Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.828
Φτιάχνεις ένα υπόγειο από μπετό και πάρα πολλά σίδερα. Στήνεις μέσα το σύστημα και έχεις και bunker. Βάζεις μέσα τα απαραίτητα για να περάσεις μερικές μέρες, ή έχεις φτιάξει ήδη, πάλι από μπετό και σίδερα, διάδρομο διαφυγής με έξοδο αρκετά μέτρα εκτός κτηρίου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986
Φτιάχνεις ένα υπόγειο από μπετό και πάρα πολλά σίδερα. Στήνεις μέσα το σύστημα και έχεις και bunker. Βάζεις μέσα τα απαραίτητα για να περάσεις μερικές μέρες, ή έχεις φτιάξει ήδη, πάλι από μπετό και σίδερα, διάδρομο διαφυγής με έξοδο αρκετά μέτρα εκτός κτηρίου.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε όσους έχουν δικό τους οικόπεδο και δεν έχουν οικοδομήσει ακόμα κάποια κατοικία... Ακόμα και τότε όμως θα έπρεπε να διαχειριστούν πιθανές κλειστοφοβικές τάσεις, οι οποίες μπορεί να εκδηλώνονταν ακριβώς σε ακραίες συνθήκες μένοντας λανθάνουσες στην καθημερινή διαβίωση.

Άμα κάποιος έχει την ευχέρεια μπορεί ν'ακολουθήσει άλλη μέθοδο... Βρίσκει οικόπεδο με κατάλληλη γεωλογική δομή και θέα , χτίζει χωρίς υπόγειο αναθέτοντας στον μηχανικό να πάρει τις πιο απαιτητικές αντισεισμικές προδιαγραφές λ.χ. σε σίδερα οπλισμού και αντοχή σκυροδέματος και να τις εφαρμόσει με πολλαπλάσιο συντελεστή σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις υλικών για τη συγκεκριμένη οικοδομή. Κοστίζει επίσης πολλαπλάσια αλλά δεν θα έπρεπε να μπαίνουν περιορισμοί κόστους σε ό,τι θα υπήρχε ευχέρεια να χτίσουμε για δικό μας λογαριασμό..

alexis

Reaction score
32.828
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε όσους έχουν δικό τους οικόπεδο και δεν έχουν οικοδομήσει ακόμα κάποια κατοικία...
Γίνεται και εκτός οικίας φτάνει να υπάρχει χώρος στο οικόπεδο. Απλά πρέπει να φύγουν πολλά κυβικά χώμα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το κάνεις και υπέργειο φρούριο. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773
χτίζει χωρίς υπόγειο αναθέτοντας στον μηχανικό να πάρει τις πιο απαιτητικές αντισεισμικές προδιαγραφές λ.χ. σε σίδερα οπλισμού και αντοχή σκυροδέματος και να τις εφαρμόσει με πολλαπλάσιο συντελεστή σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις υλικών για τη συγκεκριμένη οικοδομή.
Λάθος.

Υπόγεια θέση στάθμευσης, με φόρτιση. 😂😜😁

Και για το υπόλοιπο σπίτι, ποιον οπλισμό και κολοκυθάκια γεμιστά;
Σιδερένιο σκελετό και γυψοσανίδες ολόβερ.

Ούτε ένα τούβλο πουθενά, ούτε ίχνος από μπετό.

Εξωτερική όψη με διακόσμηση πέτρας και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες.

Θινκ εμπάουτ ιτ.

Τιπ:
Δεν πέφτει με κανένα σεισμό, και δεν έχει στάσιμα.

alexis

Reaction score
32.828
Λάθος.

Θινκ εμπάουτ ιτ.

Τιπ:
Ακριβώς έτσι φτιάχτηκε το καινούργιο κρεοπωλείο εδώ στην Ανάβυσσο (μεγάλο διώροφο), και τελειώνει τώρα το νέο πρατήριο της AEGEAN στα Καλύβια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773
ναι αλλά έχεις και το θέμα της ανεμοπίεσης.
νοτ σο σιμπλ.
Δεν έχω κανένα θέμα εγώ.😂😜😁

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός έχει τα θέματα να λύσει, εγώ απλώς δε θέλω ενεργά τοιχωματικά όρια κάτω των 150 κύκλων, θέλω ηχομόνωση ενσωματωμένη στους τοίχους, χαμηλή ανακλαστικότητα πάνω από 200 κύκλους (διάτρητη εκεί που χρειάζεται), μαζί με σοβαρή θερμομόνωση εξωτερικά, και για το σαλόνι, δε "θέλω", αλλά "απαιτώ" εντοιχισμό 9.2.4 me geithein 901 και (εννοείται) μετρήσιμο RT 60 στα 0.3".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773
Ε, άμα μιλάμε για κατασκευή νέου σπιτιού, το μπάτζετ από το χομ σίνεμα είναι ..αμελητέο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986
Λάθος.

Θινκ εμπάουτ ιτ.

Τιπ:
Δεν θα χρειαζόμουν υπόγεια θέση στάθμευσης εκεί όπου βρίσκομαι, υπάρχει ξεχωριστό κτίσμα γι αυτήν.

Συμβουλές σε οικοδόμηση θα δεχόμουν από έμπιστους ειδικούς επί του θέματος και σύμφωνα με πιστοποιημένους κανονισμοιύς, απ'όσο έχω υπ'όψιν δεν είσαι ειδικός.

Υπάρχουν σπουδαιότερες αξίες σε μια κατοικία από την ακουστική συμπεριφορά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773
Συμβουλές σε οικοδόμηση θα δεχόμουν από έμπιστους ειδικούς επί του θέματος και σύμφωνα με πιστοποιημένους κανονισμοιύς, απ'όσο έχω υπ'όψιν δεν είσαι ειδικός.
Όχι, δεν είμαι.

Ρώτησα όμως, κι εκεί κατέληξε η κουβέντα.

Επίσης δεν είμαι ειδικός στον εντοιχισμό, ούτε στην κατασκευή πιστοποιημένου χώρου με RT 60 στις επιθυμητές τιμές.

Αρχιτέκτονες μηχανικοί είναι οι ειδικοί, εκεί το αναθέτεις, απλώς ...πληρώνεις. 😎

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.986
Όχι, δεν είμαι.

Επίσης δεν είμαι ειδικός στον εντοιχισμό, ούτε στην κατασκευή πιστοποιημένου χώρου με RT 60 στις επιθυμητές τιμές.
Aδίκως προβληματίζεσαι, ούτε σε αυτά θα σε άκουγα άμα ήθελα να στήσω immersive, home cinema και τα τοιαύτα. :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773
Aδίκως προβληματίζεσαι, ούτε σε αυτά θα σε άκουγα άμα ήθελα να στήσω immersive, home cinema και τα τοιαύτα. :biggrin:
Διόλου δεν προβληματίζομαι, παρεξήγησες. 😁

Μηδέν, κανένας καημός. 😂🤪😜😁

ΥΓ. Απλώς, αν τυχόν μπω προσωπικά στη διαδικασία να φτιάξω νέο σπίτι, που δε το βλέπω διότι δεν είμαι τόσο μαζόχας, ξέρω ακριβώς τι θα ζητήσω από τον υπεύθυνο μηχανικό. Και σχέδια επί χάρτου έχω διαθέσιμα. 😁😜🤪😂

Last edited:

Reaction score
7.038
Και εάν γίνει κανά σεισμός ; 😀

Τι εγγραφές ακούς εσύ στο πολυκάναλο ; Υπάρχουν ; 😀
Πιθανή λύση για τοποθέτηση στα κανάλια ύψους έχει φανεί σε προηγούμενα δημοσιευμένες εικόνες όπου αντί να τρυπηθούν τοιχώματα έχει διαμορφωθεί ένας υποτυπώδης κλωβός μέσα στο δωμάτιο με τα περιφερικά ηχεία στηριγμένα στις ακμές του. Άμα δε είναι αρκετά στιβαρός τότε θα μπορούσε να χρησιμεύσει και ως ΄΄κλωβός επιβίωσης΄΄ σε περίπτωση ισχυρού σεισμού - αρκεί να μην ήταν εγκατεστημένος σε κάποιο υπόγειο, γενικώς τα dedicated υπόγεια δεν ενδείκνυνται σε σεισμογενείς περιοχές. Φαντάζομαι κιόλας ν'αποσυναρμολογείται απλά σε περίπτωση μετακόμισης ή αλλαγών στη διαρρύθμιση.
Το δικό μου γούστο βεβαίως απωθείται από τέτοιες παραστάσεις , αλλά δεν χρειάζεται να είχε ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος το ίδιο.
Να απαντήσω και στους δύο μιας και αυτό που έκανα τότε ήταν σαν και αυτό που αναφέρει ο Γκουρού.

Επειδή λοιπόν το σπίτι μου είναι σε χωριάτικη φάση έβαλα τράβες στο ταβάνι τυ σαλονιού σε καφέ σκούρο χρώμα οι οποίες ταίριαξαν πάρα πολύ με τον χώρο και ήταν πανεύκολη μετά η τοποθέτηση των ηχείων συν το κρύψιμο των καλωδίων.

Τώρα για πολυκάναλες ακροάσεις Θανάση να σου πω την αλήθεια από λίγο τιντάλ που έχω ακούσει δεν τρελάθηκα. Σε όλες τις άλλες πλατφόρμες νετφλιξ κλπ ο ήχος είναι φοβερός.
Ίσως να είναι επίσης καλός με κάποιο bluray μουσικής αλλά δεν έχω ασχοληθεί.

Αυτά😀

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.839
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo