Audio Spectrum Greek Club

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.337
Και τα 4 μεγάφωνα έχουν σκάσει στις άκρες και θέλουν "κόλλημα" και μάλλον και τα 2 tweeter. Δεν ξέρω αν αξίζει να τα φτιάξω, αν μου λέτε ότι ήταν και φτηνή σειρά. Πρέπει να είναι και χαρτινα αυτά τα ηχεία. Η ερώτηση είναι, βρίσκεις με ~200€ κάτι decent 3 δρόμων ;
Λέγοντας <<έχουν σκάσει>> προφανώς εννοείς πως έχει πολυμεριστεί η ανάρτηση και χρειάζεται αντικατάσταση. Δεν αξίζει τον κόπο σε αυτές τις μονάδες.
Τα tweeters δεν έχουν τέτοιο θέμα και λογικά θα λειτουργούν κανονικά.

Για ποιο λόγο να πας σε τρίδρομο ηχείο, πάντα μεταχειρισμένο, στην κατηγορία των 200 ευρώ;
Με λίγο ψάξιμο θα βρεις κάποιο αξιοπρεπές δίδρομο.

Reaction score
0
Λέγοντας <<έχουν σκάσει>> προφανώς εννοείς πως έχει πολυμεριστεί η ανάρτηση και χρειάζεται αντικατάσταση. Δεν αξίζει τον κόπο σε αυτές τις μονάδες.
Τα tweeters δεν έχουν τέτοιο θέμα και λογικά θα λειτουργούν κανονικά.

Για ποιο λόγο να πας σε τρίδρομο ηχείο, πάντα μεταχειρισμένο, στην κατηγορία των 200 ευρώ;
Με λίγο ψάξιμο θα βρεις κάποιο αξιοπρεπές δίδρομο.
Ευχαριστώ γισ την απάντηση. Είμαι νέος στον ήχο. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι με 2 δρόμων οτι θα χάνει στα μεσαία σε σχέση με 3 δρόμων. Μπορώ να ανέβω κι άλλο στα χρήματα αλλά όχι πάρα πολύ

Reaction score
2
AUDIO SPECTRUM HERMES TLS.
-

Έχουμε δώσει όρκουs αιώνιας αγάπης και πίστης .
Έχουμε κοινά όνειρα και στόχους , εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον καί κάθε πρωί λέμε καλημέρα
..........ό έναs στόν άλλον !
Έχουμε παντρευτεί από έρωτα .
Καί 5 τ.μ. να ήταν τό σπίτι μου , πάλι δίπλα μου θά τά είχα .
Τά λόγια είναι περιττά γιά ένα ήχο που μου ακουμπά την ψυχή χρόνια τώρα .

-
View attachment 100428
-
foto , από τό μέλοs
jm62
-
View attachment 100429

- :hi:
Τά είχα καί εγώ αρκετά χρόνια σπίτι μου, ώρες καί ώρες μουσικής απόλαυσης αλλά αναγκάστηκα νά τά δώσω γιατί κάποιοι αντιπρόσωποι μου τά έθαβαν γιά νά πουλήσουν τά δικά τους.Δυστυχώς μέ επηρέασαν αρνητικά!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.337
Ευχαριστώ γισ την απάντηση. Είμαι νέος στον ήχο. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι με 2 δρόμων οτι θα χάνει στα μεσαία σε σχέση με 3 δρόμων. Μπορώ να ανέβω κι άλλο στα χρήματα αλλά όχι πάρα πολύ
Δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αυτό που λες. Εξαρτάται που έχει δοθεί προσοχή και τι επιλογές έγιναν.

Όταν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος επιλέγουμε το απλούστερο δυνατό.
Μια πολύπλοκη κατασκευή σχεδιαστικά και όσον αφορά μονάδες και καμπίνα, όπως είναι ένα τρίδρομο ηχείο. είναι ιδιαίτερα απαιτητική σε όλους του τομείς.

Reaction score
0
Καλημέρα, ξέρετε μήπως πού θα μπορούσα να αγοράσω τις μονάδες των εικόνων; Προέρχονται από ένα πρωτότυπο ζευγάρι S37 και χρειάζονται αντικατάσταση ή τουλάχιστον επισκευή.

Attachments

gonis

Luger
Reaction score
12.330
Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.337
Το 38/90 και το 49/90 που βλέπεις επάνω στα ταμπελάκια των μονάδων σου σημαίνουν πως τα μεγάφωνα αυτά κατασκευάστηκαν την 38η και την 49η εβδομάδα του 1990 αντίστοιχα.
Απολύτως λογικό να μην υπάρχουν μετά από 35 χρόνια και να έχουν αντικατασταθεί από νεότερες μονάδες.

Reaction score
0
Το 38/90 και το 49/90 που βλέπεις επάνω στα ταμπελάκια των μονάδων σου σημαίνουν πως τα μεγάφωνα αυτά κατασκευάστηκαν την 38η και την 49η εβδομάδα του 1990 αντίστοιχα.
Απολύτως λογικό να μην υπάρχουν μετά από 35 χρόνια και να έχουν αντικατασταθεί από νεότερες μονάδες.
Now, where is a DMC-12 when you need it? :) Υποθέτω πως θα χρειαστεί να ζητήσω την βοήθεια του Γιώργου Πετρόπουλου για να υποδείξει αντικαταστάτες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.337
Now, where is a DMC-12 when you need it? :) Υποθέτω πως θα χρειαστεί να ζητήσω την βοήθεια του Γιώργου Πετρόπουλου για να υποδείξει αντικαταστάτες.
Αντικαταστάτης του αρχικού μεγαφώνου δεν υπάρχει. Ακόμα και το σασί των σύγχρονων Seas είναι μεγαλύτερο. Μια μονάδα που είναι κοντά στην 21F-WBX είναι η CA22RNY.
Θα μπορούσε να δουλέψει στην ίδια καμπίνα αλλά έχει διαφορετικά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, άρα απαιτεί ελαφρώς διαφορετικό crossover, διαφορετική ευαισθησία άρα θέλει λίγο μείωση η στάθμη του tweeter και διαφορετικό συντονισμό, που προϋποθέτει άλλο μήκος σωλήνα.

Reaction score
0
Καλησπερα
Ενδιαφέρομαι για αγορά ηχειων(used) γυρω στα 300-400 ευρω. Ανακάλυψα την audio spectrum και κάποια μοντέλα της σε αυτή την περιοχή τιμών.. Πχ τα s37,s30, studio 4, cm3, cm2, Athena iii. κτλ..
Θεωρείται ότι αυτά τα μοντέλα που ανέφερα είναι ισάξια της φήμης που εχουν καποια καλα μοντελα της εταιρείας;

Ποια από αυτά θα ήταν οι επιλογές σας;

Με ενδιαφέρει full range ηχος,να ειναι καπως φυσικός, σφιχτά μπασα,δυναμικός αλλα οχι σκληρός ηχος,.
Αν κάποιο ηχειο είναι εξαιρετικό αλλά δεν πάει αρκετά χαμηλά, σκέφτομαι κ την λύση κάποιου sub με μεταβλητό crossover ωστε να τα φέρω όπως θέλω στον χώρο.
Υποψιν, αν δεν έχετε ακούσει τα sub της Eve audio, ειναι αποκάλυψη. Σουπερ σφιχτός ηχος οπου ακους νοτα και όχι βαβούρα, με πολλες και χρήσιμες ρυθμίσεις σε πολυ καλη τιμη!
Δεν έχω εμπειρία με hifi ηχεια αν κ εχω πολύ μεγάλη με Studio monitors, διοτι αυτή είναι η δουλειά μου.
Πχ στουντιακα ηχεια που εχω ακουσει με κορυφαία φυσικότητα ειναι τα Geithain, atc,ks digital, καποια παλιά Tannoy κ.α...

Εχω βρει και κάποια proac, σε περίπτωση που δεν με ευχαριστήσουν αυτά...

Υπάρχει κάποιο ηχειο που δεν θα έχει πρόβλημα με την διαθεσιμότητα ανταλλακτικών?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.337
Καλησπερα
Ενδιαφέρομαι για αγορά ηχειων(used) γυρω στα 300-400 ευρω. Ανακάλυψα την audio spectrum και κάποια μοντέλα της σε αυτή την περιοχή τιμών.. Πχ τα s37,s30, studio 4, cm3, cm2, Athena iii. κτλ..
Θεωρείται ότι αυτά τα μοντέλα που ανέφερα είναι ισάξια της φήμης που εχουν καποια καλα μοντελα της εταιρείας;

Ποια από αυτά θα ήταν οι επιλογές σας;

Με ενδιαφέρει full range ηχος,να ειναι καπως φυσικός, σφιχτά μπασα,δυναμικός αλλα οχι σκληρός ηχος,.
Αν κάποιο ηχειο είναι εξαιρετικό αλλά δεν πάει αρκετά χαμηλά, σκέφτομαι κ την λύση κάποιου sub με μεταβλητό crossover ωστε να τα φέρω όπως θέλω στον χώρο.
Υποψιν, αν δεν έχετε ακούσει τα sub της Eve audio, ειναι αποκάλυψη. Σουπερ σφιχτός ηχος οπου ακους νοτα και όχι βαβούρα, με πολλες και χρήσιμες ρυθμίσεις σε πολυ καλη τιμη!
Δεν έχω εμπειρία με hifi ηχεια αν κ εχω πολύ μεγάλη με Studio monitors, διοτι αυτή είναι η δουλειά μου.
Πχ στουντιακα ηχεια που εχω ακουσει με κορυφαία φυσικότητα ειναι τα Geithain, atc,ks digital, καποια παλιά Tannoy κ.α...

Εχω βρει και κάποια proac, σε περίπτωση που δεν με ευχαριστήσουν αυτά...

Υπάρχει κάποιο ηχειο που δεν θα έχει πρόβλημα με την διαθεσιμότητα ανταλλακτικών?
Θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Το S-37 για παράδειγμα ήταν στην παραγωγή για σχεδόν 20 χρόνια. Υπάρχουν αρκετές εκδόσεις του.Το πλέον χαρακτηριστικό ηχείο της εταιρίας και ίσως το κορυφαίο της.
Έδινε πολύ περισσότερα από ότι ζητούσε.

Reaction score
0
Θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Το S-37 για παράδειγμα ήταν στην παραγωγή για σχεδόν 20 χρόνια. Υπάρχουν αρκετές εκδόσεις του.Το πλέον χαρακτηριστικό ηχείο της εταιρίας και ίσως το κορυφαίο της.
Έδινε πολύ περισσότερα από ότι ζητούσε.
Σε τι ακριβώς να γίνω πιο συγκεκριμένος; Δεν έγινα πιο πάνω όπου αναφέρω τι ζηταω;

Reaction score
0
Υπάρχει κανεις που μπορεί να βοηθήσει να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο με τα audio spectrum?

Reaction score
100
Υπάρχει κανεις που μπορεί να βοηθήσει να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο με τα audio spectrum?

Όπως και με όλες τις εταιρείες δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, να σας πει κάποιος, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η Audio Spectrum έβγαλε πολλές σειρές ηχειων ανά τα χρόνια.

Σε άλλες είχε μέτρια μεγάφωνα, σε άλλες καλά και σε κάποιες άλλες πολύ καλά.

Αντίστοιχα πηγαιναν και οι καμπίνες της.

Άλλα βρίσκονται σχετικά συχνά προς αγορά, άλλα είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, άλλα είναι αν σου τύχει.

Όσον αφορά σε ανταλλακτικά, δύσκολο σχετικά το βρίσκω, να βρεθούν μεγάφωνα για ηχεία 20+ χρονων και όταν, μάλιστα, δεν ήταν αυτά που έδιναν προς κατανάλωση οι εταιρείες που τα έφτιαχναν, αλλά ήταν custom όπως τα ζητούσε ο Πετρόπουλος.

Πολλά από τα ηχεια της είχαν χαμηλή ευαισθησία και θέλουν δυνατά συνοδά.

Πρέπει να ξέρετε τι θέλετε για να σας βοηθήσει κάποιος.
Ποια είναι τα συνοδά σας, ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας, αν θελετε δαπέδου ή βάσης.
Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα που πρέπει να απαντησετε εσείς πρώτα.
Δεν μπορεί να πει κάποιος ένα πράγμα για την εταιρεία το οποίο να ισχύει για όλα της τα προϊόντα, ουτε μπορει κανείς να σας αναλύσει όλα τα μοντέλα που έχει βγάλει η εταιρεία. Ούτε καν όλα τα μοντέλα που αναφέρετε σε προηγούμενο σχόλιό σας.

Αν κοιτάξετε σε προηγουμενες σελίδες του νήματος θα βρείτε να εχουν ανέβει φυλλάδια της εταιρείας που αναφερουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων της κάθε περιόδου.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί και αφού αποκλείσετε τα περισσοτερα μοντέλα να κάνετε κάποια, συγκεκριμενη, ερώτηση για 2-3 συγκεκριμενα μοντέλα, ή, έστω, αν έχετε βρει συγκεκριμένο μοντέλο σε αγγελία να ρωτήσετε γι αυτό. Πιστευω ότι τότε θα πάρετε και, συγκεκριμένες, απαντήσεις.

Νομίζω ότι οι περισσοτεροι εδώ μέσα θέλουν να απαντήσουν αλλά δεν έχουν καταλάβει ποια είναι η ερώτηση, ή είναι τοσο γενική η ερώτηση που δεν μπορουν να απαντησουν.

Reaction score
1.379
Είναι γενική η ερώτηση σου μιας και η εταιρεία είχε παραγωγή ηχείων για αρκετές δεκαετίες και αρκετά μοντέλα. Πρέπει να έχει κλείσει πάνω από δεκαετία και αν και υπάρχουν spare μεγάφωνα για κάποια ηχεία κανείς εκτός του Πετρόπουλου δεν γνωρίζει τον αριθμό, το κόστος και για ποια ηχεία. Προσωπικά δεν θα αγόραζα πολύ παλιά μοντέλα εκτός και τα έβρισκα μέχρι 100€, θα επικεντρωνόμουν στα μοντέλα της σειράς HPCM και όσο γίνεται στις τελευταίες εκδόσεις τους.

HPCM.jpg

Υπάρχει και η τοπ σειρά με τα Aiolos & Electra αλλά αμφιβάλλω αν ποτέ θα πέσουν στα 400€, το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα μεγάλα ηχεία της HPCM σειράς. Χωρίς να είμαι ειδικός με την εταιρεία, παράλληλα με αυτές τις δύο κλασικές σειρές υπήρχε και η Studio που ήταν αρκετά πιο οικονομική, προσωπικά και αυτή μου άρεσε, τουλάχιστον δύο μοντέλα που είχα ακούσει αλλά δυστυχώς (και λογικά) δεν έφτανε τα ηχεία των από πάνω σειρών.

Αγγελίες θα βρεις αρκετές αν έχεις υπομονή, κι εγώ ακόμα τσεκάρω για μερικά μοντέλα αλλά μέχρι στιγμής θεωρώ τις τιμές υψηλές για το ρίσκο που παίρνει ο υποψήφιος αγοραστής.

Reaction score
678
Αν αντέχεις και έχεις υπομονή , κάποιος στην χ.ε δίνει κάτι Xanadu τα οποία δείχνουν (από τις φωτό ) εξαιρετικά.
Τα δίνει βέβαια αρκετά παραπάνω από όσο έχουν πουληθεί κάποια αλλά (και δυστυχώς και τα δικά μου) αλλά ίσως τον καταφέρεις.
Ένα υπέροχο ηχείο και εμφάνιση που τα σπάει ακόμη και σήμερα ..

Reaction score
0
Όπως και με όλες τις εταιρείες δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, να σας πει κάποιος, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η Audio Spectrum έβγαλε πολλές σειρές ηχειων ανά τα χρόνια.

Σε άλλες είχε μέτρια μεγάφωνα, σε άλλες καλά και σε κάποιες άλλες πολύ καλά.

Αντίστοιχα πηγαιναν και οι καμπίνες της.

Άλλα βρίσκονται σχετικά συχνά προς αγορά, άλλα είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, άλλα είναι αν σου τύχει.

Όσον αφορά σε ανταλλακτικά, δύσκολο σχετικά το βρίσκω, να βρεθούν μεγάφωνα για ηχεία 20+ χρονων και όταν, μάλιστα, δεν ήταν αυτά που έδιναν προς κατανάλωση οι εταιρείες που τα έφτιαχναν, αλλά ήταν custom όπως τα ζητούσε ο Πετρόπουλος.

Πολλά από τα ηχεια της είχαν χαμηλή ευαισθησία και θέλουν δυνατά συνοδά.

Πρέπει να ξέρετε τι θέλετε για να σας βοηθήσει κάποιος.
Ποια είναι τα συνοδά σας, ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας, αν θελετε δαπέδου ή βάσης.
Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα που πρέπει να απαντησετε εσείς πρώτα.
Δεν μπορεί να πει κάποιος ένα πράγμα για την εταιρεία το οποίο να ισχύει για όλα της τα προϊόντα, ουτε μπορει κανείς να σας αναλύσει όλα τα μοντέλα που έχει βγάλει η εταιρεία. Ούτε καν όλα τα μοντέλα που αναφέρετε σε προηγούμενο σχόλιό σας.

Αν κοιτάξετε σε προηγουμενες σελίδες του νήματος θα βρείτε να εχουν ανέβει φυλλάδια της εταιρείας που αναφερουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων της κάθε περιόδου.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί και αφού αποκλείσετε τα περισσοτερα μοντέλα να κάνετε κάποια, συγκεκριμενη, ερώτηση για 2-3 συγκεκριμενα μοντέλα, ή, έστω, αν έχετε βρει συγκεκριμένο μοντέλο σε αγγελία να ρωτήσετε γι αυτό. Πιστευω ότι τότε θα πάρετε και, συγκεκριμένες, απαντήσεις.

Νομίζω ότι οι περισσοτεροι εδώ μέσα θέλουν να απαντήσουν αλλά δεν έχουν καταλάβει ποια είναι η ερώτηση, ή είναι τοσο γενική η ερώτηση που δεν μπορουν να απαντησουν.
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολύ ανοιχτός σε προτάσεις, για αυτο κ δεν όρισα αν θελω ηχεια δαπέδου η βάσης κτλ... Οπως ανεφερα υπάρχει δυνατότητα επιλογής διαφόρων ενισχυτών, οποτε αυτο δεν το έβαλα καν στην εξίσωση.
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μάθω ποια είναι πραγματικά τα καλά μοντέλα της εταιρείας,ωστε να προσανατολιστω σε αυτα. Οπως είπα δεν θελω να με φάνε οι δρόμοι και άπειρα ραντεβού ακροάσεων.
Πήγα πχ σήμερα να ακουσω κάποια cm2-2 κ βρήκα ότι ήταν πολύ σκληρά στην περιοχή 4-6khz όπως κ οτι ειχαν έλλειψη στην χαμηλομεσαια προς μεσαίες περιοχες(200-400 hz. Δεν ξερω αν είχε κάποιο θέμα το συγκεκριμένο ηχειο, αλλα δεν μου άρεσε τελικά.
Η απαίτηση μου είναι απλή, χωρις να βάζω άλλους παράγοντες.... Αν το ηχειο παίζει καλά. Τα υπόλοιπα (σχετικά με τοποθέτηση, διαμόρφωση χώρου, ενισχυτής, room correction κτλ) ξερω πως θα τα λύσω. 🙂
Είναι γενική η ερώτηση σου μιας και η εταιρεία είχε παραγωγή ηχείων για αρκετές δεκαετίες και αρκετά μοντέλα. Πρέπει να έχει κλείσει πάνω από δεκαετία και αν και υπάρχουν spare μεγάφωνα για κάποια ηχεία κανείς εκτός του Πετρόπουλου δεν γνωρίζει τον αριθμό, το κόστος και για ποια ηχεία. Προσωπικά δεν θα αγόραζα πολύ παλιά μοντέλα εκτός και τα έβρισκα μέχρι 100€, θα επικεντρωνόμουν στα μοντέλα της σειράς HPCM και όσο γίνεται στις τελευταίες εκδόσεις τους.

View attachment 369805

Υπάρχει και η τοπ σειρά με τα Aiolos & Electra αλλά αμφιβάλλω αν ποτέ θα πέσουν στα 400€, το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα μεγάλα ηχεία της HPCM σειράς. Χωρίς να είμαι ειδικός με την εταιρεία, παράλληλα με αυτές τις δύο κλασικές σειρές υπήρχε και η Studio που ήταν αρκετά πιο οικονομική, προσωπικά και αυτή μου άρεσε, τουλάχιστον δύο μοντέλα που είχα ακούσει αλλά δυστυχώς (και λογικά) δεν έφτανε τα ηχεία των από πάνω σειρών.

Αγγελίες θα βρεις αρκετές αν έχεις υπομονή, κι εγώ ακόμα τσεκάρω για μερικά μοντέλα αλλά μέχρι στιγμής θεωρώ τις τιμές υψηλές για το ρίσκο που παίρνει ο υποψήφιος αγοραστής.
Ναι, με προβληματιζουν κ εμένα ολα αυτα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...!
Ακουσα τα studio4 και μου φάνηκαν απλα "Οκ".. Bεβαια τα αδικουσαν πολυ το δωμάτιο (γυμνο, με πολλες ανακλάσεις).

Reaction score
1.379
Εγώ γνωρίζω τα μοντέλα αυτού του αιώνα, έχω ακούσει και τα S-20, S-37, Baby αλλά όχι λεπτομερώς και πολλές φορές όσο τα νεότερα ηχεία. Με σειρά προτίμησης θα έπαιρνα: Aiolos, Artemis, Sirene. Με την Athena δεν ασχολήθηκα γιατί υπήρχε η Artemis σε κοντινή τιμή και όσες φορές άκουσα τα μεγάλα Ερμής & Ορφέας δεν με έπεισαν. Έχω το Eros αλλά είναι μικρό για κύριο ηχείο χωρίς sub. Μέχρι εκεί που πάει είναι πάρα πολύ καλό, για το αυτί μου τουλάχιστον.

Τσέκαρε εδώ

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.549
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint