ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Μα καλά πριν δέκα χρόνια που ηρθε το dvd στην χωρα μας πόσο ηταν το ποσοστό των ελλήνων που ειχαν pc στο σπιτι για να βάλουν μάλιστα και dvdrom;
Εγώ, που πήρα το πρώτο μου stand alone DVD player το σωτήριο έτος 1999, όλοι το κοιτάζανε και μου λέγανε, πότε πήρες CD player και γιατί το έβαλες κάτω από την τηλεόραση???:happy_9:

Reaction score
6
Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Όποιος αγοράζει ps3 το αγοράζει για να παιζει παιχνιδια.
Αυτην την στιγμη εάν πωλούνται και κάποιες ταινίες μαζι με αυτό είναι λογο έλλειψης αλλων player.
Είναι αφελές να πιστεύουμε πως ολος ο κοσμος θα παρει παιχνιδομηχανή , άρα και ταινίες για να δει και τελείωσε.
Αυτό ουτε η sony δεν το πιστεύει

Reaction score
6

Εγώ, που πήρα το πρώτο μου stand alone DVD player το σωτήριο έτος 1999, όλοι το κοιτάζανε και μου λέγανε, πότε πήρες CD player και γιατί το έβαλες κάτω από την τηλεόραση???
Χε χε και γω τοτε πήρα.
Και παρεμπιπτόντως δεν ειχα ιδεα ότι υπήρχαν τοτε DVDrom.

Ε μα…

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Ο κόσμος γεμισε τα βιντεο κλαμπ μετα από καιρο και ο λογος ηταν γιατι πλεον μπορουσε με ένα player και χωρις να ειναι αναγκασμένος να κανει ριζικές αλλαγές στο σύστημα του ( όπως στο HD) να δει για εκείνη την εποχή τέλεια εικόνα..
Κατά την γνώμη μου συμβαίνει το αντίθετο ... εγώ που έχω HD-TV και ps3 μπορώ να δω BR χωρίς να κάνω καμιά αλλαγή στο σύστημά μου, και η διαφορά θα είναι τεράστια χωρίς να δώσω ούτε 1 ευρώ.
Αντίθετα παλιά έπρεπε να σκάσουν λεφτά για ένα player, και θα συνέχιζαν να βλέπουν αναλογικά στην ίδια τηλεόραση, χωρίς μάλιστα την μεγάλη διαφορά στην εικόνα.
(τουλάχιστον για τον απλό κόσμο... )
Ακομα και οι πιο δύσπιστοι αναγκάστηκαν να το αγοράσουν και αυτό γιατι οι εταιρίες μείωσαν την παραγωγή vhs.
Εντάξει αλλά αυτό άργησε πολύ και έχει να κάνει με πίεση από εταιρίες όταν τους συνέφερε το dvd... όπως πχ τώρα πιέζουν για BR έναντι Hd-dvd , και θα κερδίσουν.

Βέβαια εδώ τα πράγματα σε σχεση με το HD είναι τελείως διαφορετικά.
Την διαφορά του HD δεν μπορεις να την δεις σε 21 ιντσών tv.
Ακομα και σε 32 αρα οι διάφορες δεν είναι ευκολα αντιληπτές.
O κόσμος βλέπει ότι η 21-32αρα tft του είναι και χειρότερη από crt σε αυτά τα μεγέθη και στεναχωριέται για την επένδυση ... μόλις του πουν ότι υπάρχει HD υλικό που είναι καλύτερο θα ενδιαφερθεί άμεσα.

Reaction score
0

Και όσο για τη διαφορά VHS-DVD και BLU-RAY/HD-DVD-DVD............μη γελιόμαστε ρε παιδιά....η κασέτα 5-6 φορές να έβλεπες την ταινία έχανε σε ποιότητα........αυτό δεν συμβαίνει ούτε με το DVD ούτε με τα BLU-RAY/HD-DVD......:happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: και ας μην αρχίσουμε να λέμε τις ευκολίες των ψηφιακών μέσων(μενού,υπότιτλοι,κεφάλαια κ.λ.π.):happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: οπότε η μετάβαση από το VHS στο DVD ήταν ευκολότερη απ'ότι θα είναι η μετάβαση από το DVD στα BLU-RAY/HD-DVD.:happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Σε τι είμαι εκτός ? ο πολύς κόσμος πρώτα αγόρασε dvd για το pc, και έπαιζε και ταινίες με την ευκαιρία , ο χαμός με τα stand-alone έγινε μετά .
Ετσι και τώρα θα πάρει ps3 και με την ευκαιρία θα βλέπει και BR... τα stand-alone πάλι θα έρθουν μετά.
(αυτή τη φορά ίσως δεν αργήσουν τόσο, αφού όλοι όσοι έχουν HD-TV θα καίγονται για HD υλικό.)

Για το pause εντάξει, αλλά ο κόσμος δεν είχε συνηθίσει να πατάει pause, τι να το κάνει ?
To flickering με τις crt τηλεοράσεις δεν με ενοχλούσε τότε, υπήρχε περισσότερο στην videokaσετα από ότι σε ένα μη progressive ps2 πχ ?

ΥΓ
Τώρα θυμήθηκα επίσης ότι στο pc παλιά είχα διαπιστώσει πολύ άσχημη κίνηση στο dvd ... ίσως ήταν λόγο monitor, αλλά με το pause θυμάμαι ότι στο video υπήρχε υπερβολικό motion blur , ενώ ή ταινία στο dvd δεν είχε και φαινόταν σπαστά.
(το ξέχασα μετά και δεν το ξεκαθάρισα ποτέ ... οι videokasetes το είχαν τελικά και πόσο επηρέαζε ?)
Συμπαθητικές γραφικότητες από έναν ερωτευμένο άνθρωπο με μια μηχανή..(ωραία ταινία θα γινόσουν..)..
Που ζει , αναπνέει ,ποστάρει και κοιμάται με το ps3...
Μόνο μην το παρακάνεις και το "χαλάσεις" κιόλας γιατί δεν θα σου πιάνει η εγγύηση..:happy_9:
Πήγαινε πάρε καμιά ταινία και άσε τις φιλοσοφίες...
Από κάποιον που έχει hd μηχάνημα και ΔΕΝ έχει hd ταινίες , δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω τις απόψεις του...
Είναι σαν να το παίζει σεξολόγος ένας παρθένος...
Δεν είσαι ο μόνος που γουστάρει το bd και το ps3...και εγώ θα το πάρω..Αλλά κανένας δεν χαλάει τα topic λέγοντας συνέχεια και συνέχεια την ίδια κασέτα..
Ότι και να γίνει καταλήγει πάντα στον έρωτά σου....
enough my friend...
Φιλικά...:happy_4:

Reaction score
0

Συμπαθητικές γραφικότητες από έναν ερωτευμένο άνθρωπο με μια μηχανή..(ωραία ταινία θα γινόσουν..)..
Που ζει , αναπνέει ,ποστάρει και κοιμάται με το ps3...
Μόνο μην το παρακάνεις και το "χαλάσεις" κιόλας γιατί δεν θα σου πιάνει η εγγύηση..:happy_9:
Πήγαινε πάρε καμιά ταινία και άσε τις φιλοσοφίες...
Από κάποιον που έχει hd μηχάνημα και ΔΕΝ έχει hd ταινίες , δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω τις απόψεις του...
Είναι σαν να το παίζει σεξολόγος ένας παρθένος...
Δεν είσαι ο μόνος που γουστάρει το bd και το ps3...και εγώ θα το πάρω..Αλλά κανένας δεν χαλάει τα topic λέγοντας συνέχεια και συνέχεια την ίδια κασέτα..
Ότι και να γίνει καταλήγει πάντα στον έρωτά σου....
enough my friend...
Φιλικά...:happy_4:
To πρόβλημα σαν άνθρωπος το έχεις εσύ φίλε , που δεν θες να ακούς για ένα μηχάνημα ακόμα και αν όσα λέω είναι αλήθεια...
Και άσχημη συμπεριφορά γιατί πρέπει να επιτεθείς προσωπικά απο πάνω ... ακόμα και να δούλευες σε ανταγωνιστική εταιρία δεν δικαιολογείτε η καφρίλα σου με τίποτα, μπορείς να είσαι πιο σωστός στους απέναντι σου.
(όχι ότι με νοιάζει βέβαια, απλά γιατί θα με πεις και μαμάκα σε λίγο που δεν σου λέω τίποτα...)

Reaction score
0

Όποιος αγοράζει ps3 το αγοράζει για να παιζει παιχνιδια.
Λάθος, εγώ θα πάρω το PS3 μόνο για Blu-ray player(όπως έκαναν και πολλοί Αμερικάνοι απ΄όσο είδα στο blu-ray forum)και αργότερα μπορεί να πάρω και κανένα παιχνίδι.........Το ίδιο έκανα και με το PS2 5-6 χρόνια πριν....το πήρα για Dvd player(4 γνήσια games πήρα όλα κι όλα).........

Reaction score
0

Ρε blizard σοβαρά τώρα πώς και δεν έχεις πάρει κανένα blu-ray(ταινία) αφού έχεις HD-Home cinema γενικά??????Είναι το PS3 και region A και μπορείς να πάρεις και όλες τις καλές ταινίες των Fox και Buena Vista..........................................:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:

Reaction score
6

Λάθος, εγώ θα πάρω το PS3 μόνο για Blu-ray player(όπως έκαναν και πολλοί Αμερικάνοι απ΄όσο είδα στο blu-ray forum)και αργότερα μπορεί να πάρω και κανένα παιχνίδι.........Το ίδιο έκανα και με το PS2 5-6 χρόνια πριν....το πήρα για Dvd player(4 γνήσια games πήρα όλα κι όλα).........

Και όμως σωστό
Πηρες ps για να δεις ταινίες επειδή δεν είχες άλλη επιλογή οσον αφορα το BD.

Reaction score
0

Και όσο για τη διαφορά VHS-DVD και BLU-RAY/HD-DVD-DVD............μη γελιόμαστε ρε παιδιά....η κασέτα 5-6 φορές να έβλεπες την ταινία έχανε σε ποιότητα........αυτό δεν συμβαίνει ούτε με το DVD ούτε με τα BLU-RAY/HD-DVD......:happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: και ας μην αρχίσουμε να λέμε τις ευκολίες των ψηφιακών μέσων(μενού,υπότιτλοι,κεφάλαια κ.λ.π.):happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: οπότε η μετάβαση από το VHS στο DVD ήταν ευκολότερη απ'ότι θα είναι η μετάβαση από το DVD στα BLU-RAY/HD-DVD.:happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:
Έχεις δίκιο για τις επανεγγραφές και τα menu, αλλά διαφωνώ ότι το video ήταν χάλια σε ποιότητα ...
Μπορεί να μην εκμεταλλευόταν το 100% των δυνατοτήτων που είχαν οι τηλεοράσεις της εποχής αλλά πήγαινε αρκετά κοντά, δεν είρθε το dvd να μας αφήσει με ανοιχτό το στόμα από ποιότητα ....
Οι περισσότεροι δεν το καταλάβαιναν, και δεν θα έδιναν πολλά λεφτά για να αγοράσουν extra εξοπλισμό.
(ενώ τώρα όλοι όσοι έχουν Hdtv έχουν και σοβαρό λόγο να σκάσουν λεφτά για player, και βλέπουν ότι δεν χρειάζεται αν μπορέσουν να το συνδυάσουν με ps3)

Reaction score
0

Ρε blizard σοβαρά τώρα πώς και δεν έχεις πάρει κανένα blu-ray(ταινία) αφού έχεις HD-Home cinema γενικά??????Είναι το PS3 και region A και μπορείς να πάρεις και όλες τις καλές ταινίες των Fox και Buena Vista..........................................:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:
Έχω πάρει βρε ταινίες και του το έχω πει πολλές φορές (βέβαια μόνο 3 ,και από εδώ και πέρα μόνο "ελληνικές") αλλά γουστάρει να το λέει συνεχώς για σαχλαμάρα … Γενικά μην αφήνεις να σε επηρεάσουν πολύ αυτά που λέει ο καθένας , και δεν είμαι και υποχρεωμένος να δίνω συνεχώς εξηγήσεις τι κάνω δηλαδή.

Και όμως σωστό
Πηρες ps για να δεις ταινίες επειδή δεν είχες άλλη επιλογή οσον αφορα το BD.
Τα πάντα υπάρχουν... εγώ πήρα για παιχνίδια και θα βλέπω BR, ο άλλος για BR και θα παίξει ίσως κανά game, άλλος για να τα συνδυάζει όλα..

Reaction score
0

Το μόνο δίκιο που θα του δώσω και σε κάποιους άλλους είναι όταν λες ότι το PS3 έχει παιχνιδάρες.......που τα βρίσκεις τα καλά παιχνίδια(και αναρωτιέμαι πως βλεπεις τα 1080p 60fps............ποιά τηλεόραση/προβολέα έχεις???)Κανείς δεν είπε ότι το PS3 δεν είναι καλή κονσόλα.....απλώς θα αργήσει λίγο να βγάλει καλά παιχνίδια(λόγο της δυσκολίας του cell).....:happy_4: :happy_4:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Κατά την γνώμη μου συμβαίνει το αντίθετο ... εγώ που έχω HD-TV και ps3 μπορώ να δω BR χωρίς να κάνω καμιά αλλαγή στο σύστημά μου, και η διαφορά θα είναι τεράστια χωρίς να δώσω ούτε 1 ευρώ.
Αντίθετα παλιά έπρεπε να σκάσουν λεφτά για ένα player, και θα συνέχιζαν να βλέπουν αναλογικά στην ίδια τηλεόραση, χωρίς μάλιστα την μεγάλη διαφορά στην εικόνα.
(τουλάχιστον για τον απλό κόσμο... )

.
Μα τι αλλαγη παραπάνω να κάνεις.
Εισαι έτοιμος .
Εγω μιλω για αυτους που ακομα δεν ξερουν τι σημαίνει το HD.
Εσυ μιλας για καποιον που γεννήθηκε με HDTV και ps3.

Δεν παει όμως ετσι.

Ο κυριος Μενέλαος απέναντι στον πρωτο οροφο που πηρε dvd στις κόρες του πριν λιγα χρονια, γιατι ηθελαν να δουν στην τηλεόραση το dvd με την τελευταία ταινία της Όλγας Μαλαία ( Ριζότο ) δεν πρόκειται να πάρει HDTV.
Συνεπώς δεν είναι έτοιμος και πολύ αμφιβάλω εάν θα είναι ποτε.
Εκτος και αν σε κάνει γαμπρό του.

Για αυτό , (και για να κλείσω γιατι εχω ένα HD-DVD να δω) εάν θελουμε να εξαπλωθεί το HD παντρευτείτε τις κορες του Μενέλαου.

Σαν Ρωσίδες μοιάζουν.

Reaction score
0

Για αυτό , (και για να κλείσω γιατι εχω ένα HD-DVD να δω) εάν θελουμε να εξαπλωθεί το HD παντρευτείτε τις κορες του Μενέλαου.

Σαν Ρωσίδες μοιάζουν.
hehehehehe.....:happy_5: :happy_5: (ποιά ταινία θα δείς???)

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Σαν Ρωσίδες μοιάζουν.
Στείλε καμιά φώτο ευλογημένε...:happy_5::happy_5:

Reaction score
0

Το μόνο δίκιο που θα του δώσω και σε κάποιους άλλους είναι όταν λες ότι το PS3 έχει παιχνιδάρες.......που τα βρίσκεις τα καλά παιχνίδια(και αναρωτιέμαι πως βλεπεις τα 1080p 60fps............ποιά τηλεόραση/προβολέα έχεις???)Κανείς δεν είπε ότι το PS3 δεν είναι καλή κονσόλα.....απλώς θα αργήσει λίγο να βγάλει καλά παιχνίδια(λόγο της δυσκολίας του cell).....:happy_4: :happy_4:
Με πολλές 1080p τηλεόράσεις βλέπεις 1080p στα 60fps , εγώ έχω μια sharp 37αρα λίγο κάτω από 2000 ευρώ.

Υπάρχουν λίγα παιχνιδάκια που το υποστηρίζουν, και θα βγούν περισσότερα...
(όχι με component 1080i , με Hdmi και 1080p)
Μα τι αλλαγη παραπάνω να κάνεις.
Εισαι έτοιμος .
Εγω μιλω για αυτους που ακομα δεν ξερουν τι σημαίνει το HD.
Εσυ μιλας για καποιον που γεννήθηκε με HDTV και ps3.

Δεν παει όμως ετσι.
Οχι ... μιλάω για όσους θα αγοράσουν μια κονσόλα εκτός του wii ... όλοι αυτοί πρέπει να έχουν HDTV.
(με το ps3 είναι εντελώς έτοιμοι ... )

Και για όλους όσους αγοράζουν τώρα TV... οι CRT δεν πουλάνε πολύ, και όλοι είναι υποψήφιοι αγοραστές HD player μόλις καταλάβουν τι πήραν, και πως αποδίδει σε SD και σε HD.

Reaction score
0

Με πολλές 1080p τηλεόράσεις βλέπεις 1080p στα 60fps , εγώ έχω μια sharp 37αρα λίγο κάτω από 2000 ευρώ.

Υπάρχουν λίγα παιχνιδάκια που το υποστηρίζουν, και θα βγούν περισσότερα...
(όχι με component 1080i, θέλει Hdmi και 1080p)
Καλό αυτό αφού εσύ ξεχωρίζεις την διαφορά 1080i και 1080p σε 37" tv....(αν κατάλαβα καλά έχεις την 37XD1) και μάλιστα βλέπεις και τα 60fps δηλαδή εγώ στην Panasonic 32LX60 η οποία έχει μεν πανελ 1366*768 όμως επεξεργάζεται την εικόνα στα 1080p(αλγόριθμος V-REAL) θα έχω τέλεια εικόνα από το PS3??????(Ανάλογα την ταινία βέβαια):happy_6:

Reaction score
14

To πρόβλημα σαν άνθρωπος το έχεις εσύ φίλε , που δεν θες να ακούς για ένα μηχάνημα ακόμα και αν όσα λέω είναι αλήθεια...
Και άσχημη συμπεριφορά γιατί πρέπει να επιτεθείς προσωπικά απο πάνω ... ακόμα και να δούλευες σε ανταγωνιστική εταιρία δεν δικαιολογείτε η καφρίλα σου με τίποτα, μπορείς να είσαι πιο σωστός στους απέναντι σου.
(όχι ότι με νοιάζει βέβαια, απλά γιατί θα με πεις και μαμάκα σε λίγο που δεν σου λέω τίποτα...)
Λοιπόν άγνωστε φίλε μου να σε πληροφορήσω ότι έχω ότι κονσόλα έχει βγεί ever , 500+ vhs από Αγγλία με d surround , 370 laserdiscs , τα dvd's μου χιλιάδες (κυριολεκτικά) και τελευταία 30 hd-dvd +3 bd δισκάκια...
Το τελευταίο λοιπόν που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει είναι η εμμονή σε ένα μηχάνημα ή format...
Μάλλον με το μυαλό που διαθέτεις δεν θα σου είναι εύκολο να ξεχωρίσεις το χιούμορ από το σοβαρό και το σοβαρό κάνοντας χιούμορ..
Με αποκαλείς κάφρο λοιπόν επειδή είπα κάποιες αλήθειες κάνοντας και χιούμορ ταυτόχρονα..
Είμαι πάρα πολύ σωστός στους απέναντι που εκτιμώ... Σε αυτούς που δεν εκτιμώ και που σίγουρα δεν γνωρίζω δεν έχω καμία υποχρέωση για κάτι..
Παρ ' όλα αυτά δεν σου έχω πεί τίποτα και απλά έφυγα από 3 topics που παραληρούσες ως συνήθως ,χάνοντας πολύ ευχάριστες συζητήσεις με αξιόλογα άτομα..
Μαμάκα δεν θα σε πώ γιατί δεν θα τολμούσα να χαρακτηρίσω τόσο προκλητικά και άμεσα κάποιον που δεν γνωρίζω (άσχετα αν του αξίζουν ή όχι χαρακτηρισμοί...)
'Ενα παιδάκι (μάλλον) σαν εσένα λοιπόν ( και το παιδάκι δεν το λέω υποτιμητικά αλλά κυριολεκτικά..) οδηγεί ΟΛΕΣ τις συζητήσεις που συμμετέχει σε κήρυγμα για ένα μηχάνημα...
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αφήσω ένα topic εξαιτίας του ότι κουράζεις την κουβέντα..
Δεν με πειράζει.. Τουλάχιστον εγώ έχω άποψη και όχι εμμονή...
Ίσως μέχρι να τελειώσεις το σχολείο να μπορείς να καταλαβαίνεις την λεπτή διαφορά..( ξανά-φιλικά και πολύ χιουμοριστικά..):happy_4:

Υ.Γ

Συγγνώμη από τους συμμετέχοντες για την προσωπική κατεύθυνση που πήρε το θέμα και δεσμεύομαι για την μη επανάληψή του...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut