Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distance, BR vs HD, TW600 vs HD81

Reaction score
220
Ενα ευχαριστο απογευμα στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ παρεα με εκλεκτους συμφορουμιτες,και τους ακουραστους Ανδρεα και Βαγγελη να μας αποδεικνυουν εμπρακτα οτι ολα οσα υποψιαζομασταν οτι συνεβαιναν στην Βιντεοπροβολη σχετικα με τη διορθωση Keystone ,την αποσταση προβολης, το zoom κλπ, πραγματι, επηρεαζουν την εικονα, αρνητικα ,η θετικα αναλογα με την περιπτωση. Οσον αφορα τα συμπερασματα εχω καλυφθει απο τους προηγουμενους, με δυο επι πλεον προσωπικες παρατηρησεις . Πρωτον ,δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα για ΒR η HD πηγες, τη στιγμη που το software και στα δυο format ειναι απο προβληματικο εως δυσευρετο, και εν παση περιπτωσει η οποια συγκριση μεταξυ τους πρεπει να γινει με το ιδιο φιλμ σε HD και BR,για πιο ασφαλη συμπερασματα. Δευτερον,διαπιστωνω οτι με την εισοδο στην Ηigh Def εποχη, θα χρειαστουμε στο συστημα μας και εναν πολυ καλο scaler για βελτιστα αποτελεσματα.

Reaction score
178
5. TW600 vs HD81

Μετά από όλα αυτά, συνδέσαμε τον Epson TW600 του φίλτατου doctor-x. Αν και δεν τον είχαμε σε αντιπαραβολή με τον HD81, η διαφορά ήταν τέτοια - μα τέτοια - που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ο doctor-x, ομολογώ, ψυχραιμότατος!
H "χαοτική" αυτή διαφορά αναφέρεται στην εικόνα με ψηφιακή διόρθωση (Keystone) ή στην εικονα των 2 προβολέων γενικότερα? Και αν αναφέρεται στην εικονα (κατι σαν μινι συγκριτικο) με τι υλικό έγινε? SD ή HD? Γιατι νόμιζα πως είχαμε κατασταλάξει ότι στο HD υλικό η διαφορά προβολέα 720 και 1080 δεν ήταν και τόσο μεγάλη...

Reaction score
3
H "χαοτική" αυτή διαφορά αναφέρεται στην εικόνα με ψηφιακή διόρθωση (Keystone) ή στην εικονα των 2 προβολέων γενικότερα? Και αν αναφέρεται στην εικονα (κατι σαν μινι συγκριτικο) με τι υλικό έγινε? SD ή HD? Γιατι νόμιζα πως είχαμε κατασταλάξει ότι στο HD υλικό η διαφορά προβολέα 720 και 1080 δεν ήταν και τόσο μεγάλη...
Μπορείς να δεις τα σχετικά patterns για το πώς συμπεριφέρεται ο καθένας με διαφοροποίηση του keystone.Δεν είδαμε πάντως ταινία με keystone πειραγμένο.
Το υλικό ήταν HD,δεν έγινε συγκριτικό μεταξύ τους,απλά έχοντας νωπή την εικόνα του Optoma,βάλαμε μετά να παίξει λίγο κι ο Epson.
Οι διαφορές ήταν μεγάλες,η εικόνα γκρίζαρε,έχασε βάθος κι έδειξε τα εγγενή προβλήματα των LCD,τουλάχιστον αυτής της κατηγορίας,δλδ VB,κακή σύγκλιση και ανομοιομορφία.
Κάποια τα έβλεπες μπαμ,κάποια άλλα εγώ τουλάχιστον έπρεπε να πάω μπροστά στο πανί να τα δω.Στην ταινία,έχανε βάθος,λεπτομέρεια και ήταν γκρι,στα σχετικά patterns φαίνονταν οι λοιπές ατέλειες (στα δικά μου απαίδευτα μάτια τουλάχιστον).

Να πω μόνο ότι ο Epson ήταν ρυθμισμένος από εμένα (με DVE) για το δικό μου HTPC,με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Π.χ. με ρυθμίσεις
DVI-Video Level = Expanded
Brightness=+4
Black level=-3
White level=-1
Color Saturation=-10.
Ε,πιστεύω ότι με απλά default ρυθμίσεις,η εικόνα θα βελτιωνόταν τουλάχιστον ως προς το μαύρο και την "ζωηράδα" της εικόνας.
Αλλά αυτές μου κάνουν για προσωπική χρήση,όπως επίσης ξαναλέμε ότι τα μηχανήματα ούτε ρυθμίστηκαν (π.χ. ο Optoma ψιλο-κρασάριζε τα μαύρα),ούτε ο σκοπός ήταν το μεταξύ τους συγκριτικό.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Τι ωραία που περνάμε οταν δεν έχουμε το άγχος της ψηφοφορίας στο τέλος, εε; Νομίζω οτι οι παρουσίασεις, τα συγκριτικά μας και οι συνανθροίσεις μας χωρίς το χαρτάκι και το μολύβι στο τέλος πιθανότατα προκαλούν χαλάρωση μεταξύ μας και στο τέλος-τέλος δεν είναι όλα Α-Β-Γ.
Βέβαια με τη πλάκα το παρακαναμε προχθές αλλά στα κομμάτια, αρκει να περνατε καλά.

Ηθελα πολύ να σας μεταδώσω κομμάτια της εμπειρίας μας, όποια και να ειναι αυτά σημαντικά ή ασήμαντα και να οδηγήσετε μόνοι σας τη βιντεοπροβολή σπίτι σας σε άλλα μονοπάτια που μέχρι χθές δεν δίνατε σημασία.
Όπως και ο Γιάννης που άλλαξε τον 72 σε 81 και καδραρισε τον καινούργιο προβολέα χωρίς Keystone, ανακλύπτωντας μόνος του τις διαφορές.

Για το Keystone και μόνο οι φωτογραφίες λένε πολλά.
Όσο για τη χρηση zoom στον 81 νομίζω οτι πηγαίνοντας τον πίσω με κλειστό zoom απέδιδε πιο φωτεινά από πιο κοντα με ανοικτό zoom πάντα για το ίδιο μεγεθος οθόνης.
Την άλλη φορα θα παραβρεθούν και τα μετρητικά μου εργαλέια για να πιστοποιηθούν οι όποιες διαφορές.
Το οτι δεν "χαλαγε" το focus παρα ελάχιστα με τη μετατόπιση του zoom είναι για μένα "κακό" σημάδι αφού καλοί φακοί με το παραμικρό παίξιμο του zomm χάνανε τη καθαρότητα της εστίασης. Θυμάμαι στον c3X της sim με τον φακό της Fujinon οτι και στην ιδέα να άπλωνα στο δάκτυλο μου πάνω στο δακτυλίδι του zoom το focus πήγαινε για καφέ.
Πιθανότα (για να μη πω οτι είμαι σίγουρος) η Optoma γνωρίζει τα όρια του φακού και για αυτο τον έχει με πολύ μικρό zoom όπως και longthrow.

Για τη κακή εστίαση στην άνω άκρη (ας είναι και πολύ μικρή) πουλάκια μου δεν μιλάει κανεις; Τσάμπα ξεσκόνισα με το πουκαμισο μου την οθόνη;

Σκέφτομαι στη νέα μας συνάθροιση να κάνουμε και άλλα παιχνίδια, όπως να φέρουμε όσοι έχουμε εξωτερικά Scalers ή DVDp με καλά Upscalers (πχ 9600, Α1) και να δούμε διαφορές με άλλα πιο απλά και φυσικά φθηνότερα, να δούμε τις διαφορές μεταξύ component από ακριβό DVDp και HDMI από φθηνό, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας προσπαθώντας να βελτιώσουμε το τηλεοπτικό σήμα ή ακόμη και να δούμε πως κάνουμε τις βασικές ρυθμίσεις στους προβολείς και τις τηλεοράσεις μας.

Ακούω τι θέλετε πρώτο απο όλα

Reaction score
4
χμμμ.... να κάτι που (με) καίει....

Component απο DVDp (καλά ντε, όχι και τόσο ακριβό) ή HDMI απο φθηνό..... Να βάλουμε στο παιχνίδι και τα HTPC ????

Στο τέλος με βλέπω όλο το δάνειο για το σπίτι να το τρώω στο HT room..... :(

Reaction score
14
Εύγε καλό μου παιδί!

Τώρα, βγάλε και τα size tags από την υπογραφή σου!
με τον wysiwyg editor (What You See Is What You Get) Βαγγέλη όπως τα γράψεις βγαίνουν, σαν να έγραφες σε καλό κειμενογράφο (Word κλπ κλπ)

Οπότε βγάλε τα tags

Reaction score
14
Ηθελα πολύ να σας μεταδώσω κομμάτια της εμπειρίας μας, όποια και να ειναι αυτά σημαντικά ή ασήμαντα και να οδηγήσετε μόνοι σας τη βιντεοπροβολή σπίτι σας σε άλλα μονοπάτια που μέχρι χθές δεν δίνατε σημασία.
αυτό είναι το Α-Ω του avsite αφου μοιράζονται τις εμπειρίες τους ακόμα και οι επαγγελματίες χωρίς να νοιάζονται ότι μπορεί και να "χάνουν πελάτες" όσο αυξάνεται το DIY.

Όπως και ο Γιάννης που άλλαξε τον 72 σε 81 και καδραρισε τον καινούργιο προβολέα χωρίς Keystone, ανακλύπτωντας μόνος του τις διαφορές. Για το Keystone και μόνο οι φωτογραφίες λένε πολλά.
Με μερικές συμβουλές απο άλλα μέλη και με γνώμωνα ότι δεν θα μπεί καθόλoυ keystone, η όλη μελέτη και η εφαρμογή τηε εγκατάστασης έγινε σωστά αφού απο πρίν γνώριζα τι να αποφύγω και τι θέλω να επιτύχω. Επίσης το ότι τον έφτιαξα μόνος είναι διπλή η χαρά και υπερηφάνεια μου.

Όσο για τη χρηση zoom στον 81 νομίζω οτι πηγαίνοντας τον πίσω με κλειστό zoom απέδιδε πιο φωτεινά από πιο κοντα με ανοικτό zoom πάντα για το ίδιο μεγεθος οθόνης.
Δεν εχω διαπιστώσει τίποτε τέτοιο αλλά με την ίριδα που έπαιξα είδα σεβαστές διαφορές. Οσο μικραινε η ίριδα τόσο βελτιωνα το contrast είς βάρος λίγης φωτεινότητας.

Σκέφτομαι στη νέα μας συνάθροιση να κάνουμε και άλλα παιχνίδια, όπως να φέρουμε όσοι έχουμε εξωτερικά Scalers ή DVDp με καλά Upscalers (πχ 9600, Α1) και να δούμε διαφορές με άλλα πιο απλά και φυσικά φθηνότερα, να δούμε τις διαφορές μεταξύ component από ακριβό DVDp και HDMI από φθηνό, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας προσπαθώντας να βελτιώσουμε το τηλεοπτικό σήμα ή ακόμη και να δούμε πως κάνουμε τις βασικές ρυθμίσεις στους προβολείς και τις τηλεοράσεις μας.

ΟΛΑ Βαγγέλη!! ΟΛΑ! με την σειρά που εσύ θές!

Reaction score
0
Απάντηση: Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distance, BR vs HD, TW600 vs HD81

Μιας και είδατε από πηγές BR, HD-DVD θα μορούσε κανείς να δώσει, έστω και χονδρικά, μια τάξη μεγέθους διαφοράς ανάμεσα σε αυτό το υλικό και τα διάφορα.... δίωρα κλιπάκια (ts, h264, κλπ), που.... δεν έχει δει ποτέ κανείς...εκτός από τους Αμερικανούς και τους Εγγλέζους????
(λεμε τώρα.....)

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distance, BR vs HD, TW600 vs H

Μιας και είδατε από πηγές BR, HD-DVD θα μορούσε κανείς να δώσει, έστω και χονδρικά, μια τάξη μεγέθους διαφοράς ανάμεσα σε αυτό το υλικό και τα διάφορα.... δίωρα κλιπάκια (ts, h264, κλπ), που.... δεν έχει δει ποτέ κανείς...εκτός από τους Αμερικανούς και τους Εγγλέζους????
(λεμε τώρα.....)
Εξαρτάται... αν έχεις δει transport stream με υψηλό bitrate,δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distance, BR vs HD,

Εξαρτάται... αν έχεις δει transport stream με υψηλό bitrate,δεν έχουν μεγάλες διαφορές.
Ευχαριστώ doctor!! Αυτό ήθελα να μάθω...

Κάτι άσχετο...
Μήπως είσαι fan του Ronnie O' Sullivan??

Reaction score
3

Όλα αυτά θα είναι χρήσιμα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα το θέμα με τις βασικές ρυθμίσεις σε προβολείς και τηλεοράσεις.
Αν μάλιστα βάζαμε και αυτό το δισκάκι με τις ρυθμίσεις, (αν και το έχω ξεχνάω το τίτλο του και μπορώ και να το φέρω), και κάναμε μια σχετική ενημέρωση για το πως θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά, πιστεύω ότι θα ήταν ότι καλύτερο και θα βοηθούσε όλα τα μέλη.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distance, BR vs

Ευχαριστώ doctor!! Αυτό ήθελα να μάθω...

Κάτι άσχετο...
Μήπως είσαι fan του Ronnie O' Sullivan??
Μέγας!Πού το κατάλαβες?:cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distan

Μέγας!Πού το κατάλαβες?:cool_4:
Σου είχα στείλει πριν καιρό ένα 147άρι που έμεινε στην ιστορία του snooker....

ήθελα να δω αν ήσουν ο ίδιος doctor...

Bye!!!!!

HV

Reaction score
0
Βασικα δεν ηξερα αν θα σας αρεσουν οι φωτογραφιες δεδομενου πως τις εβγαλα χωρις φλας για να μην ενοχλω ( Κατι που εκανε ο ενοχλητικος andrew ολη την ωρα :mad_3: ) και πιστεψα πως ισως να μην ειναι αρκετα καλες.
Χαιρομαι που βγηκαν ωραιες και μπορεσαν πολλοι να δουνε τις διαφορες.

Andrew αλλη φορα να βρισκεις καλυτερη οπτικη γωνια για να μας βγαζεις και να εχεις καλυτερη ποιοτητα στις φωτογραφιες...Τα προσωπα στο μακρινο ειναι θολα και δεν τιμανε πολλους απο μας. :) :cool_1:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distance, BR vs HD, TW600 vs HD81

Αυτο που ειδα στις φωτο σας ειναι ΜΠΥΡΕΣ και ΚΟΚΑ ΚΟΛΕΣ!!! Ξενερωμα κανονικο. Κρασακι βρε, κρασακι (για καλο... rainbow!!!)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.691
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13