Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.829
Στα Genelec μόνο η σειρά G έχει διακόπτη για το λαμπάκι. Η σειρά 8ΧΧΧ δεν έχει και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει με το GLM. Αν γίνεται θα είναι μόνο για την σειρά 83ΧΧ, η 80ΧΧ δεν έχει GLM.

Last edited:

Reaction score
5.614
Στα ποσα μετρα η θεση ακροασης?
Τα 4αρια δεν ειναι μικρα για τα 2 μιση μετρα που εχει θεσει ο φιλος?
Μικρά στο μάτι. Διαόλια είναι.

Με 11 τέτοια ημισφαίριο γύρω σου κόλαση θα γίνει.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.829
Καλό είναι να τα βλέπουμε τα λαμπάκια. Ποτέ δεν ξέρεις. Στο παρελθόν κάψαμε τα Meyer Sound HD1. Βλέπαμε που ήταν κόκκινο αλλά για λίγο. Λίγο στο λίγο 5000€ ζημιά. Δεν φτιάχτηκαν ποτέ. Τα αλλάξαμε με Genelec.

Aκομή και τα studio monitors των 3000 - 4000 euros each καίγονται, με ακατάλληλη χρήση.

Last edited:

Reaction score
6.235
Καλό είναι να τα βλέπουμε τα λαμπάκια. Ποτέ δεν ξέρεις. Στο παρελθόν κάψαμε τα Meyer Sound HD1. Βλέπαμε που ήταν κόκκινο αλλά για λίγο. Λίγο στο λίγο 5000€ ζημιά. Δεν φτιάχτηκαν ποτέ. Τα αλλάξαμε με Genelec.

Aκομή και τα studio monitors των 3000 - 4000 euros each καίγονται, με ακατάλληλη χρήση.
Μετά από λίγο καιρό ξέρεις μέχρι πόσο σηκώνουν τα ηχεία. Εγώ το κλειδώνω και 3 db πιο πάνω να είμαι άνετος.

Reaction score
2.961
Στα Genelec μόνο η σειρά G έχει διακόπτη για το λαμπάκι. Η σειρά 8ΧΧΧ δεν έχει και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει με το GLM. Αν γίνεται θα είναι μόνο για την σειρά 83ΧΧ, η 80ΧΧ δεν έχει GLM.
Ότι έχει GLM σβήνει led...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986
Και εγώ τα 8 στο πολυκάναλο εκτός δηλαδή από τα τρία μπροστινά τα έχω ψηλά με μεγάλες κλίσεις στα surround να σκοπεύουν στα αυτιά ενώ τα atmos με τις μικρές προβλεπόμενες κλίσεις που έδινε τότε η dolby στο συγκεκριμένο στήσιμο και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικότατο. Τα surround είναι μια σειρά μεγαλύτερη από τα άτμος αλλά σαν μοντέλο ίδια.
Dolby...Atimos. :lolsign:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Μην ντρέπεσαι, πες όλα με KH80.

Κι όποιος πάει να γελάσει, ας ακούσει πρώτα immersive με όλα KH80 και μια τετράδα KH750 και μετά τα λέμε.

Με δυο KH80 κι ένα KH750 τρώω κάτι συγυρισμένες σφαλιάρες όλες δικές μου. Με πολλαπλά τέτοια, συναυλία θα γίνει στο σαλόνι.

Δεν χρειάζονται γομάρια ηχεία στο πολυκάναλο. Μοιράζεται το φορτίο.
Κι αν μιλάμε για πολυκατοικία και όχι υπόγα-dedicated, τζάμπα το άγχος για την αγορά θηρίων.
Δε ντρέπομαι και δε νομίζω να έπρεπε. :biggrin:

Ενίοτε (την) ακούω στέρεο (sic), συνεπώς ναι θα τα ήθελα μεγαλύτερα για τρίο (μπροστινό).

Χμμμ, μήπως να ντρέπομαι τελικά;

Reaction score
2.830
Ναι το λαμπάκι σβήνει από το glm
Όχι immersive με kh 80 είναι μικρά , είχα 5αδα kh120 συν 2sub +και τώρα απλά 2 8αρια, χάνονται πράματα με τα μικρά .
Πολύ χαμός γίνεται με τα 8351, πανάκριβα .
Εκτός της ομορφιάς και την άψογης κάθετης διασποράς ,τα πολύ πιο φθηνά 8350 μετράνε καλύτερα και είναι λουκούμι για immersive με ψηφιακή είσοδο λόγω λογικού κοστολογίου.

Reaction score
5.614
Το KH750 το έχω στο κέντρο μπροστά μου ψηλά στο ύψος των αυτιών ακριβώς.
Γίνεται μια γροθιά με τα KH80.

5κάναλο και 11κάναλο με KH80 μπορώ άνετα να φανταστώ, με πολλαπλά KH750.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.285
Ανάλογα την απόσταση βέβαια, τρίτη οκτάβα τo λέτε εσείς οι μορφωμένοι :p
όχι βρε...ποια πήρες εννοούσα...

κατάλαβα κάτι σε 8ρια

Reaction score
5.614
Ανάλογα την απόσταση βέβαια…
Ε ναι, όχι στις τέσσερις γωνίες του δωματίου τα ηχεία και ξαπλωμένος ο ακροατής στον καναπέ. Σε ίσες αποστάσεις να σε περικυκλώνουν τα φαντάζομαι τα 11x KH80, σε βάσεις, σαν μισή ηχόσφαιρα.

Πώς μπορούν 11 ηχεία να μπουν σε τέτοια διάταξη σε καθημερινό χώρο που μένει οικογένεια, δεν ξέρω βέβαια, δεν ζήτησα εγώ immersive σε σαλόνι. :)

Last edited:

Reaction score
5.614
Τελικά τα Genelec είναι ιδανικά για να παγιδέψουν τον αγοραστή τους στο δικάναλο.

Με 2.2 Genelec ακόμα πιο βαριά τα (οικονομικά) δεσμά.

Reaction score
7.038
Ε ναι, όχι στις τέσσερις γωνίες του δωματίου τα ηχεία και ξαπλωμένος ο ακροατής στον καναπέ. Σε ίσες αποστάσεις να σε περικυκλώνουν τα φαντάζομαι τα 11x KH80, σε βάσεις, σαν μισή ηχόσφαιρα.

Πώς μπορούν 11 ηχεία να μπουν σε τέτοια διάταξη σε καθημερινό χώρο που μένει οικογένεια, δεν ξέρω βέβαια, δεν ζήτησα εγώ immersive σε σαλόνι. :)
Μόνο ψηλά τα περιφερειακά😀😀

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986
Και εάν γίνει κανά σεισμός ; 😀

Τι εγγραφές ακούς εσύ στο πολυκάναλο ; Υπάρχουν ; 😀
Πιθανή λύση για τοποθέτηση στα κανάλια ύψους έχει φανεί σε προηγούμενα δημοσιευμένες εικόνες όπου αντί να τρυπηθούν τοιχώματα έχει διαμορφωθεί ένας υποτυπώδης κλωβός μέσα στο δωμάτιο με τα περιφερικά ηχεία στηριγμένα στις ακμές του. Άμα δε είναι αρκετά στιβαρός τότε θα μπορούσε να χρησιμεύσει και ως ΄΄κλωβός επιβίωσης΄΄ σε περίπτωση ισχυρού σεισμού - αρκεί να μην ήταν εγκατεστημένος σε κάποιο υπόγειο, γενικώς τα dedicated υπόγεια δεν ενδείκνυνται σε σεισμογενείς περιοχές. Φαντάζομαι κιόλας ν'αποσυναρμολογείται απλά σε περίπτωση μετακόμισης ή αλλαγών στη διαρρύθμιση.
Το δικό μου γούστο βεβαίως απωθείται από τέτοιες παραστάσεις , αλλά δεν χρειάζεται να είχε ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος το ίδιο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo