WIIM PRO+

Reaction score
2.433
Ενδιαφέρον αλλα αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερο ως transport ή ίδιο με το argon audio solo στην ίδια τιμή. Έχει επικρατήσει μια τάση να υποβαθμίζεται η σημασία του jitter και να θεωρείται οτι οι ηχητικές διαφορές ανάμεσα στα streamers απο την ψηφιακή έξοδο είναι ανευ λόγου. Ψαχνομαι να αναβαθμιστώ απο το wiim mini για χρήση ως transport. Το dac στον ενισχυτή μου συμπεριφερεται καλύτερα με coaxial ως προς το jitter rejection . Χρηση tidal/qobuz μέσω της ios εφαρμογής mconnect (upnp streaming). Σκεφτομαι και το cambridge audio mxn 10 και το primare np 5 mk2 .

Reaction score
938
Πράγματι για χρήση ως transport οι διαφορές είναι αστείες, εκτός αν μιλάμε για πραγματικά τραγικές υλοποιήσεις.
Επιλέξτε με βάση την χρηστικότητα / δυνατότητες και την τιμή.

Reaction score
7.278
Ενδιαφέρον αλλα αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερο ως transport ή ίδιο με το argon audio solo στην ίδια τιμή. Έχει επικρατήσει μια τάση να υποβαθμίζεται η σημασία του jitter και να θεωρείται οτι οι ηχητικές διαφορές ανάμεσα στα streamers απο την ψηφιακή έξοδο είναι ανευ λόγου. Ψαχνομαι να αναβαθμιστώ απο το wiim mini για χρήση ως transport. Το dac στον ενισχυτή μου συμπεριφερεται καλύτερα με coaxial ως προς το jitter rejection . Χρηση tidal/qobuz μέσω της ios εφαρμογής mconnect (upnp streaming). Σκεφτομαι και το cambridge audio mxn 10 και το primare np 5 mk2 .
Aν υπάρχει καλό dac τότε η απλή έκδοση (οχι η plus) κάνει ακριβώς τα ίδια με σημαντικά λιγότερα χρήματα (και ίσως βρεθεί και σε πολύ καλή τιμή εξαιτίας της κυκλοφορίας του plus). H βασική διαφορά με το mini είναι ότι έχει coaxial εξοδο.Το cambridge audio mxn 10 κοστίζει 550 ευρώ......αν είναι να φτάσετε εκεί,βάLτε κάτι ακόμα και προτιμήσετε το Eversolo DMP-A6.

Reaction score
2.433
Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δε χρειαζεται πληθυντικος... Σκεφτηκα το pro plus γιατι θεωρητικά μπορεί να είχε καλύτερο σχεδιασμό και είδα οτι εχει μεγαλύτερο χώρο για να δεχτεί ομοαξονικό καλώδιο σε σχέση με το pro.

Δεν θέλω να πάω σε άλλο dac γιατι αρχικά μου αρέσει το ενσωματωμένο και κυρίως γιατι η roksan μου ειπε να εχω υποψιν οτι η πορεία του σηματος απο το εσωτερικο dac ειναι μικρότερη γιατι πηγαίνει απευθείας στο τελικό σταδιο του ενισχυτή.

Ενω αν πάρω εξωτερικό dac θα περασει μεσα απο το στάδιο της προενισχυσης. Κάθε στάδιο έχει τη δική του συνεισφορα θορυβου , αρα καταλήγουν οτι καλύτερο λόγο σηματος/θορυβο θα πάρω με την υπάρχουσα συντομότερη διαδρομη.

Με ενδιαφέρει να βελτιώσω όσο μπορώ την απόδοση του dac μέσω της πηγής χωρίς βέβαια να ξεφύγω πολύ στα χρήματα.

Αργότερα θα ήθελα να προσθέσω κάποιο sub με αυτόματη ισοστάθμιση. Αλλά τωρα δεν μπορώ χωροταξικα...

Reaction score
1.070
Το γνωστό WIIM PRO,αλλά με καλό dac chip.....

Η οπτικη εξοδος του κανει bypass το εσωτερικο dac ? Δεν εχω βρει κατι στο εγχειριδιο χρησης .
Η οπτικη εξοδος του κανει bypass το εσωτερικο dac ? Δεν εχω βρει κατι στο εγχειριδιο χρησης .
.... κοιταζοντας καλυτερα βλεπω δεν κανει bypass ....up to 192 khz /24b !

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.729
.... κοιταζοντας καλυτερα βλεπω δεν κανει bypass
Όταν λες ΔΕΝ κάνει bypass τι εννοείς ακριβώς; Ότι περνάει το ψηφιακό σήμα από το DAC, το κάνει αναλογικό και μετά το μετατρέπει ξανά σε ψηφιακό για να το στείλει στην οπτική έξοδο;

Πρώτον, γιατί να το κάνει αυτό; Και δεύτερον, πως το συμπέρανες;

Reaction score
1.070
Όταν λες ΔΕΝ κάνει bypass τι εννοείς ακριβώς; Ότι περνάει το ψηφιακό σήμα από το DAC, το κάνει αναλογικό και μετά το μετατρέπει ξανά σε ψηφιακό για να το στείλει στην οπτική έξοδο;

Πρώτον, γιατί να το κάνει αυτό; Και δεύτερον, πως το συμπέρανες;
Συμφωνα με το manual η εξοδος της οπτικης ειναι μεχρι 192 khz Συμπεραινω οτι το σημα εισερχεται στο dac που το ψηφιοποιει και το περναει ψηφιακα στην optical out
Το bluesound node κανει bypass το εσωτερικο dac μεσω της οπτικης εξοδου ωστε να δουλεψει μονο ως streamer
Εδω το αναγραφει ξεκαθαρα το manual

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.729
Συμφωνα με το manual η εξοδος της οπτικης ειναι μεχρι 192 khz Συμπεραινω οτι το σημα εισερχεται στο dac που το ψηφιοποιει και το περναει ψηφιακα στην optical out
Τα έχεις μπλέξει. Το DAC είναι digital to analog converter, μετατρέπει δηλαδή ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Δεν μπορεί να μετατρέψει σήμα σε ψηφιακό για να το στείλει στην οπτική.

Όταν λοιπόν το χρησιμοποιείς ως streamer, το ψηφιακό σήμα που λαμβάνει το Wiim μπορείς είτε να το μετατρέψεις σε αναλογικό (μέσω του DAC) και να το πάρεις από αναλογική έξοδο, είτε να το πάρεις απευθείας ως ψηφιακό από την οπτική. Εκεί δεν τίθεται θέμα αν γίνεται bypass το DAC γιατί δεν μπορεί καν να περάσει από το DAC.

Βέβαια, εκτός από DAC, το Wiim έχει και ADC (analog to digital) εφόσον έχει και αναλογικές εισόδους. Άρα υπάρχει ένα θεωρητικό σενάριο το σήμα από το streamer να περνάει από το DAC και να γίνεται αναλογικό, μετά από το ADC για να ξαναγίνει ψηφιακό και να πηγαίνει στην οπτική. Αλλά αυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ή όφελος, άρα δεν ξέρω γιατί να είχε σχεδιαστεί έτσι. Αυτό (ανάποδα) συμβαίνει μόνο σε dsp που έχουν αναλογικές εισόδους και εξόδους (αλλά ενδιάμεσα το dsp πρέπει να εφαρμοστεί στο ψηφιακό πεδίο).

Συμπερασματικά, μπορείς να είσαι σίγουρος πως δεν παρεμβάλλεται το DAC μεταξύ streaming και οπτικής εξόδου.

Reaction score
1.070
Τα έχεις μπλέξει. Το DAC είναι digital to analog converter, μετατρέπει δηλαδή ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Δεν μπορεί να μετατρέψει σήμα σε ψηφιακό για να το στείλει στην οπτική.

Όταν λοιπόν το χρησιμοποιείς ως streamer, το ψηφιακό σήμα που λαμβάνει το Wiim μπορείς είτε να το μετατρέψεις σε αναλογικό (μέσω του DAC) και να το πάρεις από αναλογική έξοδο, είτε να το πάρεις απευθείας ως ψηφιακό από την οπτική. Εκεί δεν τίθεται θέμα αν γίνεται bypass το DAC γιατί δεν μπορεί καν να περάσει από το DAC.

Βέβαια, εκτός από DAC, το Wiim έχει και ADC (analog to digital) εφόσον έχει και αναλογικές εισόδους. Άρα υπάρχει ένα θεωρητικό σενάριο το σήμα από το streamer να περνάει από το DAC και να γίνεται αναλογικό, μετά από το ADC για να ξαναγίνει ψηφιακό και να πηγαίνει στην οπτική. Αλλά αυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ή όφελος, άρα δεν ξέρω γιατί να είχε σχεδιαστεί έτσι. Αυτό (ανάποδα) συμβαίνει μόνο σε dsp που έχουν αναλογικές εισόδους και εξόδους (αλλά ενδιάμεσα το dsp πρέπει να εφαρμοστεί στο ψηφιακό πεδίο).

Συμπερασματικά, μπορείς να είσαι σίγουρος πως δεν παρεμβάλλεται το DAC μεταξύ streaming και οπτικής εξόδου.
Δεν εχω λογο να μην πιστεψω οτι κανουν bypass το εσωτερικο dac εφοσον το αναγραφουν
Δεν ειναι η μονη που το υλοποιει . Δηλαδη την εχουν ως optical out ενω το wiim ως optical audio out .

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.729
Δεν εχω λογο να μην πιστεψω οτι κανουν bypass το εσωτερικο dac εφοσον το αναγραφουν
Δεν ειναι η μονη που το υλοποιει . Δηλαδη την εχουν ως optical out ενω το wiim ως optical audio out .
Τώρα μπερδεύτηκα. Για το bluesound λέμε ή για το Wiim; Δεν είπα ότι το bluesound δεν κάνει bypass, είπα ότι το ίδιο κάνει και το Wiim.

Τώρα το ότι το ένα λέει optical out και το άλλο optical audio out δεν ξέρω τι προδίδει. Δηλαδή το σκέτο εκτός από ήχο τι άλλο βγάζει;

Reaction score
1.070
Τώρα μπερδεύτηκα. Για το bluesound λέμε ή για το Wiim; Δεν είπα ότι το bluesound δεν κάνει bypass, είπα ότι το ίδιο κάνει και το Wiim.

Τώρα το ότι το ένα λέει optical out και το άλλο optical audio out δεν ξέρω τι προδίδει. Δηλαδή το σκέτο εκτός από ήχο τι άλλο βγάζει;
Το blue sound το ανεφερα ως παραδειγμα . Η εξοδος της οπτικης του bluesound δεν περναει απο το εσωτερικο dac και στελνει τα ψηφιακα data σε καποιο αλλο εξωτερικο dac για να κανει την δειγματοληψια .
Το wiim στο μανιουαλ ειδα οτι αναγραφει την δειγματοληψια επομενως περναει σιγουρα απο το δικο του dac
Βασικα εμενα το wiim με καιει :)

Reaction score
18
Δειγματοληψία δεν έχει μόνο το dac. Και τα streamer (άνευ dac) αναγράφουν δειγματοληψία η οποία αναφέρεται στη μέγιστη δειγματοληψία του αρχείου / ροής ήχου που μπορούν να διαχειριστούν. π.χ. δες το iFi Audio Zen Streamer, το οποίο δεν έχει ούτε αναλογική έξοδο, ούτε dac.

Reaction score
1.070
Δειγματοληψία δεν έχει μόνο το dac. Και τα streamer (άνευ dac) αναγράφουν δειγματοληψία η οποία αναφέρεται στη μέγιστη δειγματοληψία του αρχείου / ροής ήχου που μπορούν να διαχειριστούν. π.χ. δες το iFi Audio Zen Streamer, το οποίο δεν έχει ούτε αναλογική έξοδο, ούτε dac.
To zen streamer αναφερει τα συμβατα audio formats που μπορει να δεχτει . Απο εκει και περα τα κατευθυνει στις εξοδους του , δεν βλεπω να παρεμβαλεται σε αυτο καποια περαιτερω επεξεργασια .

D

deleted user 10898

Guest
Το blue sound το ανεφερα ως παραδειγμα . Η εξοδος της οπτικης του bluesound δεν περναει απο το εσωτερικο dac και στελνει τα ψηφιακα data σε καποιο αλλο εξωτερικο dac για να κανει την δειγματοληψια .
Το wiim στο μανιουαλ ειδα οτι αναγραφει την δειγματοληψια επομενως περναει σιγουρα απο το δικο του dac
Βασικα εμενα το wiim με καιει :)
Καμία οπτική έξοδος δεν περνάει από κανένα dac σε καμία τέτοια συσκευή. Τέλος.

D

deleted user 10898

Guest
To Wiim έχει Bit-perfect output, up to 192 kHz, 24-bit with digital optical or coaxial output.
Αυτό μετράει για εσένα , μην μπερδεύεσαι άλλο.

Reaction score
433
Bάζω τις προδιαγραφες του dac sr 6006 marantz που δεν υποστηρίζει flac.

Analog Devices SP21487 / 400mHz” which, initially, might sound like a change. However, as best as we can tell, it is still a 32-bit SHARC

ANALOG DEVICES: SHARC 32-bit Processor 192kHz/24-bit Audio DACS

Η ερωτηση μου είναι με το wiim pro κανοντας το χρήση ως εξωτερικό dac θα κερδίσω κάτι σε ποιότητα ήχου ?

προφανώς κερδος ειναι από μόνο του η αναπαραγωγή flac αρχείων.

Παρακαλώ για τις σκέψεις σας.

Reaction score
433
wiim pro + ή smsl c200 ? δεν με ενδιαφερει η αποδοση του ενισχυτη ως ακουστικών.

Το wiim εχει wifi & ethernet που δεν εχει το αλλο , επίσης εχει νομιζω καλύτερη πλατφόρμα ελεγχου μεσω εφαρμογής.

Στα ίδια λεφτά πιο είναι καλύτερο?

Reaction score
2.433
wiim pro + ή smsl c200 ? δεν με ενδιαφερει η αποδοση του ενισχυτη ως ακουστικών.

Το wiim εχει wifi & ethernet που δεν εχει το αλλο , επίσης εχει νομιζω καλύτερη πλατφόρμα ελεγχου μεσω εφαρμογής.

Στα ίδια λεφτά πιο είναι καλύτερο?

Παρε το su 1 και το pro και κρατα τα ρεστα για καλωδιο coax

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.034
Members
38.639
Νεότερο μέλος
pablonou