Αγαπημένο σας κλασικό έργο και γιατί!

Reaction score
77
Ακόμη και όσοι δεν ασχολούναι με την "κλασική" λεγόμενη μουσική θα τους αρέσει κάποιο έργο, που ίσως το συνέδεσαν με μια ιδιαίτερη στιγμή (προσωπική, ταξιδιωτική, κινηματογραφική κτλ).

Γράψτε μας όχι μόνο τον τίτλο του έργου (κομματιού) αλλά και το λόγο ή πού και πότε το πρωτακούσατε.

Μπορεί -εάν μαζευτούν αρκετά- να αφιερώσουμε μια εκπομπή σ' αυτά!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Πολυ ωραιο θεμα Νικο!

Εαν μιλαμε για κινηματογραφικες στιγμες, πιστευω πως οσοι εχουν δει το "Κουρδιστο Πορτοκαλι" δεν θα μπορουσαν να το φανταστουν διχως την Ενατη του Μπετοβεν.Πολυ αγαπημενη ταινια, πολυ αγαπημενο μουσικο θεμα.

"Θανατος στην Βενετια" και το Adagietto απο την 5η Συμφωνια του Mahler.

"Επικινδυνα χρονια"(The year of living dangerously)- και Beim Schlafengehen του Richard Strauss(δεν συμπεριλαμβανεται στο soundtrack)

Για πιο...προσωπικες στιγμες(μην ρωτησετε τι και πως ) και πολυ αγαπημενο τον τελευταιο καιρο, το κομματι απο τις Ελεγειες του Rachmaninoff που επαιξες εσυ Νικο.

Reaction score
0
"Αποκαλυψη Τωρα" με τα ελικόπτερα να επιτιθενται και τα μεγαφωνα να παιζουν... τι; Στραους; Δεν θυμαμαι... sorry!!

Reaction score
77
"Αποκαλυψη Τωρα" με τα ελικόπτερα να επιτιθενται και τα μεγαφωνα να παιζουν... τι; Στραους; Δεν θυμαμαι... sorry!!
Τον "Καλπασμό των Βαλκυριών" από τη Βαλκυρία του Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Reaction score
14
The Mission, το πρωτο έργο σε VHS που είδα στο ας το πούμε Home theater που είχα φτιάξει me dolby digital!!!

Reaction score
0
Εχεις δικιο!!!

Γμτ μου, ξεχναω...

Εσυ πως τα καταφερνεις και θυμασαι καλα;

Ωχ! Στον Αντρεα πάνε τα παραπάνω σχολια...

Reaction score
77
Εχεις δικιο!!!

Εσυ πως τα καταφερνεις και θυμασαι καλα;
Ωχ! Στον Αντρεα πάνε τα παραπάνω σχολια...
Αγαπητέ Άγγελε,

Μην ξεχνάς ότι ο Αντρεάς Κ είναι νέο παιδί, φυσικά και τα θυμάται όλα.

Reaction score
77
Τις Εικόνες για Ορχήστρα του Αχιλλέως Κλαυδίου - λόγος δεν χρειάζεται :rolleyes:
Μόνο που δεν βλέπω να γράφετε το "γιατί" σας αρέσει ή πώς το ανακαλείτε από τη μνήμη σας!
Τι σας συνδέει μ' αυτό;
Πού και πώς το πρωτακούσατε;

Reaction score
51
Εξαιρετικό το θέμα Νίκο!!! (οπως πάντα βέβαια)!!

Μία ταινία που έχει γίνει σταθμός στην ζωή μου:
Στάνλεϋ Κιούμπρικ - 2001 Οδύσσεια του διαστήματος με την μουσική του Ρίτσαρντ Στράους "Τάδε έφη Ζαρατούστρα"!!!!

..όπμς πολύ προσωπικό κομμάτι που τόχω συνδέσει με την παιδική μου ηλικία και τα πρώτα μου ακούσματα είναι J.S.Bach ..air in G string!!!

Reaction score
14
OK, αλλά ποιο κλασικό έργο ακουγόταν στο Mission?
http://www.fnacmusic.com//Images/artiste/morricone_ennio.jpg

Το κομμάτι "Τhe Mission" 11o track στο OST, δεν ξέρω αν μπορείς να το θεωρήσεις "κλασσικό" με την έννοια που το θέτεις αλλά μετά-κλασσικό σίγουρα μπορεί να κριθεί, όπως και το συνολικό μουσικό έργο του Ennio Morricone που κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι ένας "απλός τυχαίος" "soundtrack composer/arranger", αλλά πραγματικός μουσικός καλλιτέχνης.

Το Mission το κομμάτι, νομίζω οτι ταιριάζει απόλυτα με το θέμα της ταινίας και δημιουργεί ένα πολύ καλό πάντρεμμα ταινίας δράσης με soundtrack που δεν το ξεχνάς έυκολα.

Επίσης η London Philharmonic βοήθησε στην σωστή απόδοση, καθώς η ηχογράφιση δεν ήταν αποτέλεσμα sample libraries και απείρων synthesizers, αλλά έχει αυτό που θέλω να ακούω... αυτό το grandeur sound!

"Gabriel's Oboe" 3o track, "On Earth as it is in heaven" 1o track αφήνουν και αυτά ακούσματα όμορφα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πολύ όμορφο το θέμα που ανοίξατε.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσω ένα μόνο έργο. Είναι τόσα πολλά και αξιόλογα, που δεν θα τελειώσω ποτέ, ίσως γιατί έχω μάθει να βλέπω το θέμα με βάση τον συνθέτη και όχι μόνον κάποιο συγκεκριμένο έργο του.

Παρόλα αυτά θα κάνω μια προσπάθεια...

- Beethoven - Symphony No 9.
Η συμφωνία αυτή του Beethoven ήταν ίσως το πρώτο έργο κλασικής που άκουσα και όταν λέω άκουσα, εννοώ με την δέουσα προσοχή, προσπαθώντας να κατανοήσω την μουσική και όχι να περάσω την ώρα μου. Επιπλέον, ήταν ένα από τα πρώτα μου ακούσματα κλασικής, από παιδί. Γεγονός είναι, ότι κάθε φορά που βάζω στο player την 9η, την απολαμβάνω και πιο πολύ.

- Tchaikovsky - The Nutcracker.
Μέχρι την στιγμή που ολοκλήρωσα την ακρόαση του παραπάνω έργου, η εκτίμησή μου για τον τελευταίο ίσως των ρομαντικών περιοριζόταν στο κονσέρτο για πιάνο Νο1. Ο Nutcracker, με έκανε να εκτιμήσω και τα waltzes που τόσο απεχθανόμουν μέχρι τότε και έτσι μου άνοιξε κι άλλους δρόμους για συνθέτες που δεν ήθελα να ακούω.

- E. Bernstein - The Magnificent Seven.
Ο μοναδικός λόγος που το αναφέρω είναι ότι το εν λόγω έργο έχει κατά την ταπεινή μου άποψη μια ιδιαίτερη ικανότητα. Δεν υπάρχει ούτε ένας ακροατής (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) που να του έχω βάλει να ακούσει την συγκεκριμένη μουσική και να μην ξεσηκωθεί. Είναι ένα έργο που όταν το βάλεις στο player μπορεί να είσαι κατσούφης και όταν το βγάζεις από αυτό, να έχεις μια εντελώς διαφορετική διάθεση. Σου έρχεται να χορέψεις μόνον που δεν ξέρεις πως ή γιατί. Οι περισσότεροι ακροατές, πραγματικά, σηκώνονται από την καρέκλα τους.

- Alfredo Catalani - La Wally
Όταν μιλάμε για Κάλλας, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάτι. H μάλλον καλή ταινία Diva, δεν είναι αυτή που μου έχει μείνει. Η φωνή όμως σου φέρνει τόσο στο μυαλό που δεν χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο. Απλά η δική μας Κάλλας...

- Mozart - Piano Concerto No 21
Με τον κύριο έχω μια ξεχωριστή σχέση. Μου αρέσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει κάνει ο Mozart. Το andante του εν λόγω κονσέρτου είναι ένα εργαλείο ηρεμίας για μένα.

- Sostakovich - Romance
Από το θέμα του Gadfly. Απλά σε ταξιδεύει...

... δεν θέλω να σταματήσω αλλά δεν έχει νόημα αλλιώς. :rolleyes:

Reaction score
77
Απάντηση: Αγαπημένο σας κλασικό έργο και γιατί!

Η απάντηση του Νίκου Τσαρουχά είναι αυτό που σκεφτόμουν όταν ξεκίνησα αυτό το θέμα.

Κάπως έτσι νιώθω κι εγώ ότα ακούω τη μουσική του Έλμερ Μπερνστάιν από την ταινία "Και οι 7 ήταν υπέροχοι".

Για την ταινία Diva, αν και η ερμηνεία της Βιλελμίνα Φερνάντες ως ηθοποιού και σοπράνο ήταν αξιόλογη, φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν της Κάλλας.

κτλ... κτλ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.075
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494