- Reaction score
- 30.334
Αν αναφέρεσαι σε αυτό που φωτίζει τον δίσκο είναι LED.
Στο MK7 πλέον χρησιμοποιείται λευκό led στο target light.Μήπως γνωρίζετε, το τρέχον ΜΚ2 έχει ακόμη συμβατικά λαμπάκια, ή τα έχουν αντικαταστήσει με led;
Όλα τα technics ή μόνο τα φτηνά μοντέλα?Γιατι δεν κοιτας για μεταχειρισμένο; Τα Technics λογω βραχιονα δεν "σηκώνουν" MC κεφαλή αρα σε περιορίζει σε χρήση MM
Γιατί τι έχει ο βραχίονας; Μια χαρά σηκώνει MC κεφαλή.Γιατι δεν κοιτας για μεταχειρισμένο; Τα Technics λογω βραχιονα δεν "σηκώνουν" MC κεφαλή αρα σε περιορίζει σε χρήση MM
Βέβαια. Οι Jelco είναι από τους βραχίονες με μεγάλη ενεργό μάζα και ταιριάζουν με κεφαλές χαμηλής ενδοτικότητας, όπως είναι πολλές κεφαλές ΜC. Είναι οι αγαπημένοι μου βραχίονες value for money και πρέπει να πας σε τριπλάσια τιμή για να βρεις κάτι παρόμοιο. Κρίμα που σταμάτησε η παραγωγή τους με το brand της Jelco. Τώρα γίνεται rebranding (Ortofon κλπ.) και οι τιμές τους έχουν πολλαπλασιαστεί. Κρίμα.Και εγώ δούλευα το MK2 με τον μαμά βραχίονα με DL 304 , μιά χαρά πήγαινε.
Αλλο αν μετά που έβαλα τον JELCO πάει καλύτερα.
SA 370HΕγώ έβαλα τον SH 370H , ο οποίος παλιά πουλιόταν ως NAKAMICHI .
Ο μαύρος.
Είναι μάλλον καλύτερος από τους νεότερους τους γκρί .
Η DL 304 είναι κατά τη γνώμη μου ανώτερη σε ποιότητα ήχου από την DL103 και ίσως και Best Buy στη κατηγορία σχέσης τιμής προς απόδοση. Νομίζω όμως ότι πλέον δεν παράγεται.Και εγώ δούλευα το MK2 με τον μαμά βραχίονα με DL 304 , μιά χαρά πήγαινε.
Αλλο αν μετά που έβαλα τον JELCO πάει καλύτερα.
Για καλάμι ψαρέματος είναι μια χαρά ο συγκεκριμένος βραχίονας.Γιατί τι έχει ο βραχίονας; Μια χαρά σηκώνει MC κεφαλή.
Με ενεργό μάζα 12 g ταιριάζει με κεφαλές με ενδοτικότητα από 11 έως 23 x 10⁻⁶ cm/Dyne, δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος κεφαλών. Μόνο με MC πολύ χαμηλής ενδοτικότητας δεν ταιριάζει (Denon 103). Σίγουρα δεν είναι SME βραχίονας, αλλά είναι καλής ποιότητας και προσφέρει όλες τις ρυθμίσεις. Χρόνια του έχω φορέσει διάφορες ΜC με πολύ καλά αποτελέσματα.
Άλλη κουβέντα είναι ότι σε έναν καλύτερο βραχίονα μια καλή κεφαλή αποδίδει καλύτερα...
Οι Jelco είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ! Νομίζω έχει κλείσει πλέον.... και ειναι οντως κρίμαΒέβαια. Οι Jelco είναι από τους βραχίονες με μεγάλη ενεργό μάζα και ταιριάζουν με κεφαλές χαμηλής ενδοτικότητας, όπως είναι πολλές κεφαλές ΜC. Είναι οι αγαπημένοι μου βραχίονες value for money και πρέπει να πας σε τριπλάσια τιμή για να βρεις κάτι παρόμοιο. Κρίμα που σταμάτησε η παραγωγή τους με το brand της Jelco. Τώρα γίνεται rebranding (Ortofon κλπ.) και οι τιμές τους έχουν πολλαπλασιαστεί. Κρίμα.
View attachment 387151
Και εγώ δεν τρελαίνομαι για τον μαμά βραχίονα του mk2 και αν δεν είχα άλλα 2 πικάπ με SME 309 και Jelco 750 ίσως τον άλλαζα με έναν 300 303 (που βέβαια δεν έχουν ρύθμιση ύψους και αν αλλάξει η κεφαλή θέλει spacers). Όμως το mk2 είναι ένα πικάπ που σου προσφέρει πάνω από όλα ΕΥΚΟΛΙΑ με αξιοπρεπή ήχο στην stock μορφή του, γιαυτο το χρησιμοποιώ όσο τα άλλα δύο μαζί παρόλο που δεν συγκρίνεται ηχητικά.Για καλάμι ψαρέματος είναι μια χαρά ο συγκεκριμένος βραχίονας.
Δεν μιλάμε για τον SME, που δεν τον πλησιάζει ουτε για αστείο. Δεν πλησιάζει καν τον RB300 που το κόστος του ειναι περίπου στα €150... όλα βέβαια είναι θέμα τιμής και του τι ψάχνει ο καθένας... ολα τα παραπάνω τα γράφω καλοπροαίρετα
Σαφώς και είναι ανώτερη από την 103.Η DL 304 είναι κατά τη γνώμη μου ανώτερη σε ποιότητα ήχου από την DL103 και ίσως και Best Buy στη κατηγορία σχέσης τιμής προς απόδοση. Νομίζω όμως ότι πλέον δεν παράγεται.
Τον αποκαλώ καλάμι ψαρέματος γιατι είχαν και έχουν την τεχνολογια να βγάλουν καλό βραχίονα βλέπε EPA 100 & EPA 500 συνέχισαν να βγάζουν αυτό το πράγμα που κατά την δική μου γνώμη ειναι η ευκολη λύση.Και εγώ δεν τρελαίνομαι για τον μαμά βραχίονα του mk2 και αν δεν είχα άλλα 2 πικάπ με SME 309 και Jelco 750 ίσως τον άλλαζα με έναν 300 303 (που βέβαια δεν έχουν ρύθμιση ύψους και αν αλλάξει η κεφαλή θέλει spacers). Όμως το mk2 είναι ένα πικάπ που σου προσφέρει πάνω από όλα ΕΥΚΟΛΙΑ με αξιοπρεπή ήχο στην stock μορφή του, γιαυτο το χρησιμοποιώ όσο τα άλλα δύο μαζί παρόλο που δεν συγκρίνεται ηχητικά.
Έτσι το να τον αποκαλείς καλάμι ψαρέματος, συν το ότι ο αντικαταστάτης του 300, ο 303 κοστίζει 650 ευρώ και μάλλον είναι αδύνατο να βρεις μεταχειρισμένο 300 κάτω από 300 μάλλον κακή προαίρεση δείχνει... Φιλικά πάντα![]()
Δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα άλλη σε κατάσταση NOS. Εγω τα βάζω με τον εαυτό μου δίοτι την εποχή που μπορούσα να αγοράσω μια καινούρια Shure V15V xMR με 300 € δεν το έκανα. Τώρα είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις σε NOS και γενικά δε θα αγόραζα εύκολα κάποια μεταχειρισμένη.Σαφώς και είναι ανώτερη από την 103.
Δεν υπάρχει σύγκριση.
Δυστυχώς ναι δεν παράγεται πλέον.
Εχω καταφέρει και έχω στοκάρει δύο.
Αν βρώ και καμία ακόμα καλά θα είμαι .
Τελικά να πάρει DD ο thanos117?
Αν είναι να επιλέξει μεταξύ των δύο που λέει στο #8 και αντέχει την οικονομική διαφορά των 1000€, τότε ναι.Δε το λες σωστά...
Να πάρει Technics DD ο thanos117?