Featured Direct drive για σπίτι?

Reaction score
4.579
Να προσθεσω κι εγω μια ερωτηση. Αυτο καινουριο το Denon dp 3000 one το οποιο το εκθιαζουν στο ιντερνετ, εχει καποιος προσωπικη αποψη?

Βίντεο Bing

Reaction score
115
Γιατι δεν κοιτας για μεταχειρισμένο; Τα Technics λογω βραχιονα δεν "σηκώνουν" MC κεφαλή αρα σε περιορίζει σε χρήση MM

Reaction score
1.627
Μήπως γνωρίζετε, το τρέχον ΜΚ2 έχει ακόμη συμβατικά λαμπάκια, ή τα έχουν αντικαταστήσει με led;
Στο MK7 πλέον χρησιμοποιείται λευκό led στο target light.

Reaction score
678
Γιατι δεν κοιτας για μεταχειρισμένο; Τα Technics λογω βραχιονα δεν "σηκώνουν" MC κεφαλή αρα σε περιορίζει σε χρήση MM
Όλα τα technics ή μόνο τα φτηνά μοντέλα?
Μια χαρά παίζουν τις MC τα SL-1200GR και τα υπόλοιπα. Με μια Audiotechnica AT-33PTG/II ή μια Hana SL είναι μια χαρά.

Reaction score
1.894
Γιατί τι έχει ο βραχίονας; Μια χαρά σηκώνει MC κεφαλή.
Με ενεργό μάζα 12 g ταιριάζει με κεφαλές με ενδοτικότητα από 11 έως 23 x 10⁻⁶ cm/Dyne, δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος κεφαλών. Μόνο με MC πολύ χαμηλής ενδοτικότητας δεν ταιριάζει (Denon 103). Σίγουρα δεν είναι SME βραχίονας, αλλά είναι καλής ποιότητας και προσφέρει όλες τις ρυθμίσεις. Χρόνια του έχω φορέσει διάφορες ΜC με πολύ καλά αποτελέσματα.
Άλλη κουβέντα είναι ότι σε έναν καλύτερο βραχίονα μια καλή κεφαλή αποδίδει καλύτερα...

Reaction score
30.333
Και εγώ δούλευα το MK2 με τον μαμά βραχίονα με DL 304 , μιά χαρά πήγαινε.
Αλλο αν μετά που έβαλα τον JELCO πάει καλύτερα.

Reaction score
1.894
Βέβαια. Οι Jelco είναι από τους βραχίονες με μεγάλη ενεργό μάζα και ταιριάζουν με κεφαλές χαμηλής ενδοτικότητας, όπως είναι πολλές κεφαλές ΜC. Είναι οι αγαπημένοι μου βραχίονες value for money και πρέπει να πας σε τριπλάσια τιμή για να βρεις κάτι παρόμοιο. Κρίμα που σταμάτησε η παραγωγή τους με το brand της Jelco. Τώρα γίνεται rebranding (Ortofon κλπ.) και οι τιμές τους έχουν πολλαπλασιαστεί. Κρίμα.
1000004920.jpg

Reaction score
30.333
Εγώ έβαλα τον SH 370H , ο οποίος παλιά πουλιόταν ως NAKAMICHI .
Ο μαύρος.
Είναι μάλλον καλύτερος από τους νεότερους τους γκρί .

Reaction score
1.894
Τα περισσότερα μοντέλα της έβγαιναν και σε μαύρο (LB) και σε χρώμιο (D). Ανάλογα του τι πήγαινε και με το χρώμα του πικάπ της εταιρείας για την οποία τα έφτιαχνε. Πάνω από 20 εταιρείες (Sumiko, Oracle, Linn, Ortofon, Ariston, Roksan, Revolver, Mission,Rotel, Graham κλπ.) χρησιμοποιούσαν βραχίονες της, κάνοντας rebranding. Υπήρξε εποχή που ένα μεγάλο μέρος των βραχιόνων που κυκλοφορούσε παγκόσμια ήταν κατασκευασμένο στην Ιαπωνία από την Jelco. Κρίμα που έκλεισε 😔

Reaction score
301
Η DL 304 είναι κατά τη γνώμη μου ανώτερη σε ποιότητα ήχου από την DL103 και ίσως και Best Buy στη κατηγορία σχέσης τιμής προς απόδοση. Νομίζω όμως ότι πλέον δεν παράγεται.

Reaction score
115
Γιατί τι έχει ο βραχίονας; Μια χαρά σηκώνει MC κεφαλή.
Με ενεργό μάζα 12 g ταιριάζει με κεφαλές με ενδοτικότητα από 11 έως 23 x 10⁻⁶ cm/Dyne, δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο μέρος κεφαλών. Μόνο με MC πολύ χαμηλής ενδοτικότητας δεν ταιριάζει (Denon 103). Σίγουρα δεν είναι SME βραχίονας, αλλά είναι καλής ποιότητας και προσφέρει όλες τις ρυθμίσεις. Χρόνια του έχω φορέσει διάφορες ΜC με πολύ καλά αποτελέσματα.
Άλλη κουβέντα είναι ότι σε έναν καλύτερο βραχίονα μια καλή κεφαλή αποδίδει καλύτερα...
Για καλάμι ψαρέματος είναι μια χαρά ο συγκεκριμένος βραχίονας.
Δεν μιλάμε για τον SME, που δεν τον πλησιάζει ουτε για αστείο. Δεν πλησιάζει καν τον RB300 που το κόστος του ειναι περίπου στα €150... όλα βέβαια είναι θέμα τιμής και του τι ψάχνει ο καθένας... ολα τα παραπάνω τα γράφω καλοπροαίρετα
Βέβαια. Οι Jelco είναι από τους βραχίονες με μεγάλη ενεργό μάζα και ταιριάζουν με κεφαλές χαμηλής ενδοτικότητας, όπως είναι πολλές κεφαλές ΜC. Είναι οι αγαπημένοι μου βραχίονες value for money και πρέπει να πας σε τριπλάσια τιμή για να βρεις κάτι παρόμοιο. Κρίμα που σταμάτησε η παραγωγή τους με το brand της Jelco. Τώρα γίνεται rebranding (Ortofon κλπ.) και οι τιμές τους έχουν πολλαπλασιαστεί. Κρίμα.
View attachment 387151
Οι Jelco είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ! Νομίζω έχει κλείσει πλέον.... και ειναι οντως κρίμα

Last edited:

Reaction score
1.894
Για καλάμι ψαρέματος είναι μια χαρά ο συγκεκριμένος βραχίονας.
Δεν μιλάμε για τον SME, που δεν τον πλησιάζει ουτε για αστείο. Δεν πλησιάζει καν τον RB300 που το κόστος του ειναι περίπου στα €150... όλα βέβαια είναι θέμα τιμής και του τι ψάχνει ο καθένας... ολα τα παραπάνω τα γράφω καλοπροαίρετα
Και εγώ δεν τρελαίνομαι για τον μαμά βραχίονα του mk2 και αν δεν είχα άλλα 2 πικάπ με SME 309 και Jelco 750 ίσως τον άλλαζα με έναν 300 303 (που βέβαια δεν έχουν ρύθμιση ύψους και αν αλλάξει η κεφαλή θέλει spacers). Όμως το mk2 είναι ένα πικάπ που σου προσφέρει πάνω από όλα ΕΥΚΟΛΙΑ με αξιοπρεπή ήχο στην stock μορφή του, γιαυτο το χρησιμοποιώ όσο τα άλλα δύο μαζί παρόλο που δεν συγκρίνεται ηχητικά.
Έτσι το να τον αποκαλείς καλάμι ψαρέματος, συν το ότι ο αντικαταστάτης του 300, ο 303 κοστίζει 650 ευρώ και μάλλον είναι αδύνατο να βρεις μεταχειρισμένο 300 κάτω από 300 μάλλον κακή προαίρεση δείχνει... Φιλικά πάντα ;)

Reaction score
30.333
Η DL 304 είναι κατά τη γνώμη μου ανώτερη σε ποιότητα ήχου από την DL103 και ίσως και Best Buy στη κατηγορία σχέσης τιμής προς απόδοση. Νομίζω όμως ότι πλέον δεν παράγεται.
Σαφώς και είναι ανώτερη από την 103.
Δεν υπάρχει σύγκριση.
Δυστυχώς ναι δεν παράγεται πλέον.
Εχω καταφέρει και έχω στοκάρει δύο.
Αν βρώ και καμία ακόμα καλά θα είμαι .

Reaction score
115
Και εγώ δεν τρελαίνομαι για τον μαμά βραχίονα του mk2 και αν δεν είχα άλλα 2 πικάπ με SME 309 και Jelco 750 ίσως τον άλλαζα με έναν 300 303 (που βέβαια δεν έχουν ρύθμιση ύψους και αν αλλάξει η κεφαλή θέλει spacers). Όμως το mk2 είναι ένα πικάπ που σου προσφέρει πάνω από όλα ΕΥΚΟΛΙΑ με αξιοπρεπή ήχο στην stock μορφή του, γιαυτο το χρησιμοποιώ όσο τα άλλα δύο μαζί παρόλο που δεν συγκρίνεται ηχητικά.
Έτσι το να τον αποκαλείς καλάμι ψαρέματος, συν το ότι ο αντικαταστάτης του 300, ο 303 κοστίζει 650 ευρώ και μάλλον είναι αδύνατο να βρεις μεταχειρισμένο 300 κάτω από 300 μάλλον κακή προαίρεση δείχνει... Φιλικά πάντα ;)
Τον αποκαλώ καλάμι ψαρέματος γιατι είχαν και έχουν την τεχνολογια να βγάλουν καλό βραχίονα βλέπε EPA 100 & EPA 500 συνέχισαν να βγάζουν αυτό το πράγμα που κατά την δική μου γνώμη ειναι η ευκολη λύση.

Reaction score
301
Σαφώς και είναι ανώτερη από την 103.
Δεν υπάρχει σύγκριση.
Δυστυχώς ναι δεν παράγεται πλέον.
Εχω καταφέρει και έχω στοκάρει δύο.
Αν βρώ και καμία ακόμα καλά θα είμαι .
Δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα άλλη σε κατάσταση NOS. Εγω τα βάζω με τον εαυτό μου δίοτι την εποχή που μπορούσα να αγοράσω μια καινούρια Shure V15V xMR με 300 € δεν το έκανα. Τώρα είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις σε NOS και γενικά δε θα αγόραζα εύκολα κάποια μεταχειρισμένη.

ika

News
Reaction score
17.940
Δε το λες σωστά...

Να πάρει Technics DD ο thanos117?
Αν είναι να επιλέξει μεταξύ των δύο που λέει στο #8 και αντέχει την οικονομική διαφορά των 1000€, τότε ναι.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.265
Members
38.673
Νεότερο μέλος
tazman71