Το Spotify HiFi σύντομα κοντά μας

Reaction score
7.143
Μόλις δοκίμασα και με το ταπεινό Xiaomi box s gen 2 που έχω στην κουζίνα και παίζει lossless.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.583
Πως θα καταλάβω ότι στα windows έχω πράγματι ήχο υψηλής ανάλυσης ? Φαίνεται πχ στον Yamaha rx a 3080, που είναι συνδεδεμένος να μου δείξει κάτι?

Last edited:

Reaction score
7.143
Πως θα καταλάβω ότι στα windows έχω πράγματι ήχο υψηλής ανάλυσης ? Φαίνεται πχ στον Yamaha rx a 3080, που είναι συνδεδεμένος να μου δείξει κάτι?
Κάτω αριστερά η δεξιά (ανάλογα αν είναι υπολογιστής ή κινητό) σου βγάζει την συσκευή που στέλνεις το Spotify...... δίπλα στο όνομα υπάρχει η ένδειξη "χωρίς απώλειες".

Screenshot_2025-10-07-08-19-54-73_0438eb925998df20b3482ec25499d226.jpg

Reaction score
3.638
View attachment 201873

Spotify HiFi tier (finally) launching to offer CD-quality streaming

Spotify HiFi is official. Almost four years after it was first teased, a CD-quality tier is finally coming to the world's most popular streaming service, the green giant has revealed during its 'Stream On' online event today.
To Avsite το περίμενε το Spotify Lossless από το 2/2021 , ενώ κάποιοι χαμένοι με τις διαφημήσεις τους κατασκευααστές , ονόματα δεν λέμε, δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να αναπαράγουν Spotify Conect Lossless και κατηγορούν σήμερα το Spotify :D
Οι αντιπρόσωποι θεωρώ ότι θα έπερεπε να το είχαν απαιτήσει εδώ και καιρό για να μην περιμένει ο κόσμος

Reaction score
1.065
Απο τα λιγα που δοκιμασα στο συστηματακι μου καταλαβαινω μια διαφορα παντου . Στις καλες εγγραφες οχι τοσο υποθετω στα καλυτερα συστηματα θα φανει , αλλα ακουω το μπασο ειναι ποιο "καθορισμενο" φωνες γυναικειες οπως της Adele δεν ακουγονται τσιριδες , γενικα πιο ομαλος στρωτος ηχος . Για καποιο λογο πρεπει να ανεβασω πιο πολυ την ενταση του ηχοσυστηματος δεν ξερω ακομη αν ειναι απο την εγγραφή ή επειδη μου αρέσει αυτο που ακουω! :)

Reaction score
3.638
Το ανέφερα σε προηγούμενο post, να μπεις στα setting της συσκευής (sound card) στα windows και να δηλώσεις στα Advanced Settings ανάλυση 24 bits/44.1 KHz , ώστε να είναι lossless & bit perfect.
Δεν αρκεί τι δηλώνει το spotify ότι στέλνει στο dac /κάρτα ήχου

Reaction score
230
Καλημέρα. Και στο Eversolo A8 δεν υποστηρίζει lossless.

Αναμονή για firmware :idk:
Διόρθωση. Μέσω της εφαρμογής Spotify στο A8 (σαν app δηλαδή) παίζει κανονικά.

Το connect δεν παίζει

Reaction score
859
Καλημέρα. Και στο Eversolo A8 δεν υποστηρίζει lossless.

Αναμονή για firmware :idk:

Μπορείς να εγκαταστήσεις το σποτιφαι αππ από την οικεία βιβλιοθήκη του Α8 και να επιλέξεις (πάντα από την οθόνη του Α8 ) να παίζει λοσσλες

όλα αυτά μέχρι να γίνει η ενημέρωση του λογισμικού και να παίζεις πλέον από κοννέκτ

εντιτ : τωρα είδα την διόρθωση σου

Reaction score
7.143
Το ανέφερα σε προηγούμενο post, να μπεις στα setting της συσκευής (sound card) στα windows και να δηλώσεις στα Advanced Settings ανάλυση 24 bits/44.1 KHz , ώστε να είναι lossless & bit perfect.
Δεν αρκεί τι δηλώνει το spotify ότι στέλνει στο dac /κάρτα ήχου
δεν το έχω δοκιμάσει σε υπολογιστή.....δεν μου έχει δώσει ακόμα τη δυνατότητα στον υπολογιστή.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.583
Απίθανος Ήχος φίλοι μου.
Λεπτομέρεια, καθαρό μπάσο. Αναβάθμιση του συστήματος μου.
Επιτέλους τα pmc έδειξαν αυτό που αξίζουν, και αυτό που άκουσα όταν τα αγόρασα.

Reaction score
1.260
Σε σχέση με το tidal είναι καλύτερο; έχει κάνει κανείς σύγκριση
εγω εκανα μικρη συγκριση γιατι δεν ειχα χρονο....νομιζω οτι to spotify εχει λιγο καλυτερη λεπτομερεια και πιο τονισμενα πριμα....ας γραψουν και αλλοι τη γνωμη τους αν κανουν συγκριση

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.583
Σε σχέση με το tidal είναι καλύτερο; έχει κάνει κανείς σύγκριση
Εγώ όχι.
Αυτό όμως που έχω εντοπίσει είναι ότι ακόμη και με αυτήν την αναβάθμιση , που όπως προανέφεα αξιζε, το Music Apple σε συνδυασμό με το μηχανάκι Apple TV που μόλις σήμερα το αγόρασα και πριν μια ώρα το εγκατέστησα, είναι το music αρκετά πιο λεπτομερές και με πιο φυσικό ήχο.....Στο ίδιο κομμάτι εννοείται.

Δεν το περίμενα πραγματικά. Ύστερα από συμβουλή η κίνηση αυτή. Το music στα windows αδικείται...

Δεν διακόπτω φυσικά την συνδρομή.
Το tidal εννοειται, σήμερα πήγε περίπατο. Δεν έμεινε βέβαια και πολύ..

Last edited:

Reaction score
3.638
Σαν να ακούς ένα ριπαρισμένο CD παίζει το Spotify , δεν υπάρχει πλέον καλύτερο αποτέλεσμα για εμένα.

Τα 24 bits που λένε ότι υποστηρίζουν δεν υπάρχει περίπωση να ισχύει για όλες τις εγγραφές του παρελθόντος , όπου το 90% των έργων που κυκλοφόρησαν σε CD ήταν γραμμενα σε ανάλυση 16 bits 44.1 KHz.

Δεν έχω κάνει συγκρίσεις με άλλα streaming applications.

Επίσης, επειδή συζητήθηκε η συμβατότητα των streamers με το Spotify, προφανώς αναφερόμαστε στο 'Spotify Connect' μέσω δικτύου , καθότι όλες οι άλλες συνδέσεις λειτουργούν σε όλα τα streamers

Last edited:

Reaction score
859
Παίδες και ένα κολπακι για να παίζετε με το Α8 . Ποσταρω την ανάρτηση μου στο αδελφό, για να μην γράφω δύο φορές :

Post in thread 'Ποιότητα cd vs steaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο'
https://avclub.gr/threads/poiotita-cd-vs-steaming-vs-hi-res-audio-vs-binylio.181995/post-1059103635

Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το volume normalisation στην εφαρμογή του Α8

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.299
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007