Project ''Projectορας''

Reaction score
30.443
Πιο σωστό θα γίνει αν έχουν απόσταση από την οθόνη.
Θα βγαίνει πιό ομοιόμορφα ο ήχος , θα απλώνει καλύτερα.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.095
Επαιξα λίγο με 2 δείγματα που μου έστειλε ο κινέζος. Ενα γκρι πανί τρυπητό τύπου ALR (Ambient Light Rejection) και ένα υφαντό, λευκό.
Το γκρι δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζει. Φαντάζομαι θα θέλει άλλη ρύθμιση ο προβολέας. Δεν μου άρεσε καθόλου ούτε σαν υλικό. Και καθώς είχα και την κάθετη άποψη του μέγα σύμβουλου (Ζαπ) ότι τα τρυπητά δεν κάνουν δεν ασχολήθηκα με αυτό παραπέρα.
Το λευκό, το πλεκτό, μου άρεσε πάρα πολύ. Το έβαλα πάνω στην οθόνη και με το μάτι τουλάχιστον δεν παρατήρησα διαφορά σε χρώματα και φως. Συνέχεια της εικόνας από το ένα υλικό στο άλλο χωρίς να ξεχωρίζει.
Το σημαντικό στην οπτική δοκιμή ήταν αν βλέπω τις τρύπες ή κάτι από το pattern. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει (ακόμα και στο γκρι, δεν βλέπεις τις τρύπες από την απόσταση θέασης).
Οπτικά είναι full pass.

Εκανα και δοκιμές/μετρήσεις ήχου (για το πλεκτό μόνο). Και εδώ τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Καμία ακουστή διαφορά που επιβεβαιώνεται και από τη μέτρηση.
Επίσης είτε είναι πολύ κοντά στη φάτσα του ηχείου είτε σε απόσταση (5 ή 10cm) δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Κατι μικροδιαφορές που πιάνει το μικρόφωνο δεν είναι ακουστές σε καμία περίπτωση.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει το ηχείο χωρίς το ηχοπερατό πανί μπροστά του (πράσινο χρώμα) και αντίστοιχα με το πανί μπροστά του να ακουμπάει στην μπάφλα (κίτρινο).

Screenshot 2026-02-05 at 15.08.25.png

Στο πιο κάτω
με κόκκινο σχεδόν ακουμπάει το πανί πάνω στο ηχείο
με πράσινο σε 10cm απόσταση
με μπλε σε 3cm απόσταση

Μην παίρνετε τοις μετρητοίς τις αποστάσεις γιατί δεν ήταν ούτε απόλυτα τεντωμένο πανί μπροστά στο ηχείο (έκανε κάποιες ελαφρούς κυματισμούς όπως έπεφτε) ούτε και οι μετρήσεις ήταν με απόλυτη ακρίβεια. Η κεντρική ιδέα όμως φαίνεται, όπως και με το αυτί δεν κατάλαβα καμία διαφορά.

Screenshot 2026-02-05 at 18.54.01.png

Reaction score
6.680
Επειδη η οθονη ειναι κατι που δεν αλλαζεις καθε μερα μην βιαστεις, διαβασε οτι μπορεις σχετικα με οτι θες να αγορασεις για να εχεις ποιο ασφαλη συμπερασματα.
Εγω εχω αλλαξει ουκ ολιγα υφασματα και εχω δοκιμασει αμετρητα δειγματα διαφορετικων μεγεθων .
Εαν δεν ζησεις με το καθενα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, ουτε και με τα μικρα δειγματα γιατι κρυβουν πολλα λογω μεγεθους, αλλα σε ενα συγκριτικο κατανοω οτι ειναι δυσκολο να γινει .
Γενικα οτι δεν κοβει σε ηχο χανει δυστυχως τοσο σε κερδος (φως) εαν δεν γινεται, κατι αλλο δεν εχει εφαρμοστει σωστα .
Αυτα εχουν ηδη μετρηθει πολλακις και ειναι και αντιληπτα .
Ενα παραδειγμα εαν δεν αυξησεις το μεγεθος και δε βαλεις μαυρο απο πισω δεν θα καταλαβεις διαφορες αφου η οπισθια επιφανεια θα σου επιστρεφει το χαμενο φως.
Επισης πρεπει να ληφθει στα υποψην τι φως θα πετφει στην οθονη και σε μελλοντικη χρηση οπου πιθανον να προκυψουν κιαλλα θεματα, για εμενα το κυριοτερο κακο ειναι η απωλεια φωτος ακομη και σημερα που εχουμε καταιγισμο απο νεους πολλα υποσχομενους λειζερ προβολεις .

melina

Cargo 200
Reaction score
47.095
Επειδη η οθονη ειναι κατι που δεν αλλαζεις καθε μερα μην βιαστεις, διαβασε οτι μπορεις σχετικα με οτι θες να αγορασεις για να εχεις ποιο ασφαλη συμπερασματα.
Εγω εχω αλλαξει ουκ ολιγα υφασματα και εχω δοκιμασει αμετρητα δειγματα διαφορετικων μεγεθων .
Εαν δεν ζησεις με το καθενα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, ουτε και με τα μικρα δειγματα γιατι κρυβουν πολλα λογω μεγεθους, αλλα σε ενα συγκριτικο κατανοω οτι ειναι δυσκολο να γινει .
Γενικα οτι δεν κοβει σε ηχο χανει δυστυχως τοσο σε κερδος (φως) εαν δεν γινεται, κατι αλλο δεν εχει εφαρμοστει σωστα .
Αυτα εχουν ηδη μετρηθει πολλακις και ειναι και αντιληπτα .
Ενα παραδειγμα εαν δεν αυξησεις το μεγεθος και δε βαλεις μαυρο απο πισω δεν θα καταλαβεις διαφορες αφου η οπισθια επιφανεια θα σου επιστρεφει το χαμενο φως.
Επισης πρεπει να ληφθει στα υποψην τι φως θα πετφει στην οθονη και σε μελλοντικη χρηση οπου πιθανον να προκυψουν κιαλλα θεματα, για εμενα το κυριοτερο κακο ειναι η απωλεια φωτος ακομη και σημερα που εχουμε καταιγισμο απο νεους πολλα υποσχομενους λειζερ προβολεις .
Ναι σωστά όλα αυτά. Δεν έχω καταλήξει ακόμα, κυρίως λόγω της αναστάτωσης που θα δημιουργήσει η όλη αλλαγή.

Τα δείγματα ήταν μεγάλου μεγέθους, τύπου 1 x 1.6 m!
Είχε και ένα μεγάλο κομμάτι black backing ύφασμα. Το έβαλα σε κάποιες από τις μετρήσεις του ήχου, έκοβε και αυτό λίγο αλλά ψιλοπράγματα.
Δεν νομίζω ότι θα μου χρειαστεί στην οθόνη γιατί όλος ο τοίχος από πίσω είναι βαμμένος μαύρος. Δεν θα φεγγίζει κάτι (πιστεύω).
Η οθόνη που έχω τώρα είναι με κέρδος 1 και το υφαντό το λέει 1.1. Σίγουρα θα είναι κάτι άλλο. Αλλά δίπλα δίπλα, το ένα πάνω στο άλλο θα έλεγα ότι με το μάτι είδα μια απειροελάχιστη διαφορά στο φως, στο ψείρισμα μιλάμε.
Γενικά δεν είμαι και πολύ του φωτός, η καλύτερη μου είναι όταν πέφτει η καινούργια λάμπα μετά από κάποιες ώρες :biggrin: . Οπως ανακάλυψα και τελευταία είχα εδώ και καιρό χαλασμένους καταρράκτες, τον τελευταίο χρόνο είχα γίνει πολύ ευαίσθητος στα φώτα (πέρα από το θόλωμα που κάποια στιγμή έγινε τραγικό). Εβαλα νέα ανταλλακτικά, και στα δύο μάτια, και πλέον δεν με ενοχλεί το φως. Ακόμα όμως και τώρα δεν θέλω εκτυφλωτικό φως στην εικόνα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.218
Τα δείγματα ήταν μεγάλου μεγέθους, τύπου 1 x 1.6 m!
Μια χαρά είναι 74 ίντσες διάμετρος! Φέρτη ένα μέτρο πιο κοντά στη θέση θέασης και είσαι έτοιμος...

Reaction score
6.680
Καλα φυσικα οποτε και εαν το αποφασισεις, συζητηση κανουμε , τελοςπαντων
γιαυττο σου εβαλα το συγκριτικο , το τι δηλωνει κανεις ειναι καθαρα μαρκετιστικο.
Το κερδος της οθονης βοηθα στο να μπορεις να διαχειριστεις εσυ πλεον την ενταση της λαμπας/λειζερ σε μεγαλυτερο ευρος αλλα κυριως την ιριδα στατικα ,που πλεον θεωρω θα την εχουν ως ρυθμιση ολα τα premium μοντελα αρα και βελτιωνοντας τo native contrast που ειναι και το σημαντικοτερο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.469
Members
38.702