- Reaction score
- 23.055
Μιας και βλέπω η συζήτηση έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα ηχητικών απαιτήσεων όσον αφορά τον χώρο, κατασκευή και διαρρύθμιση του,έβαλα τράβες στο ταβάνι τυ σαλονιού

Μιας και βλέπω η συζήτηση έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα ηχητικών απαιτήσεων όσον αφορά τον χώρο, κατασκευή και διαρρύθμιση του,έβαλα τράβες στο ταβάνι τυ σαλονιού
Είναι ψηλοτάβανο και το ταβάνι ανάμεσα τους είναι γεμάτο μπασοπαγίδες στο ίδιο χρώμα του ταβανιού.Μιας και βλέπω η συζήτηση έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα ηχητικών απαιτήσεων όσον αφορά τον χώρο, κατασκευή και διαρρύθμιση του,ας εναρμονιστώ και εγώ λέγοντας ότι οι τράβες πάνω απο ένα βάθος (ύψος) άνω των 25 εκ. θεωρητικά κάνουν κακό στον ήχο, ιδίως εάν "τρέχουν" παράλληλα με την θέση ακρόασης. Εσύ βέβαια μπορεί να έβαλες λίγες, ρηχές και far apart.
Με την βούλα και πλέον από τη Genelec..." I would recommend to go for 8351B in the front. They will give you enough SPL and distance throw for your future adventures...". Επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα των "σοφών".
Εγώ πάντως μπροστά και πάλι 8361 θα έβαζα διότι η διαφορά είναι ένα χιλιάρικο. Αν ήταν παραπάνω ίσως πήγαινα στο 8351. Μακροπρόθεσμα η μπροστινή τριάδα μαζι με τα σαμπ θα κρίνει το max spl.Με την βούλα και πλέον από τη Genelec..." I would recommend to go for 8351B in the front. They will give you enough SPL and distance throw for your future adventures...". Επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα των "σοφών".
Η διαφορά είναι 1000x3 περίπου μιας και μιλάμε για τριάδα εμπρός.Εγώ πάντως μπροστά και πάλι 8361 θα έβαζα διότι η διαφορά είναι ένα χιλιάρικο. Αν ήταν παραπάνω ίσως πήγαινα στο 8351. Μακροπρόθεσμα η μπροστινή τριάδα μαζι με τα σαμπ θα κρίνει το max spl.
Κάνε αυτό που είπε η τζενελεκ, οτιδήποτε πέρα απ αυτό είναι υπερβολή. Μην κάνεις υπερβολες βασικά για να γίνεις αρεστός σε κάποιους. Αυτά.Η διαφορά είναι 1000x3 περίπου μιας και μιλάμε για τριάδα εμπρός.
Δεκτόν... Ούτως ή άλλως πιθανότερος θα ήταν ο καημός άμα δεν σε θεωρούσα έμπιστο παρά...ειδικό.Διόλου δεν προβληματίζομαι, παρεξήγησες.
Μηδέν, κανένας καημός.
ΥΓ. Απλώς, αν τυχόν μπω προσωπικά στη διαδικασία να φτιάξω νέο σπίτι, που δε το βλέπω διότι δεν είμαι τόσο μαζόχας, ξέρω ακριβώς τι θα ζητήσω από τον υπεύθυνο μηχανικό. Και σχέδια επί χάρτου έχω διαθέσιμα.![]()
Συμφωνώ με σένα και όχι κατ'ανάγκη με τον Κ.Κεφάλα... Εδώ που τα λέμε όμως περίπτωση να ήθελε να γίνει αρεστός στον υποφαινόμενο δεν υφίσταται εφόσον σκοπεύει να πάει σε immersive.Κάνε αυτό που είπε η τζενελεκ, οτιδήποτε πέρα απ αυτό είναι υπερβολή. Μην κάνεις υπερβολες βασικά για να γίνεις αρεστός σε κάποιους. Αυτά.
Κεφάλα πόσο δίκιο είχες ρε γαμωτο?![]()
Τους είπες πως είχες 802+Subs?Με την βούλα και πλέον από τη Genelec..." I would recommend to go for 8351B in the front. They will give you enough SPL and distance throw for your future adventures...". Επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα των "σοφών".
Στο βάθος είναι το ιμερσιβ, προς το παρον ενδιαφέρεται για 2.2 όπως λέει οπότε θα μπορούσε να γίνει αρεστός και σε σέναΔεκτόν... Ούτως ή άλλως πιθανότερος θα ήταν ο καημός άμα δεν σε θεωρούσα έμπιστο παρά...ειδικό.
Συμφωνώ με σένα και όχι κατ'ανάγκη με τον Κ.Κεφάλα... Εδώ που τα λέμε όμως περίπτωση να ήθελε να γίνει αρεστός στον υποφαινόμενο δεν υφίσταται εφόσον σκοπεύει να πάει σε immersive.![]()
Όχι αλλά τους ενημέρωσα για τις διαστάσεις χώρου και απαιτήσεις μου.Ποτέ δεν ακούμε δικάναλο. Ποτέ. Ολα upmixed με Auro3d
Τους είπες πως είχες 802+Subs?
τα 2 γούφερ που έχει το 8351 έχουν επιφάνεια λίγο πάνω από ένα 8άρι,
Σε ένα σεταπ σαν το δικό σου σίγουρα. Έχουν τρομερή ομοιογένεια τα ηχεία και είναι στημένα σε απόλυτες αποστάσεις από τη θέση ακρόασης. Στου τερματογκαζι τα m2 μου άρεσαν πολύ περισσότερο σε δικαναλο από ότι σε upmixing. Για την ακρίβεια μου άρεσαν τόσο πολύ που μέχρι και τα σαμπ με χάλαγαν. Είναι το μόνο ηχείο που μου άρεσε σκέτο μόνο με την ισοστάθμιση του trinnov. Για να σε προλάβω τα surround και τα atmos του Μιχάλη είναι ίδια με αυτά που στήνει και η ίδια η jbl τα m2. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να βάλει. Οπότε ανάλογα με τις επιλογές παραμένει σχετικό. Τώρα αν με τα genelec προχωρήσει γρήγορα σε immersive, τα στήσει by the book και πάρει και trinnov πιστεύω να προτιμάει το upmixing οπότε όσα λέω για δικαναλο δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αν όμως αργήσει αρκετά το όλο στήσιμο τα 8361Άμα έχεις πολλά ηχεία και ακούς δικαναλο από 2, κάτι λάθος έχεις κάνει στα πολλά.
Διότι άμα το κάνεις σωστά, όσο κουφός κι αν είσαι, ή όσο γεροπαράξενος και περίεργος, δεν γίνεται να προτιμάς αναπαραγωγή από 2 ηχεία, διότι το upmixing υπερτερεί σε όλες τις παραμέτρους, χωρίς εξαίρεση.
Είσαι βέβαιος;τα 2 γούφερ που έχει το 8351 έχουν επιφάνεια λίγο πάνω από ένα 8άρι,
όχι ένα 6,5 άρι