Αυτόνομα αυτοκίνητα

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.550
Δες το video με την EQS και τις 40 διορθώσεις πορείας σε μια διαδρομή. Luxury. :biggrin:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.568
Ξαναλέω, δεν έχεις καταλάβει τι είναι το Luxury. Έχεις δώσει δικό σου (αυθαίρετο) ορισμό, ο οποίος δεν είναι αποδεκτός στον ειδικό τύπο, και σίγουρα από κανέναν που έχει αντίστοιχο αυτοκίνητο.

alexis

Reaction score
32.550
Αλλάζουν οι καιροί. Στην Ελλάδα θα πάρει χρόνια. Όπως όλα.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.808

Dimifoot

Editor
Reaction score
89.568
Θέλουν πολύ δουλειά ακόμα για να ξεπεράσουν τον σωστό οδηγό.
Κάτσε να αρχίσουν να μπαίνουν πολλοί πελάτες, μη οπαδοί, σε πολλά χιλιόμετρα, τι έχουν να δουν τα μάτια μας. Και το προχτεσινό με το phantom braking πολύ επικίνδυνο.
Σημειώστε: οι πρώτες μέρες ήταν αποκλειστικά για fanboys :tongue:, με πρόσκληση.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.808
Θέλουν πολύ δουλειά ακόμα για να ξεπεράσουν τον σωστό οδηγό.
Κάτσε να αρχίσουν να μπαίνουν πολλοί πελάτες, μη οπαδοί, σε πολλά χιλιόμετρα, τι έχουν να δουν τα μάτια μας. Και το προχτεσινό με το phantom braking πολύ επικίνδυνο.
Σημειώστε: οι πρώτες μέρες ήταν αποκλειστικά για fanboys :tongue:, με πρόσκληση.
Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή σε αυτό ήταν ένα σχόλιο που διάβασα κάπου ότι ενώ υπάρχει συνοδηγός για λόγους ασφάλειας σε αυτή τη δοκιμαστική περίοδο δεν έχουν βάλει ένα φυσικό κουμπί να το πατήσει για ακινητοποίηση (κλασσική σχεδίαση σε όλα τα μηχανήματα το μεγάλο κόκκινο κουμπί που το χτυπάς σε κατάσταση κινδύνου/πανικού) αλλά πρέπει να πατήσει κάπου πάνω στην touch οθόνη.

alexis

Reaction score
32.550
Αν ήθελαν κουμπί θα έβαζαν οποιοδήποτε από αυτά που έχει η πόρτα. Δεν χρειάζεται red button. Προγραμματίζει τα κουμπιά όπως θέλει.

Η Κυριακή ήταν μόνο για όσους έλαβαν πρόσκληση δύο μέρες πριν ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους. Άλλοι λένε για 15 άτομα άλλοι για 20. Κάπου εκεί ήταν. Από Tesla δεν θα ήταν πάνω από 15. Από Δευτέρα έχουν λάβει και άλλοι πρόσκληση. Δεν είναι όλοι οπαδοί ή μέτοχοι. Ούτε την Κυριακή ήταν. Έξω από το Austin υπάρχει κλειστός χώρος γεμάτος Model Y Robotaxis. Άγνωστο πότε θα βγουν.

Έγιναν και άλλα λάθη στο λανσάρισμα. Κάποια μικρά κάποια μεγαλύτερα. Θα εκπαιδευτεί και θα μάθει. Για τις κούρσες που έγιναν είναι πολύ λίγα. Η συγκεκριμένη με το phantom braking έκανε πάνω από 10 διαδρομές και μόνο σε αυτή είχε θέμα. Άλλος έκανε 45 χωρίς το παραμικρό θέμα.
Το λανσάρισμα ήταν επιτυχημένο θα έλεγα. Αντί να ψάχνουμε τα αρνητικά που ήταν δεδομένο ότι θα είχε κάποια (το είχα γράψει), είναι πολύ καλύτερο να χαιρόμαστε με την εξέλιξη. Η αυτόνομη οδηγηση ήρθε για να μείνει. Και θα εξαπλωθεί. Είναι αναπόφευκτο.

Ηaters gonna hate.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.953
Το λανσάρισμα ήταν επιτυχημένο θα έλεγα. Αντί να ψάχνουμε τα αρνητικά που ήταν δεδομένο ότι θα είχε κάποια (το είχα γράψει), είναι πολύ καλύτερο και να χαιρόμαστε με την εξέλιξη. Η αυτόνομη οδηγηση ήρθε για να μείνει. Και θα εξαπλωθεί. Είναι αναπόφευκτο.
Άλλο το ένα που λες (ότι η αυτόνομη οδήγηση ήρθε για να μείνει και θα εξαπλωθεί και αν χαιρόμαστε για αυτό) και άλλο το άλλο (πόσο καλά τα πήγαν τα Tesla robotaxi στο λανσάρισμά τους), μην τα συγχέεις.

Εγώ με όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, δηλαδή ότι:
α) Η Tesla έχει "γράψει" εκατομμύρια χιλιόμετρα ήδη με τις διάφορες μορφές FSD με απίστευτα καλά στατιστικά, 10 φορές καλύτερα από τον μέσο οδηγό και δεν ξέρω τι άλλο
β) Το software που φοράνε τα robotaxi είναι κάτι εντελώς άλλο και σούπερ γουάου και πολύ καλύτερο από το "απλό" FSD, δηλαδή ξέρω γω 50 φορές καλύτερο από τον μέσο οδηγό

θα περίμενα σε μερικές εκατοντάδες διαδρομές που έγιναν κατά το λανσάρισμα να μην προκύψει απολύτως κανένα πρόβλημα και όχι "κάποια". Και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση που θα συμβαίνει κάθε πόσες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Γιατί όχι, ένας "οδηγός" που θέλει να θεωρείται απολύτως top δεν δικαιολογείται να λέμε ότι "ε, έκανε 200 διαδρομές, δεν θα έκανε και 10 βλακείες;". Όχι, ένας απολύτως top οδηγός δεν θα κάνει 10 βλακείες στις 200 διαδρομές (ή όποια ήταν τα στατιστικά του λανσαρίσματος).

Εγώ δεν λέω ότι η Tesla τα πήγε "άσχημα". Λέω ότι δεν ανταποκρίθηκε στο hype.

Dimifoot

Editor
Reaction score
89.568
Άλλο το ένα που λες (ότι η αυτόνομη οδήγηση ήρθε για να μείνει και θα εξαπλωθεί και αν χαιρόμαστε για αυτό) και άλλο το άλλο (πόσο καλά τα πήγαν τα Tesla robotaxi στο λανσάρισμά τους), μην τα συγχέεις.

Εγώ με όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, δηλαδή ότι:
α) Η Tesla έχει "γράψει" εκατομμύρια χιλιόμετρα ήδη με τις διάφορες μορφές FSD με απίστευτα καλά στατιστικά, 10 φορές καλύτερα από τον μέσο οδηγό και δεν ξέρω τι άλλο
β) Το software που φοράνε τα robotaxi είναι κάτι εντελώς άλλο και σούπερ γουάου και πολύ καλύτερο από το "απλό" FSD, δηλαδή ξέρω γω 50 φορές καλύτερο από τον μέσο οδηγό

θα περίμενα σε μερικές εκατοντάδες διαδρομές που έγιναν κατά το λανσάρισμα να μην προκύψει απολύτως κανένα πρόβλημα και όχι "κάποια". Και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση που θα συμβαίνει κάθε πόσες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Γιατί όχι, ένας "οδηγός" που θέλει να θεωρείται απολύτως top δεν δικαιολογείται να λέμε ότι "ε, έκανε 200 διαδρομές, δεν θα έκανε και 10 βλακείες;". Όχι, ένας απολύτως top οδηγός δεν θα κάνει 10 βλακείες στις 200 διαδρομές (ή όποια ήταν τα στατιστικά του λανσαρίσματος).

Εγώ δεν λέω ότι η Tesla τα πήγε "άσχημα". Λέω ότι δεν ανταποκρίθηκε στο hype.
Ε ναι, αυτό λέμε. Ότι είναι παπατζής.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.606
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds