vasilisnt
Golden Boy!
- Reaction score
- 2.767
Δεν αλλάζω atc με τίποτα ....Σπρώξ' τα κοψοχρονιά όσο προλαβαίνεις..
Άσε βρε Βασίλη που τα έχεις τόσα χρόνια, τα χαίρεσαι και πληγώθηκες με το pdf..
Θα κόψουμε φλέβα σε λίγο μ' αυτά..![]()
Δεν αλλάζω atc με τίποτα ....Σπρώξ' τα κοψοχρονιά όσο προλαβαίνεις..
Άσε βρε Βασίλη που τα έχεις τόσα χρόνια, τα χαίρεσαι και πληγώθηκες με το pdf..
Θα κόψουμε φλέβα σε λίγο μ' αυτά..![]()
Με τίποτα;Δεν αλλάζω atc με τίποτα ...
www.audiosciencereview.com
Μη σκας, αυτά είναι λεπτομέρειες, φτιάχνονται.τι ειναι αυτα?! "ρε"
Κώστα αν μου δώσει ο Bill για μια 300αρού την πεντάδατ' να τα πάρω ρέυ ή μου πιάνει τον κ@λ...?Μη σκας, αυτά είναι λεπτομέρειες, φτιάχνονται.
Αυτό που δε φτιάχνεται, είναι το directivity error στους 2,8k, δηλαδή χρειάζεται άλλο Τουίτερ αυτό το ηχείο.
View attachment 313492
Εκεί χαλάει το γλυκό, διότι αλλιώς θα παίζει on axis, και αλλιώς θα παίζει off axis, και αυτό φίλε μου, δε διορθώνεται με κανένα EQ.
Tο ανέπτυξε ωραιότατα κι ο Αμιρ
<<we have directivity mismatch when the woofer hands the signal to the tweeter. The former's beam is narrowing while the tweeter's is wide resulting in off-axis sound in that region to have different tonality than direct.>>
Δηλαδή, ήθελε waveguide, για να ξέρουμε τι λέμε.
Βεβαίως η ATC το άλλαξε το Τουίτερ στην επόμενη έκδοση, αλλά waveguide δεν έβαλε, οπότε θαύματα δε περιμένω.
Επιπροσθέτως, το γουφερ βγάζει κάτι θορύβους ψηλά, που θέλουν κούρεμα, δε ξέρω τι έχουν κάνει γι'αυτό το θέμα, που επίσης δε σώζεται με EQ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι τα λεφτά που ζητάει αυτό το μικρουλι. Σε αυτά τα λεφτά, τέτοιες ατασθαλίες δε συγχωρούνται.

(v2)Κλειστή καμπίνα θα την άλλαζα μόνο με κλειστή καμπίνα , το controlled μπάσο του δεν υπάρχειΜε τίποτα;
Μεγάλη μπουκιά φάε φίλε μου, μεγάλες κουβέντες μη λες.
Τέλος πάντων, η γνώση, βοηθάει:
![]()
ATC SCM19 Bookshelf Speaker Review
This is a review and detailed measurements of the original ATC SMC19 speaker. There is now a second variation with their in-house tweeter. This is the original which I call "V1." The V2 costs US 4,000 which I assume what the V1 cost. It was kindly sent to me by a member for testing. The...www.audiosciencereview.com
View attachment 313485
View attachment 313486
View attachment 313483
Αν και τζενελεκ δε γίνεται, και χωρίς σαμπ δε παίζει, ωστόσο, με EQ, βλέποντας το σπινοραμα, γίνεται έτσι:
Post in thread 'ATC SCM19 Bookshelf Speaker Review' https://audiosciencereview.com/foru...19-bookshelf-speaker-review.14519/post-447235
Συμφωνούμε, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις.Κλειστή καμπίνα θα την άλλαζα μόνο με κλειστή
www.audiosciencereview.com
Σύμφωνοι.Οκ τα jbl καλό το waveguide αλλά το χτύπημα της μπότας του atc δεν υπάρχει
Η 3η σημαίνει ότι βρισκόμαστε εκτός γραμμικής λειτουργίας, συνήθης αιτία στις 2 πρώτες οκτάβες για το μιντγούφερ, ευτυχώς όμως εκεί, έχουμε θεραπεία (σαμπ).Το είδος της αρμονικής παραμόρφωσης H1, H2,…H7 και η δομή της παίζει ρόλο ; Πχ πιο ψηλή στην Η2 για να κρύψει την παραμόρφωση από αρμονικές υψηλών τάξεων ; Θεωρείς ότι αν παραμορφώνουν σε πολύ χαμηλό βαθμό μπορεί απλώς να είναι τυχαία μικρά νούμερα ;
Για να έβγαλαν v2 μαλλον θα ήθελαν να τα φτιάξουν!Μήπως το v2 είναι οκ να ηρεμήσουμε ; Δεν θα πάω Greek night party με αυτά που κατάλαβα σήμερα![]()
Μήπως το v2 είναι οκ να ηρεμήσουμε ; Δεν θα πάω Greek night party με αυτά που κατάλαβα σήμερα![]()
Εταιρίες με το κύρος και την τιμολόγηση της συγκεκριμένης που τριγυρνούν σε studio και σε καλλιτεχνικούς κύκλους εγώ δεν πιστεύω πως κάνουν τέτοια ''λάθη.''Για να έβγαλαν v2 μαλλον θα ήθελαν να τα φτιάξουν!

Πολύ σωστά νομίζεις.Όπως και να 'χει αρκετές εταιρίες ''παίζουν'' με τις ισορροπίες στοχεύοντας σε πωλήσεις θεωρώντας (σωστά η' λανθασμένα) πως θα λειτουργήσουν ''καλύτερα'' έτσι σε οικιακό περιβάλλον..
Έτσι νομίζω τουλάχιστον..![]()
Και αυτοί που το πέτυχαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι ο Spencer και η Dorothy (Spen - Dor) μέσα σ' ένα γκαράζ και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό..Πολύ σωστά νομίζεις.
Επιστήμη το έχουν κάνει.
Ξέρουν τι "αρέσει" στους χαϊεντάδες.
Τι; χαζοί είναι;

)

Εννοείται.Ναι αλλά και η παραμόρφωση ήταν μέσα στο πακέτο αυτό ;
Αυτή η balance θεωρώ ήταν συνειδητή επιλογή (δεν γνωρίζω το γιατί), αν έχουν αλλάξει φιλοσοφία στο V2 μένει να φανεί σε μετρήσεις...
Όπως και να 'χει αρκετές εταιρίες ''παίζουν'' με τις ισορροπίες στοχεύοντας σε πωλήσεις θεωρώντας (σωστά η' λανθασμένα) πως θα λειτουργήσουν ''καλύτερα'' έτσι σε οικιακό περιβάλλον.
Ωραια! Με τα σχολια αυταΠολύ σωστά νομίζεις...
Επιστήμη το έχουν κάνει.
Ξέρουν τι "αρέσει" στους χαϊεντάδες.