VALERION ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.711

Μερικά σχόλια απο μένα, με όσα συμπεράσματα μπορούν να βγουν απο ένα τέτοιο βίντεο:

1. Ο jvc, με χρήση laser dimming, στη σκοτεινή σκηνή του 1917 τα κάνει σκ@τα!
  2. Υπάρχει τεράστια χρωματική διαφορά ανάμεσα στους 2 προβολείς. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Valerion είναι ο πιο σωστός.
  3. Ο Valerion στις μικτές και φωτεινές σκηνές δείχνει να έχει περισσότερο pop. Σα να δουλεύει ένα contrast enhancer στο background. Μου θυμίζει κάποιες λειτουργίες που έχουν οι Samsung τηλεοράσεις (dynamic contrast), ενώ παράλληλα φαίνεται να επιλέγει πιο φωτεινό gamma κατά το δυναμικό tone mapping. Δείχνει σε κάποιες σκηνές πιο εντυπωσιακός, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει στους videophiles.
Αυτά τα λίγα για αρχή.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.341
Δυστυχώς θέλει να τους έχεις στον ίδιο χώρο. Μέσω βίντεο βλέπουμε το dynamic range της κάμερας, και την εικόνα όπως την πιάνει η κάμερα και τα settings που έβαλε ο YouTuber.
Δεν πιστεύω πως μπορεί να πάρει τον NZ800 ο Valerion (ειδικά δίχως τα software enhancements).
Αλλά έχει κυριολεκτικά σκοτώσει τους BenQ, Epson, Optoma. Αν είχε και τα placement options που σου δίνει ένας JVC θα ήταν τρελό bargain.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.711
Δυστυχώς θέλει να τους έχεις στον ίδιο χώρο. Μέσω βίντεο βλέπουμε το dynamic range της κάμερας, και την εικόνα όπως την πιάνει η κάμερα και τα settings που έβαλε ο YouTuber.
Δεν πιστεύω πως μπορεί να πάρει τον NZ800 ο Valerion (ειδικά δίχως τα software enhancements).
Αλλά έχει κυριολεκτικά σκοτώσει τους BenQ, Epson, Optoma. Αν είχε και τα placement options που σου δίνει ένας JVC θα ήταν τρελό bargain.
Μ'αυτά και μ' αυτά η JVC πρέπει πλέον να σκεφτεί την αλλαγή από phosphor light engine σε...κάτι άλλο τέλος πάντων.
Ισχύει βέβαια και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.341
Μ'αυτά και μ' αυτά η JVC πρέπει πλέον να σκεφτεί την αλλαγή από phosphor light engine σε...κάτι άλλο τέλος πάντων.
Ισχύει βέβαια και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.
Δεν ξέρω πόσο εύκολη απόφαση μπορεί να είναι αυτή (καθόλου βασικά).
Αν ανέβει περαιτέρω (σε σχέση με τα παλιότερα all time low (best) της) το black level, δεν θα έχει καλό "marketing" από τους χομπίστες και επαγγελματίες του χώρου.
Θα μπορούσε να στηρίξει δύο σειρές;... ας πούμε ένα DLA-N/RS series με το βαθύ μαύρο και μέτριες φωτεινότητες και ένα άλλο lineup π.χ. DLA-B σειρά με υψηλότερες φωτεινότητες και καλύτερες επιδόσεις στο BT.2020 και μεγαλύτερα ανοίγματα οθονών;

Προφανώς το όλα σε ένα, το ίδιο καλό ή και καλύτερο black floor και ταυτόχρονα αρκετά υψηλότερη φωτεινότητα (και φυσικά καλύτερη φωτεινότητα με κορεσμένα χρώματα) θα ήταν το ιδεατό, είναι όμως εφικτό;
Native όχι με software-ίλες και τα "artifacts" (πες το drawbacks αν θες) τους όμως.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.711
Δεν ξέρω πόσο εύκολη απόφαση μπορεί να είναι αυτή (καθόλου βασικά).
Αν ανέβει περαιτέρω (σε σχέση με τα παλιότερα all time low (best) της) το black level, δεν θα έχει καλό "marketing" από τους χομπίστες και επαγγελματίες του χώρου.
Θα μπορούσε να στηρίξει δύο σειρές;... ας πούμε ένα DLA-N/RS series με το βαθύ μαύρο και μέτριες φωτεινότητες και ένα άλλο lineup π.χ. DLA-B σειρά με υψηλότερες φωτεινότητες και καλύτερες επιδόσεις στο BT.2020 και μεγαλύτερα ανοίγματα οθονών;

Προφανώς το όλα σε ένα, το ίδιο καλό ή και καλύτερο black floor και ταυτόχρονα αρκετά υψηλότερη φωτεινότητα (και φυσικά καλύτερη φωτεινότητα με κορεσμένα χρώματα) θα ήταν το ιδεατό, είναι όμως εφικτό;
Native όχι με software-ίλες και τα "artifacts" (πες το drawbacks αν θες) τους όμως.
Το έχει κάνει ως ένα βαθμό η sony με τον gtz380:
1760912863042.png

Και μόνο natively να πιάνει το p3, χωρίς τη χρήση φίλτρου που κόβει 30% φως, αρκεί.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.341
Το έχει κάνει ως ένα βαθμό η sony με τον gtz380:
View attachment 380332
Και μόνο natively να πιάνει το p3, χωρίς τη χρήση φίλτρου που κόβει 30% φως, αρκεί.
Ναι, αλλά δεν έχει το black level JVC.
Πάντως με τους NZ800 & NZ900 εγω είμαι ευχαριστημένος.
Τι θα ακολουθήσει δεν ξέρω, μακάρι να φθάσουμε του χρόνου να έχουμε έναν NZ900 με +20% light output με το ίδιο black level.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.394
Members
38.554
Νεότερο μέλος
kosmidhsn