Δίαιτα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.886
Πόσους τέτοιους βλέπω καθημερινά.
Ουυυυυυ, τίγκα είναι έξω, πολύς κόσμος.
Μια βόλτα στην παραλία, και χορταίνει το μάτι σου, σχεδόν σου κόβεται η όρεξη να φας. 🤣

Ούτε ζυγαριά δε χρειάζεται. Τι να την κάνεις; 😁🤪

Όπως είπε ο Ρίκι Τζερβές σε ένα νετφλιξ σπέσιαλ, αν σε σηκώνουν με γερανό και ιμάντες, και βλέπεις τηλεοπτικό συνεργείο να σε καταγράφει, γιού αρ φάκντ. Τι να την εκάμεις την DEXA και το δερματοπτυχομετρο ακριβείας; 😁🤪🤣

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Ειναι σαφως ακριβοτερο να κανεις διαιτα απο το να τρως κανονικα.
Μήπως μπορεί κάποιος να πει, πώς διαφέρουν αυτά τα δύο; Θέλω να πω δηλαδή, τί εννοεί κάποιος, λέγοντας "κάνω δίαιτα" και τί, λέγοντας "τρώω κανονικά";

Reaction score
3.547
Σε μας τους άνδρες, που μας ενδιαφέρει ας πούμε να μειωθεί το σωσίβιο στην κοιλιά, το τυπικό ανδροειδούς κατανομής λίπος, εάν "σταντάρουμε" με μερικές επαναλήψεις και λίγη εξάσκηση ένα τρόπο μέτρησης λίπους μπροστά από τους κοιλιακούς μας με ένα πάμφθηνο δερματοπτυχομετρο, μπορούμε να ελέγχουμε την πρόοδο της "δίαιτας" με πολύ μεγάλη ακρίβεια, σε σχέση με οποιαδήποτε ζυγαριά, όπου η αύξηση μυϊκής μάζας (λόγω γυμναστικής) θα δείχνει έως και αύξηση βάρους, όπως και οι σημαντικές διαφορές στην ενυδάτωση.
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί, πάρα πολλοί, οι περισσότεροι ίσως άνδρες, δεν έχουν πλέον ανδροειδή κατανομή λίπους αλλά γυναικοειδή, κυρίως λόγω υπερβολικής έκκρισης οιστρογόνων (ενδογενών ή/και εξωγενών πηγών).

Οι περισσότεροι υπέρβαροι άνδρες που βλέπω έχουν σαν "προτεραιότητα" αυτό ακριβώς το προφίλ (το βγάζει αυτόματα το πρόγραμμα). Και το πρόβλημα ξεκινάει από την παιδική ηλικία, μια ματιά στα περισσότερα παιδάκια στην παραλία φτάνει για να το καταλάβεις...

Εκεί λοιπόν χρειάζεται μέτρηση σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία δεν γνωρίζει ο κόσμος, όπως και για διάφορες άλλες ορμόνες και καταστάσεις (κορτιζόλη, ανδρογόνα, ευαισθησία στην ινσουλίνη, θυρεοειδής, υδατάνθρακες κλπ)...

Δεκατέσσερα σημεία μετράω και το καθένα από αυτά έχει συγκεκριμένο λόγο και αιτία, όπως και η αναλογία μεταξύ τους, πέρα από το συνολικό ποσοστό λίπους...

Κανένα DEXA ή άλλη μέθοδος δεν μπορεί να τα δείξει αυτά...ο άνθρωπος ήταν διάννοια...

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.535
Υπήρξα 105kg με 174 μπόι.
Φαντάς πως ήταν το κορμί αυτό
1000013570.jpg

Με μπόλικη καθημερινή άθληση και πολύ φαΐ είμαι έτσι εδώ και 7 χρόνια.
Υπάρχει και αυτός ο τρόπος, να τρως ότι θες και να αδυνατίζεις.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.291
Υπήρξα 105kg με 174 μπόι.
Φαντάς πως ήταν το κορμί αυτό View attachment 377487

Με μπόλικη καθημερινή άθληση και πολύ φαΐ είμαι έτσι εδώ και 7 χρόνια.
Υπάρχει και αυτός ο τρόπος, να τρως ότι θες και να αδυνατίζεις.
Υπαρχει και ο τροπος που τρως, αδυνατιζεις:
αα.jpg
και γινεται το χερι σου ετσι:
σσσ.jpg
οχι ετσι:
Screenshot 2025-09-15 121342.jpg

:tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:

(εγω εκοψα ρωγες, εσυ προκαλεις :gotcha: :laugh::laugh:)

(συγχαρητηρια παντως!)

Last edited:

Reaction score
752
Εγώ χρησιμοποιώ απλή ηλεκτρονική ζυγαριά που κάνει λιπομετρηση του κωλου. Την χρησιμοποιώ πάντα το πρωί που ξυπνάω κ την έχω σαν τιμή αναφοράς...Μια χαρά δουλειά κάνει, δεν με ενδιαφέρουν οι μετρήσεις ακριβείας απλως να υπαρχει ελεγχος, και οι κοιλιακοι μου ειναι κοτρωνια....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.543
Άστα αυτά και δείξε μας τη κοιλιάς :roflmao:
Μια χαρά είναι...Κάτι αχνοφαίνεται, όχι εντυπωσιακό six pack πάντως
1.85, 83 κιλά, 58 ετών. 5 με 8 (δεν είναι τυπογραφικό) προπονήσεις την εβδομάδα, βάρη, μπάσκετ (κυρίως) και λίγο ξύλο.

Θα μου επιτρέψεις λόγω ιδιότητας να μην κάνω striptease στο ίντερνετ :laugh:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.535
Θα μου επιτρέψεις λόγω ιδιότητας να μην κάνω striptease στο ίντερνετ :laugh:
Κότα!! :lolsign:

Ο Μάρκου που δεν έχει τέτοιες αναστολές θα μας δείξει τη κοιλιάτ :biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.633
Επαγγελματίες ποδηλάτες:

Ο Κολομβιανός ανηφορίστας Egan Bernal 60 κιλά 1.75 μ και ο Ιταλός χρονομετρίστας ευθείας Filippo Ganna
83 κιλά 1.93 μ. σε μία στιγμή ξεκούρασης στον Γύρο Ισπανίας που τέλειωσε χθες. Ο Ganna θεωρείται λόγω ειδικότητας και σωματότυπου βαρύς. Ενώ είναι αρκετά δυνατότερος, στις ανηφόρες μένει εύκολα πίσω από τους καθαρόμαιους αναβάτες σαν τον Bernal. Το σωματικό τους λίπος σε περίοδο αγώνων παίζει 6-8%. Αλλά ο κορμός τους είναι τόσο πολύ αδύνατος που το έντονο ανάγλυφο είναι ανύπαρκτο.

G0pjFfMXAAEL2o2.jpg

Reaction score
752
Πριν μια 20ετια μου είχε δώσει μια διατροφη ο αείμνηστος Καπετανακης. Όσοι ειναι του χώρου θα τον γνωρίζουν....Μου είχε πει μάλιστα ότι ο πιο εύκολος μυς να γίνει ειναι οι κοιλιακοι. Αδαείς και εγω όπως κ οι περισσότεροι σήμερα, νόμιζα ότι μου έλεγε μαλακιες. Τελικά πόσο δίκιο είχε...Ακόμη και σήμερα ακολουθώ τις συμβουλές με μικρές παραλαγες πια. Αν την κάνω σκληροπυρινικα το αποτέλεσμα ειναι θεϊκό και άμεσο. Συνήθως αυτό το κανω καλοκαιράκι. Καποια στιγμη προπερσι ειχα αναφερει τη διατροφή αυτή στην διαιτολόγο της κόρης μου και τις έπεσε το σαγόνι. Έχει μεν μπόλικο φαγητο αλλά θέλει και πολύ πειθαρχία...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.886
Πριν μια 20ετια μου είχε δώσει μια διατροφη ο αείμνηστος Καπετανακης. Όσοι ειναι του χώρου θα τον γνωρίζουν....Μου είχε πει μάλιστα ότι ο πιο εύκολος μυς να γίνει ειναι οι κοιλιακοι. Αδαείς και εγω όπως κ οι περισσότεροι σήμερα, νόμιζα ότι μου έλεγε μαλακιες. Τελικά πόσο δίκιο είχε...Ακόμη και σήμερα ακολουθώ τις συμβουλές με μικρές παραλαγες πια. Αν την κάνω σκληροπυρινικα το αποτέλεσμα ειναι θεϊκό και άμεσο. Συνήθως αυτό το κανω καλοκαιράκι. Καποια στιγμη προπερσι ειχα αναφερει τη διατροφή αυτή στην διαιτολόγο της κόρης μου και τις έπεσε το σαγόνι. Έχει μεν μπόλικο φαγητο αλλά θέλει και πολύ πειθαρχία...
Για πες.

Reaction score
752
Φίλε Κώστα δεν λέω τίποτα, γιατί μόλις την γράψω θα ακούσω τις κλασικές μαλακιες...
Οπότε την κρατώ για τον εαυτό μου...
Είναι το κλειδί μου...Οπότε ξεφεύγω διατροφικα με γύρνα πισω στο αρχικό στάδιο...Τουλάχιστον σε εμένα έχει κάτσει γάντι...Θα σου πω μόνο ότι έχω κανονικό γεύμα μισή ώρα πριν κοιμηθώ, γιατί μου έλεγε τοτε θυμάμαι, στον ύπνο κάνει καλές καύσεις ο οργανισμός δώσε του καύσιμο να κάψει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.886
Φίλε Κώστα δεν λέω τίποτα, γιατί μόλις την γράψω θα ακούσω τις κλασικές μαλακιες...
Οπότε την κρατώ για τον εαυτό μου...
Είναι το κλειδί μου...Οπότε ξεφεύγω διατροφικα με γύρνα πισω στο αρχικό στάδιο...Τουλάχιστον σε εμένα έχει κάτσει γάντι...Θα σου πω μόνο ότι έχω κανονικό γεύμα μισή ώρα πριν κοιμηθώ, γιατί μου έλεγε τοτε θυμάμαι, στον ύπνο κάνει καλές καύσεις ο οργανισμός δώσε του καύσιμο να κάψει...
Δεχόμαστε και pm παρακαλώ..❤

ΥΓ. Προσωπικά τρώω εδώ και χρόνια μόνο το βράδυ, 1 φορά τη μέρα, πριν τον ύπνο. 😁🤪🤣

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON