ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Reaction score
14
Είναι πολύ πιθανό να είναι έτσι λόγω στασιμότητας στους τίτλους hd-dvd..
Αν δεν βγάλει τίτλους άμεσα η Universal όπως υποσχέθηκε θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στο bd...
Απο την άλλη περιμένουν όλοι να δουν την υποδοχή του ps3 στην Ευρώπη..
Αν δεν πάει αυτό θα βουλιάξει και το bd ..(στην Ευρώπη πάντα..)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Είναι πολύ πιθανό να είναι έτσι λόγω στασιμότητας στους τίτλους hd-dvd..
Αν δεν βγάλει τίτλους άμεσα η Universal όπως υποσχέθηκε θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στο bd...
Συμφωνώ γιατί το hd-dvd πάει καλύτερα στην Ευρώπη(ειδικά το hd-dvd add on του xbox 360)από ότι κατάλαβα από ένα γερμανικό φόρουμ........:cool_4:

Reaction score
0
Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αυτό (περισσότερα και μάλλον καλύτερα launch titles, αρκετά ισχυρότερο brand απ' ότι στην Αμερική, πολύ μικρότερο προβάδισμα του HD-DVD κτλ.), ωστόσο τίθεται ένα ενδιαφέρον ερώτημα: πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να επικρατήσουν διαφορετικά formats σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου;
Η αρχική εντύπωση ήταν ό,τι ο "πόλεμος" θα κριθεί στις ΗΠΑ, γι' αυτό και το HD-DVD έριξε σχεδόν όλο του το βάρος εκεί. Ειλικρινά δεν έχω σαφή γνώμη ως προς αυτό. Αν και θα ήταν πολύ δυσάρεστο για τους καταναλωτές και το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας, θεωρητικά η πιθανότητα υπάρχει. Τί νομίζετε;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Βlu-ray Vs Hd-dvd! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Τώρα που και τα 2 φορμά έσπασαν και είναι θέμα χρόνου να βγουν και απλά προγράμματα για αντιγραφή, όλος ο πόλεμος θα κριθεί στο Pc.

Όποιος βγάλει πρώτος φτηνό αντιγραφικό και φτηνά δισκάκια αυτός θα κερδίσει...

Πάντα πίστευα ότι στα Pc θα κριθεί ο πόλεμος. Τώρα μάλιστα που τα φορμά έσπασαν πολύ πριν αποκτήσουν μεγάλες πωλήσεις είμαι απόλυτα βέβαιος...

Reaction score
62
Πάντως, για όποιον πάρει BD-Recorder, το Πλαίσιο πουλάει δισκάκια BD-R διπλής όψης (50GB) με μόλις 45€!!!!!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Και ένα σχόλιο για το region coding του Blu-ray. Υπάρχει στα specs του format αλλά η χρήση του δεν είναι υποχρεωτική. Η Warner (και νομίζω άλλο ένα studio) για παράδειγμα βγάζει τις ταινίες της σαν region-free. Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και τα άλλα studio σύντομα...
Επειδη δεν το κατεχω καλα, μπορειτε να εξηγησετε? Πες οτι εχουμε ενα ps3 απο Ιαπωνια. Ποια δισκακια bd μπορουμε να παιξουμε?

Reaction score
0
O Blizard έχει δώσει αυτή τη λίστα.

Ιαπωνία και Αμερική μοιράζονται την ίδια περιοχή αρα μπορείς να παίξεις ο,τιδήποτε από Αμερική. Από ευρωπαϊκά BDs (Region B) μπορείς να παίξεις όλα των Warner & Paramount που δεν έχουν τέτοιο κλείδωμα & τα περισσότερα της Sony (που όμως δεν είναι ξεκάθαρη στις συσκευασίες της).
H Fox είναι η μόνη που επιμένει φανατικά υπέρ του κλειδώματος αυτού.
Είναι μεγάλο το μπέρδεμα, ελπίζω να μην κρατήσει αυτή η κατάσταση για καιρό. Καλά θα κάνεις να επισκέπτεσαι την παραπάνω λίστα πριν πάρεις κάτι.

Reaction score
2
Υποθέτω οτι το σύστημα είναι το ίδιο με τα dvd players. Ta players απο μια περιοχή θα παίζουν μόνο δισκάκια της ίδιας περιοχής ή δισκάκια region free (όπως αυτά της Warner).

Επίσης θα μπορείς να σπάσεις το κλειδωμα ενός player ώστε να παίζει δισκάκια όλων των περιοχών.

Για το playstation συγκεκριμένα δεν ξέρω να σου πω.

Reaction score
1

ΟΚ, με τα παιχνιδια τι γινεται? Θα μπορει να παιζει "ευρωπαικα" παιχνιδια?

Reaction score
6

Όποιος βγάλει πρώτος φτηνό αντιγραφικό και φτηνά δισκάκια αυτός θα κερδίσει...
...

Ετσι νομίζω και γω.
Εάν μπορέσει κάποιο από τα δυο φορμα να ρίξει πρώτο τις τιμές σε δίσκους εγγραφής και writer τοτε παιρνει προβάδισμα.
Αν και δεν πιστευω σε μια πιθανη απότομη μείωση τιμων του HD_DVD ( που είναι και πιο εύκολη τεχνικά) να αφήσει αδιάφορη την Sony.
Θα ρίξει και αυτή αναγκαστικά και άμεσα τις τιμές και ας συνεπάγεται αυτό με χάσιμο .
Πάντως εάν ήθελαν οι εταιρίες την απόλυτη ασφάλεια στους τιτλους τους δεν θα έπρεπε να δωσουν φράγκο για κωδικούς κλειδώματος.
Απλως θα άφηναν τις τιμες των άγραφων δισκων σε υψηλα επίπεδα.
Με τιμη άγραφου BD DL στα 45 – 50 ευρω ποιος θα ασχολιότανε με αντιγραφές και dvdrip;

Reaction score
0

Καλά με τα blu-ray recorder κανένα hd-dvd recorder έχει κυκλοφορίσει????και γενικά hd-dvd drive για pc δεν έχω δει κανένα.....υπάρχει????:-|

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Βlu-ray Vs Hd-dvd! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Καλά με τα blu-ray recorder κανένα hd-dvd recorder έχει κυκλοφορίσει????και γενικά hd-dvd drive για pc δεν έχω δει κανένα.....υπάρχει????:-|
ΘΑ βγούν. Η JVC πάντως παρουσίασε τα δικά της HD-DVD-R και RW δισκάκια!!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Βlu-ray Vs Hd-dvd! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Ναι, δεν έχουν κλείδωμα.

Η Τoshiba πάντως για κάποιο λόγο έχει καθυστερήσει πολύ τα hd-dvd-r drives. Ακόμα και το τελευταίο Qosmio (που έχω δει τουλάχιστον) κάποιο combo DVD-R/HD-DVD-ROM έχει. Αν και δεν πιστεύω ότι θα είναι όσο καθοριστικό λέτε.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βlu-ray Vs Hd-dvd! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Ναι, δεν έχουν κλείδωμα.

Η Τoshiba πάντως για κάποιο λόγο έχει καθυστερήσει πολύ τα hd-dvd-r drives. Ακόμα και το τελευταίο Qosmio (που έχω δει τουλάχιστον) κάποιο combo DVD-R/HD-DVD-ROM έχει. Αν και δεν πιστεύω ότι θα είναι όσο καθοριστικό λέτε.
Αν λες το νέο G35 έχει hd-dvd recorder και αναμένεται στις ΗΠΑ....Για Ελλάδα κάνα εξάμηνο και βάλε.....καθοριστικό θα είναι γιατί τα hd-dvd recorders λένε ότι θα κοστίζουν περίπου τα μισά από τα blu-ray recorders(τουλάχιστον στις ΗΠΑ)........για Ελλάδα ποιός ξέρει...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βlu-ray Vs Hd-dvd! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Αν λες το νέο G35 έχει hd-dvd recorder και αναμένεται στις ΗΠΑ....Για Ελλάδα κάνα εξάμηνο και βάλε.....καθοριστικό θα είναι γιατί τα hd-dvd recorders λένε ότι θα κοστίζουν περίπου τα μισά από τα blu-ray recorders(τουλάχιστον στις ΗΠΑ)........για Ελλάδα ποιός ξέρει...
Δεν είναι τόσο απλό. Για δες αυτό: http://cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=22804
Εγγραφή 1x, δεν γράφει HDDVD-RW, δεν νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα τιμές.

Reaction score
0
Είναι region free τα ps3 games, έχω πάρει με 41 και 50 ευρώ με μεταφορικά, και παίζουν παντού.
(στο online υπάρχει ένα παιχνίδι μέχρι τώρα που σε περιορίζει ανά region για λόγους lag, οπότε αυτό είναι πρόβλημα αν δεν πάρεις "pal" ps3 ...)

Τα dvd και τα ps2 games έχουν region lock κανονικά.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βlu-ray Vs Hd-dvd! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Δεν είναι τόσο απλό. Για δες αυτό: http://cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=22804
Εγγραφή 1x, δεν γράφει HDDVD-RW, δεν νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα τιμές.
Εντάξει αλλά και το Sony Vaio με το blu-ray ταχύτητα 2x έχει......Ακόμα αρχή είναι και περισσότερο για το hd-dvd το οποίο τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην εγγραφή....σε αντίθεση με το blu-ray που κυκλοφορούν κιόλας 4-5 recorders..........

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βlu-ray Vs Hd-dvd! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Εντάξει αλλά και το Sony Vaio με το blu-ray ταχύτητα 2x έχει......Ακόμα αρχή είναι και περισσότερο για το hd-dvd το οποίο τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην εγγραφή....σε αντίθεση με το blu-ray που κυκλοφορούν κιόλας 4-5 recorders..........
Ναι, δεν διαφωνώ. Απλά επισημαίνω το περίεργο του να βγαίνουν τα recorders 10 μήνες μετά τα απλά players και μάλιστα εμφανώς ανέτοιμα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster