Το Spotify HiFi σύντομα κοντά μας

Reaction score
7.146
Με τα ήδη αποθηκευμένα τι κάνω;
τα ξανακατεβάζεις.....

Βρήκα χρόνο και άκουσα και εγώ lossless (στο βασικό σύστημα,σε αυτό στην κουζίνα,στο desktop με ηχεία και με ακουστικά) και όντως η διαφορά είναι αισθητή και ουσιαστική. Ακόμα και με μετάδοση με ΒΤ (aptx όμως) υπάρχει διαφορά!!!! Νομίζω όμως οτι η lossless έκδοση με αυτή την ανάλυση και με την ίδια συνδρομή , είναι απλά μια δοκιμή. Αν υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό τότε το επόμενο βήμα θα είναι μια hi-res έκδοση με προφανώς αυξημένη συνδρομή.

Reaction score
3.645
Το γύρισα σε lossless. Μου βγάζει μήνυμα ότι τα ήδη αποθηκευμένα τραγούδια θα παραμείνουν ως έχουν, ενώ τα νέα θα παίξουν lossless.

Με τα ήδη αποθηκευμένα τι κάνω;
Tα ξανακατεβάζειες , σε lossless. Έτσι γίνεται μόνο

Ndis

Titika
Reaction score
4.867
3x το very high, το μεγεθος των lossless αρχειων στη βιβλιοθηκη μου (απο 6.5 στα 19 GB).

Reaction score
3.645

Reaction score
6.009
Προς το παρόν ακούω το lossless από το laptop με σύνδεση usb στο DAC. Υπάρχει αρκετή διαφορά. Εκείνο που είναι ακουστό από την αρχή είναι η μεγαλύτερη καθαρότητα (ανάλυση) που ε΄χιε σαν αποτέλεσμα να είναι πιο ξεκούραστο, η ένταση έχει μειωθεί νομίζω λίγο σε σχέση με πριν και επίσης έχει μαζευτεί ή είναι πιο στακάτο το μπάσο. Επίσης τώρα πια όλα τα κομάτια (τουλάχιστον όσα έχω ακούσει ως τώρα) έχουν την ίδια ένταση ενώ πριν είχα διαφορετική ένταση σε κάποια (παρόλο που είχα ενεργοποιημένη την κατάλληλη ρύθμιση)

Reaction score
29.846
Προς το παρόν ακούω το lossless από το laptop με σύνδεση usb στο DAC. Υπάρχει αρκετή διαφορά. Εκείνο που είναι ακουστό από την αρχή είναι η μεγαλύτερη καθαρότητα (ανάλυση) που ε΄χιε σαν αποτέλεσμα να είναι πιο ξεκούραστο, η ένταση έχει μειωθεί νομίζω λίγο σε σχέση με πριν και επίσης έχει μαζευτεί ή είναι πιο στακάτο το μπάσο. Επίσης τώρα πια όλα τα κομάτια (τουλάχιστον όσα έχω ακούσει ως τώρα) έχουν την ίδια ένταση ενώ πριν είχα διαφορετική ένταση σε κάποια (παρόλο που είχα ενεργοποιημένη την κατάλληλη ρύθμιση)
Δεν έχει άμμεση σχέση η ένταση , μην τα μπερδεύεις.

Reaction score
3.645
Σου προτείνω να κάνεις σύγκριση με ένα ριπαρισμένο CD αναφοράς.
Να συγκρίνεις ίδιες εκδόσεις, διαφορετικά δεν έχει νόημα .

Hint: Με το CD Ρωμαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι θα βγάλεις αμέσως συμπεράσματα .
Τι μλκ είναι αυτή !!!!
Ποιος ξανακατεβάζει τα τραγούδια >:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(:headbang::headbang::headbang:
Δεν σε υποχρεώνει κανείς να τα ξανακατεβάσεις . Τα ακούς ως έχουν, lossy

Reaction score
6.009
Επίσης κάποια κομμάτια εξακολουθούν να είναι 320Kbps!!!!
Να συγκρίνεις ίδιες εκδόσεις, διαφορετικά δεν έχει νόημα .

Hint: Με το CD Ρωμαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι θα βγάλεις αμέσως συμπεράσματα .
Σίγουρα πάντως, έχουν διαφορά το Spotify lossless από το Spotify 320Kbps!

Reaction score
7.146
Mε το κανονικό cd......μην πιάσουμε τώρα ιστορίες που συζητούσαμε το 2000.

Reaction score
2.852
Τα πρίμα δεν τσιριζουν όσο πριν.και είναι πιο αέρατα, τα μεσσαια είναι πιο καθαρά και ξεχωρίζουν τα όργανα καλύτερα, τα χαμηλά είναι πιο καθαρά. Ίσως να έχουν και περισσότερο σώμα.
Στην αρχή μου φάνηκε και μένα ότι είναι πιο χαμηλά η ένταση αλλά είναι επειδή σταμάτησε να σκούζει σα glx 50ri ανεβαίνοντας τον Καρέα και Πάει ρολαριστο σα το Μερτσέντε του μακαρίτη του γέρου μου.

Reaction score
3.645
Mε το κανονικό cd......μην πιάσουμε τώρα ιστορίες που συζητούσαμε το 2000.
Όχι με το κανονικό CD , θα πρέπει να είναι σε άυλη μορφή τα μουσικά αρχεία, σε WAV ή Flac.
Αναπαραγωγή από το ίδιο DAC, προφανώς και από το ίδιο Windows PC στο οποίο θα παιζει και το Spotify.

Μπορείς να κατεβάσεις (rec in loopback mode) από το Spotify ολόκληρο το δίσκο και μετά να συγκρίνεις τα αρχεία με το CD (ριπαρισμένα αρχεία)

Reaction score
2.852
Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι το ιδιο. Το mp3 του σπετσοφαι σε σχέση με mp3 που είχα φτιάξει όταν ήμουν ατίθασο νιατο ήταν χειρότερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.307
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower