου ένταση ικανότητα οδήγησης κλπ, αυτό γιατί?

Reaction score
7.067
Είναι μπερδεμένη αλλά όχι και τόσο φίλε μου, αρχικά ήθελα να φτιάξω δικό μου ενισχυτή δεν είχα τα λεφτά οπότε έφτιαξα προ, τον έκανα όπως ήθελα και τον έραψα στα μέτρα μου, όμως ρωτάω πως επιρρεαζει αυτό το Matching των ηχείων?
Γιατί το έχουμε αναλύσει τόσο το θέμα του προενισχυτή όσον αφορά Matching power amplifier - speakers? Παρακαλώ να μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχουμε κολλήσει σε αυτό το σημείο (περί προενισχυτή) τα υπόλοιπα στοιχεία καταλαβαίνω γιατί είναι ανάγκη να συμπεριληφθουν. Ακουστική χωρου ένταση ικανότητα οδήγησης κλπ, αυτό γιατί?
Γιατί ειναι λάθος να βάζεις προενισχυτή σε ολοκληρωμένο ενισχυτή,που έχει ηδη δικό του προενισχυτικό στάδιο και να βάζεις και σαν πηγή,ένα dac που και αυτό περνά το σήμα από το δικό του προενισχυτικό στάδιο (στο fx dac δεν μπορείς να παρακάμψεις το ρυθμιστικο έντασης) ..........είναι σα να μένεις Φάληρο,να θέλεις να πας Βουλιαγμένη για μπάνιο και να πηγαίνεις από Αττική όδο και Βάρης Κορωπίου.

ika

News
Reaction score
16.507
Από προσωπική εμπειρία (DENON PMA915R+DALI Zensor 5) πολύ θετική:

Reaction score
7
Γιατί ειναι λάθος να βάζεις προενισχυτή σε ολοκληρωμένο ενισχυτή,που έχει ηδη δικό του προενισχυτικό στάδιο και να βάζεις και σαν πηγή,ένα dac που και αυτό περνά το σήμα από το δικό του προενισχυτικό στάδιο (στο fx dac δεν μπορείς να παρακάμψεις το ρυθμιστικο έντασης) ..........είναι σα να μένεις Φάληρο,να θέλεις να πας Βουλιαγμένη για μπάνιο και να πηγαίνεις από Αττική όδο και Βάρης Κορωπίου.
Μναι κατάλαβα τι εννοείς...

Τον ενισχυτή όμως με τι ηχεία τον ταιριάζω που είναι τόσο χαμηλής ισχύς??? Υπάρχει επιλογή των 300 και κάτω???

Από προσωπική εμπειρία (DENON PMA915R+DALI Zensor 5) πολύ θετική:

Επίσης φίλε μου ο δικο σου ενισχυτής δεν είναι 3πλασιας ίσχυς από του δικού μου? Πώς θα το συγκρίνω;;;; ;

ika

News
Reaction score
16.507
.....
Επίσης φίλε μου ο δικο σου ενισχυτής δεν είναι 3πλασιας ίσχυς από του δικού μου? Πώς θα το συγκρίνω;;;; ;
ναι αλλά είναι και με τα δαπέδου Zensor 5 που είναι πιό δύσκολο φορτίο αλλά και σε 50+ τετραγωνικά.
Το έγραψα λόγω ηχητικού ταιριάσματος, στ' αυτιά μου τουλάχιστον.
Εξάλλου από όσα λες δεν ακούς δυνατά, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αν πας sto να ταιριάζουν στα WATT, με τα 25WRMW/8Ω του ενισχυτή θα πρέπει να κοιτάς γιά ηχεία του 1975-80, καθόσον το επιθυμητό είναι ο ενισχυτής να είναι λίγο μεγαλύτερος των ηχείων και σήμερα δεν βρίσκονται ηχεία HiFi των 25W.
Εναλλακτικά μπορείς να πουλήσεις τον 250SE και να πας σε ενεργά ενωμένα στον προ, που λένε και κάποιοι παραπάνω.

Last edited:

Reaction score
7.067
Μναι κατάλαβα τι εννοείς...

Τον ενισχυτή όμως με τι ηχεία τον ταιριάζω που είναι τόσο χαμηλής ισχύς??? Υπάρχει επιλογή των 300 και κάτω???

Εγώ πρότεινα κάτι πιο πάνω,αν μπορείς να ανέβεις λίγο ,μπορείς να πας και σε ηχεία δαπέδου,διαφορετικά ψάχνεις για μεταχειρισμένα ηχεία δαπέδου.Ο ενισχυτής είναι 2Χ30 και με ένα ζευγάρι ηχεία ,ευαισθησίας γύρω στα 89-90 db/1w/m (πραγματική όμως,όχι οι μαιμουδιές των Klipsch),θα ακούσεις μια χαρά στα 25 τετραγωνικά,πάντα σε λογικές εντάσεις.

Reaction score
7
Εγώ πρότεινα κάτι πιο πάνω,αν μπορείς να ανέβεις λίγο ,μπορείς να πας και σε ηχεία δαπέδου,διαφορετικά ψάχνεις για μεταχειρισμένα ηχεία δαπέδου.Ο ενισχυτής είναι 2Χ30 και με ένα ζευγάρι ηχεία ,ευαισθησίας γύρω στα 89-90 db/1w/m (πραγματική όμως,όχι οι μαιμουδιές των Klipsch),θα ακούσεις μια χαρά στα 25 τετραγωνικά,πάντα σε λογικές εντάσεις.
Πόσο να ανέβω όταν εννοείς να ανέβω?
Επίσης βιβλιοθήκης δεν βρίσκω στην ίδια ευαισθησία? Αν η Klipsch λέει φούμαρα ποιοα πιστεύεις θα είναι legit???????

ika

News
Reaction score
16.507
..........είναι σα να μένεις Φάληρο,να θέλεις να πας Βουλιαγμένη για μπάνιο και να πηγαίνεις από Αττική όδο και Βάρης Κορωπίου.
Όμως:
Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...
:dance2: :gamer: o_O

Reaction score
7.067
Πόσο να ανέβω όταν εννοείς να ανέβω?
Επίσης βιβλιοθήκης δεν βρίσκω στην ίδια ευαισθησία? Αν η Klipsch λέει φούμαρα ποιοα πιστεύεις θα είναι legit???????
στα 500 περίπου.....αγοράζεις τα ηχεία,ακούς αξιοπρεπέστατα και κάποια στιγμή στο μέλλον προχωράς και σε καλύτερο ενισχυτή.

Reaction score
7
Τελικά εγώ να παρατήσω το ψάξιμο
στα 500 περίπου.....αγοράζεις τα ηχεία,ακούς αξιοπρεπέστατα και κάποια στιγμή στο μέλλον προχωράς και σε καλύτερο ενισχυτή.
Είμαι ένας φοιτητής και δεν μπορώ να διαθέσω το ποσό. Αγόρασα και τον συγκεκριμένο ενισχυτή γιατί ήταν οικονομικος ζορίζομαι αρκετά. Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική? Έστω να ρίξω την ποιότητα και ας μην κάνουν 500 ευρώ πχ... Με κάθε σεβασμό. Θα μου ήταν προτιμότερο να ακούσω την άποψη σας αν όντως δεν υπάρχει εναλλακτική γιατί ειδάλλως θα ψάξω την περίπτωση που θα μου δώσετε. Εκτως τα ηχεία vintage και ηχεία πάνω από 500 ευρώ δεν υπερχει τρόπος να δουλέψει το σύστημα μου έτσι?

Reaction score
3.523
Έχεις ένα καλό dac που παίζει το ρόλο του προ λόγω των διάφορων εισόδων που έχει. Από την έξοδο του συνέδεσε το στην aux ή στην cd που έχει ο ενισχυτής σου και έτσι είσαι κομπλέ μεταξύ τους. Για επιλογή ηχείων εγώ θα επέλεγα κάποια vintage ηχεία με μεγάλη ευαισθησία. Αν θες να πας σε μοντέρνο ηχείο πολύ καλά είναι και τα Q3020i και με πιο λογικά watt. Για την διασύνδεση με τον Sub σου αν έχεις εικόνα της πίσω όψης του να δούμε τι επιλογές έχει ίσως να καταφέρεις να το συνδέσεις και αυτό.

Reaction score
7
Έχεις ένα καλό dac που παίζει το ρόλο του προ λόγω των διάφορων εισόδων που έχει. Από την έξοδο του συνέδεσε το στην aux ή στην cd που έχει ο ενισχυτής σου και έτσι είσαι κομπλέ μεταξύ τους. Για επιλογή ηχείων εγώ θα επέλεγα κάποια vintage ηχεία με μεγάλη ευαισθησία. Αν θες να πας σε μοντέρνο ηχείο πολύ καλά είναι και τα Q3020i και με πιο λογικά watt. Για την διασύνδεση με τον Sub σου αν έχεις εικόνα της πίσω όψης του να δούμε τι επιλογές έχει ίσως να καταφέρεις να το συνδέσεις και αυτό.

Δεν έχουν μικρή ευαισθησία? Τα επέλεξες για τα μικρά Watt που μπορούν να δεχθούν;

gid

Reaction score
10.075
Λοιπόν φοιτητή μου άκουσέ με.

Με ούτε 300Ε παίρνεις τα ενεργά M-audio BX8 με το 8άρι γούφερ και τελειώνεις. Και δεν το λες ούτε του παπά ότι πήρες τέτοια δύναμη και τέτοιο χαμηλό, τόσο οικονομικά.

Δε θα το κάνεις αλλά ξερεις, κουιβέντα να γίνεται. :drinks:

Reaction score
7
Λοιπόν φοιτητή μου άκουσέ με.

Με ούτε 300Ε παίρνεις τα ενεργά M-audio BX8 με το 8άρι γούφερ και τελειώνεις. Και δεν το λες ούτε του παπά ότι πήρες τέτοια δύναμη και τέτοιο χαμηλό, τόσο οικονομικά.

Δε θα το κάνεις αλλά ξερεις, κουιβέντα να γίνεται. :drinks:
Έχω ήδη τον ενισχυτή αγορασμένο. Πιο μεγάλος ο κόπος να τον πουλήσω από τα λεφτά που θα βγάλω

Reaction score
7
88DB έχουν ευαισθησία.
Είναι αρκετή? Αν μου πεις ότι είναι αρκετα τα 88db θα σε πιστέψω! θα τα παρω τα ηχεία αν αξίζουν ποιότητας, οδηγούνται από τον ενισχυτή κατάλληλα βάση ισχύς και τα 88db είναι αρκετά για μεσαίες έντασεις. Μέχρι στιγμής αυτό μου έχεις πει έτσι???? Σε ρωτάω γιατί νιώθω ανασφάλεια 😅 Τότε θα το λάβω σαν μια από τις πρωτες επιλογές!

Reaction score
7.067
Τελικά εγώ να παρατήσω το ψάξιμο

Είμαι ένας φοιτητής και δεν μπορώ να διαθέσω το ποσό. Αγόρασα και τον συγκεκριμένο ενισχυτή γιατί ήταν οικονομικος ζορίζομαι αρκετά. Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική? Έστω να ρίξω την ποιότητα και ας μην κάνουν 500 ευρώ πχ... Με κάθε σεβασμό. Θα μου ήταν προτιμότερο να ακούσω την άποψη σας αν όντως δεν υπάρχει εναλλακτική γιατί ειδάλλως θα ψάξω την περίπτωση που θα μου δώσετε. Εκτως τα ηχεία vintage και ηχεία πάνω από 500 ευρώ δεν υπερχει τρόπος να δουλέψει το σύστημα μου έτσι?
Τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε,επιβάλλουν και τις επιλογές μας.Δεν γνώριζα την οικονομική κατάσταση,τώρα που βλέπω ότι δεν μπορείς να δώσεις περισσότερα,νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις,είναι να ψάξεις για μεταχειρισμένα ηχεία (5-6 ετών,όχι πιο παλιά) βάσης ή και δαπέδου . Με 150 ευρώ μπορείς να βρεις ηχεία βάσης και να στήσεις ένα καλό σύστημα με βάση τον ενισχυτή που έχεις (ο οποίος όμως θα χρειαστεί και έναν έλεγχο,γιατί τα έχει τα χρονάκια του). Εχω μια ένσταση για το dac και αν χρειάζεσαι μόνο την usb έισοδο,υπάρχουν καλύτερες επιλογές (όχι πιο ακριβές και φυσικά και εκεί μπορείς να πας σε μτχ.). Για το bluetooth .......είναι ευκολία ,γιατί δεν θα ανοίγεις τον υπολογιστή,αλλά δεν το θεωρώ βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός dac.

Reaction score
3.523
Γιατί δεν πηγαίνεις με τον ενισχυτή σου, μικρός είναι έτσι και αλλιώς σε μέγεθος να ακούσεις ηχεία; Το τι αρέσει σε μένα δεν σημαίνει ότι αρέσει και στους άλλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ενισχυτή σου το ηχείο αυτό ταιριάζει. Παρακάτω τα specs του ηχείου:

• Enclosure type: 2-way reflex
  • Bass Unit: 125 mm (5 in)
  • Treble Unit: 22 mm (0.9 in)
  • Frequency Response (+3 dB, -6 dB): 64 Hz – 30 kHz
  • Nominal Impedance: 6 Ω
  • Minimum Impedance: 4 Ω
  • Sensitivity (2.83 Vrms@1 m): 88 dB
  • Stereo Amplifier Power: 25 - 75w
  • AV Receiver (2 ch. driven): 50 - 75w
  • Crossover Frequency: 2.4kHz
  • Effective Volume: 6.1 L (372 cu in)
  • Dimensions H/W/D: 278 x 170 x 282 mm (11.0 x 6.7 x 11.1 in)
  • Weight (per speaker): 10.59 lbs / (4.8 kg) per speaker
Ωστόσο δεν παίζει ρόλο τι ταιριάζει μόνο αλλά και τι μας αρέσει ηχητικά.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.803
Επίσης κάτι που το θεωρώ λίγο άκομψο...... δεν προτείνουμε δημόσια, κάποια συσκευή, που μπορεί να θέλουμε να πουλήσουμε (εμείς ή κάποιος φίλος μας). Ας γίνει αυτό με προσωπικό μήνυμα. Είναι κάτι που το βλέπω όλο και πιο συχνά στο φόρουμ (από συγκεκριμένα μέλη) και προσωπικά με χαλάει λίγο. Προσωπικό μήνυμα και πουλήστε και το ραδιόφωνο του παππού σας.
-
tanto .......συγνώμη αν σε χάλασα , έστω κι αν είσαι μειοψηφία ....ακόμα και απο τον ίδιο τον νηματοθέτη . :)

.....τώρα πες στον φίλο μας ... να ψάξεις για μεταχειρισμένα .
Α , το είπες ,
Πές του και ποιά ; ....στα 250e .

και πάλι φίλοι .

Reaction score
2.288
Ο Denon αναγράφει Denon pma 250se.
Ο χώρος 25τ.μ. Μεγηστη πόσταση ακοής 4~4.5 m.
Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα με αυτα τα δεδομενα δεν θα μπορεσεις να κανεις δουλεια με 300 ευρω.
Κατ αρχην ξεχνα αποσταση ακροασης στα 4 και στα 4.5 μετρα. σε τετοια αποσταση οτι και να βαλεις θα παιζει σαν τρανζιστορακι.

Μειωσε την αποσταση ακροασης στα 3μ το πολυ και ισως να κανεις δουλεια με αυτα τα Wharfedale Vanguard που ειδα πιο πανω. Θες μεγαλα ηχεια και αν βαλεις sub, θα πρεπει να ειναι μεγαλα και αυτα (πληθυντικος).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88