Προβλήματα Ακοής_Εμβοές

Reaction score
23.029
Διάφορες ασκήσεις που βλέπω στο ίντερνετ για ενδυνάμωση λαιμού, αυχένα και σαγονιού ή και κάποιοες μαλάξεις στα αυτιά και στην περιοχή γύρω απο αυτά (ελαφρά κτυπήματάκια για να αυξηθεί η κυκλοφορία μάλλον κλπ) τα δοκιμάσατε, κάνανε τίποτε ;

Reaction score
159
και κάτι που ξέχασα να γράψω........στην θάλασσα κάνεις βουτιές? έχεις παρατηρήσει,αν το φαινόμενο ενισχύεται το καλοκαίρι? Στο σπίτι όταν λούζεσαι ,πάει νερό στα αυτιά σου ή το αποφεύγεις? Εχεις και σε αυτή την περίπτωση παρατηρήσει διαφορά?
Κοιτα βουτιές δεν κάνω (δεν τρελαίνομαι γενικά για θάλασσα, αλλά για την παραλία απέξω :) ) και ισως τα καλοκαίρια ναι είναι πιο έντονο το φαινόμενο. Στο σπίτι όταν κάνω μπάνιο δεν προστατεύω τα αυτιά μου αλλά ούτε τους βάζω νερό.
Διάφορες ασκήσεις που βλέπω στο ίντερνετ για ενδυνάμωση λαιμού, αυχένα και σαγονιού ή και κάποιοες μαλάξεις στα αυτιά και στην περιοχή γύρω απο αυτά (ελαφρά κτυπήματάκια για να αυξηθεί η κυκλοφορία μάλλον κλπ) τα δοκιμάσατε, κάνεν τίποτε ;
έχω κάνει διάφορα τέτοια αλλά περισσότερο χαλαρώνω εγώ γενικότερα παρά το αυτί μου :p

Reaction score
23.029
Το να βουλώνει πάντως το αυτί κάποιου μια στο τόσο (καμιά φορά) και να θέλει "αποσυμπίεση" εάν δεν συμβαίνει συχνά δε νομίζω να αποτελεί λόγο μεγάλης ανησυχίας alarming που λές Bill. Είναι νορμάλ μου είχε πεί μια φίλη ΩΡΛ καλή με Phd και διευθύντρια της αντίστοιχης κλινικής μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου εδώ Αθήνα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.033
Το να βουλώνει πάντως το αυτί κάποιου μια στο τόσο (καμιά φορά) και να θέλει "αποσυμπίεση" εάν δεν συμβαίνει συχνά δε νομίζω να αποτελεί λόγο μεγάλης ανησυχίας alarming που λές Bill. Είναι νορμάλ μου είχε πεί μια φίλη ΩΡΛ καλή με Phd και διευθύντρια της αντίστοιχης κλινικής μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου εδώ Αθήνα.
Δεν λέω για κάποιον υγιή, αν νοιώθει το "βούλωμα" κάποιος που έχει εμβοές/πτώση ακοής, και το παθαίνει δίχως να αλλάζει υψόμετρο εννοώ.
Εκεί υπάρχει πιθανότητα να είναι θέμα του ευσταχιανού.

Reaction score
23.029
Δεν λέω για κάποιον υγιή, αν νοιώθει το "βούλωμα" κάποιος που έχει εμβοές/πτώση ακοής, και το παθαίνει δίχως να αλλάζει υψόμετρο εννοώ.
Εκεί υπάρχει πιθανότητα να είναι θέμα του ευσταχιανού.
Έλα και με τρόμαξες γιατί εγώ μια φορά το χρόνο το παθαίνω. :D Κρατάει κανά εικοσάλεπτο καμιά (μια την τελευταία φορά) φορά.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Κρατήστε λίστα απ' όποιους γράψουν εδώ ότι έχουν πρόβλημα. Θα τους καλέσουμε για συγκριτικό καλωδίων ρεύματος. :gotcha:
Γιατί παιδάκιιμ'..
Δηλ. αν έχ' κάποιος μια μικρή απώλεια στο δεξί (... :biggrin:) δεν μπορεί ν' ακούσ' την διαφορετική signature μηχανημάτων δηλαδή ναούμ'? :O_o:

Αει απ' 'κει.. 8-)

Reaction score
159
Γιατί παιδάκιιμ'..
Δηλ. αν έχ' κάποιος μια μικρή απώλεια στο δεξί (... :biggrin:) δεν μπορεί ν' ακούσ' την διαφορετική signature μηχανημάτων δηλαδή ναούμ'? :O_o:

Αει απ' 'κει.. 8-)
Αν μιλαμε για λογικα πλαίσια απώλειας ακουγονται κανονικα οι διαφορες. Τωρα για καλωδια νομιζω οτι διαφορες ακουει δυσκολα και το τελειο αυτί 😜

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Αν μιλαμε για λογικα πλαίσια απώλειας ακουγονται κανονικα οι διαφορες. Τωρα για καλωδια νομιζω οτι διαφορες ακουει δυσκολα και το τελειο αυτί 😜
Πλάκα κάνω στον Peter..
Με τα καλώδια δεν έχω σχέσεις μήτε επαγγελματικές, μήτε φιλικές.. :rolleyes:

Reaction score
23.029
Γιατί παιδάκιιμ'..

Αει απ' 'κει.. 8-)
Γιατί δεν μπορεί να τα αγόρασε πρίν πάθει την ζημιά που άκουγε καλά ; :D

¨Ασε που εάν γέρνει λόγω χώρου λίγο η σκηνή π.χ. δεξιά, δεν είναι κακό να έχει χάσει λίγο απο το αριστερό. Θa ακούς τέλειο soundstage. :D
Με τα καλώδια δεν έχω σχέσεις μήτε επαγγελματικές, μήτε φιλικές..
Με άλλα ; :D 😍 Ομορφιάς στο σχεδιασμό και στις "καμπύλες" ; :D

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
και κάτι που ξέχασα να γράψω........στην θάλασσα κάνεις βουτιές? έχεις παρατηρήσει,αν το φαινόμενο ενισχύεται το καλοκαίρι? Στο σπίτι όταν λούζεσαι ,πάει νερό στα αυτιά σου ή το αποφεύγεις? Εχεις και σε αυτή την περίπτωση παρατηρήσει διαφορά?
Ξέρεις κάτι πάνω σε αυτά; Για πε πιο αναλυτικά

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Γιατί δεν μπορεί να τα αγόρασε πρίν πάθει την ζημιά που άκουγε καλά ; :D

¨Ασε που εάν γέρνει λόγω χώρου λίγο η σκηνή π.χ. δεξιά, δεν είναι κακό να έχει χάσει λίγο απο το αριστερό. Θa ακούς τέλειο soundstage. :D
331768061_1644639349339604_4150943033180519707_n.jpgcxvxb.jpg

331768061_1644639349339604_4150943033180519707_n.jpghfgjhdfgj.jpg

:biggrin:

:tongue:

:party:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.670
Το αριστερό μου αυτί νιωθω συνέχεια την ανάγκη να το αποσυμπιέσω, και το κάνω κλείνοντας τη μύτη μου και πιέζοντας ελαφρώς
Το σύμπτωμα αυτό δείχνει διαφορά πίεσης στις δύο μεριές του τυμπάνου. Αν συμβαίνει σπάνια δεν είναι αξιόλογο, αν όχι χρειάζεται έλεγχος από το έσω ους μέχρι (κυρίως) το ιγμόριο, έως τον πόρο στο βάθος του αντίστοιχου ρουθουνιού της μύτης, μέσω του οποίου το ιγμόριο "αναπνέει", έτσι ουσιαστικά εξισώνονται οι πιέσεις.

Reaction score
7.089
Ξέρεις κάτι πάνω σε αυτά; Για πε πιο αναλυτικά
Ξέρω από μέλος της οικογένειάς μου, που είχε πολλές ωτίτιδες από μικρή ηλικία και κάποια στιγμή το πρόβλημα έγινε χρόνιο. Το θαλασσινό νερό, του προκαλεί διάφορα θέματα (πόνο, βούλωμα, εμβοες κλπ), ενώ το νερό από το λούσιμο παρόμοια αλλά πιο ήπια συμπτώματα. Επίσης είναι πολύ ευαίσθητο, σε ροή αέρα που χτυπάει τα αυτιά του (από ανεμιστήρα, κλιματιστικό, ανοικτό παράθυρο σε αυτοκίνητο). Φυσικά έχει και κάποια συμπτώματα κακής ακοής (αν και αυτό στις υψηλές και μεσουψηλες συχνότητες). Απλά θα συμφωνήσω και εγώ με αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω....... ότι οι ΩΡΛ είναι από τους γιατρούς που θα ακούσεις πολλές διαφορετικές απόψεις. Και αυτό όχι γιατί δεν είναι καλοί, αλλά γιατί το αυτί σαν όργανο και η αίσθηση της ακοής είναι πολύπλοκα.

Reaction score
1.238
Πριν πολλά χρόνια είχα τεράστιο πρόβλημα εμβοών, σε σημείο να χάνω την ισορροπία μου στο περπάτημα. Μετά από πολλές εξετάσεις, κυρίως απεικονιστικές, η ΩΡΛ μου έδωσε κορτιζόνη για ενα-δυο μήνες. Οι εμβοες εξαφανιστηκαν. Πλέον εμφανίζονται δύο τρεις φορές το χρόνο, σα να έχω ένα διαπασών στο αυτι, με διάρκεια λίγων δευτερολέπτων.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.926
Όταν πάω σπίτι το βράδυ θα ανεβάσω το τελευταίο ακουόγραμμά μου από γιατρό. Δεν έχω τέτοια πτώση σίγουρα. Στις μετρήσεις του γιατρού δεν φαίνεται αλλά από δικές μου φαίνεται να έχω μια ¨τρύπα¨ στους 5khz , μια βύθιση που όμως δεν είναι τόσο μεγάλη, απλά εκεί πρέπει να δυναμώσω λίγο για να ακούσω τον τόνο στην ηπιότερη εκδοχή του. Σε λιγο ψηλότερες στάθμες ακούω και εκει κανονικά.
Αν καταλαβαίνω σωστά, το πρόβλημά σου δεν είναι σοβαρό. Εν πάση περιπτώσει όμως, αν θέλεις και σε ενδιαφέρει πραγματικά, πες του ωρλ να σου συνταγογραφήσει μια συνεδρία σε θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου, και αξιολόγησε το αποτέλεσμα και τη διάρκειά του.

Reaction score
159
Πριν πολλά χρόνια είχα τεράστιο πρόβλημα εμβοών, σε σημείο να χάνω την ισορροπία μου στο περπάτημα. Μετά από πολλές εξετάσεις, κυρίως απεικονιστικές, η ΩΡΛ μου έδωσε κορτιζόνη για ενα-δυο μήνες. Οι εμβοες εξαφανιστηκαν. Πλέον εμφανίζονται δύο τρεις φορές το χρόνο, σα να έχω ένα διαπασών στο αυτι, με διάρκεια λίγων δευτερολέπτων.
Πολυ ευχάριστο οτι τις αντιμετώπισες!! Φανταζομαι το θεμα δεν θα ηταν στους αισθητήρες του αυτιού αλλα κατι γενικότερο. Απο αυτα τα που διαβαζω στο διαδικτυο ειναι η πρωτη φορα που ακουω για αντιμετώπιση με κορτιζόνη. ( εννοειται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πάθησης που ειχες εσυ)

Reaction score
3.486
Λόγω πολλών χρόνων ενασχόλησης με τα τύμπανα και κανιβαλισμού των αυτιών μου με in ear για μετρονόμους,mix μπάντας ,προηχογραφημενων κλπ κλπ έχω και εγώ σημαντική (έως σοβαρή) απώλεια ακοής και μόνιμες εμβοες χρόνια τώρα .
Υπήρχε και κληρονομικότητα (ακόμα χειρότερα)
Σε επισκέψεις σε γιατρούς κατα διαστηματα κανείς δεν βοήθησε ουσιαστικά παρά μόνο πιστοποίησαν το πρόβλημα.
Μόνο μια φίλη ΩΡΛ μου είπε η ζημιά έγινε θα ζεις με αυτό.
Τελευταία έγινε και μια στραβή .Έφυγε η ωτοασπιδα την ώρα που άδειαζα μια γεμιστήρα στο σκοπευτήριο και από τότε ακόμα χειρότερα.
Πλέον είναι μόνιμες οι εμβοες και δυσκολεύομαι αρκετά και στην κατανόηση πλέον των ομιλιών .
Το αίσθημα τις πίεσης είναι μόνιμο στο κεφάλι μου μέσα .
Έχω αποδεχτεί την κατάσταση αλλά πλέον σιγά σιγά βλέπω προβλήματα στην καθημερινότητα μου στην επικοινωνία με τους ανθρώπους.
Φαντάσου τι τράβαγα τόσο καιρό που προσπαθούσα να τους ακούσω που μίλαγαν πίσω από μάσκες όλοι.

Reaction score
159
Αν καταλαβαίνω σωστά, το πρόβλημά σου δεν είναι σοβαρό. Εν πάση περιπτώσει όμως, αν θέλεις και σε ενδιαφέρει πραγματικά, πες του ωρλ να σου συνταγογραφήσει μια συνεδρία σε θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου, και αξιολόγησε το αποτέλεσμα και τη διάρκειά του.
Ναι ακριβως δεν εχω προβλημα σοβαρο. Με ανησυχεί μονο το τελευταιο φαινόμενο του «τσιριγματος» στις λιγο ψηλότερες εντασεις, που ειτε δεν ειχα, ειτε το ειχα σε μικροτερο βαθμο και δεν το αντιλαμβανόμουν, ειτε βεβαια δεν το ειχα και καθολου. Δεν θα μάθω ποτε φανταζομαι… παντως τα επιπεδα της εμβοης ( γιατι μιλαμε παντα για το ενα μου αυτι μονο) σαν να νομιζω οτι ειναι σταθερο. Δεν νομιζω να εχει χειροτερέψει. Αλλα καταλαβαινεις, αν ασχολείσαι με Hifi, ακούς πιο προσεκτικά μουσικη απο τον μεσο όρο και εισαι και λιγο ψυχαναγκαστικός αντιλαμβάνεσαι την καθε παραφωνία και το καθε περιεργο που θα περνούσε απαρατήρητο απο πολλους. Μιλαμε ωστοσο για υπαρκτό θεμα, που ακουγεται και αφου εγινε αντιληπτό με ενοχλει πλεον. Στον επομενο γιατρο θα του πω για τον υπερβαρικο θάλαμο, αλλα τι βλεπει κανεις με αυτο; Δεν το ξερω καθολου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός