Επιτέλους με τα αγγλικά post

Reaction score
5
Νταξ, νομίζω ότι η Χριστίνα δεν το διατύπωσε σωστά...εσύ Χριστίνα πότε πρωτομπήκες στο internet?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Re: Επιτέλους με τα αγγλικά post

Πριν το Μosaic υπήρχε το χάος αγαπητέ!
Το επιβεβαιώνω!!!

Πρόλαβα το NCSA Mosaic από την πρώτη έκδοση σε HP-UX περιβάλλον εργασίας!!!

Φοβερές εποχές...

GF

Reaction score
27
Τι να πω. Είχα δοκιμάσει και το Mosaic 1.0! :)
Βρε εδώ θυμάμαι το Gopher...:) Κάτι σαν WWW, αλλά μόνο text.

Μην πω για το text IRC, που μιλούσαμε με άτομα απ'όλο τον κόσμο, σχεδόν αποκλειστικά από πανεπιστήμια βέβαια...

Μην πω για το VoIP. Δοκίμασα το Net2phone to 1997!!! Τότε υπήρχαν τόσοι λίγοι που το χρησιμοποιούσαν, που μιλούσαμε με τυχαίους από αμερικανικά πανεπιστήμια, μόνο και μόνο για να το δοκιμάσουμε!
:)

Ρε μήπως με πήραν τα χρόνια; Μπα, η ιδέα μου είναι...:D
Η εξέλιξη είναι αδυσώπητη αγαπητοί μου...
Lynx text browser http://en.wikipedia.org/wiki/Lynx_(web_browser) το 93-94 στην HOL και ολα σε γραμμη εντολης. Μετα βαλανε slip και σηκωναμε και Windows tools (eudora κλπ).

Reaction score
17.726
Gtx,
ευγε,χαιρομαι για σενα και τις προωρες ανησυχιες σου!
εαν θιχτηκες η προσβαλθηκες απο την ερωτηση,σου ζητω να με συγχωρεσεις,δεν ηταν ο στοχος μου.Απλη περιεργεια ηταν...

Επειδη παρεκτρεπομαστε ομως,θα η8ελα τελευταια να ρωτησω,ποτε αρχισε να υπαρχει ιντερνετ στην Ελλαδα.Την ιδια χρονια που "εμφανιστηκε" για πρωτη φορα στη Γερμανια?

Θυμαμαι την compulink μεσω της οποιας συνδεομαστε....καποτε αναμεσα στα 93/94.θα πρεπει να ρωτησω για ακριβη ημερομηνια.Πρεπει να προσθεσω,οτι τον ηλεκτρονικο υπολογιστη,που τοτε κοστιζε αρκετα χρηματα και ηταν πολυτελεια για οικιακη χρηση,τον ειχαμε σε μια γωνια του διαμερισματος.Ο γιος μου μπουσουλουσε και πατουσε το κουμπι για να τον ενεργοποιησει....

GTX

Reaction score
39
Επειδη παρεκτρεπομαστε ομως,θα η8ελα τελευταια να ρωτησω,ποτε αρχισε να υπαρχει ιντερνετ στην Ελλαδα.Την ιδια χρονια που "εμφανιστηκε" για πρωτη φορα στη Γερμανια?
Η Forthnet εδώ ισχυρίζεται οτι είναι η πρώτη εταιρία που έφερε το internet στην Ελλάδα δεν ξέρω πότε ομως είναι αυτό? Εγώ πάντως το 94 θυμάμαι οτι υπήρχε μόνο η Compulink και η HOL και λίγο αργότερα η Acropolis Net.

Πότε εμφανίστηκε το internet στη Γερμανία?

Reaction score
14
Oxi.. O τιτλος του thread ειναι λαθος---
απίθανο Γιώργο!!!!!!!

1991 συνδεση σε bbs, 2400 bps, zmodem για γρηγορο κατεβασμα :) σε μια BBS (δεν θυμάμαι όνομα αλλά είχε άπειρα πράγματα) και μετά με 1992 με Wintrumpet και τα αξέχαστα Win 3.11 (For Workgroups) μεσω Mosaic, μεσω compulink, πάντα που είμουν μέλος απο το 1991 στα chat rooms!!! και με τα background ftp transfers!

Και μετά από το 94 με τη Netor Νο3 πελάτης τους (τη θυμάστε Hellasnet εγινε μετά?) και στο "internet" της Microsoft, πως το έλεγε? MSN? Αυτό που καλούσες ένα νούμερο στο Ισραήλ για να συνδεθείς αρχικά και μετά ένα του Πουλιάδη.

Modem ένα εξωτερικό τεράστιο 2400, νομίζω Zoom. που ήταν απίθανο γιατί σε σχέση με τα εσωτερικά έβλεπες τα data να πηγαινοέρχονται!!!

Reaction score
5
Lynx, βέβαια, δεν τον χρησιμοποιούσαμε πολύ, γιατί τότε είχα σύνδεση μέσω πανεπιστημίου, οπότε και γρήγορη. Στο σπίτι με τα φοβερά και τρομερά 14400 modem είχα ξεκινήσει σε PC, οπότε Mosaic και Netscape ήταν αποδεκτά γρήγορα.

Γιάννη, τα 2400 ήταν πολύ παλιά βρε, 80s, ήμουν σχολείο ακόμα, το 1991 είχαμε ήδη 9600 για χρόνια και το Supra to 14400 βγήκε περίπου τότε...

Matrix BBS ήμουν εγώ όταν ήμουν Ελλάδα αλλά με κέρδισε το internet...:)

Ποιός θυμάται το Hayes command set?...

Reaction score
14
Lynx, βέβαια, δεν τον χρησιμοποιούσαμε πολύ, γιατί τότε είχα σύνδεση μέσω πανεπιστημίου, οπότε και γρήγορη. Στο σπίτι με τα φοβερά και τρομερά 14400 modem είχα ξεκινήσει σε PC, οπότε Mosaic και Netscape ήταν αποδεκτά γρήγορα.

Γιάννη, τα 2400 ήταν πολύ παλιά βρε, 80s, ήμουν σχολείο ακόμα, το 1991 είχαμε ήδη 9600 για χρόνια και το Supra to 14400 βγήκε περίπου τότε...

Matrix BBS ήμουν εγώ όταν ήμουν Ελλάδα αλλά με κέρδισε το internet...:)
είχα ή μάλλον έχω ακόμα 2 εσωτερικά 1200άρια αν σε ενδειαφέρουν!!!!

Reaction score
5
Να σου πω ότι αναπολώ αυτές τις ταχύτητες; Θα είναι ΜΕΓΑΛΟ ψέμα! :D
Εδώ για να κατέβω Ελλάδα παζάρεψα 1Mbit και τα 2Mbit τώρα δεν μου φτάνουν! :lol:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Το τόπικ μάλλον έκανε μια βόλτα προς τη μεριά του ρετρό και δεν το βλέπω να ξαναγυρίζει στα σωστά του, αλλά δεν μπορώ κι εγώ να μην προσθέσω τις δικές μου αναμνήσεις - compulink, 1994, unix, zoom, κλπ.κλπ....
Ακόμα θυμάμαι την έκπληξή μου όταν πήρα το πρώτο email! Ξέρετε, "βρε τι κάνει η επιστήμη", και τέτοια...

Reaction score
6
Απάντηση: Επιτέλους με τα αγγλικά post

Μα τι compulink, και unix, zoom είναι αυτά;
Κάντε επιτέλους μια μετάφραση.
Αμάν με αυτά τα αγγλικά Post
:lol: :mrgreen: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members