Vakis2000
Κλιψ κλαψ
- Reaction score
- 9.372
Μια νέα μέτρηση, μόλις λίγα λεπτά πριν.

Στα χαμηλά "κουμάντο" κάνει ο χώρος. Για να βελτιωθεί εκεί θέλετε υπογούφερ 2 ή περισσότερα και κάποιο τρόπο να τα "δαμάσετε", παθητικό ή/και ενεργητικό. Στα ψηλά έτσι παίζουν τα ηχεία σας και αν δεν σας αρέσει θα πρέπει να τα αλλάξετε.Ποια η γνώμη σας ?
Διότι σκάπτομαι την αλλαγή ηχείων, με κύριο σκοπό την μη χρήση sub.
Παρακάτω.... χωρίς.
View attachment 330782
Ηχεία αλλάζεις εάν δε παίζουν καλά τα μεσαιοπρίμα.Διότι σκάπτομαι την αλλαγή ηχείων, με κύριο σκοπό την μη χρήση sub.
Με έπεισες. Θα κοιτάξω λίγο τι γίνεται στην αγορά, και κατόπιν αν στα πάνω από τα χαμηλά δεν βρω κάτι άξιο λόγου κατά τα γούστα μου, θα φωνάξω κάποιον για να μου τα φτιάξει. Για να επιμένετε σχετικά με τις δυνατότητες των subs, δεν θα έχετε λάθος.Ηχεία αλλάζεις εάν δε παίζουν καλά τα μεσαιοπρίμα.
Για μπάσα, θες σαμπ. Δεν γίνεται αλλιώς.
Το "πρόβλημα" είναι πάντα διπλό:
1. Που θα τοποθετηθούν τα σαμπ. Οι προβλεπόμενες θέσεις έχουν δημοσιευθεί κατ'επαναληψιν. Σε μη προβλεπόμενες, θα παίξουν πολύ υποδεέστερα.
2. Πώς θα γίνει ισοστάθμιση των σαμπ, τόσο στο πεδίο του χρόνου όσο και σε αυτό του πλάτους, και πως θα γίνει ομαλή ενσωμάτωση αυτών στο φάσμα των δορυφόρων. Εδώ θα χρειαστεί κάποιο σοφτγουερ όπως το ντιρακ, και γνώσεις. Εάν δεν τις έχεις, χρειάζεται να αναλάβει καλιμπρατορας.
ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, η ηχητική περιποίηση του χώρου είναι σημαντικότερη των ηχείων.
Θα ξανακάνω μέτρηση ξανα στα κλιπσ....Πάντως στα αρχικά διαγράμματα,πιο καλά φαίνεται να παίζουν τα κλιπς στα μεσαιοπριμα!
Έλα μια βόλτα να ακούσεις τα ίδια κομμάτια στα Revel να ξεκαθαρίσει το τοπίο για εσέναΛοιπόν είπα να κάνω μέτρηση και και τα κλιπσ, διότι οι μετρήσεις που έκανα στην πρώτη σελίδα, ήταν όλες λάθος! Λάθος θέση το μικρόφωνο, λάθος παραμετροποίηση της εφαρμογής κλπ.
Κουβαλάω λοιπόν τα κλιπς στον χώρο του συστήματος και πριν την μέτρηση, είπα να δω τι λέει αρχικά το αυτί!
Θέτω ένα δύο τρία κομμάτια ηλεκτρονικής και γενικά μοντέρνας μουσικής, εντυπωσιάστηκα από την απόδοση των κλιπσ έναντι των υπαρχόντων. Ωραία λέω, μάλλον θα τα επιλέξω..
Έρχεται και η ώρα της κύριας μου μουσικής επιλογής! Κομμάτια με βάση την φωνή, τα λίγα όργανα, την κλασική ακρόαση.
Τι ήταν αυτό!
Η φωνή, έπεσα και σε γυναικεία, ήταν ολοζώντανη με τα chario! Σαν να ήταν στο δωμάτιο η καλλιτέχνης!
Εκεί όμως που έγινε το έλα να δεις που λένε..... ήταν στο πιάνο!
Υπάρχει πιάνο στο σπίτι (μουσικός η σύζυγος ), και εγώ κάτι γνωρίζω επίσης.... ερασιτεχνικά δηλαδή.
Με τα chario δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την χροιά της νότας, όταν παίζει το πιάνο ή το ηχείο! Ακριβώς ίδιος ήχος, ίδια χροιά, ίδιο συναίσθημα όταν έθεσα κάποια καλή εγγραφή στο μηχάνημα.... συγκεκριμένα diana krall.
Στα κλιπς .... αστα να πάνε! Κάτι σαν ηλεκτρικό πιάνο? Σαν αρμόνιο! Εντάξει δεν ήταν και τελείως χάλια, όμως έλειπε αυτό το επί πλέον της αληθοφάνειας. Δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι διαφορετική η κατάσταση αφού τα chario έχουν 4τραπλάσιο κόστος σαν καινούρια!
Έτσι πήγε περίπατο και η μέτρηση και τα υπόλοιπα....
Αρχίζω λοιπόν το σχετικό ψάξιμο στην αγορά! Ευχάριστη περίοδος για μένα, δεν λέω...
Πάντως σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα συμβουλές σας!