Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
23.610
Ο τεχνικός έδωσε παράδειγμα που θεωρεί οτι στον ακροατή black Sabath αρέσουν οι τάξης ΑΒ γιατι του αρέσει η παραμόρφωση στο σημειο μετάβασης (crossover distortion) και οχι πχ ο καλύτερος έλεγχος των ηχείων από την ΑΒ για αυτό το απαιτητικό είδος μουσικής. Εσύ που εισαι πλέον διαβασμένος μπορείς να εξηγήσεις την παραπάνω θεωρηση;
Ευχαρίστως να πω εάν και καθόλου διαβασμένος :

- Αυτο που λες τώρα και με ρωτάς δεν έχει σχέση με το Μπεολάμπ που ρώτησες .. νομίζω.

- Καλύτερα να σου απαντήσει ο ίδιος εάν και έχει ήδη απαντήσει.

- Εμενα μου φάνηκε και το εξέλαβα σαν μια περίπτωση που έχει δεί να συμβαίνει σε κάποιους υποκειμενικά κρίνοντες και εξήγησε και την διαδρομή του συσχετισμού στο σκεπτικό του και δεν νομίζω να είπε κιόλας ότι του αρέσει του χεβι-μεταλά το crossover distortion per se αλλά αυτά που ακολουθούν και προκύπτουν απο αυτό και τα οποία εξήησε. Εάν τεχνικά προκύπτουν απο αυτό αυτά που λέει, δεν το γνωρίζω. Αλλά εάν προκύπτουν τότε είναι πιθανόν. Γιατί όχι ; Με λίγα λόγια είπε ενα παράδειγμα αντικειμενικών αναλυθέντων περιστάσεων που θα οδηγήσει κάποιον σε μια υποκειμενικά λάθος εντύπωση. Τι το περίεργο και what's new in that ; Όλοι το παθαίνουμε. Εϊπε και για άλλους εξάλλου που ακούνε άλλα είδη μουσικής. Η προσπάθεια και aspiration κάποιων (πάρα πολλών εδω μέσα που έχω παρατηρησει και σε όλα τα θέματα όχι μόνο στο audio) να έχουν αντικειμενική κρίση και όχι υποκειμενική είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να στοχεύουν είναι η οσο το δυνατόν τελειοποίηση της υποκειμενικής τους κρίσης. Η αντικειμενική κρίση είναι για την επιστήμη και έχει άλλο σκοπό και διαδικασία και περιβάλλον μέσα στο οποιο διασφαλίζεται. Να κρίνεις αντικιεμενικά εξάλλου και χωρίς bias σαν πρόσωπο δεν γίνεται. Είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι (προς το παρόν και στην συνείδηση του ανθρώπου σε διάφορους βαθμούς για τον καθένα) που πρέπει να δουλευονται, να προχωράνε αι να εξελίσσονται μαζι σε έναν άνθρωπο. Η τελειοποίηση και επιβεβαίωση των συσχετισμών και των δυο οδηγεί το ένα να πλησιάζει το άλλο και στο τέλος ταυτίζονται .... και όχι επειδή κάποιος νομίζει για τον εαυτό του ότι ξύπνησε μια μέρα και είπε ή αποφάισε να γίνει ή δηλώνει δήθεν αντικειμενικός. Ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ και πιθανόν ούτε η φύση και οι επιστήμες συμφωνα με την συγχρονη Φυσική μπορεί να έχουν και συνείδηση. Για αυτό και προσπαθούνε όλοι και εχει αξία να κάνουν το ρομπότ να έχει συνείδηση και άρα υποκειμενικότητα. Η λύση τουλάχιστον για τον άνθρωπο και την φύση και τις ικανότητες του αυτή την στιγμή δεν είναι η αύξηση της αντικειμενικότητας ...λές και είναι κάποιος στόχος. Η λύση είναι η αύξηση και γνώση της υποκειμενικότητας σου και απο που αυτή προκύπτει και βασίζεται και αντικειμενικά. Όχι ότι εσυ μπορεί να γίνεις ποτε αντικειμενικός. Η αντικειμενικότητα περνάει μέσα απο την υποκειμενικότητα. Νο way around it. Λάθος αντίληψη της φιλοσοφίας και αυτογνωσίας απο νάνους της φιλοσοφίας και εμπειριών ζωής που πάλι ακούει ο κόσμος στο ιντερνετ.

- Το σχόλο και ερώτημα μου στον Κανακιάνι σε καμιά περίπτωση δεν προέκυψε απο το δικό σου πόστ. Το σχόλιο μου στον Ν.Κ. προέκυψε λίγο απο εσένα πάλι όμως μόνο ως αφορμή καθώς εχώ διαπιστώσει ότι το χρησιμοποιούν πολλοι και κατα κόρον σαν επιχείρημα ενώ είναι λάθος να το κάνουν ..... νομίζω. Σε καμιά περίπτωση χωρίς να σε γνωρίζω ούτε καν απο ένα πόστ σου (λόγω ότι εγώ είμαι νεότερος εσου στο site) δεν θα προχωρούσα σε κανενός είδους αντιπαράθεση ή κρίση σε αυτό που ειπες άπαξ και απο μόνο του.

Last edited:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.363
Πιουρίστες με παθητικά ηχεία εκστασιάζονται με την ποιότητα ήχου που απολαμβάνουν, ακούγοντας ηχογραφήσεις των οποίων το σήμα έχει περάσει από τον 5534. Και τους φταίει το dsp...

Reaction score
23.610
Προφανώς κάτι μπορεί να γλυτωνει ... Ο Wnet :D 😍 φταίει και η πορεία που έχει πάρει η παραγωγή και ηχοληψία αλλιώς μπορεί να γλύτωναν πολλά περισσότερα. Τι θα πεί άλλο ; Αφού είναι συνυπευθυνος. :D😍 Του έχω πει να βάλει βιολιά στην Hip Hop την ωραία που φτιάχνει. Τολμάει ; :D :D

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.494
Να σου δωσω ενα αλλο παραδειγμα
Υπαρχει αυτη την στιγμη ενα DAC που παιζει στην κατηγορια των 50Κ πουλαει παγκοσμιως παρα πολυ καλα και ειναι μεσα στα 10 καλυτερα DAC που κατασκευαστηκαν ποτε . ( συμφωνα με τον τυπο τις δοκιμες κλπ κλπ )
Παρολο οτι η εταιρια ειναι μικρη πισω της υπαρχει χρημα αστειρευτο ....

Παει το παλληκαρι φορτωμενος στην Κινα και τους λεει
λεβεντες καλησπερα θελω ενα τσιπακι για DAC
Του λενε αυτοι καλως το χρημα
εχουμε αυτο που εχει ταδε ρολοι
εχουμε αυτο που εχει την ταδε ταχυτητα
Εχουμε το αλλο που ειναι και streamer μαζι
εχουμε αυτο που εχει δικο του Audio interface
εχουμε και το αλλο που εχει μεσα και DSP
εχουμε το αλλο που δουλευει και με μπαταριες η με το πιο μαπα τροφοδοτικο γιατι εχει διαταξεις PSRR
εχουμε και το αλλο Που φιαχνει πιτσες για τον Van den Hull
εχουμε και το αλλο που κανει ψηφιακο null testing

Απανταει ο σχεδιαστης και τους λεει
δεν θελω τιποτα απο αυτα θελω μονο το DAC με αυτες τις προδιαγραφες ( τις ειχαν ηδη )
ΜΑ ? του λενε με τι ρολοι θα δουεψει αυτο?
δεν σας αφορα
μα ? με τι τροφοδοσια θα δουλεψει ?
δεν σας αφορα

και παει λεγωντας
ποσο κανει να το φιαξετε τοσα παρτε τα

τι εκανε ? σκεφτηκε σαν τον Ishiwatta ξαλαφρωσε το προιον του απο ολα τα προβληματα , σχεδιασε ολα τα περιφεριακα με την ποιοτητα που επελεξε αυτος ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ και εχει ενα προιον το οποιο ειναι 3 επιπεδα
τροφοδοτικο ρολοι και DAC 3 συσκευες 50 εκατοστα υψος το συνολο

ειναι στην κορυφη του κοσμου (Ελληνας για να ξερουμε που βρικομαστε )

That's the way babe
Πιουρίστες με παθητικά ηχεία εκστασιάζονται με την ποιότητα ήχου που απολαμβάνουν, ακούγοντας ηχογραφήσεις των οποίων το σήμα έχει περάσει από τον 5534. Και τους φταίει το dsp...
Σωστα
η θα κaνεις Null test σε καλωδια με τον 5534 που παει ολα και ολα 200ΚΗΖ ενω για να παρεις αξιοπρεπεις μετρησεις και πραγματικες χρειαζεσαι οργανο που να εχει αναλυση τουλαχιστον 100ΜΗΖ

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.494
Σε αυτο το σημειο εχεις ενα λαθος
την ηχογραφηση την αγορασαμε αποδεχομενοι αυτα που εκαναν , Δεν μπορουμε να την πειραξουμε η να την αλλαξουμε
αρα το μονο που μενει ειναι να μην την επιβαρυνουμε αλλο .

Reaction score
207
Προφανώς κάτι μπορεί να γλυτωνει ... Ο Wnet :D 😍 φταίει και η πορεία που έχει πάρει η παραγωγή και ηχοληψία αλλιώς μπορεί να γλύτωναν πολλά περισσότερα. Τι θα πεί άλλο ; Αφού είναι συνυπευθυνος. :D😍 Του έχω πει να βάλει βιολιά στην Hip Hop την ωραία που φτιάχνει. Τολμάει ; :D :D
Καλό παράδειγμα
Ακουσε το arte povera συμφωνική βιολιά και χορωδία με όλους τους τοπ Έλληνες ραπερ

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.271
Ποτέ να μην κρίνεις εξ ιδίων ή από ένα μοναδικό γεγονός που αν είναι το δεύτερο δείχνει πραγματικά την παιδεία που έχεις.

Ότι και να λες ούτε με νευριάζεις ούτε θα σε βρίσω.
Αγάπη μόνο.
Ας μείνουμε στο θέμα και να διαβάσουμε αυτά που γράφει ο Πετρόπουλος μπας και κατανοήσουμε ορισμένα πράγματα. Ειδικότερα κάποιοι που δεν τα χωνεύουν με τίποτα😘😘
νταμιτζάνες λέμε…
άρες μαρες κουκουνάρες

Reaction score
23.610
Καλό παράδειγμα
Ακουσε το arte povera συμφωνική βιολιά και χορωδία με όλους τους τοπ Έλληνες ραπερ
Ποια ; Την φτωχή τέχνη ; Θα ήθελα να πω ναι θα το ακουσω .... αλλά θα με αποκληρώσει ο Κος Χρήστος ο μαέστρος @christos77 😍 ... παλαιός είσαι τον ξέρεις τον Κο Χρήστο φαντάζομαι.

Βέβαια είχε και πνευστά εκτός απο βιολιά και ίσως την γλυτώσω. :D😍

Τα ξέρω λίγο βρε συ, τα ξέρω. Η Hip Hop μου αρέσει απο παλιά και απο την αρχή της γιατί είμαι και γεράκος χα χα. Ήταν αλλιώς βέβαια αλλά τα πράγματα εξελίσσονται. Ο Bloody Hawk καλό παιδί και γνωστός - φίλος. Η σοπράνο ποιά ήταν ; Εάν την βρείς θα σε παραδεχτώ. Δεν είχα πάει στη συναυλία. Θεσσαλονικεις (Βορειο Ελλαδίτες) καλλιτέχνες rule. Ευαισθησία και σκληρότητα μαζί. As it should be. Είτε στην ρόκ, είτε στη πάνκ παλαιότερα είτε στο hip hop τώρα.

Last edited:

Reaction score
9.951
Μα και αυτή η πεολσμπ πως στο διαολο την λένε μπρε @thva, μου βάζει κλάση D ενισχυτές και θέλει να το πουλήσει 170 ψωροχιλιαρικα στον οντιοφίλ?
Μηδεν επαφή με την πραγματικότητα. Ποιος άνθρωπος του Οντιο με τόσα λεφτά στην τσέπη θα ψηθεί με ice power? :biggrin:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.494
Ποια ; Την φτωχή τέχνη ; Θα ήθελα να πω ναι θα το ακουσω .... αλλά θα με αποκληρώσει ο Κος Χρήστος ο μαέστρος @christos77 😍 ... παλαιός είσαι τον ξέρεις τον Κο Χρήστο φαντάζομαι.

Τα ξέρω λίγο βρε συ, τα ξέρω. Η Hip Hop μου αρέσει απο παλιά και απο την αρχή της γιατί είμαι και γεράκος χα χα. Ήταν αλλιώς βέβαια αλλά τα πράγματα εξελίσσονται. Ο Bloody Hawk καλό παιδί και γνωστός - φίλος. Η σοπράνο ποιά ήταν ; Εάν την βρείς θα σε παραδεχτώ. Δεν είχα πάει στη συναυλία. Θεσσαλονικεις καλλιτέχνες rule. Ευαισθησία και σκλhρότητα μαζί. As it should be.
επρεπε να παω την κορη μου στη συναυλια του Bloody Hawk στο ΟΑΚΑ
η μουσικη δυστυχως δεν μου λεει κατι
ο τυπακος φαινοταν συμπαθης δειχνει καλο παιδι βγαζει κατι
τελειωνει το δραμα και ειμαστε στις καληνυχτες

οποτε σε καποια φαση γυριζει και λεει ο BH να ευχαριστησω τον ηχοληπτη μου ταδε μπλα μπλα
σκεφτομαι και λεω για πιο πραγμα ?
επειδη μιξαρισε το play back με το μικροφωνο ?
ΔΛΔ ? την ιδια μερα που ο Ηχοληπτης της Βισση στο φιναλε μπορει να ειχε και 35 καναλια ανοιχτα και να επαιζαν ολα τι πρεπει να του κανουμε ? Αγαλμα ?

Reaction score
23.610
Μα και αυτή η πεολσμπ πως στο διαολο την λένε μπρε @thva, μου βάζει κλάση D ενισχυτές και θέλει να το πουλήσει 170 ψωροχιλιαρικα στον οντιοφίλ?
Μηδεν επαφή με την πραγματικότητα. Ποιος άνθρωπος του Οντιο με τόσα λεφτά στην τσέπη θα ψηθεί με ice power? :biggrin:
Αλλάζουν τα πράγματα και τα κόζια. :D Μην χάνεις ελπίδα. :D :D
επρεπε να παω την κορη μου στη συναυλια του Bloody Hawk στο ΟΑΚΑ
η μουσικη δυστυχως δεν μου λεει κατι
ο τυπακος φαινοταν συμπαθης δειχνει καλο παιδι βγαζει κατι
τελειωνει το δραμα και ειμαστε στις καληνυχτες

οποτε σε καποια φαση γυριζει και λεει ο BH να ευχαριστησω τον ηχοληπτη μου ταδε μπλα μπλα
σκεφτομαι και λεω για πιο πραγμα ?
επειδη μιξαρισε το play back με το μικροφωνο ?
ΔΛΔ ? την ιδια μερα που ο Ηχοληπτης της Βισση στο φιναλε μπορει να ειχε και 35 καναλια ανοιχτα και να επαιζαν ολα τι πρεπει να του κανουμε ? Αγαλμα ?
Και η Βίσση τίποτε ε ; Ούτε ένα ευχαριστώ ; :D Και πήγε και δώδεκα η ώρα. :D

Η κόρη σου έχει γούστο. Ξέρει αυτή τι ακούει.

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.494
Εχει μπολικους λογαριασμους με ψευδωνυμα στο Facebook που πουλανε μηχανηματα ηχου
( I wonder why ? ) οπου καποιον απο αυτους τους λογαριασμους τον εχει καποιος με ψευδωνυμο
Μαρια Αμπερ ....
Μπηκα στον πειρασμο να την ρωτησω αν η Βασω milliampere ειναι κορη της
Η ο Γιωργος Watt ειναι ο συζυγος ...
θα υποθεσω οτι ο μπαμπας της λεγεται Ωμ

Reaction score
207

Τα ξέρω λίγο βρε συ, τα ξέρω. Η Hip Hop μου αρέσει απο παλιά και απο την αρχή της γιατί είμαι και γεράκος χα χα. Ήταν αλλιώς βέβαια αλλά τα πράγματα εξελίσσονται. Ο Bloody Hawk καλό παιδί και γνωστός - φίλος. Η σοπράνο ποιά ήταν ; Εάν την βρείς θα σε παραδεχτώ. Δεν είχα πάει στη συναυλία. Θεσσαλονικεις (Βορειο Ελλαδίτες) καλλιτέχνες rule. Ευαισθησία και σκληρότητα μαζί. As it should be. Είτε στην ρόκ, είτε στη πάνκ παλαιότερα είτε στο hip hop τώρα.
Η πηνελοπη πετρομελιδου.
Ανέβηκα skg για συνεδριο με τον μικρο βρήκαμε εισιτήρια lex έσκασε και ο bloody χαμος έγινε.

Reaction score
23.610
Η πηνελοπη πετρομελιδου.
Ανέβηκα skg για συνεδριο με τον μικρο βρήκαμε εισιτήρια lex έσκασε και ο bloody χαμος έγινε.
Σίγουρα ; Αυτή είναι ηθοποιός , έχει τόσο καλή οπερατικη φωνή ; Kαλά πολλοι ηθοποιοί έχουν και τέτοια εκπαιδευση και καλές φωνές απλως just asking.
Εχει μπολικους λογαριασμους με ψευδωνυμα στο Facebook που πουλανε μηχανηματα ηχου
( I wonder why ? ) οπου καποιον απο αυτους τους λογαριασμους τον εχει καποιος με ψευδωνυμο
Μαρια Αμπερ ....
Μπηκα στον πειρασμο να την ρωτησω αν η Βασω milliampere ειναι κορη της
Η ο Γιωργος Watt ειναι ο συζυγος ...
θα υποθεσω οτι ο μπαμπας της λεγεται Ωμ
Τώρα είναι που θα παρέμβει ο Κος Χρήστος και θα ρωτήσει εάν έχει και κανέναν λογαρισαμό Μαρκήσιος και πουλάει Sansui. :D :D

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.727
Μπα δε νομιζω ο κ. Μαρκησιος ειναι καλο παιδι ;)
Αν τα ηχεια παιζνε καλα λεω καλα την 9η συμφωνια την κιθαρα του χεντριξ θα την παιξουν ΑΡΙΣΤΑ;) τα ηχεια ξεβρακωνονται με τα 60 οργανα της Συμφωνικης Μουσικης οπως λεει και ο κ. Ντιμης;)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.071
Αυτό που έκανε ο Σάκης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε κανένα Ελληνικό φόρουμ. Μιλάμε για έναν θησαυρό πληροφορίας και σίγουρα όλοι καταλαβαίνουμε γιατί έχει αυτή την συμπεριφορά από κάποια μέλη.
Προσωπικά δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο και ούτε θα ασχοληθώ με τους όποιους ταλιμπάν.

Καλή Κυριακή σε όλους🤗

Το κινητό που με αυτό καλώδια ζύγισε
έναν κλωβό να βλέπει μέσα στο φλιτζάνι
αράδες αγκίστρια όλο στον Κόγια έριχνε
σε πληκτρολόγιο που πήγαινε ροδάνι
Παίρνουμε αμπάριζα τη Φυσική
τελεστικοί που την πιστότητα αλλοιώνουν
παγοκολώνα μένει αντιδραστική
μας σιγολιώνει σε μια ρωγμή του χρόνου

Όσα και αν ξέρεις στο παιγνίδι
όσα λες ας τα υπολογίζεις
στις επάρσεις δεν προσκυνάνε
όσοι κρος ενεργά κρατάνε

Το νήμα που κάθε πιντιεφ το έσκισε
άγνωστες γνώσεις βάζει σε χάρτη
μα πολλαπλούς λογαριασμούς αν ξεκαθάριζε
σε οργασμό θα έφερνε και τον σοφό Σωκράτη

μακρυνάρι φρόνημα εθνικό
μακρυνάρι πλεονέκτημα ηθικό
Παρθένο με τα ντιεσπί
μέσω εμπειρίας απαξιωτικό

Last edited:

Reaction score
12.721
Γιατι κανονικα περεπε να μπει εδω ο κυριος Κογιας και να πει στον Astronaut Jr οτι καλε μου φιλε επειδη δειχνει να μην ξερεις τι ειναι το null test αστο καλυτερα μανουλα μου στην ακρη και συζητα κατι αλλο.
Πάμε άλλη μια φορά: null έχουμε όταν η πηγή Α ακυρώνει τη πηγή Β, άρα όντας ανεστραμμένες η μία ως προς την άλλη, αυτό σημαίνει ότι είναι ίσες, όμοιες. Απο τη στιγμή που έχουμε null, συγκρίνουμε το ίδιο πράγμα. Όσες φορές το ξαναπείς, τόσες θα σου απαντήσω λέγοντας το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Επρεπε να πει στον g.kar οτι οκ ναι να δουμε το τεστ που εκανες και να δουμε και τα αποτελεσματα αλλα δεν μπορεις να το ονομαζεις ψηφιακο null testing γιατι απο την μια κατι τετοιο δεν γινεται , δεν υπαρχει σαν επιστημονικος ορος , και δεν βγαζει παρομοια συμπερασματα με ενα αναλογικο null testing . Οποτε μπορεις να το ονομασεις οτι αλλο θες αλλα null test δεν ειναι
Απο τη στιγμή που ψηφιοποιεί κάτω απο τις ίδιες συνθήκες κάτι και το συγκρίνει σε υπολογιστή μέσω εφαρμογής που αντιστρέφει τη φάση, τότε μιλάμε για null. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, πρόβλημά σου. Και προφανώς δεν αποτελεί έμπνευση του g.kar, είναι κάτι που προτείνεται εδώ και πολλά χρόνια, απο τότε που αρχίσαμε να έχουμε κάρτες ήχου στους υπολογιστές μας με A/D μετατροπείς.

Τόσο μεγάλη είναι τελικά η διαφορά μεταξύ πράξης και ενός γνώστη και θεωρίας των ιντερνετικών audio people που τα διαβάζουν μόνο ; Ή συμβαίνει κάτι άλλο ;
Ως προς τα κυκλώματα, μπορεί να έχει μεγάλη εμπειρία και δεν τον αμφισβητώ. Ως προς τις ιδιότητες ακουστικής και τη κοινή λογική, επίτρεψέ μου να αμφιβάλω. Επιπλέον, το ότι έχει τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ασχολούμενος με την επισκευή ή ακόμα και τη σχεδίαση κυκλωμάτων, δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο σε όλα. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ψηφιακό κομμάτι. Σαν άνθρωπος έχω μάθει να αποδέχομαι το αποδεδειγμένα σωστό και όχι το κύρος που αντλεί κάποιος απο μια άσχετη ενασχόλησή του.

Αυτό που έκανε ο Σάκης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε κανένα Ελληνικό φόρουμ. Μιλάμε για έναν θησαυρό πληροφορίας και σίγουρα όλοι καταλαβαίνουμε γιατί έχει αυτή την συμπεριφορά από κάποια μέλη.
Προσωπικά δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο και ούτε θα ασχοληθώ με τους όποιους ταλιμπάν.
Ναι, σαν μάστορα ίσως να μπορούσα να τον εμπιστευτώ. Σαν σύμβουλο για την επιλογή ηχοσυστήματος, όχι. Γι'αυτό πλέον θεωρώ τους κατάλληλους άτομα όπως ο CostasEAR, ο Dimifoot, ο Bhutia και CostasCoyas. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Όταν π.χ. ο CostasEAR σου δίνει παράδειγμα απο τις μελέτες του Toole ( του οποίου το σύγγραμα έχει σαν ευαγγέλιο και καλά κάνει ) ενώ άλλοι αναμασούν παπάτζες της χρυσής εποχής του '60, λυπάμαι που μπορεί να προσβάλω μερικούς, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω και να εξελιχθώ, όχι να κάνω φιλολογική συζήτηση.

μεσα σε ενα ηχειο δυο δρομων ενα απλο οχι κατι ιδιατερο μεσα θα βρεις :
Για το tweeter
Μια αντισταση
εναν Πυκνωτη
και ενα πηνιο
αν ειναι τριτης ταξης ακομα ενα πυκνωτη
εαν ειναι τεταρτης ακομα ενα πηνιο
Για το Woofer
Ενα πηνιο
Εναν πυκνωτη
ενα ακομα πηνιο αν ειναι τριτης ταξης
ενα ακομα πυκνωτη αν ειναι τεταρτης ταξης .....

Ta εξαρτηματα αυτα παιρνουν το σημα ηδη ενισχυμενο απο τον ενισχυτη αρα δεν μπορουν να προσθεσουν θορυβο η παραμορφωση γιατι ειναι παθητικα δεν υπαρχει κει κατι ενεργο
προσθετουν αλλα προβληματα οπως εσωτερικη αντισταση, επαγωγικη συμπεριφορα, αναστροφες φασης , ανακριβιες στα κροσαρισματα αλλα σε καμμια περιπτωση θορυβο η παραμορφωση .
Και όλα αυτά τα προβλήματα που προσθέτουν, τα θεωρείς ανούσια; Γιατί εγώ που έχω τη δυνατότητα να ακούω ανά πάσα στιγμή παθητικά ή ενεργά, σε πληροφορώ ότι κάθε άλλο παρά ανούσια είναι. Ο αυξημένος έλεγχος του τελικού πάνω στα μεγάφωνα, καθώς και το καλύτερο κροσάρισμα είναι ιδιότητες που οδηγούν σε διαφορές μέρας με νύχτα. Σου φαίνεται τόσο απλό μάλλον το ανακριβές κροσάρισμα. Αγαπητέ, έχεις κάτσει να ακούσεις τί σημαίνει να είναι τέλεια ( με μέτρηση ) χρονικά ευθυγραμμισμένοι οι δρόμοι των ηχείων; Εγώ το έχω ακούσει. Και είναι κάτι που το ξεχωρίζω με κλειστά μάτια, έπαιζα με τα presets του minidsp όπου είχα διαφορετικές ρυθμίσεις στο delay. Το αποτέλεσμα της σωστής ευθυγράμμισης; Πιο γεμάτες μεσαίες, πιο φυσικός ήχος, πιο ανθρώπινες ( χωρίς χρωματισμούς ) φωνές. Και θα μου πεις ότι είναι προτιμηταίο να έχεις λίγο λιγότερο θόρυβο απο το να χάσεις αυτές τις θεμελειώδεις ιδιότητες στη συνέργεια ενισχυτή και μεγαφώνων; REALLY??? Και για ποιο παραπάνω θόρυβο μιλάς; Τα περισσότερα high end μηχανάκια τρώνε τη σκόνη του Minidsp 2x4HD μου τόσο σε θόρυβο όσο και σε παραμόρφωση.

Οποτε μου λες εσυ οτι στην εξοδο του DSP οπου εχεις τελεστικους που αρχικα παιρνουν ενα σημα το οποιο εχει κοπει και εχει ραφτει 1000 φορες , μινιμουμ το κυκλωμα αυτο για να λειτουργησει εχει 6 πυκνωτες , 10-12 αντιστασεις υλικα τα οποια λογο φυσικου μεγεθους δεν μπορουν να εχουν τις ιδιες προδιαγραφες ποιοτητας με τα υλικα του κροσσοβερ οπου οι τελεστικοι απο το εργοστασιο που βγαινουν σου λενε ποσο θορυβο, ποση παραμορφωση, τι ευρος ,τι crosstalk αν ειναι στερεο , τοσα προβληματα τροφοδοσιας και τοσο περιορισμο στο Bandwidth ( σημμειωσε μονο αυτο οτι τα υλικα του crossover δεν εχουν κανενα περιορισμο στο bandwidth)

Και μου λες εσυ τωρα οτι το προιον αυτο το παιρνεις του δινεις καμμια 10αρα db στην προενισχυση για να οδηγησει τον τελικο σου που κοπαναει αλλα 29db ενισχυση ( να σου θυμησω οτι το db ειναι λογαριθμος )
Προφανώς δεν ξέρεις πως λειτουργεί το minidsp και γι'αυτό λες όσα λες. Έλα να σου μάθω. Αρχικά, το minidsp μου ( και του wnet ) έχει δύο ψηφιακές εισόδους ( optical και usb ) και ένα ζεύγος αναλογικών ( rca ). Μετατροπή γίνεται μόνο στις αναλογικές τις οποίες μετατρέπει σε ψηφιακές για να μπορέσει να γίνει η επεξεργασία. Το μηχάνημα λειτουργεί σαν DAC 24/192 ( και επεξεργάζεται σε 96KHZ, 24bit ), άρα παίρνει ατόφιο το ψηφιακό σήμα και χωρίς καμία μετατροπή, το επεξεργάζεται. Εγώ λοιπόν, τροφοδοτώ με ψηφιακό σήμα τον προενισχυτή μου, σε ψηφιακό στάδιο αυτός επεξεργάζεται το σήμα, κάνει το κροσάρισμα, κάνει την ευθυγράμμιση, εφαρμόζει τα κέρδη και στη συνέχεια κάνει την αναλογική μετατροπή για τις εξόδους στους τελικούς. Και επειδή πολλά λες για παραμορφώσεις κλπ, εδώ είναι τα specs του:

Computer connectivity Driverless USB 2.0 control interface for Windows and Mac OS X
USB audio input and
output
XMOS asynchronous USB audio, 44.1 to 192 kHz, USB Audio Class 2 compliant.
ASIO driver for Windows, driverless for Mac OS X.
- Input (computer to 2x4 HD): two channels selected from plugin or by IR remote
- Output (2x4 HD to computer): four channels (processed output channels)
Digital audio Input TOSLINK optical. A high quality onboard Asynchronous Sample Rate Converter
ensures compatibility with most sample rates, from 20−216kHz.
Analog audio inputs Unbalanced stereo (2 channels) analog audio on RCA connectors
- Max input of 4V or 2V RMS, jumper–selectable
- Input impedance: 10kΩ
- THD+N: 0.003% (RCA to USB)
- Dynamic range: 102dB
Analog audio outputs Unbalanced analog audio (4 channels) on RCA connectors
- Max output: 2V RMS
- Output impedance: 560Ω
- THD+N: 0.001% (USB to RCA)

- Dynamic range: 103dB
Audio resolution 24-bit input and output, 96 kHz internal sample rate (depending on plugin)
Audio processing 32-bit floating-point processor
FIR capabilities FIR filtering with number of taps assignable to each output channel. FIR filters
are designed by third-party programs. FIR file format: IEEE 754 single-precision
binary floating-point.
Storage/presets All settings controllable in real time from software user interface.
4 onboard presets stored in local flash memory.
Infrared remote “Learning remote” capabilities (NEC, Philips, Sony)
Controls master volume, mute, input selection, preset selection.
Power supply 12 VDC single supply @ 300mA, 2.1 mm center-positive
Dimensions (H x W x D) 27 x 119 x 107 mm
Βρες μου εσύ ένα "high end" προενισχυτή με αυτές τις ιδιότητες, ειδικά στη περιοχή των μέχρι 2000€ και φυσικά, θα έχεις φάει στη μάπα τα προβλήματα που δημιουργεί το παθητικό κροσόβερ. Λέγε ό,τι θέλεις. Εγώ έχω μετρήσει και έχω ακούσει με τα αυτιά μου τί σημαίνει να μην έχεις παθητικό κροσόβερ. Κάτι που προφανώς δεν έχεις κάνει εσύ. Πάρε ένα minidsp, πάρε και ένα ζεύγος τελικών, παίξε και μετά έλα να μας μιλήσεις. Edit: Σε χαλάνε οι τελεστικοί τη στιγμή που so called high end μηχανήματα χρησιμοποιούν επίσης τελεστικούς; Και σε χαλάει ο τελεστικός του minidsp? Πόσα θες να μας τρελάνεις; Σοβαρά τώρα.
και ολα αυτα επι 4 φορες ?
Εκλασα απο τα γελια πραγματικα

Ενισχυσες το προβλημα 40db πανω
Εγώ πάλι νιώθω θλίψη με αυτά που γράφεις. Θα σε ρωτούσα πως οδηγήθηκες στο συμπέρασμα ότι 10db ανά δρόμο ισούνται με 40db στο σύνολο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα ενταθεί το αίσθημα της θλίψης.

και όχι επειδή κάποιος νομίζει για τον εαυτό του ότι ξύπνησε μια μέρα και είπε ή αποφάισε να γίνει ή δηλώνει δήθεν αντικειμενικός. Ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ και πιθανόν ούτε η φύση και οι επιστήμες συμφωνα με την συγχρονη Φυσική μπορεί να έχουν και συνείδηση. Για αυτό και προσπαθούνε όλοι και εχει αξία να κάνουν το ρομπότ να έχει συνείδηση και άρα υποκειμενικότητα. Η λύση τουλάχιστον για τον άνθρωπο και την φύση και τις ικανότητες του αυτή την στιγμή δεν είναι η αύξηση της αντικειμενικότητας ...λές και είναι κάποιος στόχος. Η λύση είναι η αύξηση και γνώση της υποκειμενικότητας σου και απο που αυτή προκύπτει και βασίζεται και αντικειμενικά. Όχι ότι εσυ μπορεί να γίνεις ποτε αντικειμενικός. Η αντικειμενικότητα περνάει μέσα απο την υποκειμενικότητα. Νο way around it. Λάθος αντίληψη της φιλοσοφίας και αυτογνωσίας απο νάνους της φιλοσοφίας και εμπειριών ζωής που πάλι ακούει ο κόσμος στο ιντερνετ.
Ο καθένας έχει δικαίωμα ( μή σου πω και υποχρέωση ) να ενημερώνεται, να πειραματίζεται και να διευρύνει τελικά τους ορίζοντές του, ασκώντας κριτική σε όποια μπούρδα του δίδαξαν στο παρελθόν. Διαφωνώ με τον δογματισμό και γι'αυτό ακριβώς μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω όσα με συμβούλευσαν οι δόκτωρες, ακριβώς για να τους πω "δοκίμασα όσα είπατε και λέτε μαλακίες". Έλα μου όμως που είχαν δίκιο... Ακόμα και η μετατροπή του ηχείου μου, έγινε ακριβώς με αυτό το σκοπό. Να ακούσω τη διαφορά και να τους πω "τί ενεργά και μαλακίες μου τσαμπουνάτε". Έλα μου όμως που ακόμα και το παμπάλαιο Monitor Audio 705 πλέον μπορεί να ξεφτιλίσει πολλές high end ψαροκασέλες. Την εποχή που έκανα τη μετατροπή, είχα πρόσφατη εμπειρία απο μια έκθεση high end και είχα ακούσει ουκ ολίγες ψαροκασέλες που δεν πιάνουν ούτε στο ελάχιστο το νεύρο, τον εστιασμό, την ανάλυση του "τραβεστί ενεργού" μου. Και ακόμα δεν είναι 100% σωστά ρυθμισμένο.

Last edited:

Reaction score
23.610

Το κινητό που με αυτό καλώδια ζύγισε
έναν κλωβό να βλέπει μέσα στο φλιτζάνι
αράδες αγκίστρια όλο στον Κόγια έριχνε
σε πληκτρολόγιο που πήγαινε ροδάνι
Παίρνουμε αμπάριζα τη Φυσική
τελεστικοί που την πιστότητα αλλοιώνουν
παγοκολώνα μένει αντιδραστική
μας σιγολιώνει σε μια ρωγμή του χρόνου

Όσα και αν ξέρεις στο παιγνίδι
όσα λες ας τα υπολογίζεις
στις επάρσεις δεν προσκυνάνε
όσοι κροσόβερ ενεργά κρατάνε

Το νήμα που κάθε πιντιεφ το έσκισε
άγνωστες γνώσεις βάζει σε χάρτη
μα πολλαπλούς λογαριασμούς αν ξεκαθάριζε
σε οργασμό θα έφερνε και τον σοφό Σωκράτη

μακρυνάρι φρόνημα εθνικό
μακρυνάρι πλεονέκτημα ηθικό
Παρθένο με τα ντιεσπί
μέσω εμπειρίας απαξιωτικό
Αρχισες τα τραγούδια εμπνεόμενος απο τα ... παρατράγουδα ; :D

Υ.Γ. : Το ξέρεις ότι το 99 % του κόσμου παρόλο που αναπνέει για δεκαετίες δεν γνωρίζει και δεν έχει παρατηρήσει ποτέ ότι πάντα (και όχι μόνο όταν έχει ιό, όπως νομίζει απλως τότε είναι τόσο έντονο που το παρατηρεί) αναπνέουμε μόνο απο το ένα ρουθούνι και κλείνει το άλλο ; Μετά απο πέντε με έξι ώρες σκαντζάρουν τα ρουθούνια. Φαντάσου να γινόταν και με τα αυτιά αυτό. :D

Last edited:

Reaction score
12.721
Να σου δωσω ενα αλλο παραδειγμα
Υπαρχει αυτη την στιγμη ενα DAC που παιζει στην κατηγορια των 50Κ πουλαει παγκοσμιως παρα πολυ καλα και ειναι μεσα στα 10 καλυτερα DAC που κατασκευαστηκαν ποτε . ( συμφωνα με τον τυπο τις δοκιμες κλπ κλπ )
Παρολο οτι η εταιρια ειναι μικρη πισω της υπαρχει χρημα αστειρευτο ....

Παει το παλληκαρι φορτωμενος στην Κινα και τους λεει
λεβεντες καλησπερα θελω ενα τσιπακι για DAC
Του λενε αυτοι καλως το χρημα
εχουμε αυτο που εχει ταδε ρολοι
εχουμε αυτο που εχει την ταδε ταχυτητα
Εχουμε το αλλο που ειναι και streamer μαζι
εχουμε αυτο που εχει δικο του Audio interface
εχουμε και το αλλο που εχει μεσα και DSP
εχουμε το αλλο που δουλευει και με μπαταριες η με το πιο μαπα τροφοδοτικο γιατι εχει διαταξεις PSRR
εχουμε και το αλλο Που φιαχνει πιτσες για τον Van den Hull
εχουμε και το αλλο που κανει ψηφιακο null testing

Απανταει ο σχεδιαστης και τους λεει
δεν θελω τιποτα απο αυτα θελω μονο το DAC με αυτες τις προδιαγραφες ( τις ειχαν ηδη )
ΜΑ ? του λενε με τι ρολοι θα δουεψει αυτο?
δεν σας αφορα
μα ? με τι τροφοδοσια θα δουλεψει ?
δεν σας αφορα

και παει λεγωντας
ποσο κανει να το φιαξετε τοσα παρτε τα

τι εκανε ? σκεφτηκε σαν τον Ishiwatta ξαλαφρωσε το προιον του απο ολα τα προβληματα , σχεδιασε ολα τα περιφεριακα με την ποιοτητα που επελεξε αυτος ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ και εχει ενα προιον το οποιο ειναι 3 επιπεδα
τροφοδοτικο ρολοι και DAC 3 συσκευες 50 εκατοστα υψος το συνολο

ειναι στην κορυφη του κοσμου (Ελληνας για να ξερουμε που βρικομαστε )

That's the way babe
Ναι, με μία διαφορά που στην ανέφερα και παραπάνω. Εσείς παίρνετε αναλογικό σήμα απο ένα dac, το στέλνετε σε ένα αναλογικό προενισχυτή και απο εκεί στον τελικό για να καταλήξει στις συμπληγάδες του παθητικού κροσόβερ. Εμείς, λειτουργούμε όλη την ώρα σε ψηφιακό στάδιο και αναλογικά γίνεται μόνο η τροφοδοσία των τελικών για να προσφέρουν ωμή βία στα μεγάφωνα. Αν δεν μπορείς να συλλάβεις αυτή την έννοια, λυπάμαι, αλλά δεν είναι δικό μου φταίξιμο.

Σωστα
η θα κaνεις Null test σε καλωδια με τον 5534 που παει ολα και ολα 200ΚΗΖ ενω για να παρεις αξιοπρεπεις μετρησεις και πραγματικες χρειαζεσαι οργανο που να εχει αναλυση τουλαχιστον 100ΜΗΖ
Απο τη στιγμή που υπάρχει null, το τεστ είναι επιτυχές, έστω και αν είναι στο εύρος των δυνατοτήτων του tester. Και μιας που αναφέρθηκες στη στατιστική, όταν πάει καρφί το ίδιο απο 20 κύκλους μέχρι 20 χιλιόκυκλους, τί πιθανότητες υπάρχουν να υπάρχει διαφορά πιο πάνω και σε τελική ανάλυση, γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί όταν στο εύρος συχνοτήτων που ακούει το ανθρώπινο αυτί, τα προς σύγκριση σήματα είναι πανομοιότυπα ( διαφορετικά δεν θα είχαμε null )???
Σε αυτο το σημειο εχεις ενα λαθος
την ηχογραφηση την αγορασαμε αποδεχομενοι αυτα που εκαναν , Δεν μπορουμε να την πειραξουμε η να την αλλαξουμε
αρα το μονο που μενει ειναι να μην την επιβαρυνουμε αλλο .
Μόνο που δεν την αλλάζουμε. Την αλλάζουν κάποιοι άμπαλοι που σχηματίζουν χαμόγελα και θλιμμένες φατσούλες στα χειριστήρια των EQ τους. Η ορθή πρακτική όμως είναι room treatment->EQ με target curves όχι για να φέρουμε την ηχογράφηση στα μέτρα μας ( αλήθεια, αυτό δεν υποστηρίζεις με αυτό το νήμα; Ότι μπορεί κάποιος να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του συστήματός του με τη χρήση καλωδίων; Αυτό δεν επιδιώκουν όλοι οι οντιοφίλ; ), αλλά να ακούσουμε με τρόπο που στο αυτί μας θα έρχεται σαν τονικά ισορροπημένο. Και αν δεν σου αρέσει το EQ και η τρελή ενίσχυση, για πες μου την άποψή σου περί RIAA και μάλιστα ως προς ένα υλικό που κάθε φορά που λειτουργεί ( αναπαράγεται ) φθείρεται, ενώ μαζεύει του κόσμου την ( ακουστή ) βρώμα;

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.622
Members
38.582