Τί να πιστέψω;

Reaction score
12
Μόλις διάβασα στο τελευταίο hitech το συγκριτικό ανάμεσα στους προβολείς HD81, perl, πανασονικAE1000 και όλοι αυτοί απέναντι στον ασύγκριτο όπως προκύπτει Ruby.
Μου φαίνεται οτι μου <<ανέτρεψε>> (αν υποθέσουμε βέβαια οτι θα πιστέψω την ορθότητα των όσων λέει) όλα όσα ήξερα μέχρι τώρα για τους προβολείς. Αυτά που διάβαζα δηλ. μέχρι τώρα μιας και λόγω απόστασης δεν μπόρεσα να παραβρεθώ σε κάποιο τεστ από αυτά που κατά καιρούς είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε εσείς που είστε στην Αθήνα.
Πολλά είχαν γραφτεί για τη σύγκριση οπτομα με περλ και αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι για να μην πω όλοι είχαν συμφωνήσει οτι ο 81 ήταν σαφώς καλύτερος από τον περλ. Νομίζω οτι, και το ίδιο το περιοδικό σε προηγούμενο τεύχος είχε κατατάξει τον όπτομα λίγο καλύτερο από τον περλ.
Τώρα αυτό δεν ισχύει.
Ο περλ είναι καλύτερος και σχεδόν ισάξιος με τον Ρούμπι αλλά μεχρι 92ίντσες γιατί από εκεί και πέρα η φωτεινότητά του δεν επαρκεί.
Ο ρούμπι παρότι στα χαρτιά φαίνεται να έχει μικρότερη φωτεινότητα από τον περλ μπορεί να αποδώσει πολύ καλά μέχρι και 120! ίντσες.
Ο οπτομα και αυτός αν και 1400Lumen φωτεινότητα μετά τις 107 ίντσες τα βρίσκει σκούρα.
Αφήνω τελευταίο τον πανασονικ ΑΕ1000 ο οποίος από ότι κατάλαβα μπορεί να συγκριθεί ίσως μόνο με τον Χ1 ο οποίος πριν από 4-5 χρόνια έκανε θραύση.
Τέτοιο χάλι!!
Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε αντίθεση με αυτά που γράφει το projectioncentral το οποίο έβγαζε καλύτερο τον Μιτσουμπίσι (καλά εμείς αυτόν εδώ τον βγάλαμε ψιλαχάλια) μετά τον πανασονικ ο οποίος ύστερα από την υποτιθέμενη αναβάθμιση παίρνει και αυτός 5 ολόκληρα αστεράκια στην απόδοση, όπως και ο όπτομα (στην απόδοση πάντα, όχι στα άλλα χαρακτηριστικά) και ο περλ να παίρνει μόλις 3,5 αστεράκια καταϊδρωμένος.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η αδυναμία των προβολέων να ανταποκριθούν στην πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ εικόνα πάνω από 120 ίντσες.
Γιατί άραγε οι κατασκευαστές έκαναν τσιγκουνιά σε αυτόν τον τομέα και ενώ στα άλλα χαρακτηριστικά τους οι 1080π προβολείς είναι πολύ καλοί, αδυνατούν να αποδώσουν σε μεγάλα κάδρα;
Αυτός που θα δώσει τόσα χρήματα για την απόκτησή τους φαντάζομαι οτι θα ήθελε να έχει μεγάλη εικόνα και όλοι μας θα ευχόμαστε να έχουμε βέβαια και τον απαιτούμενο χώρο για την υλοποίησή της
Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι τα πολύ θετικά σχόλια που παίρνει ο πανασονικ 100.
Εδώ σε αυτόν τον προβολέα νομίζω δεν υπάρχουν αντίθετες γνώμες ολοι συμφωνούν οτι πρόκειται για έναν πολύ καλό προβολέα.
Το hitech λέει οτι είναι πολύ καλύτερος από τον πανασονικ 1000(αν είναι δυνατόν)και το projectioncentral λέει οτι είναι ικανός ο συγκεκριμένος προβολέας να δώσει απροβλημάτιστα μέχρι και 150ίντσες αφού έχει πολύ καλή οξύτητα άφθονο φως μειωμένο ψηφιακό θόρυβο και πλήρη έλλειψη εικονοστοιχείων.
Αν είναι αλήθεια αυτόν θα πρέπει να πάρω γιατί 92 ίντσες όσο καλές και αν είναι για μένα είναι πολύ λίγες!
Προτιμώ 150 και ας είναι λίγο κατώτερη η εικόνα μου.
Είχα όρεξη σήμερα!

Reaction score
0
Νομίζω ο μπούσουλας είναι εύκολος:

1) Εμπιστεύεσαι την τσέπη σου
2) Τα μάτια σου
3) Το γούστο σου
4) Το τι ζητάς περισσότερο σ'αυτά τα λεφτά από το προβολικό σου

Αν τώρα, δεν είναι δυνατόν να έχεις άποψη ιδίοις όμμασι σε ένα καθαρά οπτικό ζήτημα μάθε, διάβασε, ενημερώσου αλλά ΜΗΝ αγοράσεις μέχρι να το ΔΕΙΣ εσύ ο ίδιος.....

Είναι κρίμα να ''βρίζεις'' άλλους όταν στην τελική είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος και αρμόδιος....

Πάντα φιλικά....

Reaction score
1
Το θέμα που άνοιξες θα μπορούσε κάλλιστα να συνδράμει και στον δικό μου προβληματισμό.

Είναι γεγονός ότι το hitech υπήρξε πρωτοπόρο. Εισήγαγε την έννοια του Home Cinema στην Ελλάδα. Έχει επηρεάσει, και εξακολουθεί να το κάνει, χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές. Ήταν και είναι πηγή ενημέρωσης.

Κάποια στιγμή, ως ήταν φυσικό, οι αναγνώστες του έμαθαν. Σύντομα, αναζήτησαν τη γνώση και σε άλλες πηγές, κυρίως στο διαδίκτυο. Ουσιαστικά, καταλύτης σε αυτήν την αναζήτηση υπήρξε ο Ανδρέας Καφάτος με τα φόρουμς του.

Έτσι, έφτασε η στιγμή που ο κριτής έγινε κρινόμενος. Και η ετυμηγορία δεν είναι ευνοϊκή. Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα σχετικά με την αξιοπιστία αυτού του περιοδικού. Όποιος γνωρίζει καταλαβαίνει.

Ελπίζω να το πήρες για τα νέα της αγοράς και το DVD...

Reaction score
12
Το θέμα που άνοιξες θα μπορούσε κάλλιστα να συνδράμει και στον δικό μου προβληματισμό.

Είναι γεγονός ότι το hitech υπήρξε πρωτοπόρο. Εισήγαγε την έννοια του Home Cinema στην Ελλάδα. Έχει επηρεάσει, και εξακολουθεί να το κάνει, χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές. Ήταν και είναι πηγή ενημέρωσης.

Κάποια στιγμή, ως ήταν φυσικό, οι αναγνώστες του έμαθαν. Σύντομα, αναζήτησαν τη γνώση και σε άλλες πηγές, κυρίως στο διαδίκτυο. Ουσιαστικά, καταλύτης σε αυτήν την αναζήτηση υπήρξε ο Ανδρέας Καφάτος με τα φόρουμς του.

Έτσι, έφτασε η στιγμή που ο κριτής έγινε κρινόμενος. Και η ετυμηγορία δεν είναι ευνοϊκή. Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα σχετικά με την αξιοπιστία αυτού του περιοδικού. Όποιος γνωρίζει καταλαβαίνει.

Ελπίζω να το πήρες για τα νέα της αγοράς και το DVD...
Στο κείμενό μου έβαλα πολλές παρενθέσεις, που σημαίνει οτι αυτά που διάβασα δεν τα πήρα και πολύ σοβαρά.
Το έθεσα όμως ως προβληματισμό.
Για μένα κυρίως έχουν μεγάλη σημασία οι απόψεις των μελών που παραβρίσκονται στα test που γίνονται, και μετά εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, αν και πολλές φορες και κυρίως παλιότερα υπήρχε μια τάση σε διαμάχη ανάμεσα σε στρατόπεδα-τεχνολογίες(LCD,DLP)και αυτό έκανε κάποιους ελπίζω λίγους να μεροληπτούν.
Για τον Ανδρέα τί να πω;
Μου φαίνεται οτι είναι φίλος μου κι ας μην τον έχω συναντήσει ποτέ.
Τον ευχαριστώ για την ενημέρωση που μας παρέχει.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.173
Απάντηση: Τί να πιστέψω;

Πάντως το DVD του Hitech με τον Αλέξανδρο, από ποιότητα εικόνας είναι χάλια. Έχω αντίγραφο ασφαλείας που είναι κλάσεις ανώτερο.
Για όσους τυχόν το αγοράζουν για το δισκάκι δηλ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν ξερω τι να πω με ολα αυτα που γραφετε.Σας ευχαριστω πολυ!
Πραγματικα εχω συγκινηθει.
Να, δειτε δακρυσα ;)

Στα σοβαρα τωρα.
Ολα στην εικονα ειναι μια αυταπατη.
Ειναι τοσο ευκολο να φτασεις ενα μηχανημα απο το ναδιρ στο ζανιθ και αντιστροφως.Ολα εχουν ελαττωματα και προτερηματα.
Προβαλλεις μονο τα ελαττωματα και ειναι πατος.
Προβαλλεις τα προτερηματα και ειναι κορυφη.
Η σωστη ρυθμιση και αμεση συγκριση ειναι αυτες που θα σου πουν την μιονη αληθεια .
Εαν εχεις την δυνατοτητα να αντιπαραθεσεις σωστα, τοτε εισαι κοντα.
Εαν δεν εχεις την δυνατοτητα αυτη και προσπαθεις να θυμηθεις τι ειδες μια εβδομαδα πριν τοτε...κομιζεις γλαυκαν.

Ολα αυτα ομως δεν ειναι τοσο σημαντικα οσο θελουμε να τα δειξουμε πολλες φορες.
Στο τελος αυτο που μενει και εχει σημασια ειναι μονο ενα:

Για τον Ανδρέα τί να πω;
Μου φαίνεται οτι είναι φίλος μου κι ας μην τον έχω συναντήσει ποτέ.
Eυχαριστω πολυ

Reaction score
4
Εγω παντως που ψαχνομαι για 150'' και βαλε , μαλλον στο τρελαδικο θα καταληξω. Εκει που παω να βγαλω ακρη, ολα τουμπα. Αν το hi tech εχει καταντησει σαν το αθηνοραμα τοτε βγαζω μια ακρη. Οποια ταινια την θαβει τρεχεις και την παιρνεις και εισαι σιγουρος οτι θα δεις εργαρα.

Αυτα....

Reaction score
453
Εαν δεν εχεις την δυνατοτητα αυτη και προσπαθεις να θυμηθεις τι ειδες μια εβδομαδα πριν τοτε...κομιζεις γλαυκαν.

Μην το λες !!!!

Εγώ γνώρισα κάτι cine τύπους, που έχουν αυτήν την δυνατότητα. :lol:
Και με φοβερά επιχειρήματα :lol: , τα οποία είναι αδύνατον να μην τα πιστέψεις.
Τα λένε ωστόσο συνέχεια και συνέχεια, γιατί δεν είναι σίγουροι και προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι έκαναν την καλύτερη αγορά.

Στην τελική, ας κάνουν ότι θέλουν.

Οι υπόλοιποι όλοι να προσέχουμε και μην ακούμε τον καθένα.

Πως είναι δυνατόν να μου πει κάποιος ότι ο pearl δεν είναι θολός σε σχέση με τον optoma, την στιγμή που έχει δει μόνο τον pearl;
Μπορεί να μου πει ότι ο pearl έχει καλή ευκρίνεια, χρώματα,contrast, αλλά ρε φίλε σε σχέση με ΠΟΙΟΝ;

Reaction score
281
Μην το λες !!!!

Εγώ γνώρισα κάτι cine τύπους, που έχουν αυτήν την δυνατότητα. :lol:
Και με φοβερά επιχειρήματα :lol: , τα οποία είναι αδύνατον να μην τα πιστέψεις.
Τα λένε ωστόσο συνέχεια και συνέχεια, γιατί δεν είναι σίγουροι και προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι έκαναν την καλύτερη αγορά.

Στην τελική, ας κάνουν ότι θέλουν.

Οι υπόλοιποι όλοι να προσέχουμε και μην ακούμε τον καθένα.

Πως είναι δυνατόν να μου πει κάποιος ότι ο pearl δεν είναι θολός σε σχέση με τον optoma, την στιγμή που έχει δει μόνο τον pearl;
Μπορεί να μου πει ότι ο pearl έχει καλή ευκρίνεια, χρώματα,contrast, αλλά ρε φίλε σε σχέση με ΠΟΙΟΝ;
Φιλε Sothoms, να σου απαντησω εγω.

Ειδα και τους δυο προβολεις να παιζουν συγχρονως.

Ο οπτομα ηταν καταπληκτικος και ο περλ ηταν (επιεικως) για κλωτσιες!!!

Ηταν τοσο χαλια, που αν μου τον χαριζανε θα τον πουλαγα να παρω δυο φτηνοτερους.

Αυτο που μου εκανε εμενα εντυπωση περισοτερο απο ολα, ηταν το οτι ΔΕΝ ειναι δυνατον ενας προβολεας Sony (και οχι здогшщы), των 4500 ευρω να ειναι τοσο φρικτος.

Ισως να εφταιγε ο συγκεκριμενος, οι συνδεσεις, τα καλωδια, να ηταν συμπτωση, δεν μπορω να ξερω.

Το σιγουρο ειναι οτι επειδη ειδα και αλλον περλ να παιζει (ενταξει οχι συγχρονως με τον οπτομα - σε προλαβαινω) δεν ειχε καμια σχεση με αυτον που ειδα στο συγκριτικο μεταξυ τους

Reaction score
14
ήμουν προχθές στο μαγαζί με την 5μετρη οθόνη δοκιμών... και έβλεπα τον Panasonic 100 με τον SONY PEARL-VW 50 να πάιζουν δίπλα δίπλα. Διαφορές? Ναί φυσικό είναι, αλλά όχι αρκετές ώστε στα μάτια μου να δικαιολογούν την 2.5 φορές υψηλότερη τιμή του SONY.

Και εδώ έρχεται το τρίκ που με κούφανε. Ο Panasonic επαιζε με άλλες ρυθμίσεις απο αυτές που είχε φτιάξει ο Β.Λ. για το συγκριτικό. Ηταν ρυθμισμένος με το μάτι του Καφάτου, απλά για να εντυπωσιάζει τον θεατή. Το αποτέλεσμα που είδα εγώ ήταν γενικά πολύ πολύ καλό, είχε αρκετά ζωντανή παλέτα, καλή φωτεινότητα, και γενικά δεν μου θύμιζε πολύ τον Panasonic που πήρε μέρος στις δοκιμές και είχε καλιμπραρισθεί αριστα απο τον Β.Λ. (που ήταν χρωματικά σωστότατος, και τα λευκά του καλά χωρίς να καίει τίποτε)

Τι θέλο να πώ? Τελικά όλα τα μηχανάκια μπορούν να ρυθμιστούν απο τέλεια έως αίσχιστα? Ολα τα προβολάκια μπορούν να πάιξουν χάλια και όλα να πάιξουν εξ'ισου πολύ καλά. Πως βλέπουμε τελικά τις υπαρκτές διαφορές?

Είναι μονόδρομος τελικά να "έρθουν" χρωματικά με όργανο όσο πιο κοντά ο ένας με τον άλλον? Μόνο τότε μπορούμε να συγκρίνουμε όμοια πράγματα, και να έχουμε κοινό παρονομαστή? Ετσι πιστεύω, γιατί απλά όλα τα προβολάκια είναι ενός υψηλού στάνταρντ και πάνω και όλα μπορούν να πάιξουν εύκολα τουλάχιστον μέτρια.

Εβλεπα προχθές ένα προβολέα 720p να "πάιζει" απο κοντά τον δέυτερο σε ιεραρχία προβολέα 1080p της SONY, και δεν υπερβάλω να πώ ότι προς στιγμή λέω στον Ανδρέα ο 1000άρης είναι ο Panasonic? Ο Πανασονικ ήταν ρυθμισμένος ομως για να σου "τραβάει το μάτι", ετσι έκαιγε τα λευκά πολλές φορές και ήταν πολύ κορεσμένος χρωματικά, κάτι που τον μέσο θεατή τον εντυπωσιάζει, ενώ ο sONY ήταν απλά σεταρισμένος για να πάιζει σωστά, όπως και έπαιζε.

Ερωτώ? Αν ο SONY ρυθμιζόταν και αυτός, "λάθος" και μας έδινε ζωντανότερη εικόνα, (γενικά εικόνα εντυπωσιασμού?) μήπως μας άρεσε περισότερο? Λέω δηλαδή το όργανο και το καλιμπράρισμα καλό έιναι αλλά δίνουν το ιδανικό αποτέλεσμα στο μάτι μας? Η απλά δίνουν σωστές μετρήσεις που και αυτές με την σειρά τους μπορεί να μην είναι του απολύτου γούστου μας?

Τελικά υπάρχει τέλεια ρύθμιση? Η πάντα θα υπάρχει μια άλλη καλύτερη????????

Reaction score
0
ήμουν προχθές στο μαγαζί με την 5μετρη οθόνη δοκιμών... και έβλεπα τον Panasonic 100 με τον SONY PEARL-VW 50 να πάιζουν δίπλα δίπλα. Διαφορές? Ναί φυσικό είναι, αλλά όχι αρκετές ώστε στα μάτια μου να δικαιολογούν την 2.5 φορές υψηλότερη τιμή του SONY.

Και εδώ έρχεται το τρίκ που με κούφανε. Ο Panasonic επαιζε με άλλες ρυθμίσεις απο αυτές που είχε φτιάξει ο Β.Λ. για το συγκριτικό. Ηταν ρυθμισμένος με το μάτι του Καφάτου, απλά για να εντυπωσιάζει τον θεατή. Το αποτέλεσμα που είδα εγώ ήταν γενικά πολύ πολύ καλό, είχε αρκετά ζωντανή παλέτα, καλή φωτεινότητα, και γενικά δεν μου θύμιζε πολύ τον Panasonic που πήρε μέρος στις δοκιμές και είχε καλιμπραρισθεί αριστα απο τον Β.Λ. (που ήταν χρωματικά σωστότατος, και τα λευκά του καλά χωρίς να καίει τίποτε)

Τι θέλο να πώ? Τελικά όλα τα μηχανάκια μπορούν να ρυθμιστούν απο τέλεια έως αίσχιστα? Ολα τα προβολάκια μπορούν να πάιξουν χάλια και όλα να πάιξουν εξ'ισου πολύ καλά. Πως βλέπουμε τελικά τις υπαρκτές διαφορές?

Είναι μονόδρομος τελικά να "έρθουν" χρωματικά με όργανο όσο πιο κοντά ο ένας με τον άλλον? Μόνο τότε μπορούμε να συγκρίνουμε όμοια πράγματα, και να έχουμε κοινό παρονομαστή? Ετσι πιστεύω, γιατί απλά όλα τα προβολάκια είναι ενός υψηλού στάνταρντ και πάνω και όλα μπορούν να πάιξουν εύκολα τουλάχιστον μέτρια.

Εβλεπα προχθές ένα προβολέα 720p να "πάιζει" απο κοντά τον δέυτερο σε ιεραρχία προβολέα 1080p της SONY, και δεν υπερβάλω να πώ ότι προς στιγμή λέω στον Ανδρέα ο 1000άρης είναι ο Panasonic? Ο Πανασονικ ήταν ρυθμισμένος ομως για να σου "τραβάει το μάτι", ετσι έκαιγε τα λευκά πολλές φορές και ήταν πολύ κορεσμένος χρωματικά, κάτι που τον μέσο θεατή τον εντυπωσιάζει, ενώ ο sONY ήταν απλά σεταρισμένος για να πάιζει σωστά, όπως και έπαιζε.

Ερωτώ? Αν ο SONY ρυθμιζόταν και αυτός, "λάθος" και μας έδινε ζωντανότερη εικόνα, (γενικά εικόνα εντυπωσιασμού?) μήπως μας άρεσε περισότερο? Λέω δηλαδή το όργανο και το καλιμπράρισμα καλό έιναι αλλά δίνουν το ιδανικό αποτέλεσμα στο μάτι μας? Η απλά δίνουν σωστές μετρήσεις που και αυτές με την σειρά τους μπορεί να μην είναι του απολύτου γούστου μας?

Τελικά υπάρχει τέλεια ρύθμιση? Η πάντα θα υπάρχει μια άλλη καλύτερη????????

Dream, εαν ειδες τον ιδιο περλ που ειδα εχθες στον Ανδρεα, θα τολμησω να πω οτι ηταν εως αρυθμιστος !

Ακομη και στα βασικα !

Οπως επισης και ο 81 που ηταν διπλα του.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Χρηστο, και ο Pearl και ο 81 ειχαν ρυθμιστει "επανω" στο 989 της Pioneer.
Xθες δεν το ειχα και βλεπαμε μονο μεσω του Blu Ray της Samsung(συσκευη την οποια δεν ειχαμε κατα τις ρυθμισεις)
Αρα...αλλα αντι αλλων;)

Παντως πρεπει να πω πως ο Χρηστος "επαιξε" λιγο με τον 81 και -παντα μεσω του Blu Ray- αποδιδει εξαιρετικα.Και ναι, εχω κρατησει τις ρυθμισεις του;)

Reaction score
298
Ο Panasonic ... Ηταν ρυθμισμένος με το μάτι του Καφάτου, απλά για να εντυπωσιάζει τον θεατή.
Ηθικά και δεοντολογικά, πόσο διαφέρει αυτό από τις αλχημείες του HiTech? :cool:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.530
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas