Επιλογη τελικου για Pre Rotel RC 1590 mkii ;

Reaction score
47
Γεια σας παιδια ,τη γνωμη σας τα φωτα σας.
Σε μια προσπαθεια αναβαθμισης για να παιξουν οσο καλυτερα τα ηχεια μου ,μολις παρελαβα τον παραπανω pre κ ειμαι σε ερευνα για τελικο που να του "ταιριαζει".
Θα μου πειτε "επελεξε εναν της ιδιας εταιριας κ καθαρισες". Ο πιο μικρος αντιστοιχα με τον δικο μου RB1582mkii (στα 2000) θα ηθελα κατι καλυτερο ,το ταιρι του RB1590 ξεφευγει απ το budget μου , ειμαι καπου στη μεση.
Προς το παρον τον παιζω με εναν παλιο Advance acustic του γιου μου ...ειχε θεωρηθει τοτε το 2006 σκανδαλο η αποδοση του για την τιμη του...κ οντως ακουγεται παρα πολυ καλα ακομα κ τωρα.
Με το που τον επαιξα ...τον pre Rotel...αμεσως φανηκε η αξια του ,το μονο που με προβληματισε ηταν οτι για να παρω το 30% της εντασης του πριν ,επρεπε τωρα να παει στο 60%.
Η πρωτη μου σκεψη ηταν οτι δεν ματσαρισε με τον advance στην εξοδο-εισοδο στα volt. 1 v. rca o rotel , 1,2 v. rca o advance.
Οταν ομως το εψαξα κ σε site της rotel ,μου ειπαν οτι ειναι θεμα ποτενσιομετρου...ετσι λειτουργει ακομα κ στους ολοκληρωμενους της.
Οταν μετα ειδα οτι κ το ταιρι του τελικος RB1590 εχει εισοδο 2,2 V.
...εκει μπερδευτηκα τελειως. Θα ειναι δλδ ο pre μου ακομα πιο "αναισθητος" στην ενταση;
Με τι κριτηρια τεχνικα θα επιλεξω;
Τωρα να τον παιρνω παραμασχαλα κ να πηγαινω να τον δοκιμαζω με διαφορους τελικους...οπου υπαρχει επιλογη... ,αν κ ειναι η σωστη λυση ειναι καπως δυσκολο.
Συγγνωμη αν κουρασα ,ευχαριστω για οποια γνωμη πληροφορια.

Attachments

Reaction score
65
Ο προενισχυτής που έχεις είναι πολύ καλός και πληρεστατος πλην phono mc. Τον είχα 2 χρόνια με τον rb 1590. Αρχικά ανησυχούσα ότι δεν έχει δύναμη ο τελικός, αλλά δεν είναι έτσι. Γενικά δίνει ένταση μετ το 70 και καταφέρνει να έχει πολύ καλό έλεγχο, ειδικά σε εντάσεις. κλπ.

Έχει έξοδο pre out 1v και 2v στα xlr. Μπορείς να δεις άλλους προενισχυτες με 4.4 η ακόμα και 6volt.

Αν μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο το τανκ των 38 kg ξεμπερδεψες νομίζω.

Τον rc-1590 τον είχα και με ενα atc p1 και όλα οκ και εκεί.

Τον έχω ακούσει και με τον rb 1090 τον πρόγονο του 1590 ένα μαύρο τανκ επίσης οκ και εκεί.

Αν θέλεις κάτι άλλο στείλε και pm.

Reaction score
47
εντάξει, το βασικό είναι ο τελικός σου να οδηγεί τα ηχεία σου.
Μετά βλέπεις ποιον θα πάρεις ανάλογα με αυτό το κριτήριο.
Τουλαχιστον 2×200+ rms θελω ,ο προσωρινα advance που εχω 2×150 ειναι κ τα παει ικανοποιητικα. Ο πριν ολοκληρωμενος exposure 3010s2d 2×110 ,εξαιρετικος ενισχυτης για τα γουστα μου αλλα για τα συγκεκριμενα ηχεια που πηρα μετα δεν μπορεσε να εξαντλησει τα ορια τους. Μετα τον χρησιμοποιησα μονο σαν pre που εκανε πολυ καλη δουλεια για τα δεδομενα του.

Reaction score
47
Ο προενισχυτής που έχεις είναι πολύ καλός και πληρεστατος πλην phono mc. Τον είχα 2 χρόνια με τον rb 1590. Αρχικά ανησυχούσα ότι δεν έχει δύναμη ο τελικός, αλλά δεν είναι έτσι. Γενικά δίνει ένταση μετ το 70 και καταφέρνει να έχει πολύ καλό έλεγχο, ειδικά σε εντάσεις. κλπ.

Έχει έξοδο pre out 1v και 2v στα xlr. Μπορείς να δεις άλλους προενισχυτες με 4.4 η ακόμα και 6volt.

Αν μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο το τανκ των 38 kg ξεμπερδεψες νομίζω.

Τον rc-1590 τον είχα και με ενα atc p1 και όλα οκ και εκεί.

Τον έχω ακούσει και με τον rb 1090 τον πρόγονο του 1590 ένα μαύρο τανκ επίσης οκ και εκεί.

Αν θέλεις κάτι άλλο στείλε και pm.
Αφου ειχες τα συγκεκριμενα ,πολυτιμη η γνωμη σου🙂
Το phono mc δεν με ενδιαφερει.
Ο RB1590 εκτος απο δυναμη-ενταση που σιγουρα θα δινει ...ε 2×350rms ειναι...θα μενδιεφερε κ τα οποια ποιοτικα χαρακτηριστικα ενος τελικου ...παντα στο budget που διαθετω.
Εκει που λες να δω αλλους προενισχυτες με με 4,4 η μεχρι 6v , μηπως εννοεις για τελικους;
Γιατι τον pre ηδη τον εχω🙂
Ειχα δει κ προηγουμενο θεμα εδω περι ματσαρισματος προ -τελικου ,αλλα αφορουσε κ με λαμπατους κλπ.
Εμενα μενδιαφερει μονο σε ταξη Α-Β
Εν τελη με εξοδο 1v rca 2v με xlr ο pre μου ,ποσο πρεπει να κυμαινεται σε εισοδο ο τελικος;

Reaction score
65
Όταν ειχα rc-1590 rb-1590 με ανησυχουσε η ένταση. Τότε είδα τα volt εξόδου του rc-1590 τα οποία τα ανέφερα και είδα ότι υπάρχουν και προενισχυτες με περισσότερα volt.

Αυτό που κατάλαβα μετά από αρκετό ψάξιμο είναι ότι ο rb-1590 είναι λίγο πιο αναισθητος τελικός από το μέσο όρο.

Όπως κ ναχει αν μπορείς να πάρεις το εργοστάσιακο σετ δηλαδή τον rb-1590 προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Δες το κανάλι μου έχω βίντεο με 2 σετ ηχεία διαφορετικά

Reaction score
5.624
Δεν εχω καμια σχεση με τον πωλητη αλλα δες αυτα.

Reaction score
47
Όταν ειχα rc-1590 rb-1590 με ανησυχουσε η ένταση. Τότε είδα τα volt εξόδου του rc-1590 τα οποία τα ανέφερα και είδα ότι υπάρχουν και προενισχυτες με περισσότερα volt.

Αυτό που κατάλαβα μετά από αρκετό ψάξιμο είναι ότι ο rb-1590 είναι λίγο πιο αναισθητος τελικός από το μέσο όρο.

Όπως κ ναχει αν μπορείς να πάρεις το εργοστάσιακο σετ δηλαδή τον rb-1590 προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Δες το κανάλι μου έχω βίντεο με 2 σετ ηχεία διαφορετικά

Σευχαριστω
Δεν έχω καταλάβει , σου κάνει ο 1590 ;
Αν ναι ρίξε μιά ματιά.
Με ενδιαφερει ,προς το παρον ειναι εκτος budget μου για καινουργιο.
Κανω ερευνα για μεχρι 3000max για οτι καλυτερο κ βλεπουμε

Last edited:

Reaction score
47
Επειδη εχω μεινει ευχαριστημενος απ τον Advance maa-405 τοσα χρονια ,καλοκοιταω κ αυτον....
Φυσικα οτι γινει μονο απο συγκριτικο τεστ.
Μονο δεν βρηκα πουθενα ποσα volt εχει εισοδο .
Εχει κανεις αποψη για τον συγκεκριμενο;

Attachments

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
@kriSTrin Με τα μισά από όσα διαθέτεις, παίρνεις τους nCore που πρότεινε ο @coolmind πιο πάνω και θα ξενοιάσεις μια κι έξω με το θέμα της οδήγησης των ηχείων σου.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
.........πάρτε έναν τέτοιο .
κάντε του ενα σέρβις .
Και αν δεν είστε ευχαριστημένος απο αυτό που ακούτε , ....πάρτε και δεύτερο .
-
m03.jpg

-
Power output · 200 watts per channel into 8Ω (stereo),
450 watts into 8Ω (mono) ;
Total harmonic distortion · 0.03% ;
Signal to noise ratio · 110dB ;
Dimensions · 438 ...
-

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Γεια σας παιδια ,τη γνωμη σας τα φωτα σας.
Σε μια προσπαθεια αναβαθμισης για να παιξουν οσο καλυτερα τα ηχεια μου ,μολις παρελαβα τον παραπανω pre κ ειμαι σε ερευνα για τελικο που να του "ταιριαζει".
Θα μου πειτε "επελεξε εναν της ιδιας εταιριας κ καθαρισες". Ο πιο μικρος αντιστοιχα με τον δικο μου RB1582mkii (στα 2000) θα ηθελα κατι καλυτερο ,το ταιρι του RB1590 ξεφευγει απ το budget μου , ειμαι καπου στη μεση.
Προς το παρον τον παιζω με εναν παλιο Advance acustic του γιου μου ...ειχε θεωρηθει τοτε το 2006 σκανδαλο η αποδοση του για την τιμη του...κ οντως ακουγεται παρα πολυ καλα ακομα κ τωρα.
Με το που τον επαιξα ...τον pre Rotel...αμεσως φανηκε η αξια του ,το μονο που με προβληματισε ηταν οτι για να παρω το 30% της εντασης του πριν ,επρεπε τωρα να παει στο 60%.
Η πρωτη μου σκεψη ηταν οτι δεν ματσαρισε με τον advance στην εξοδο-εισοδο στα volt. 1 v. rca o rotel , 1,2 v. rca o advance.
Οταν ομως το εψαξα κ σε site της rotel ,μου ειπαν οτι ειναι θεμα ποτενσιομετρου...ετσι λειτουργει ακομα κ στους ολοκληρωμενους της.
Οταν μετα ειδα οτι κ το ταιρι του τελικος RB1590 εχει εισοδο 2,2 V.
...εκει μπερδευτηκα τελειως. Θα ειναι δλδ ο pre μου ακομα πιο "αναισθητος" στην ενταση;
Με τι κριτηρια τεχνικα θα επιλεξω;
Τωρα να τον παιρνω παραμασχαλα κ να πηγαινω να τον δοκιμαζω με διαφορους τελικους...οπου υπαρχει επιλογη... ,αν κ ειναι η σωστη λυση ειναι καπως δυσκολο.
Συγγνωμη αν κουρασα ,ευχαριστω για οποια γνωμη πληροφορια.
Κάπου έχεις μπερδευτεί με αυτά που διαβάζεις.
Τα χαρακτηριστικά του Rotel εδώ:
https://www.rotel.com/product/rc-1590mkii
Τι μας λέει λοιπόν ο κατασκευαστής!
Με είσοδο 150 mV από την πηγή μας, θα μας δώσει έξοδο 1 Volt.
Με δυο λόγια ενίσχυση σήματος 6,67 φορές (Χ6,67) ή 16,5 db gain.

Με απλά λόγια, αν συνδεθεί επάνω του μια ψηφιακή πηγή με την κλασική έξοδο των 2 volts, στην έξοδο του προενισχυτή θα δούμε 2 Χ 6,67 = 13,34 volts, που υπεραρκούν για να οδηγήσουν οποιονδήποτε τελικό.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut