Genelec The Ones

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
δηλαδή όσοι ακούνε μουσική σπίτι τους, κυνηγάνε να πιάσουν lifelike music dynamics, για να τους απασχολούν τόσο αυτά τα θέματα?..:geek:

Δεν ανοίγει μάτι το πρωί αν δεν παίξει σε λάιβ στάθμες ο Τζον.. :tongue:

Βέβαια τον ακούω λάιβ με δυναμικά υποκειμενικού ρεαλισμού και εξηγούμαι..
Ακούγεται σαν να παίζει λάιβ στον Λυκαβηττό και εγώ να τον ακούω απ' το σπίτι.. :party:

Reaction score
22.870
Δεν ανοίγει μάτι το πρωί αν δεν παίξει σε λάιβ στάθμες ο Τζον.. :tongue:

Βέβαια τον ακούω λάιβ με δυναμικά υποκειμενικού ρεαλισμού και εξηγούμαι..
Ακούγεται σαν να παίζει λάιβ στον Λυκαβηττό και εγώ να τον ακούω απ' το σπίτι.. :party:
Επίσης εάν χρειάζεται να ανοίξεις (πολύ) ένταση για να ακούσεις δυναμικά ...όπως λένε όλοι ... κάηκες. χα χα.

Θα ανοίγεις , θα ανοίγεις .... και δεν θα γίνεται τίποτε. Όλο να ανοίγεις θα θέλεις. χα χα

Άσε που οι πιο πολλές σύγχρονες εγγραφές και να ανοίγεις ίδιες μένουνε χα χα Δεν φταίει το σύστημα σου.

Ο Τζών δεν ξέρω, παλιά εγγραφή είναι καλή θα είναι .... δώσε ... χα χα

D

Deleted member 50795

Guest
εκεί γίνεται το μπέρδεμα…που μπερδεύουν :geek: οι περισσότεροι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.931
Επίσης εάν χρειάζεται να ανοίξεις (πολύ) ένταση για να ακούσεις δυναμικά ...όπως λένε όλοι ... κάηκες. χα χα.

Θα ανοίγεις , θα ανοίγεις .... και δεν θα γίνεται τίποτε. Όλο να ανοίγεις θα θέλεις. χα χα

Άσε που οι πιο πολλές σύγχρονες εγγραφές και να ανοίγεις ίδιες μένουνε χα χα Δεν φταίει το σύστημα σου.

Ο Τζών δεν ξέρω, παλιά εγγραφή είναι καλή θα είναι .... δώσε ... χα χα
To αντίστροφο, το ηχοσύστημα θα έπρεπε να μην ακούγεται άνευρο και ισοπεδωμένο καθώς η μέση συνεχόμενη στάθμη θα κατέρχεται από την ενδεδειγμένη ΄΄αναφοράς΄΄ προς κατώτερες, εκεί όπου δεν θα είχε τόση βαρύτητα η ενδεχόμενη καταπόνηση των μεγαφώνων με απελευθέρωση θερμότητας από την αποδιδόμενη ισχύ που επίσης θα χαμήλωνε...

Δεν γίνεται όμως να χαμηλώνει επ' αόριστον, αφού από ένα όριο και κάτω θα ασκεί επικαλυπτική δράση ενάντια στη δυναμική συνοχή η στάθμη από τον πανταχού παρόντα και τα πάντα πληρώντα θόρυβο υποβάθρου. Έστω και να επεκτεινόταν το περιθώριο κατά μερικά dB σε περιβάλλοντα με υψηλή ησυχία δεν είναι βιώσιμη δράση για το ακουστικό μας αισθητήριο το να μετατρέπονταν οικιακοί χώροι σε απομονωμένους θαλάμους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.554
Σε θρεντ για τα τζενελεκ, και μάλιστα τέτοια τζενελεκ, οι χαμηλές στάθμες αυτόματα μπανάρονται.

Πέραν τούτου, σε ακρόαση με μέγιστη στάθμη κορυφής τα 80 ντεσιμπέλ, οι 99 στους 100 κατασκευαστές πλυντηρίων παίρνουν το πλυντήριο και φεύγουν.

Για άρωμα, σουπλιν.

ΥΓ. Τα 9 στα 10 κλιματιστικά εσωτερικού χώρου, ξεπερνούν τα 80 ντεσιμπέλ. Αλλά πρέπει να ξέρεις σε ποια συχνότητα θα μετρήσεις. 🤪

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.488
Αλλά έχει πλάκα. Μπορεί να φτιάξω ένα. 🤪
Να ακονίσω το κολλητήρι μου, να παίξω με καμπίνες και νέα software σχεδίασης κόρνας, να ανάψουν κάτι λυχνίες που έχω ξεχασμένες στη ντουλάπα, έχω κι ωραία τσοκ, αλλά θέλει χρόνο, είδωμεν..
Ευγε Χερ Ντοκτορ ελπιδοφορε νεε μου;):drinks:
. Πρέπει όλα να είναι σε ισορροπία (και με τα δυναμικά).
:hi:

Reaction score
22.870
To αντίστροφο, το ηχοσύστημα θα έπρεπε να μην ακούγεται άνευρο και ισοπεδωμένο καθώς η μέση συνεχόμενη στάθμη θα κατέρχεται από την ενδεδειγμένη ΄΄αναφοράς΄΄ προς κατώτερες, εκεί όπου δεν θα είχε τόση βαρύτητα η ενδεχόμενη καταπόνηση των μεγαφώνων με απελευθέρωση θερμότητας από την αποδιδόμενη ισχύ που επίσης θα χαμήλωνε...

Δεν γίνεται όμως να χαμηλώνει επ' αόριστον, αφού από ένα όριο και κάτω θα ασκεί επικαλυπτική δράση ενάντια στη δυναμική συνοχή η στάθμη από τον πανταχού παρόντα και τα πάντα πληρώντα θόρυβο υποβάθρου. Έστω και να επεκτεινόταν το περιθώριο κατά μερικά dB σε περιβάλλοντα με υψηλή ησυχία δεν είναι βιώσιμη δράση για το ακουστικό μας αισθητήριο το να μετατρέπονταν οικιακοί χώροι σε απομονωμένους θαλάμους.
Ε, εντάξει το ιδιο λέμε, εσύ το λες πιο καλά - επιστημονικά.
Το ότι σε υψηλές στάθμες θα είναι ΟΚ εννοείται. Οι χαμηλές είναι το ζήτημα. Η θερμική καταπόνηση κλπ είναι άλλο, όπως και η ησυχία υποβάθρου. Σωστά τα επισημαίνεις και τα δύο αλλά θεωρείς ότι και τα δύο θα είναι το "χειρότερο" case scenario ενώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι. (εκεί τουλάχιστον το πρόβλημα αλλά αλλού). Τρομάζεις θεωρητικολογώντας (καλά κάνεις αλλά για κάποιον που ξέρει, οι άλλοι τρομάζουν). Επίσης στο θέμα ησυχίας έχεις άδικο με την έννοια ότι δεν πειράζει να είσαι χαμηλά. Σε οικιακό περιβάλλον αυτό το επιζήμιο "χαμηλά" που λες εντάξει (νομίζω) δεν επιτυγχάνεται ποτέ έτσι και αλλιώς. Και στην θερμική καταπόνηση ένα ηχείο που έχει αυτό που λέω και το έχει φροντίσει να το έχει ο ίδιος ο κατσκευαστής του ... έχει φοντίσει και το θέμα στις υψηλές στάθμες. Αλλά μπορεί .... τι να σου πω ; Δεν έχω ακούσει και τόσα πολλά. Το δικό μου δεν έχει κάνενα πρόβλημα ούτε σε χαμηλές ούτε σε υψηλές στάθμες. Άσε που υπάρχουν και πολύ καλύτρερα. Εγώ δεν έχω δεί ηχείο που να μπορεί να αποδώσει τα δυναμικά σωστά απο χαμηλά και να έχει προβλήματα στις υψηλές στάθμες (θερμικής καταπόνησης ή για άλλους λόγους). Μπορεί ... δεν έχω ακούσει και πολλά. Πολλά ακούτε εσείς που ασχολείστε 50 χρόνια χα χα. Εγω τέτοια δεν κάνω. Εδώ ασχολείστε με ηχεία που κάνουν κάτι τιμές αστρονομικές που μόνο σε φωτογραφία μπορείτε να τα δείτε οι περισσότεροι χα χα. Και έχετε και την έπαρση κάποιοι να νομίζετε ότι έχουν ανάγκη το σχολιασμό σας τον τεχνικό. Οι άλλοι το κατασκευάσαν the damn freaking thing λες να περιμένουν τον σχολιασμό του χομπίστα και μάλιστα της κακιάς ώρας χα χα. Αντίθετα "μουσικά" ΄ έπρεπε να το κρίνετε (εαν υπήρχε και ενδιαφέρον κάποιου να το αγοράσει). Εκεί κολλάνε πιο πολύ τα ακριβά (τα πιο πολλά) , απο την μικρή μου εμπειρία. Όχι στα τεχνικά. Και αυτά κατσκευάζονται με ένα "είδος" ακροαματικόφιλου in mind. Φίλε Bhutia, εαν δεν ξέρεις και δεν έχεις "κατανοήσει" α) την μουσική και β) τι θες εσύ απο την αναπαραγωγή, δεν σε γλυτώνει τίποτε. Ούτε χρήματα, ούτε "γνώσεις". Αυτά είναι για "συμπλήρωμα". Γιατί νομίζεις εγώ ότι εάν ήθελα να αγοράσω κάτι θα έπαιρνα μαζί μου τον Κο Χρήστο χα χα και ούτε καν εσένα χα χα χαζός είμαι χα χα. Φιλικά ε ... 😀 ¨Άντε εσένα και τον Κο Χρήστο. (αλλά ξεχωριστά, όχι στην ίδια ακρόαση).

Last edited:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.100
Επιστροφή στο θέμα μας: μόλις λίγες ώρες απομένουν για το launch event!

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.488
Γιατί νομίζεις εγώ ότι εάν ήθελα να αγοράσω κάτι θα έπαιρνα μαζί μου τον Κο Χρήστο χα χα και ούτε καν εσένα χα χα χαζός είμαι χα χα. Φιλικά ε ... 😀 ¨Άντε εσένα και τον Κο Χρήστο. (αλλά ξεχωριστά, όχι στην ίδια ακρόαση).
thva: η ακροαση ενος νεου σεταπιου προς εκτιμηση η αγορα ειναι πολυ δυσκολη υποθεση;) ο Μεσιε Μπουτια ειναι πολυ καλυτερος απο εμενα;)
Για λεπτομερειες στο θκομ νημα;)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.370
Καλά, αυτό δεν είναι κάτι πρωτότυπο ή καινοτόμο. Έχει κι η Bryston μια υλοποίηση, ίδιας φιλοσοφίας.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.409
Καλά, αυτό δεν είναι κάτι πρωτότυπο ή καινοτόμο. Έχει κι η Bryston μια υλοποίηση, ίδιας φιλοσοφίας.
Σωστή υλοποίηση έγραψα. Ούτε πρωτότυπη ούτε καινοτόμα.
Δεν έχει μόνο η Bryston , έχει και η Atc , και η PMC. Και άλλες.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.712
''Είναι λίγα γι' αυτά που προσφέρουν'' 😛
Δεν ξέρω αν όντως θα έχουν 70k, λένε πως θα έχουν 70k.

Μια αγορά για τέτοια ηχεία είναι η Αμερική. Αλλά εκεί πίνουν νερό για αυτά, στην ίδια τιμή περίπου.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Δεν ξέρω αν όντως θα έχουν 70k, λένε πως θα έχουν 70k.

Μια αγορά για τέτοια ηχεία είναι η Αμερική. Αλλά εκεί πίνουν νερό για αυτά, στην ίδια τιμή περίπου.
Εντάξει δεν το έγραψα συγκεκριμένα γι' αυτά.. ;)
Βρίσκω κάποια ποσά (ειδικά αν δεν πρόκειται για επαγγελματική εγκατάσταση ή συναυλιακό χώρο) εξωφρενικά για το χόμπυ (ακόμα κι αν για κάποιους είναι χαρτζιλίκι).

Βέβαια κάνω πλάκα.. 8-)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.554
70k είναι πολύ λίγα λεφτά, συγκριτικά ας πούμε με τα μεγάλα focal, που φτάνουν τα 500k και σα να μη φτάνει αυτό, είναι και 🤪😁😂 παθητικά..🤪

Άμα θέλετε λίστα ηχείων πάνω από 70 χιλιάρικα το ζευγάρι, θα είναι πολύ ..μακριά, σα του γαϊδάρου.🤪

Μη σκάτε, έχει άφθονο αγοραστικό κοινό αυτή η κατηγορία τιμής, αλλά νομίζω πως είναι μικρό το ποσοστό των επίδοξων αγοραστών αυτής της κατηγορίας τιμής, που θα εκτιμήσουν τα σχεδιαγράμματα και την τεχνολογία τούτων των τζενελεκ. 😎

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo