Τρόπος χρήσης ethernet σε streamer όταν το router είναι μακριά

Reaction score
2.284
Κοιταξε επειδη εχω αρκετη δουλεια τωρα και κυριως να μην αναλωθουμε παλι σε συζητησεις οπως στο αλλο νημα , θα πω μονο οτι καλυτερα να ακολουθεις καποιες αρχες που εχουν οσο το δυνατον λιγοτερα σημεια που μπορουν τα πραγματα να πανε στραβα για τον ηχο.

Reaction score
12.643
Το σύστημα σου κατεβάζει τα δεδομένα σε σταθερό μέσο, οπότε δεν σε νοιάζει η ποιότητα των προηγούμενων σταδίων.
Σε νοιάζει τι γίνεται από τον υπολογιστή και μετά...
Για την ακρίβεια, στο δικό μου σύστημα, κατεβάζει σε ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό μέσο, τη ram. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις όμως, σε τί επηρεάζει το τί γίνεται απο τον υπολογιστή και μετά;
Κοιταξε επειδη εχω αρκετη δουλεια τωρα και κυριως να μην αναλωθουμε παλι σε συζητησεις οπως στο αλλο νημα , θα πω μονο οτι καλυτερα να ακολουθεις καποιες αρχες που εχουν οσο το δυνατον λιγοτερα σημεια που μπορουν τα πραγματα να πανε στραβα για τον ηχο.
Υπάρχουν λιγότερα στάδια απο το φόρτωμα στη ραμ; Και ποιος καθορίζει τις αρχές; Γιατί, η επιστήμη λέει τα ακριβώς αντίθετα απο αυτές τις αρχές.

Reaction score
729
Σε σχέση με power line θα έχει διαφορά?
Γιατί μου κάνει εντύπωση ότι δεν μου πρότειναν την πιο απλή λύση, δηλαδή repeater....
ακριβως αυτο ειναι το Tp-link ....

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
360
Το καλώδιο ethernet που πήρα είναι cat7 telegartner s/ftp, όχι utp. Παίζει κάποιο ρόλο; Πάντως μια χαρά παίζει και η εφαρμογή του στριμερ έγινε πιο γρήγορη σε σχέση με το streaming με tp link. Ηχητικά δεν έχω κουράγιο να κάνω σύγκριση, ίσως άλλη μέρα 🙂

Reaction score
3.580
Το καλώδιο ethernet που πήρα είναι cat7 telegartner s/ftp, όχι utp. Παίζει κάποιο ρόλο; Πάντως μια χαρά παίζει και η εφαρμογή του στριμερ έγινε πιο γρήγορη σε σχέση με το streaming με tp link. Ηχητικά δεν έχω κουράγιο να κάνω σύγκριση, ίσως άλλη μέρα 🙂
Για μικρές αποστάσεις σε οικιακό περιβάλλον δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο ο τύπος του καλωδίου συνεσταμμένων ζευγών, με ή χωρίς θωράκιση .

Reaction score
69
Για την ακρίβεια, στο δικό μου σύστημα, κατεβάζει σε ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό μέσο, τη ram. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις όμως, σε τί επηρεάζει το τί γίνεται απο τον υπολογιστή και μετά;

Υπάρχουν λιγότερα στάδια απο το φόρτωμα στη ραμ; Και ποιος καθορίζει τις αρχές; Γιατί, η επιστήμη λέει τα ακριβώς αντίθετα απο αυτές τις αρχές.

εννωω ότι σε ενδιαφέρει η ποιότητα software & hardware από τον υπολογιστή και μετά αφού τα κατάλληλα δεδομένα έχουν κατέβει με οποιονδήποτε τροπο σε σταθερό μέσο .
Το πως θα φύγει από τον υπολογιστη και θα φτάσει στο dac ειναι αρκετα σημαντικο γιατι αυτο θα σου δωσει το ευρος ποιοτητας που θα επεξεργαστει το dac σου , αρα θα επηρεασει το τελικο ηχητικο αποτελεσμα σε σημαντικο βαθμο

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.682
ο λόγος είναι για να μη δουλεύει το "θορυβώδες" wi-fi πάνω στο streamer/pc (με την ίδια τροφοδοσία, στην ίδια πλακέτα) αλλά λίγο πιο κεί...
τι θα πει "θορυβώδες" wi-fi?

Reaction score
1.832
εγώ στο στρημερ μου εφαρμόζω την wifi τεχνική. Το είχα δει σε έναν κύριο ρηβιούερ στο ytube.
Δοκίμασα και με εθερνετ (απλό καλώδιο) και δεν κατάλαβα διαφορά.
Οπότε....

Reaction score
2.706
εγώ στο στρημερ μου εφαρμόζω την wifi τεχνική. Το είχα δει σε έναν κύριο ρηβιούερ στο ytube.
Δοκίμασα και με εθερνετ (απλό καλώδιο) και δεν κατάλαβα διαφορά.
Οπότε....
Ε βάλε ενα audiophile grade εθερνετ να δεις το φως το αληθινό.

Οκ σκαω

Reaction score
12.643
εννωω ότι σε ενδιαφέρει η ποιότητα software & hardware από τον υπολογιστή και μετά αφού τα κατάλληλα δεδομένα έχουν κατέβει με οποιονδήποτε τροπο σε σταθερό μέσο .
Το πως θα φύγει από τον υπολογιστη και θα φτάσει στο dac ειναι αρκετα σημαντικο γιατι αυτο θα σου δωσει το ευρος ποιοτητας που θα επεξεργαστει το dac σου , αρα θα επηρεασει το τελικο ηχητικο αποτελεσμα σε σημαντικο βαθμο
Αυτό μπορώ να το δεχτώ υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν βλέπω να κολλάει πουθενά σε αυτό η χρήση του ethernet.

Reaction score
9.874
Το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκα λίγο με αυτό το περιβόητο κομμάτι της αλυσίδας από το ρουτερ μέχρι τον av της denon.
Στριμαρω μουσική και μάλιστα από Tidal πλέον διότι έχει βασικά και Dolby atmos υλικό και γενικά το προτιμώ πλέον από το spotify. Άλλωστε βρίσκω τα κομμάτια που μ αρέσουν και στο Tidal και γενικά ακούγεται καλύτερα υποκειμενικά πάντα.

Στο θέμα μας τώρα. :D
Είπα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο κομμάτι της αλυσίδας πιο πολύ από περιέργεια για να δω αν θα ακούσω κάποια διαφορά. Σκέφτηκα λοιπόν να αλλάξω κάποια πράγματα με την προϋπόθεση ότι θα έχουν χαμηλό κόστος. Για τον σκοπό αυτόν επέλεξα προϊόντα από φίρμες που δεν ειδικευονται στο χαιφαι αλλά που για έναν περίεργο λόγο αναφέρονται με θετικά λόγια από ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό.

Επέλεξα ένα καλώδιο ethernet 5 μετρων CLS Cat 8.1 αξίας 15ευρω , ένα Network Isolator της Delock 62619 αξίας 20 ευρώ (2τεμαχια στην τιμή), ένα ethernet CLS Cat 8.1 μήκους 25εκ. και ένα HDMI Ruipro 2.1 το οποίο πρέπει να είναι υβριδικό αν κατάλαβα σωστά μήκους 2μετρων και αξίας 40ευρω.

Συνέδεσα το ρουτερ με το delock χρησιμοποιώντας το εθερνετ καλώδιο των 5 μέτρων, κατόπιν το delock με το Nvidia Shield με το καλώδιο των 25 εκ διότι αυτό απαιτούν οι προδιαγραφές (μήκος μέχρι 50εκ) και απο το Nvidia φεύγει το Hdmi που καταλήγει στον denon.
Το θέμα είναι ότι αυτό το network isolator επιτρέπει μέχρι 1000Mb/s και επομένως έρχεται σε αντίθεση με την επιλογή ενός Cat 8. To συζήτησα λίγο με το τσατ πατ, θέματα θωράκισης, θορύβου κτλπ και τελικά καταλήξαμε ότι για τις ανάγκες στριμινγκ δεν υπάρχει κανένα θέμα ενώ παράλληλα ο συνδυασμός Cat8 με network isolator ειναι πολύ σωστός από θέμα θωράκισης, θορύβου, παρεμβολων κτλπ.
Μένει μόνον να το γειωσω αυτό το μαραφέτι, στην πρίζα σκέφτηκα, διότι αυτή είναι και η βασική του χρήση, προστασία από υπέρταση.

Ειδικός σε αυτά τα θέματα δεν είμαι, χρυσαυτιας δεν είμαι, αλλά μια βελτίωση στον ήχο την άκουσα. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.068
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494