Audio Spectrum Greek Club

Reaction score
339
Δεν θα ξεχάσω μια ξενάγηση που μου έκανε κάποτε ο Πετρόπουλος στον πρώτο χώρο μετά την είσοδο. Μόλις είχα αφήσει για έλεγχο τα CM3, θεωρούσα ότι ακούγονταν διαφορετικά μεταξύ τους τα 2 ηχεία (από πιτσιρικάς ψυχαναγαστικές ανησυχίες). Προφανώς αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει δει και πιο τρελές περιπτώσεις μου έδειξε ηχεία καμένα με τρύπα στην πίσω μπάφλα αφού συνδέθηκαν στην πρίζα, ηχεία με τρύπες στα διαφράγματα των γούφερ από κοντάρια σκούπας και άλλα.

Reaction score
277
Είχα τη τελευταία έκδοση του Ορφέα . χαλιά! Τοτε που το πήρα μάλλον δεν ήξερα να ακούω. Το οδηγούσα με parasaound 3500 και προ musical fidelity. Το Τουίτερ τσιριζε φουλ . Πολύ κουραστικό ηχείο , πολύ κατανάλωση ρεύματος για το τίποτα. Έχω ακούσει ότι μόνο ο Αίολος και το Xanadu άξιζαν . Θα ήθελα να ακούσω τον Αίολο στο χώρο μου . Έλεγαν ότι τα spectrum είναι αντίστοιχα των αγγλικών με τα μισά λεφτά ,και όλο το παπά που πουλούσαν τότε τα περιοδικά. Ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου, που είχα βρει τοτε ένα spendor 100 demo κομμάτι στο Μασελο και δε το πήρα για 600 ευρώ διαφορά .

Reaction score
829
PXL_20230114_120207535_Original.jpeg
Οδήγησες αυτό το ηχείο και τσίριζε; Ο μόνος λόγος που το έδωσα στο Τσακ μπαμ ήταν ο όγκος του στο χώρο μου.
Κανένας άλλος.
Το ηχείο αυτό σκότωνε παντού και δεν τσιριζε στην καμία.
Το οδηγούσα με marantz k.i και τελικό arcam p290 και ήταν μουσική απόλαυση που πολλά σημερινά σκουπίδια έως και 6000 δεν έχουν τα κότσια να συγκριθούν μαζί τους.
Υ.Γ μάλλον Νίκο πρέπει να είσαι εσυ που τα πήρες;
Αν κάνω λάθος συγνώμη.

Reaction score
277
View attachment 385513 Οδήγησες αυτό το ηχείο και τσίριζε; Ο μόνος λόγος που το έδωσα στο Τσακ μπαμ ήταν ο όγκος του στο χώρο μου.
Κανένας άλλος.
Το ηχείο αυτό σκότωνε παντού και δεν τσιριζε στην καμία.
Το οδηγούσα με marantz k.i και τελικό arcam p290 και ήταν μουσική απόλαυση που πολλά σημερινά σκουπίδια έως και 6000 δεν έχουν τα κότσια να συγκριθούν μαζί τους.
Υ.Γ μάλλον Νίκο πρέπει να είσαι εσυ που τα πήρες;
Όχι απλά τσιριζε , νόμιζες ότι ακούς καλοσχεδιασμένη κόρνα . Και έγραψα και με τι τα έπαιζα για να μην αρχίσουν οι ερωτήσεις και τα συμπεράσματα ότι το έστεισα λάθος . Δε ξέρω τι ηχητικές εμπειρίες έχεις γιατί και εμένα όταν το πήρα μου φάνηκε αεροπλάνο ... Και ένα άλλο φίλο που έχω εδώ που έχει τα Ερμής και τα παίζει μάλιστα με πανάκριβο ενισχυτη ( ESR ) αυτόν με τις μπαταρίες, τα χάλια τους έχουν . Κρίμα ο ενισχυτής. Μεγάλο κακό οι δημοσιογράφοι φίλε μου ... Κομισι χιλιάδες ευρώ, και ανεβαίνει η τιμή του προϊόντος ειδικά των ελληνικών, που αγοράζεις από κατασκευαστή , για να πληρωθούν αυτοί οι κοπριτες..

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.800
Σχεδόν όλες αυτεσ οι σειρές στα ηχεία της audio spectrum για την εποχή τους ήταν κουρδισμένα σχεδόν φλατ με πτώση από 16-20khz αν θυμάμαι καλά…
Τσιριγματα από τουιτερ της seas δύσκολο έως αδύνατο…όση μλκια κ να δεις κάνει στο κροσοβερ
Ο @PeterMeni σίγουρα θα έχει άποψη κ βάση δεδομένων με τα γραφήματα τους για επιβεβαιωση
Σήμερα τι ηχεία έχεις κ είσαι ευχαριστημένος;

Reaction score
829
Τα τουιτερ της seas είναι σκέτο βελούδο , μελωδία ….
Κανένα spectrum από όσα εχω ακούσει δεν τσιριζε ουδέποτε.
Εδώ και λίγες μέρες που ξαναπηρα xanadu δεν θέλω να σταματήσω να ακούω…..
Τα ηχεια της εν λόγω εταιρίας ήταν τόσο τίμια σε τιμές και ποιότητα λες και έκλεβες εκκλησία …….
Ποσό κρίμα να μην υπάρχει πλέον , τι λουλούδια θα είχε βγάλει ακόμη ………

Reaction score
1.861
Είχα πολλά audio spectrum παλιότερα. Από το S20, S37 III, Ορφέας HPCM, Ερμής HPCM, έχω ακούσει και xanadu και Αίολο.
Ποτέ δεν τα έχω ακούσει να τσιρίζουν ούτε κατ'ελάχιστο.
Θυμάμαι μάλιστα ότι κάποιοι κάνανε παράπονα για τον σκοτεινό χαρακτήρα κάποιων μοντέλων.
Για μένα ήταν πολύ τίμια ηχεία.
Θα ήθελα να είχα στη συλλογή μου ένα S20 ή s37 III...

Reaction score
277
Σχεδόν όλες αυτεσ οι σειρές στα ηχεία της audio spectrum για την εποχή τους ήταν κουρδισμένα σχεδόν φλατ με πτώση από 16-20khz αν θυμάμαι καλά…
Τσιριγματα από τουιτερ της seas δύσκολο έως αδύνατο…όση μλκια κ να δεις κάνει στο κροσοβερ
Ο @PeterMeni σίγουρα θα έχει άποψη κ βάση δεδομένων με τα γραφήματα τους για επιβεβαιωση
Σήμερα τι ηχεία έχεις κ είσαι ευχαριστημένος;
Δια στόματος τζιαφη για να ξέρεις, που τα ήξερε από έξω και ανακατωτα τα σπεκτρουμ , μόνο το s37 έπαιζε και λίγο για τον Αίολο μου έλεγε. Εγώ ένα f3 spicom, ένα 50κ spicom. Και φιλόξενο και ένα genelec 1037c . Ποια σπεκτρουμ μου λες τώρα ... Είχα και χαρμπεθ 5 αρι , κλάσης ανώτερο από τις καραμουζες ..

daharis666

Moderator
Reaction score
84.800
είπε ο τζιαφη τέτοιο πράμα?!
ε τέλος τότε :biggrin:

Reaction score
829
Εγώ προσωπικά που έτυχε να γνωρίσω και από κοντά και να ακούσω τα ηχοσυστήματα του (Τσιαφη) σε κουβέντες όσες φορές και αν έτυχε να μιλήσουμε , ουδέποτε και ποτέ είπε (σε εμένα) κάτι ανάλογο.
Έλεγε πως είναι ξεροκέφαλος ο Πετροπουλος , πως έκανε λάθη πολλές φορές αλλά τα A.S. Ισχυριζόταν πως είναι άψογα από όλες τις μεριές.
Ο καθ εις σύμφωνα με τα αυτιά και τα γούστα του.

Μιλά ρε Πέτρο αν διαβάζεις ….

Reaction score
277
Εγώ προσωπικά που έτυχε να γνωρίσω και από κοντά και να ακούσω τα ηχοσυστήματα του (Τσιαφη) σε κουβέντες όσες φορές και αν έτυχε να μιλήσουμε , ουδέποτε και ποτέ είπε (σε εμένα) κάτι ανάλογο.
Έλεγε πως είναι ξεροκέφαλος ο Πετροπουλος , πως έκανε λάθη πολλές φορές αλλά τα A.S. Ισχυριζόταν πως είναι άψογα από όλες τις μεριές.
Ο καθ εις σύμφωνα με τα αυτιά και τα γούστα του.

Μιλά ρε Πέτρο αν διαβάζεις ….
Είπε σε μένα όμως! Και το ότι εξαφανίστηκε σε μια νύχτα λες και ήταν κλέφτης δεν ήταν και πολύ ωραίο ξέρεις για το κοινό του. Πήρε και μια φωτιά η αποθήκη του όλος τυχαίος πριν κλείσει ... Τα μοντέλα που είπε ο συνχωρεμενος ότι ήταν καλά , ήταν μόνο διδρομα ... Τα τρίδρομα ήταν όλα αποτυχημένα . Να είναι καλά οι δημοσιογροιφοι με τις παπαριές που έγραφαν .. Μη ξεχνάς ότι η εταιρεία μεσουράνησε σε εποχές δραχμής που τα εισαγόμενα ηχεία ήταν πανάκριβα, ειδικά τα αγγλικά.. Σήμερα δε νομίζω να είχε την ίδια τύχη ..

daharis666

Moderator
Reaction score
84.800
για να μην έχουμε απορία...
ούτε σε εμένα είπε ποτέ κάτι πάντως να ξέρτε... :biggrin:

Reaction score
15.109
Παντός ένα φεγγάρι είχαμε ένα ιταλο εδώ πού είχε βρει μια αποθήκη γεμάτο ηχεία AS εδώ Αγγλία..μόλις έμαθε αυτά που ήθελε εξαφανίστηκε ο μπ@σταρδ@@@@κος..πού νά του καούν οι ενισχυτές 🤣🤣🤣

daharis666

Moderator
Reaction score
84.800
Παντός ένα φεγγάρι είχαμε ένα ιταλο εδώ πού είχε βρει μια αποθήκη γεμάτο ηχεία AS εδώ Αγγλία..μόλις έμαθε αυτά που ήθελε εξαφανίστηκε ο μπ@σταρδ@@@@κος..πού νά του καούν οι ενισχυτές 🤣🤣🤣
Πωωω ναι…που τον θυμήθηκες;
Του είχα στείλει κ πμ να μου στείλει τι έχει…αλλά την έκανε κινέζος :laugh:

Reaction score
0
Για όποιον ενδιαφέρεται για το A.S. s37iii gold, υπάρχουν αγγελίες στο "διπλανό" site και στη Χρυσή Ευκαιρια. Εγώ δυστυχώς μετά απο μια άσχημη εμπειρία με το Xanadu ( κάηκε ένα μεγάφωνο και δεν υπάρχει αντίστοιχο, οπότε ...zero), θα απέχω από την A.S. πλέον...

Reaction score
277
Για όποιον ενδιαφέρεται για το A.S. s37iii gold, υπάρχουν αγγελίες στο "διπλανό" site και στη Χρυσή Ευκαιρια. Εγώ δυστυχώς μετά απο μια άσχημη εμπειρία με το Xanadu ( κάηκε ένα μεγάφωνο και δεν υπάρχει αντίστοιχο, οπότε ...zero), θα απέχω από την A.S. πλέον...
Αυτά τα ηχεία ήταν για τα τότε αυτιά μας και την τότε εμπειρία..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.000
Members
38.633
Νεότερο μέλος
kriono