- Reaction score
- 23.609
Ευχαρίστως να πω εάν και καθόλου διαβασμένος :Ο τεχνικός έδωσε παράδειγμα που θεωρεί οτι στον ακροατή black Sabath αρέσουν οι τάξης ΑΒ γιατι του αρέσει η παραμόρφωση στο σημειο μετάβασης (crossover distortion) και οχι πχ ο καλύτερος έλεγχος των ηχείων από την ΑΒ για αυτό το απαιτητικό είδος μουσικής. Εσύ που εισαι πλέον διαβασμένος μπορείς να εξηγήσεις την παραπάνω θεωρηση;
- Αυτο που λες τώρα και με ρωτάς δεν έχει σχέση με το Μπεολάμπ που ρώτησες .. νομίζω.
- Καλύτερα να σου απαντήσει ο ίδιος εάν και έχει ήδη απαντήσει.
- Εμενα μου φάνηκε και το εξέλαβα σαν μια περίπτωση που έχει δεί να συμβαίνει σε κάποιους υποκειμενικά κρίνοντες και εξήγησε και την διαδρομή του συσχετισμού στο σκεπτικό του και δεν νομίζω να είπε κιόλας ότι του αρέσει του χεβι-μεταλά το crossover distortion per se αλλά αυτά που ακολουθούν και προκύπτουν απο αυτό και τα οποία εξήησε. Εάν τεχνικά προκύπτουν απο αυτό αυτά που λέει, δεν το γνωρίζω. Αλλά εάν προκύπτουν τότε είναι πιθανόν. Γιατί όχι ; Με λίγα λόγια είπε ενα παράδειγμα αντικειμενικών αναλυθέντων περιστάσεων που θα οδηγήσει κάποιον σε μια υποκειμενικά λάθος εντύπωση. Τι το περίεργο και what's new in that ; Όλοι το παθαίνουμε. Εϊπε και για άλλους εξάλλου που ακούνε άλλα είδη μουσικής. Η προσπάθεια και aspiration κάποιων (πάρα πολλών εδω μέσα που έχω παρατηρησει και σε όλα τα θέματα όχι μόνο στο audio) να έχουν αντικειμενική κρίση και όχι υποκειμενική είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να στοχεύουν είναι η οσο το δυνατόν τελειοποίηση της υποκειμενικής τους κρίσης. Η αντικειμενική κρίση είναι για την επιστήμη και έχει άλλο σκοπό και διαδικασία και περιβάλλον μέσα στο οποιο διασφαλίζεται. Να κρίνεις αντικιεμενικά εξάλλου και χωρίς bias σαν πρόσωπο δεν γίνεται. Είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι (προς το παρόν και στην συνείδηση του ανθρώπου σε διάφορους βαθμούς για τον καθένα) που πρέπει να δουλευονται, να προχωράνε αι να εξελίσσονται μαζι σε έναν άνθρωπο. Η τελειοποίηση και επιβεβαίωση των συσχετισμών και των δυο οδηγεί το ένα να πλησιάζει το άλλο και στο τέλος ταυτίζονται .... και όχι επειδή κάποιος νομίζει για τον εαυτό του ότι ξύπνησε μια μέρα και είπε ή αποφάισε να γίνει ή δηλώνει δήθεν αντικειμενικός. Ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ και πιθανόν ούτε η φύση και οι επιστήμες συμφωνα με την συγχρονη Φυσική μπορεί να έχουν και συνείδηση. Για αυτό και προσπαθούνε όλοι και εχει αξία να κάνουν το ρομπότ να έχει συνείδηση και άρα υποκειμενικότητα. Η λύση τουλάχιστον για τον άνθρωπο και την φύση και τις ικανότητες του αυτή την στιγμή δεν είναι η αύξηση της αντικειμενικότητας ...λές και είναι κάποιος στόχος. Η λύση είναι η αύξηση και γνώση της υποκειμενικότητας σου και απο που αυτή προκύπτει και βασίζεται και αντικειμενικά. Όχι ότι εσυ μπορεί να γίνεις ποτε αντικειμενικός. Η αντικειμενικότητα περνάει μέσα απο την υποκειμενικότητα. Νο way around it. Λάθος αντίληψη της φιλοσοφίας και αυτογνωσίας απο νάνους της φιλοσοφίας και εμπειριών ζωής που πάλι ακούει ο κόσμος στο ιντερνετ.
- Το σχόλο και ερώτημα μου στον Κανακιάνι σε καμιά περίπτωση δεν προέκυψε απο το δικό σου πόστ. Το σχόλιο μου στον Ν.Κ. προέκυψε λίγο απο εσένα πάλι όμως μόνο ως αφορμή καθώς εχώ διαπιστώσει ότι το χρησιμοποιούν πολλοι και κατα κόρον σαν επιχείρημα ενώ είναι λάθος να το κάνουν ..... νομίζω. Σε καμιά περίπτωση χωρίς να σε γνωρίζω ούτε καν απο ένα πόστ σου (λόγω ότι εγώ είμαι νεότερος εσου στο site) δεν θα προχωρούσα σε κανενός είδους αντιπαράθεση ή κρίση σε αυτό που ειπες άπαξ και απο μόνο του.
Last edited: