VALERION ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.712

Μερικά σχόλια απο μένα, με όσα συμπεράσματα μπορούν να βγουν απο ένα τέτοιο βίντεο:

1. Ο jvc, με χρήση laser dimming, στη σκοτεινή σκηνή του 1917 τα κάνει σκ@τα!
  2. Υπάρχει τεράστια χρωματική διαφορά ανάμεσα στους 2 προβολείς. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Valerion είναι ο πιο σωστός.
  3. Ο Valerion στις μικτές και φωτεινές σκηνές δείχνει να έχει περισσότερο pop. Σα να δουλεύει ένα contrast enhancer στο background. Μου θυμίζει κάποιες λειτουργίες που έχουν οι Samsung τηλεοράσεις (dynamic contrast), ενώ παράλληλα φαίνεται να επιλέγει πιο φωτεινό gamma κατά το δυναμικό tone mapping. Δείχνει σε κάποιες σκηνές πιο εντυπωσιακός, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει στους videophiles.
Αυτά τα λίγα για αρχή.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.357
Δυστυχώς θέλει να τους έχεις στον ίδιο χώρο. Μέσω βίντεο βλέπουμε το dynamic range της κάμερας, και την εικόνα όπως την πιάνει η κάμερα και τα settings που έβαλε ο YouTuber.
Δεν πιστεύω πως μπορεί να πάρει τον NZ800 ο Valerion (ειδικά δίχως τα software enhancements).
Αλλά έχει κυριολεκτικά σκοτώσει τους BenQ, Epson, Optoma. Αν είχε και τα placement options που σου δίνει ένας JVC θα ήταν τρελό bargain.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.712
Δυστυχώς θέλει να τους έχεις στον ίδιο χώρο. Μέσω βίντεο βλέπουμε το dynamic range της κάμερας, και την εικόνα όπως την πιάνει η κάμερα και τα settings που έβαλε ο YouTuber.
Δεν πιστεύω πως μπορεί να πάρει τον NZ800 ο Valerion (ειδικά δίχως τα software enhancements).
Αλλά έχει κυριολεκτικά σκοτώσει τους BenQ, Epson, Optoma. Αν είχε και τα placement options που σου δίνει ένας JVC θα ήταν τρελό bargain.
Μ'αυτά και μ' αυτά η JVC πρέπει πλέον να σκεφτεί την αλλαγή από phosphor light engine σε...κάτι άλλο τέλος πάντων.
Ισχύει βέβαια και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.357
Μ'αυτά και μ' αυτά η JVC πρέπει πλέον να σκεφτεί την αλλαγή από phosphor light engine σε...κάτι άλλο τέλος πάντων.
Ισχύει βέβαια και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.
Δεν ξέρω πόσο εύκολη απόφαση μπορεί να είναι αυτή (καθόλου βασικά).
Αν ανέβει περαιτέρω (σε σχέση με τα παλιότερα all time low (best) της) το black level, δεν θα έχει καλό "marketing" από τους χομπίστες και επαγγελματίες του χώρου.
Θα μπορούσε να στηρίξει δύο σειρές;... ας πούμε ένα DLA-N/RS series με το βαθύ μαύρο και μέτριες φωτεινότητες και ένα άλλο lineup π.χ. DLA-B σειρά με υψηλότερες φωτεινότητες και καλύτερες επιδόσεις στο BT.2020 και μεγαλύτερα ανοίγματα οθονών;

Προφανώς το όλα σε ένα, το ίδιο καλό ή και καλύτερο black floor και ταυτόχρονα αρκετά υψηλότερη φωτεινότητα (και φυσικά καλύτερη φωτεινότητα με κορεσμένα χρώματα) θα ήταν το ιδεατό, είναι όμως εφικτό;
Native όχι με software-ίλες και τα "artifacts" (πες το drawbacks αν θες) τους όμως.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.712
Δεν ξέρω πόσο εύκολη απόφαση μπορεί να είναι αυτή (καθόλου βασικά).
Αν ανέβει περαιτέρω (σε σχέση με τα παλιότερα all time low (best) της) το black level, δεν θα έχει καλό "marketing" από τους χομπίστες και επαγγελματίες του χώρου.
Θα μπορούσε να στηρίξει δύο σειρές;... ας πούμε ένα DLA-N/RS series με το βαθύ μαύρο και μέτριες φωτεινότητες και ένα άλλο lineup π.χ. DLA-B σειρά με υψηλότερες φωτεινότητες και καλύτερες επιδόσεις στο BT.2020 και μεγαλύτερα ανοίγματα οθονών;

Προφανώς το όλα σε ένα, το ίδιο καλό ή και καλύτερο black floor και ταυτόχρονα αρκετά υψηλότερη φωτεινότητα (και φυσικά καλύτερη φωτεινότητα με κορεσμένα χρώματα) θα ήταν το ιδεατό, είναι όμως εφικτό;
Native όχι με software-ίλες και τα "artifacts" (πες το drawbacks αν θες) τους όμως.
Το έχει κάνει ως ένα βαθμό η sony με τον gtz380:
1760912863042.png

Και μόνο natively να πιάνει το p3, χωρίς τη χρήση φίλτρου που κόβει 30% φως, αρκεί.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.357
Το έχει κάνει ως ένα βαθμό η sony με τον gtz380:
View attachment 380332
Και μόνο natively να πιάνει το p3, χωρίς τη χρήση φίλτρου που κόβει 30% φως, αρκεί.
Ναι, αλλά δεν έχει το black level JVC.
Πάντως με τους NZ800 & NZ900 εγω είμαι ευχαριστημένος.
Τι θα ακολουθήσει δεν ξέρω, μακάρι να φθάσουμε του χρόνου να έχουμε έναν NZ900 με +20% light output με το ίδιο black level.

Reaction score
5.783
Τι θα ακολουθήσει δεν ξέρω, μακάρι να φθάσουμε του χρόνου να έχουμε έναν NZ900 με +20% light output με το ίδιο black level.
Θεωρείς ότι είναι εφικτό να αυξήσει φωτεινότητα με το lack level ?
Κ θα ανεβάσει τιμή ένα 30% στο ίδιο δυσθεώρητο ποσό αγοράς για λίγους

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.712
Δε θεωρώ ότι επηρέασε το black level αυτή η αλλαγή. Γενικά δε μιλάω για αύξηση φωτεινότητας κι εννοείται συμφωνώ ότι οι ΝΖ800 και NZ900 είναι σούπερ. Οι δε ΝΖ500 και 700 φαίνεται να έχουν ακόμα καλύτερο light path.
Προφανώς, πέρα από μια μικρή αύξηση στο contrast, δεν περιμένω πλέον κάτι άλλο αν δεν αλλάξει η πηγή laser.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.357
Σίγουρα για να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές και όχι μια αύξηση τύπου 5.000 πάνω το CR, θα χρειαστεί και αντίστοιχα "ριζοσπαστική" αλλαγή στην τεχνολογία.
Θα πρέπει να τους βάλει πίεση και η Sony για να δώσουν κάτι πέραν incremental upgrades.
Μακάρι του χρόνου να βγάλει κάτι που να έχει σημαντικές διαφορές από τους τωρινούς (αν και δεν το πιστεύω :D )

Reaction score
5
Εγώ βλέπω όσοι δεν είναι Κινέζοι να τα παρατάνε σιγά σιγά. Πέρα από αυτούς που εχουν τα high end τα τωρινά.

Reaction score
5.783
Οι κινέζοι ήρθαν κ ανέστησαν μια πεθαμένη κατηγορία (dlp)
Η benq είχε μια μόνο από low price αλλά και αυτή πλέον περνάει το 3αρο (benq 4100)
Hi end εάν θεωρείς την Epson δεν είναι με τίποτα μιας κ βγάζει από εκτυπωτές μέχρι …
Άρα μένει Sony jvc
Βέβαια θεωρώ ότι πραγματικά hiend είναι BARCO,Christie κλπ

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.635
Σχετικά με το θέμα αντίθεσης και μαύρο, όλοι οι dpl τα πηγαίνουν περίφημα.
Ο δικός μου πχ benq των 850 περίπου ευρώ τεχνολογίας 2017, κοντράρει άνετα την plasma tv μου η οποία διαθέτει πραγματικό μαύρο.
Αν ρυθμιστεί σωστά από ειδικό και μπει κάποιο φίλτρο στον φακό, σε βραδινή προβολή, είναι πραγματικά φοβερός.
Όπως έχω ξανά αναφέρει, από το 2017 Μέχρι σήμερα , 5 ημέρες περίπου την εβδομάδα, είναι ενεργός για 2 ώρες κατά μέσο Όρο. Η εικόνα ακόμη και σήμερα είναι απλώς σούπερ.
Έτσι τώρα που θα κάνω ανανέωση, αναβάθμιση, με βλέπω πάλι στο ίδιο στρατόπεδο.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.357
Ο δικός μου πχ benq των 850 περίπου ευρώ τεχνολογίας 2017, κοντράρει άνετα την plasma tv μου η οποία διαθέτει πραγματικό μαύρο.
Αν ρυθμιστεί σωστά από ειδικό και μπει κάποιο φίλτρο στον φακό, σε βραδινή προβολή, είναι πραγματικά φοβερός.
Όπως έχω ξανά αναφέρει, από το 2017 Μέχρι σήμερα , 5 ημέρες περίπου την εβδομάδα, είναι ενεργός για 2 ώρες κατά μέσο Όρο. Η εικόνα ακόμη και σήμερα είναι απλώς σούπερ.
Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά αν δεις στον ίδιο χώρο έναν JVC (έστω και τον entry level D-ILA) και τον οποιονδήποτε BenQ, δεν υπάρχει περίπτωση να πεις "θέλω τον BenQ".

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.635
Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά αν δεις στον ίδιο χώρο έναν JVC (έστω και τον entry level D-ILA) και τον οποιονδήποτε BenQ, δεν υπάρχει περίπτωση να πεις "θέλω τον BenQ".
Φυσικά και δεν με χαλάς.Οι γνώμες είναι πάντα ευσπροδεκτες.
Οπως θα έχεις καταλάβει, δεν είμαι ειδικός στο θέμα, απλά κρίνω από την προσωπική εμπειρία μου, στον χώρο μου....
Μαλιστα σε ευχαριστώ που βοηθάς με αυτόν τον τρόπο, στην επιλογή του νέου μου αποκτήματος.

Reaction score
5.783
Εάν πας στονbenq 4100 θα πάθεις σοκ
Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό
Βέβαια κ σε Epson 9400 αν κ καταργημένο μοντέλο έχει νόημα
Δεν υπάρχει μόνο το μαύρο σε αυτή την ζωή

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.357
Εάν πας στονbenq 4100 θα πάθεις σοκ
Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό
Βέβαια κ σε Epson 9400 αν κ καταργημένο μοντέλο έχει νόημα
Δεν υπάρχει μόνο το μαύρο σε αυτή την ζωή
Υπάρχει και το contrast.. αλλά αυτό εξαρτάται και από το μαύρο... Whoopsie 🤣

Πολλά τα λεφτά που ζητάει ο 4100

Reaction score
11.818
Θα πω κι εγώ τη γνώμη μου για το μαύρο. Πρέπει να έχεις σκουρόχρωμο χώρο (batcave) για να μη σου χαλάει η ανάκλαση από τους άσπρους τοίχους το μαύρο. Το βλέπω με τον Valerion που τοποθετήσαμε τώρα σε άσπρο σαλόνι και προσπαθώ να πείσω τον αδερφό μου να το βάψει έστω γκρι. Κάναμε την αρχή με τον εμπρός τοίχο. Θέλω να τον πείσω και για τον πίσω, γιατί θεωρώ ότι αντανακλά όλη η οθόνη στον πίσω τοίχο και τον κάνει μια τεράστια δευτερεύουσα πηγή φωτός. Οπότε αντίο contrast!

Reaction score
5.783
Θα πω κι εγώ τη γνώμη μου για το μαύρο. Πρέπει να έχεις σκουρόχρωμο χώρο (batcave) για να μη σου χαλάει η ανάκλαση από τους άσπρους τοίχους το μαύρο. Το βλέπω με τον Valerion που τοποθετήσαμε τώρα σε άσπρο σαλόνι και προσπαθώ να πείσω τον αδερφό μου να το βάψει έστω γκρι. Κάναμε την αρχή με τον εμπρός τοίχο. Θέλω να τον πείσω και για τον πίσω, γιατί θεωρώ ότι αντανακλά όλη η οθόνη στον πίσω τοίχο και τον κάνει μια τεράστια δευτερεύουσα πηγή φωτός. Οπότε αντίο contrast!
Ποιον Valerion πήρε ;

Reaction score
11.818
Δε διάβασα όλο το νήμα, βαριέμαι.
Ο αδερφός μου ψώνισε τον VALERION VisionMaster Pro και σε λίγες μέρες θα τον έχουμε σπίτι του.
Να δω πώς θα τον κρεμάσουμε, αφού δεν έχει ISO τρύπες, αλλά μία στο κέντρο.
Πριν είχε έναν BenQ TK700STi 4K HDR

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.401
Members